Pozname 3 regiony,na ktoré je rozdelený PLAYSTATION:
• EU (European Union, Australia) -> PAL (BEDATA)
• NA (North America) -> NTSC (BADATA)
• J (Asia, Japan) -> NTSC (BIDATA)
laystation
• BEDATA - SCED, SCES, SLED, SLES
• BADATA - PBPX, PSRM, SCUS, SLUS
• BIDATA - ESPM, SCPS, SIPS, SLPM, SLPS
Playstation 2
• BEDATA - PBPX, PCPX, SCED, SCES, SLES, TCES
• BADATA - DVSS, PBPX, PCPX, PDSS, PTRM, SCUS, SLUS
• BIDATA - PBPX, PCPX, SCPS, SCAJ, SLPM
Savy najdeš tu:
- Kód: Vybrat vše [Otestovat Linky]
www.gamefaqs.com
http://us.codejunkies.com/
http://www.gameshark.com/
Zoznam PS hier podľa mena a regionu:
http://www.sonyindex.com/
Ak stiahneme save a budeme ho ukladať na MC,musime pozerať či sa zhoduje názov hry a názov save lebo USA(BADATA) a EU(BEDATA)save niesu zhodné. Napr.save z USA Mortal Kombat: Armageddon(SLUS_214.10) nebude fungovať na EU Mortal Kombat Deception (SLES_527.05).Hra taký save nenajde pri hrani EU hry.
Návody budu uvedené 2(pri 1.budeme kopirovať subory *.psu na MC, pri 2.budeme kopirovať zložky(BEDATA/BADATA/BIDATA) na MC)
1.Návod na kopirovanie savou cez uLaunchElf na MC(pamäťovka) s pomocou savebuilder a PS2 Save Converter:
1. 1.Stiahneme si dany save z internetu vo formate *.max(ACTION REPLAY),*.cbs(CODEBREAKER),............ 2. Všetky savy prekonvertujeme na format *.xps pomocou savebuilder 3.Spustime savebuilder(obr.1) ,dame file-open a vyberieme si stiahnutý save.
4. Dame file-SAVE AS a uložime ako *.xps.Urobime tak s každým save.
5.Ak mame savy vo formate *.xps spustime PS2 Save Converter
6.Ak spustime PS2 Save Converter(obr.4)dame file-open a vyberieme si save vo formate *.xps
7. Ak klikneme na "Properties" môžeme zmeniť TSP atributy save'a. (obr.5)
8 .Dame file-SAVE AS a uložime ako *.psu
9. Ak mame savy vo formate *.psu ,skopirujeme ich na USB kľuč.
10.Vložime USB do PS2/PSTWO a spustime program uLaunchElf cez čip alebo SWAPMAGIC.
11.Pôjdeme na USB označime dané savy( *.psu),stlačime R1 a dame copy(obr.6)
12. Pôjdeme na MC, stlačime R1 a dame psu-Vlozit(obr.7)
13.Spustime danu hru na PS2/PSTWO,ku ktorej bol stiahnutý save,v hre dame LOAD a mali by sa nam ukazať uložené pozicie a spustiť hru s pokračovaním alebo kodom
2.Návod na kopirovanie savou cez uLaunchElf na MC(pamäťovka) s pomocou savebuilder
1. 1.Stiahneme si dany save z internetu vo formate *.max(ACTION REPLAY),*.cbs(CODEBREAKER),.....
2.Subory *.max,*.cbs.... su subory,ktore maju v sebe zabalene savy,ktoré musime rozbaliť do zložky zhodnej z nazvom hry ROOT/ID v Savebuilder (napr.BESCES-12345xxx napr. BESCES-51719GAMEDATA)
3.Spustime savebuilder(obr.1) ,dame file-open a vyberieme si stiahnutý save.
4.Skopirujeme nazov save z ROOT/ID(obr.3) a vytvorime v počitači zložku s takým istým názvom aký ma save v názve ROOT/ID
5. Označime všetky subory(obr.2) v okne „file name“ ,klikneme pravé tlačidlo myši a dame extract a extrahujeme do vytvorenej zložky s názvom aky má ROOT/ID.
6.Celu zložku so všetkymi save,ktoré sme extrahovali do danej zložky(obr.
7.Vložime USB do PS2/PSTWO a spustime program uLaunchElf cez čip alebo SWAPMAGIC.
8.Pôjdeme na USB označime zložku(napr.BESCES-51719GAMEDATA) a stlačime R1 a dame copy(obr.6)
9. Pôjdeme na MC, stlačime R1 a dame Vlozit(obr.7)
10.Spustime danu hru na PS2/PSTWO,ku ktorej bol stiahnutý save,v hre dame LOAD a mali by sa nam ukazať uložené pozicie a spustiť hru s pokračovaním alebo kodom
Skopirujeme celu zložku(napr.BESCES-51719GAMEDATA) aj s nakopirovanymi savmi.Americké savy nepasuju na Europske hry.
Opačným spôsobom dostaneme savy z hier z MC ak bude plná do počitača aby sme nekupovali 8 MB MC,ktorá stoji 500sk ale kupime 1USB kľuč 1GB za 250sk
Kopirovanie savou z MC na USB
1.Vložime MC a USB do PS2
2.Spustime uLaunchElf na PS2/PSTWO cez čip alebo SWAPMAGIC
3.Pôjdeme na MC,označime zložky(BEDATA/BADATA/BIDATA),stlačime R1 a dame copy(obr.10)
4 Pôjdeme na USB, stlačime R1 a dame Vlozit(obr.9).
5.Obsah USB skopirujeme do počitača.Daný save možeme neskôr uložiť naspäť na MC,ak budeme isť hrať danú hru.
uLaunchElf program na pozeranie JPG/TXT a spravca na PS2 pozri môj ďalší návod
Pozri môj ďalši návod !!PS2 NAPAĽOVANÉ HRY cez CD SWAP MAGIC na PSTWO!!
SWAP MAGIC ako puživať pozri môj ďalší návod
SMS-program na pozeranie DIVX na PS2 pozri môj ďalší návod
Programy a navody
http://rapidshare.com/files/81568906/0onavod.rar
Save Builder 0.8 a Save Converter 0.030
http://www.edisk.sk/stahni/54839/PS2_save_soft.rar_203.82KB.html
Obr.1
Obr.2
Obr.3
Obr.4
Obr.5
Obr.6
Obr.7
Obr.8
Obr.9
Obr.10
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Návod je skopirovaný od uživateľa larzen pre PSX savy aby bolo v jednej teme. Ďakujem larzenovi
PSX savy ako na to
Navod :
1,Zo stranok hore si stiahneme savy vo formate *.gme *.mc *.mcr *.mcd *.ddf *.vgs
2,dany save subor si stiahneme a otvorime v programe PSX Gameedit "ctrl + O".
3!,Každy z tych suborov obsahuje 15 pozícii z toho niekolko je obsadených zvyšné su volne.
4,Pri nazve každej pozície si postupne zaškrtneme kružok a použijeme volbu "Save Single game save" čim rozkuskujeme celý save subor na pozície, čiže .mcs .
5,Teraz prenesieme jednotlive subory .mcs na ikonku PSX Raw Converter-a.
6,Subory zniknute v piatom kroku hodime na USB a pomocou ULaunchuelfu prenesieme na PS1MemoryCardu.
Postup predvediem na hre RE2:
1,Z gamesharku som si stiahol subor vo formate .GME.
2,Otvorim v PSX gameedit.
3!Tento save subor obsahuje 8 obsadenych pozícii a zvyšnych 7 je volných.
4,postupne som prešiel všetky pozície a uložil som ih vo formate *.MCS
5,teraz prenesiem jednotlive pozície na Raw Converter.
6,vzniknute subory hodim na USB a pomocou ulaunch ich prekopirujem na kartu.
Programy+FOTOnavod
http://www.edisk.sk/stahni/04440/Fotonavod_Programy.rar_678.98KB.html