Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

Stárnutí Windows

Moderátoři: Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod kaprisko v 26 pro 2011, 18:35

předpokládám, že hodně lidí již slyšelo o takzvaném "starnutí windows". jen pro ty, co tenhle pojem neznají. jak se stále instaluji a odinastalovavaji software na PC, tak dochází k tomu, že se výkon počítače zmenšuje. tedy pracuje čím dál pomaleji. tomuhle se říká, že windows "stárne".

a já bych potřeboval radu.. nejlépe od někoho zkušeného. za jaky čas asi windows zestárne? mam windows 7 ultimate 32-bit nainstalovaný dne 14.července 2009. tedy bude tomu již čtyři roky co ho mam. a zda se mi, že mi porad víc a víc pomalejc najizdi windows.. taky mi najizdeji různé hlasky o chybach, ktere drive nenajizdeli(alepson ne tolik).

windows cistim alespon 2x za měsíc pomocí programu Ccleaner a defragmentuji alespon 1x za 2 mesice a to pomoci programu Auslogics disk defrag..

předem děkuji za radu
PSone, SCPH-102, 2x Dualshock, 1x Memory card
PC - CPU Intel Celeron 1x 3.06GHz , RAM 2,5GB , GeForce 7300 , HDD 111GB
kaprisko
Beginner
Beginner

Hotovost: 5,635.08 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod MoMo v 26 pro 2011, 20:35

Programů na různé uklízení a čištění a registry a defragmentaci...atd...atd. je spousta. Já používám Tune up:
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://www.tune-up.com/
Pomocí tohoto SW jsem udržel Win XP v e velmi dobrém stavu šest let a kdybych nestavěl nové PC a nepřecházel na Win 7, asi by jely ještě teď.
Co se nám ale doma osvědčilo, mně i synovi, je zálohování pomocí Acronis.
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://www.acronis.cz/domacnosti-a-kancelare/produkty/true-image-home/

Po instalaci OS, všech ovladačů a nejčastěji používaného sw uděláme zálohu a když pak něco "lehne" tak je to obnovené za chvilku.
MoMo
Moderátor
Moderátor

Hotovost: 275,312.42 PSM
Medaile: 1
Medaila za pomoc PlayStation (1)
Dostal poděkování: 71 krát

Příspěvekod kaprisko v 27 pro 2011, 14:41

momo ja si myslim, ze je jedno jaky program na cisteni a defregmentaci mam. ze vsechny programy splnuji svuj ukol stejne. ty programy co jsem napsal ja.. to bylo jen proto, aby si ostatni na tomto fore nemysleli, ze nepecuji o svuj PC.
ale kdyz uz si napsal tak se te zeptam. rikas mi ze mas windows 7. jak dlouho ho mas? a nemas pocit, ze by ti nejak klesal vykon? treba ze by ti nejak pomalejc najizdel?

jsou to pro me podstatne informace pac ja preinstalovat windows moc neumim a navic nemam ani CD s windowsem... to ma vsechno bratr a ja ho tezko premluvim aby mi to udelal.. a kdyz mu reknu, ze sem cet na netu, ze windows starne, tak mi odpovi ze az za nejaky cas a dal se mi nevenuje. a rpoto sem take zalozil tohle tema.

tak prosim pomozte i ostatni..

diky
kaprisko
Beginner
Beginner

Příspěvekod MoMo v 27 pro 2011, 20:22

Nemám Win7 tak dlouho, jako ty. Mám ho na jednom PC asi třičtvrtě roku, když jsem jeden počítač stavěl nový. Ale jsou na něm čtyři různé uživatelské účty. Jeden mám já jako admin, další pak manželka, syn a dcera, jako uživatelé. Každý používáme jiné programy a každý si dělá to co chce, nebo potřebuje, takže je tam docela "cvrkot", možná i trochu nepořádek, ale chodí to pořád výborně.
Na ostatních počítačích mám pořád XP a běhá to taky, ale úměrně k výkonu. A to mi věř, že mám dost starý "veterány". Ani nebudu psát konfiguraci, protože by ses smíchy neudržel. :D

Je škoda, že nezvládáš instalaci Windows, protože reinstalace potká za čas každého. Je pravda, že mne to taky už přestalo "bavit", protože uvést počítač do stavu, kdy jede perfektně, má všechny ovladače a fungují všechny potřebné programy, zkrátka když je to "vymazlený", to mi trvalo třeba tři dny. Proto používám zálohy, jak už jsem psal. A s Acronisem jsem navýsost spokojený. Pohraju si s tím, vyladim to a vyzálohuju. Pak když se něco stane, obnova systémového disku ze zálohy je otázka 20 minut, na tom mym nejpomalejšim "křápu" a bez práce. A je to jako nový, jako by se nic nestalo.
MoMo
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod kaprisko v 27 pro 2011, 20:40

a kdyz uz jsme tedy u toho zalohovani.. rekneme ze bych si chtel zalohovat urcite soubory a reinstalovat PC. jak bych to potom znovu obnovil? a to se zalohuje nekam na HDD?? nebo k tomu potrebuji CD/DVD??
kaprisko
Beginner
Beginner

Příspěvekod MoMo v 27 pro 2011, 21:07

Zálohovat se dá cokoli. Můžeš vyzálohovat soubory, nebo složky, můžeš zálohovat i celé diskové oddíly. To používám já.
Na disku C: mám pochopitelně Windows a v Program files jen ty nejdůležitější programy. Všechno ostatní (bordel) jako jsou hry, nebo i dokumenty (různé dopisy, fotky, videa...atd.) mám na druhém disku D: (kopie důležitých věcí ještě na externím HDD).
Dokud je PC v "dobré kondici", udělám zálohu celého oddílu C:
Buď na druhý disk (nebo oddíl) v PC, nebo na externí HDD. (Je to o dostatku místa. Moje záloha C zabere cca. 16 - 20 Gb)
Při obnově z HDD je to pak jednodušší, protože nemusíš měnit "placky" v mechanice.
Takže žádná otravná reinstalace. Prostě se obnoví celé C(éčko) S Windows, ovladači, registry, programy... Prostě všechno naskočí do stavu, ve kterém to bylo. Otázka 10 - 20 minut, podle výkonu PC.
MoMo
Moderátor
Moderátor

Zpět na PC: Software