Obsah fóra
XBOX 360 news: Metal Gear Solid HD Collection; NeverDead; SoulCalibur V; Final Fantasy XIII-2...        Wii news: Spaghetti Western Shooter...        PS3 news: Final Fantasy XIII-2...

Všeobecné informace

Linux - Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu a pod.

Moderátoři: Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod blackberi v 09 úno 2009, 16:57

Kto viete čo o Linuxoch na PC ? resp. kto máte linux na PC ? ja ho práve akoby testujem na notebooku a zatial je to fajne... voľne šíritelný software, nič netreba crackovať a pod. ... žiadne vírusi .... existuje na to veeeela skvelých programov ktoré som ani neobjavil :D ... čo som prekvapený celkom slušná kompatibilita s windows aplikáciami cez emulátor wine (rozchodil som v pohode CSko) celkom ma prekvapilo že ked nieje podpora pre nejaký program (kodeky a pod.) tak ich samo vyhladá (a dobré ktoré fungujú)a vás sa už len spýta či ich chete nainštalovať
zatial to vyzerá tak, že windows ostane odložený a dosť dlho nepoužitý...
zišlo by sa tu teda zopár rád ako na to... taká tipy a triky :D ak dačo viete tak píšte...
Obrázek
Obrázek
blackberi
Veterán fóra
Veterán fóra

Hotovost: 776.40 PSM
Dostal poděkování: 5 krát

Příspěvekod PatheticKiller v 09 úno 2009, 20:09

Jelikož mě windovsy štvou docela často,tak sem se hodněkrat rozhodl zkusit linux,mam odzkoušený Ubuntu,LinuxOS,Mandriva,OpenSUSE atd,prostě skoro všechny.Abych udělal srovnani pro mě co se mi libilo a co ne,tak za prví,v některých linuxem sem měl problem s ovladači na sitovou kartu,takže mi nešel net,nekdy grafika atd(mysli si ze mala podpora ovladacu).Což mě hned odradilo od začatku,co si pamatuju dal tak třebas na OpenSUSE se mi trhal prohlížeč,a asi nejvetsi probem pro me byl ze sem nemel zadny manager na stahovani z RS :lol: coz by se dalo mozna vyresit winem,a taky me stvalo ze tam neni poradny messenger Takže je pro mě windows jasna volba
PatheticKiller
Supreme User
Supreme User

Hotovost: 29,001.35 PSM
Dostal poděkování: 40 krát

Příspěvekod blackberi v 09 úno 2009, 21:04

ja som to už inštaloval asi na 4 počítače a s podporou ovládačov tam nebol problém .... ako myslíš že není podpora messengera ? a Pidgin sa ti zdá málo ? :D
EDIT: pls ešte poradiť nejaký prehrávač čo podporuje titulky normálne že ich tam len natiahnem zo súboru ...
Obrázek
Obrázek
blackberi
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvekod PatheticKiller v 09 úno 2009, 21:41

Ale ja nemyslel u Ubuntu,to bylo mam pocit u mandrivy(nejsem si jist na 100%) jinak pidgin mě opravdu nestačil,zdal se mi takovej jednoduchej,ohledne titulku staci mpplayer nebo VLCplayer :)
PatheticKiller
Supreme User
Supreme User

Hotovost: 29,001.35 PSM
Dostal poděkování: 40 krát

Příspěvekod blackberi v 09 úno 2009, 21:53

ale ved v jednoduchosti je krása :D:D mne úplne stačí a som spokojný s celým OS :)
díky za prehrávač...
Obrázek
Obrázek
blackberi
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvekod blackberi v 23 zář 2009, 19:41

potreboval by som znova poradiť ... nejaký program ktorý bude schopný up/down na rapid ... niečo ako flashget
thx
Obrázek
Obrázek
blackberi
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvekod kingfarmer v 02 led 2010, 12:58

Ja som mal už ubuntu ale to sa mi nelúbilo tak som dal nainštalovať XP
Obrázek
Obrázek
King predstavuje novú éru Nintendo Consoles :)
kingfarmer
Guru
Guru

Hotovost: 209,245.71 PSM
Medaile: 1
Medaila za aktivitu (1)
Dostal poděkování: 9 krát

Zpět na PC: Hry