Obsah fóra
XBOX 360 news: Metal Gear Solid HD Collection; NeverDead; SoulCalibur V; Final Fantasy XIII-2...        Wii news: Spaghetti Western Shooter...        PS3 news: Final Fantasy XIII-2...

Všeobecné informace

Napaľovačka nechce mazať DVD RW

Moderátoři: Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod Tomek v 24 dub 2008, 15:16

Vypalovačka Samsung SH-S203P mi vyhodnocuje DVD RW jako DVD ROM, na příkaz vymazat disk mi napíše, že disk je nepřepisovatelný, na příkaz zapsat na disk vyskočí info, že na tento druh média nelze zapisovat. Disk smazaný na jiném PC (rychlou i pomalou metodou) vyhodnotí, že je plný. Vše je stejné v programech NERO, Alcoh.120%, ImgBurn, Gamejack 5. CD RW ale čte i zapisuje OK. Vypalovačka vložená do jiného, ale takřka stejného PC (byly skládaný 2 součastně), čte i zapisuje DVD RW v pořádku. Usoudil se, že blokování RWček dělá některý z nainstalovaných softů - ale který ???
Zkoušel sem disky + i -, Verbatim 2x i 4x, Emgeton a BenQ.
Vypnul antivir i Firewal.
Odinstaloval jsem NERO - bez úspěchu.
Odinstaloval jsem Alcohol 120% - bez úspěchu.
Odinstaloval jsem Gamejack 5 - bez úspěchu.
Přeinstaloval sem Firmware (SB00), ale jen stejnou verzí, jako tam bylo - nové nebylo vydané.
Nainstaloval ImgBurn, abych vůbec zjistil, jestli se palírna nevzpamatovala.... bohužel né - Erase = NO.
Ze stránek CD-R (....cdr.cz/a/13946) sem stáhl a nainstaloval jakousi "rušičku" StarForce, myslim ale zbytečně, v kompu StarForce nemám.
A tady mi došel s kouzlením dech :-( .... mám obavy, že když koupím jinou palírnu, od jiného výrobce, že to bude stejné - v jiným PC bude OK - u mě Fault / Erase = NO. PC je poměrně slušný... Core Duo, dva měsíce starý...
Nemá někdo tušení, který ze softů by tuhle čuňárnu, blokování DVD RW mohl dělat ? Pokud by chtěl někdo pomoct, dodám seznam softů v kompu, popřípadě nějaký LOG, který by to pomohl najít.
Tomek
Exdonator
Exdonator

Hotovost: 33.55 PSM
Dostal poděkování: 2 krát

Příspěvekod jaja99 v 24 dub 2008, 15:25

Mas tam data nejake? Myslim, ci by nebolo od veci "od podlahy" to tam dat nanovo. Tak az eliminujes software/hardware problem. Ja by som zalohoval dolezite data, preformatoval HDD a dal nanovo system (Wind.) a dalsie softy.
Ja som mal nedavno iny problem, obcas mi zblbly mechaniky a ked som chcel jeden vysunut, pohli sa obidva a nevysli, zasekali sa. Vyrierilo to az vymena mechanik medzi 2 kompami. A pritom to boli rovnake Pioneery a aj druhy su Pioneery (ale novise). Tymto chcem povedat, ze moze blbnut aj radic (malo pravdepodovne) a moze sa nieco aj bit s hardwarom. Druhy komp, co spominas, predpokladam ze nie je identicky 1:1, teda ma trochu ine "creva".
jaja99
C-P MASTER
C-P MASTER

Hotovost: 1,044,116.26 PSM
Dostal poděkování: 1109 krát

Příspěvekod Tomek v 24 dub 2008, 15:58

jaja99 píše:Mas tam data nejake?..............

Dík za odpověď.
Formátovat HDD bych moc nechtěl, to snad radši oželim RWčka :-(
Ještě doplním, že HDD i mechanika je S-ATA. Ty dva kompy jsou takřka identické, stejná základní deska, grafika, mechanika, jen HDD sice stejné je, ale já mám 2 kusy (kupovali sme 3 stejné) a mám silnější zdroj 500 W ?
Jo a dle čísi rady sem nainstaloval ASPI, sice nevim co to je, ale k úspěchu to nevedlo.
Problém ale je i v tom, že nevím, jestli to dělá od začátku, RWčko sem tam strčil poprvé teprve předevčírem.
Večer tam zkusím ještě jakési DVD RAM, bylo dost drahé, jestli přečte aspoň to.
Tomek
Exdonator
Exdonator

Příspěvekod jaja99 v 24 dub 2008, 16:55

Kupoval si 3... Teda otazka moja: v tom kompe, co blbe mas 2ks a v tom kde neblne 1ks? A kolko mas tam HDD, 1ks? Ked tam mas 2ks napalovacie, skus 1 odpojit... Inak som v koncom, nemam ponatia, kde moze byt problem. Az taky frajer nie som. Sorry....
jaja99
C-P MASTER
C-P MASTER

Hotovost: 1,044,116.26 PSM
Dostal poděkování: 1109 krát

Příspěvekod Tomek v 24 dub 2008, 17:47

Ano, tam kde RWčka nejdou je 2x HDD + 1x mechanika, tam kde je vše OK je jen 1x HDD, vše je na sólo kabelech SATA. Zkusim odpojit ten druhý, jsou tam ale jen zálohy a Image.
Teď sem našel podobný problém tady (až úplně dole):
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://pc.poradna.net/question/view/63063-nero-a-lg-gsa-4160b

Pamatuju, že se při instalaci Alcoholu dělaly nějaké "ruční zásahy" v registrech a System32. Zkusim to večír vrátit na původní hodnoty - podám pak info.
Tomek
Exdonator
Exdonator

Příspěvekod chureek v 24 dub 2008, 19:52

Reklamuj jí, ze skušeností bych řekl, že to je vlastnost combo samsungů. vyvrcholí to tím, že jediné médium, které přečteš, bude lisované DVD a jakékoliv CD, jakákoliv DVD bude prostě ignorovat. Už jsem měl takto asi 3 mechaniky od Samsungu a cca po půl roce to začali dělat všechny (četnost pálení si už nevybavuji , ale tak průměrně 5 týdně). Na nějaký čas to oddálil update firmwaru, ale pak to vždy skončilo stejně. Teď mám LG a zcela bez problémů.
¤ PS2 SCPH 77004 ¤ SM 3.6 ¤ Sony DualShock ¤ Logitech Cordless ¤ 8 MB + 8MB ¤
¤ PS3 CECHL04 ¤ Sony DualShock3 ¤ 60 GB HDD ¤ UrbaFi
¤ PSP GO ¤
chureek
Ordinary User
Ordinary User

Hotovost: 1,111.80 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod zetk v 25 dub 2008, 00:58

nemas nahodou v acoholu 120% v polozce emulace zaskrtnutou kolonku ignorovat typ media?stejny problem mel totiz kdysi znamy,taky nam trvalo nez jsme na to prisli.sice pises,ze jsi alcohol zkousel odinstalovavat,ale mam dojem,ze alcohol to tusim zapisuje i nekde do registru,takze to tam muze zustat i po odinstalovani.
Pro nejpohodlnější stahování z linksave.in, jen vložte linksave link do JDownloaderu a ten stáhne všechny soubory automaticky.

PSX SCPH-7502 / Microchip
PS2 SCPH-75004 / iceCHIP3+Summ0ne's fix
GC DOL-001 / qoob SX

Obrázek
zetk
VIP
VIP

Hotovost: 13,893.15 PSM
Dostal poděkování: 41 krát

Příspěvekod Tomek v 25 dub 2008, 02:45

Tak vyřešeno - RWčka to už zase čte, maže i zapisuje.
Z registrů sem odstranil vše co mělo v textu nero, ahead i alcohol, oba softy znova nainstaloval a RWčka sou OK.
"zetk" asi kápl na to správné, mám dojem, že sem tam bohužel tu fajfku měl :-(
Za snahu sem slíbené PSM rozdělil rovným dílem - dík.

edit smindek: téma premenovaná a pre užitočné informácie presunutá do sekcie PC (z sekcie Help and earn)
Tomek
Exdonator
Exdonator

Příspěvekod Dejv.{cz} v 06 kvě 2008, 18:04

Mám ten samý problém. V Alcoholu 120% jsem to zaškrtnuté měl, tak jsem to odfajfkoval. Zatim jsem žadné RW nezkoušel. Uvidíme každopádně díky.
Dejv.{cz}
Common User
Common User

Hotovost: 63.30 PSM
Dostal poděkování: 1 krát

Zpět na PC: Hardware