Obsah fóra
XBOX 360 news: Metal Gear Solid HD Collection; NeverDead; SoulCalibur V; Final Fantasy XIII-2...        Wii news: Spaghetti Western Shooter...        PS3 news: Final Fantasy XIII-2...

Všeobecné informace

Při zvolení XP systém spadne

Moderátoři: Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod ados.linka v 23 úno 2010, 17:52

Ahoj! Snad píšu do správné sekce. Mám na PC windows XP a linux mint 8. A zničeho nic se mi stala (a stále děje) zvláštní věc. Normálně zapnu PC najedu do GRUBu(výběr OS) zvolim XP a PC spadne. Ale když zvolím Linux tak normálně naběhne. Co s tím? V čem muže byt error? Nomrálně jedu na linuxu, je totiž rychlejší a stabilnější (wokna mám celkem zapráskaný tak pomalu nabihaji), ale ted když jsem u kuba13 objednal kartu s FMCB tak potřebuju ty ruzny patchovaci porgramky rozchodit. Sice mám v linuxu emulátor ale "nepřelouská" všechno. Někteří mi říkali že to muže byt zdrojem, ale já si to nemyslím, páč Linux normalně jede. Prosím poraďtě co s tím :(
Sony PS2 Slim SCPH-75004+Vertical Stand+2x Sony MC 8mb+Free MC Boot 1.8+Sony DualShock 2+Speed Link Strike2+Corsair Flash Voyager 8GB+Verbatim Store´n´Go 1GB+MSI USB Hub
ados.linka
Rookie
Rookie

Hotovost: 2,368.10 PSM
Dostal poděkování: 1 krát

Příspěvekod th0ca v 24 úno 2010, 10:53

tezko rict, muze to byt spadly NTFSko, poskozeny registry windows, vadny sektory na disku, pameti. Je hodne duvodu, proc win nenabehnou i kdyz linux jo. Asi se budes muset dostavit do nejakyho servisu, pokud nechces win zkusit reinstalovat.
Playstation 3 SLIM 120GB
Obrázek
th0ca
Rookie
Rookie

Hotovost: 295.47 PSM

Příspěvekod ados.linka v 24 úno 2010, 11:38

Díky za odpověď. Ted se mi XP podařilo nahodit. Nevim jak jsem to udělal, prostě najely. Hned to začalo kontrolovat disk, tak jsem to nechal, promazalo to nějaký registry atd. Potom se PC resetnul a XP opět najely. Fakt zvláštní, tohle už se mi několikrát stalo, ale otázka jestli se to rozjede, když to teď vypnu. Raději to dávám do režimu spánku. Kdyžtak potom dám vědět.
Sony PS2 Slim SCPH-75004+Vertical Stand+2x Sony MC 8mb+Free MC Boot 1.8+Sony DualShock 2+Speed Link Strike2+Corsair Flash Voyager 8GB+Verbatim Store´n´Go 1GB+MSI USB Hub
ados.linka
Rookie
Rookie

Hotovost: 2,368.10 PSM

Příspěvekod sanjozko v 03 bře 2010, 10:48

pokial problem s windowsom nie je hned jasny, vzdy najlahsou a najlepsou cestou na jeho opravu je jeho kompletna reinstalacia. Kedze ti pc nabootuje v linuxe v pohode tak linux mozes pouzit na zmazanie vsetkych systemovych suborov windowsu aby sa jednalo o cistu reinstalaciu systemu. Cistou reinstalaciou winu vzdy zistis ci je chyba v OS alebo niekde inde. Ak inde tak sa postupuje vylucovacou metodou, ale v tomto pripade to je podla mna win. Este by mohla byt chyba prave v disku na miestach kde sa nachadzaju subory windowsu, ktore sa nahravaju do pamati pri jeho boote avsak kontrola disku by pripadne chybne miesta odhalila.
sanjozko
Rookie
Rookie

Hotovost: 500.13 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod KRoman47 v 13 bře 2010, 09:16

Občas není špatný v takových situacích zkusit spuštění v "Stav nouze". ;o)
PS2 SCPH-90004 + MODBO 750
KRoman47
Ordinary User
Ordinary User

Hotovost: 5,960.05 PSM
Dostal poděkování: 14 krát

Zpět na PC: Hardware