Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

Ping ? A připojeni k netu...

Moderátoři: Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod K4R1 v 29 kvě 2007, 12:52

Zajima me jestli je ping neprimo umernej s rychlosti internetu, jako ze čim vetsi rychlost tim nizsi ping.

Totiz ja nemam vubec dobrej ping a to proto ze mam CDMA (obdoba WI-FI od 02). A jelikoz chci hrat online hru (Americas Army) tak me to dost omezuje. Pres den stahuju 30KB/s a podle vypisu stahovani od 00:00 stahuju i klidne 120KB/s. Nemel bych pak v tu dobu mit lepsi ping ?

Ale asi nejlepsi je mit pres kabel ale to v me situaci neni mozne protoze neminim platit 5000,- za polozeni kabelu do naseho baraku. WI-FI u nas v okoli taky neni. Neni pro me nejaka alternativa treba neco jako antena na satelit nebo co ja vim. Uz me to fakt stve ze 92% populace na tydle planete ma lepsi internet nez ja...

Muzete mi nekdo napsat takovy povidani jak to teda je s tim pingem jak ho snizit, atd.
Obrázek
K4R1
Veterán fóra
Veterán fóra

Hotovost: 78.75 PSM
Dostal poděkování: 2 krát

Příspěvekod rochedo v 29 kvě 2007, 13:19

TAk s tym ti vela nepomozem ale napr. mi vela ludi hovori, ze u nas ti ktori maju chello a maju pripojenie napr. 1 MB za sek. tak maju take strasne pingy a CSko vobec nevedia hrat a ja mam napr. DSL a mam speed 200KB za sek a CSsko mi ide v pohode..
rochedo
Veterán fóra
Veterán fóra

Hotovost: 0.00 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod Thrakath v 29 kvě 2007, 13:37

Ping s rychlosti vicemene nesouvisi, je to vlastne casove zpozdeni dat, ktera pritekaji od zdroje k tvemu pocitaci. Predstav si treba ze to je neco jako posilani balicku, z bodu A do bodu B poslou 100 balicku, pak treba odpoledne maji vic volnych aut, tak poslou 200 balicku, bohuzel ty auta jezdi stale stejne rychle (EDIT:rychlost aut je omezena kvalitou komunikace,po dalnici kvality polni cesty 160km/h nepojednou), takze i kdyz prevezou vic, tak jim to trva porad stejne.
CDMA a GPRS jsou na tom s pingem bohuzel bidne, podobne jako satelit, jedina pouzitelna pripojeni pro hrani jsou ADSL,kabelovka,Wifi, (mozna jeste i klasicky modem, i kdyz tam zase clovek narazi na omezenou rychlost)
Naposledy upravil Thrakath dne 01 čer 2007, 11:00, celkově upraveno 3
Obrázek
Thrakath
Ordinary User
Ordinary User

Příspěvekod 5h1nj1 v 29 kvě 2007, 14:26

Trakath ma v zasade pravdu, i kdyz trochu generalizuje a treba wifi pripojeni muze mit jak vyborny ping, tak naprosto ubohy, zalezi na kvalite site.
Ale K4R1, clovece, to bydlis nekde na samote v hajovne uprostred hlubokych lesu, nebo co? Nemate domu natazeny telefonni drat? Pripadne moznost nechat si ho z nejblizsi rozvodny za par korun dotahnout? Zadny mistni wifi poskytovatel? Jestli opravdu nic, pak moznost internetu s dobrou odezvou (pingem) proste nemas, s tim asi nikdo nepohnem. :(
Jsou tu samozrejme jeste ostatni mobilni operatori a treba edge, nebo 4G ma v nekterych lokacich odezvy docela slusne, ale vetsinou se zase jedna o huste obydlenou oblast, kde jsou tim padem i jine moznosti a krome toho: drat je drat. :)
5h1nj1
VIP
VIP

Dostal poděkování: 1 krát

Příspěvekod smindek v 29 kvě 2007, 14:31

Ja mám prípojenie wifi a nemám s týmto problémy, môj priemerný ping je okolo 25 čo je na hranie ideálne. Tento ping mám stalé rovnaký, či mám práve pripojenie k netu 1Mbps alebo niekedy 2Mbps. A najradšej mám naozaj to ako píše rochedo, že hrám s niekým kto má net chello, hra seká ako hovado a ešte mi vynadajú čo mám ja za net lebo si myslia, že majú najlepší na svete.
Obrázek
.......This is not real world......
smindek
Super Moderátor
Super Moderátor

Hotovost: 226,743.39 PSM
Medaile: 1
Hviezda administrátora (1)
Dostal poděkování: 257 krát

Příspěvekod deXter v 29 kvě 2007, 14:41

rochedo píše:TAk s tym ti vela nepomozem ale napr. mi vela ludi hovori, ze u nas ti ktori maju chello a maju pripojenie napr. 1 MB za sek. tak maju take strasne pingy a CSko vobec nevedia hrat a ja mam napr. DSL a mam speed 200KB za sek a CSsko mi ide v pohode..

Tak to pekne kecas nebo tvy kamaradi.. muj kamos mel driv chello asi 256kbps (jeste nez to zrychlili) a ve hrach mel stejnej ping jako ja..cca 0-20 (Taky mam chello). To jsem mel 2048/256kbps a ted mam 8192/1024kbps a ping mam uplne stejnej.. Takze rychlosti to taky moc nebude :)
deXter
Guru
Guru

Hotovost: 500.00 PSM

Příspěvekod 5h1nj1 v 29 kvě 2007, 16:28

Jestli to nebude tim, ze smindek mluvi o slovenskem chellu, ktere je vyrazne slabsi, nez to nase, o kterem, deXtere, pravdepodobne mluvis ty. :) Jen takova hypoteza.
Taky pouzivam na jednom pracovisti chello a ping je vetsinou ok, pokud zrovna nemigruji na vyssi rychlosti, nebo nebo podobneho.
5h1nj1
VIP
VIP

Příspěvekod smindek v 29 kvě 2007, 17:06

to 5h1nj1: môže to takto naozaj byť, hral som s tromi hráčmi a dvaja mi vynadali, že mám slabý net lebo mám wifi, ja som im poslal údaje ktoré som odmeral na jednej stránke a oni mi na to povedali, že to nič neznamená, že aj tak wifi je zlé, tak nechcel som sa s nimi hádať zbytočne ale to čo odmerali potom oni to nebolo nič moc, jednému to nezistilo žiadnu odozvu, druhý niečo cez 100, no ale aj tak si stáli za svojím a písali stále to isté, že chyba je určite u mňa. Je naozaj dosť možné že nie všade je net aj ked od toho istého providera rovnaký, nevyznám sa do toho až tak ale píšem iba to čo som naozaj zažil.
Obrázek
.......This is not real world......
smindek
Super Moderátor
Super Moderátor

Hotovost: 226,743.39 PSM
Medaile: 1
Hviezda administrátora (1)
Dostal poděkování: 257 krát

Příspěvekod Vinnetou v 29 kvě 2007, 17:13

Alternativa je pevná linka...pokud si v dosahu kabelu, tak ti to udělaj zadarmo (založení linky+net) a ještě ti daj modem za 1kč.....záleží taky kde bydlíš, já mám zkušenosti jen s rod. domama :roll:

Pak jedině wi-fi...existují společnosti, které pokrývají třeba určitý region a nikdo o nich skoro neví...ale tam je to o dobrém výhledu na jejich vysílač....zkus vygooglovat wi-fi obec, město tam kde to chceš...možná ti vyskočí nějaká regionální společnost.

A taky U:fon toho hodně nasliboval....

S internet jsem si zažil svoje...ani jsem se nemohl přestěhovat kam jsem chtěl, protože tam prostě nebyla ani mrť...prostě žádná možnost. A to jsem tomu věnoval dost úsilí, zkusil kdeco, přes měsíc... milion schůzek, ale nakonec jsem to musel pustit, protože by mě to asi zabilo :)
Takže ti držím palce :wink:
Wii Player
Vinnetou
Admin
Admin

Hotovost: 2,076.20 PSM
Dostal poděkování: 17 krát

Příspěvekod K4R1 v 29 kvě 2007, 21:03

Diky za všem za informace, abych to zkonkretnil tak bydlim v oblasti novych rodinnych domku (asi 25 kusu) a do nasi oblasti neni zavedenej telekom a domlouvali jsme se ze bysme si ho nechali zapojit ale bylo nam receno ze do naseho satelitu neplanujou zavest kabely takze by to udelali za 5000. Nikdo o to nema zajem takze bych to musel cely zaplatit sam.

Hlavacek mi poradil poskytovatele 802.cz kterej poskytuje internet na bazi optickyho vlakna (bezdratovy internet) systemem ADRL kde napriklad 1000/200Kbps bez omezeni GB, pingy 10-15 - stoji 450kc. cena OK a rychlost je daleko lepsi nez mam ted a nepotrebuju zadnou 4Mb linku, zatim jsem si vystacil s CDMA tak mi staci zrychleni "jen" o 100%. Problem je ale opet ten : cituji : zřizovací poplatek (ZP): 4.900Kč + DPH (jednorázově) takze jsme zase tam kde jsme byli... Jsem ochoten zaplatit 2000, 3000 mozna taky, 4900+DPH je fakt moc.

Ješte prosba jakej je rozdil mezi agregaci 1:1 a napr 1:10 ?
Obrázek
K4R1
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvekod Uffendi v 30 kvě 2007, 04:12

"Ješte prosba jakej je rozdil mezi agregaci 1:1 a napr 1:10 ?" Jak kde pokud narazis pri agregaci na 1:10 na deset stahovacu tak je to celkem pruda ale pokud to bude 10 duchodcu je to v poho. Za 1:1 si poradne zaplatis.
Uffendi

Hotovost: Locked

Příspěvekod oggy v 30 kvě 2007, 07:16

1:1 máš sám pre seba celu linku,teda aj celú rýchlosť
1:10 zdielaš rýchlosť s 10 ludmi(ak máš 128kb/s linku a všetci "ťahajú" tak ti pojde cca 12kb/s)
Obrázek
oggy
Admin
Admin

Hotovost: 24,483.85 PSM
Dostal poděkování: 101 krát

Příspěvekod 5h1nj1 v 30 kvě 2007, 07:56

S tou agragaci to neni tak proste. Napriklad u agregace O2 ADSL vypada tech 1:50 na prvni pohled drasticky, jenze je uplatnovana az v centralnich bodech, cili s velmi dobre rozlozenou zatezi a prakticky pak vetsinou nedochazi k horsim rychlostem, nez je nejakych 80 procent deklarovanych hodnot. Naopak treba u nejakeho lokalniho wifi poskytovatele vypada situace na pohled lepe s agragaci treba 1:4, ale v praxi to casto muze znamenat, ze proste mas tri stahujici sousedy a skutecne dostanes zhruba ctvrtinovou rychlost.
Na druhou stranu, pokud jde o upload, nedostanes se u O2 na zadne rozumne hodnoty, takze pokud bych chtel spis odesilat data, je ten wifi poskytovatel nekdy rozumnejsi.
Kazdopadne je treba posuzovat konkretni situaci v miste pripadne pripojky.
S tou 802.cz jsi mel stesti? Oni u tebe maji pokryti? Osobne bych tedy jejich sluzby nechtel (casto jsou slyset stiznosti na kolisavou kvalitu pripojeni), ale jestli by to byla jedina moznost...
5h1nj1
VIP
VIP

Příspěvekod K4R1 v 30 kvě 2007, 11:11

S tou 802.cz jsem zatim nemluvil a nezjistoval zda je to u me mozny, ale kdyz na jejich strance je "OBJEDNAT INTERNET" tak si tam muzu ze seznamu presne najit cislo naseho baraku takze bych rek ze pokud jsem v jejich databazi tak asi jsme pokryty.

Jinak zkousim sehnat pripojeni WI-FI tak snad neco sezenu...
Obrázek
K4R1
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvekod 5h1nj1 v 30 kvě 2007, 12:02

Mam dojem, ze 802.cz pouziva nejakou unioverzalni adresovou databazi. Neznamena to, ze ti v kteremkoliv uvedenem miste jsou schopni poskytnout veskere sluzby. Kdyz zazadas o nabidku, dostanes teprve oficialni vyjadreni o dostupnosti.
5h1nj1
VIP
VIP

Další

Zpět na PC: Hry