Obsah fóra
XBOX 360 news: Metal Gear Solid HD Collection; NeverDead; SoulCalibur V; Final Fantasy XIII-2...        Wii news: Spaghetti Western Shooter...        PS3 news: Final Fantasy XIII-2...

Všeobecné informace

Patchování her

Vše o hrách ...

Moderátoři: Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod kozubik88 v 02 úno 2010, 23:01

Nevím jestli se tomuhle tématu již někdo věnoval, ovšem je hodně důležité pro spoustu her na psx.
Některé hry mají ochranu, která znemožňuje hraní hry (zatím jsem se s ní setkal pouze u PAL verzí her). Jmenovitě např. u Resident Evil 3 vás ochrana nepustila přes úvodní obrazovku s varováním o násilí ve hře, u CTR při nabíhání do závodu hra zamrznula apod.
Tyto problémy vyřeší patche.

Potřebné věci:
Image hry (může být stáhnutý či vytvořený z CD s hrou)
Patchovací program - vhodný např. PPF-O-MATIC (odkaz
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://megagames.com/console/cgi-bin/dl.cgi?id=console&file=pdx-pom3!zip
)
Patch (nejlépe z
http://megagames.com/psx/psx_patches.shtml
)

Postup:
1. Spustíme PPF-O-MATIC
2. Do kolonky ISO File zadáme cestu k Image souboru hry (nebo klikneme na disketu a vybereme ji)
3. Do kolonky Patch zadáme cestu k patchi, který jsme stáhli (!!!musí být kompatibilní s hrou tzn. PAL patch na PAL hru!!!)
4. Stiskneme Apply a po "opravení" Image souboru hry vypálíme :)
PS2 77004- 1×Dualshock2 Sony, 1×Dualshock Trust PS2/USB, 32 MB MAX PS2 MC, 1 MB Logic 3 PSX MC, Swap Magic 3.8 CODER, HALDA HER ;)...
kozubik88
Ordinary User
Ordinary User

Hotovost: 2,308.25 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod taueto v 04 úno 2010, 12:53

Na té stránce je mnoho dalších her,to tedy mají všechny nějaký problém se spouštěním? nebo k čemu ty patche ještě slouží?...já jsem je tedy nikdy nepotřeboval a když je na začátku nějaké hry upozornění, že je hra brutální (Thrill kill),tak si normálně přečtu upozornění a případně zmáčknu určenou sekvenci tlačítek a jedu dál,na to snad nepotřebuji nic patchovat,ne?
PSone SCPH 102,2x Dualshock,1xLogitech, 1xBigBen and Genius wireless pads,3xmemory card+hafo gamesek...Nabídce Playstation magazínů se nebráním
taueto
Guru
Guru

Hotovost: 25,993.15 PSM
Dostal poděkování: 4 krát

Příspěvekod kozubik88 v 04 úno 2010, 23:48

Patche nemusí byt jen na hry ktere nefungujou. Nektere napriklad pridavaji "cheaty" nebo PAL/NTSC selektor apod.
Jo a kdybysis stahnul napr. zrovna tu Resident Evil 3 PAL verzi , tak zjistis ze bez patchu se zaseknes hned u prvniho obrazku s upozornenim na brutalitu, dal te nepusti ochrana, kterou tam pridali vyrobci. Akorat mi vrta hlavou proc ty ochrany nejsou u vsech verzi te hry ale jen treba u PAL :? .
PS2 77004- 1×Dualshock2 Sony, 1×Dualshock Trust PS2/USB, 32 MB MAX PS2 MC, 1 MB Logic 3 PSX MC, Swap Magic 3.8 CODER, HALDA HER ;)...
kozubik88
Ordinary User
Ordinary User

Příspěvekod FILIP_PSX v 08 čer 2010, 11:43

nic proti ale ty patch jsou nanic krom toho že hru spustíš v pal nebo ntsc a jinak resident evil 3 nemesis a crash team racing
mám originál a jedou bez problému takže nepotřebujou žádný patch a resident taky jede bez problému snad jediná hra co má ochranu pořádnou ochranu je japonská verze DINO CRISIS v normě ntsc/j a která se dá spustit takto nabootovat z kopie a jak se načte menu vyndat copy cd a vložit originínál samozřejmě musí to být jedna a tatéž verze a jediná výhoda těchto patchu je že některé mají cheaty třeba re3 nemesis ten mám i s kodama a je to ntsc u/c verze
FILIP_PSX
Beginner
Beginner

Hotovost: 3,907.15 PSM

Příspěvekod kozubik88 v 08 čer 2010, 16:36

tak jako original pojedou normalne, ale ty patche jsou delany na palene hry.
kozubik88
Ordinary User
Ordinary User

Příspěvekod FILIP_PSX v 16 led 2012, 22:15

Kde seženu patch a nebo jak odsraním ochranu u hry METAL GEAR SOLID INTEGRAL japan verze chci si ji zahrát ale po zvolení new game a pak obtížnosti to ukáže jen červený kruh a dál mě to nepustí existuje nějaké řešení jak spustit ntsc japan hru na pal konzoli čip mám pal/ntsc takže mi jedou jakékoliv hry na psx .
FILIP_PSX
Beginner
Beginner

Hotovost: 3,907.15 PSM

Příspěvekod smindek v 16 led 2012, 22:24

Všetky japonské hry sa potvrdzujú cez o. Robíš to tak? Pýtam sa preto, či si sa náhodou neodklikal cez x niekde "do preč".
Obrázek
.......This is not real world......
smindek
Super Moderátor
Super Moderátor

Hotovost: 187,132.53 PSM
Medaile: 1
Hviezda administrátora (1)
Dostal poděkování: 244 krát

Příspěvekod zetk v 19 led 2012, 05:57

Mám dojem, že Metal Gear Solid Integral obsahuje nějakou ochranu proti čipu. Možná by pomohl BootReplay, kdysi sem ho používal a tuším tam byla nějaká volba na skrytí čipu, třeba by to pomohlo, můžeš to vyzkoušet.

http://consolecopyworld.com/psx/psx_utils_bootcd.shtml
Pro nejpohodlnější stahování z linksave.in, jen vložte linksave link do JDownloaderu a ten stáhne všechny soubory automaticky.

PSX SCPH-7502 / Microchip
PS2 SCPH-75004 / iceCHIP3+Summ0ne's fix
GC DOL-001 / qoob SX

Obrázek
zetk
VIP
VIP

Hotovost: 13,893.15 PSM
Dostal poděkování: 41 krát

Zpět na PS1: Games