Obsah fóra
XBOX 360 news: Metal Gear Solid HD Collection; NeverDead; SoulCalibur V; Final Fantasy XIII-2...        Wii news: Spaghetti Western Shooter...        PS3 news: Final Fantasy XIII-2...

Všeobecné informace

Multiload (viacej hier na 1 DVD)

Návody na téma, jak se pohybovat na PSF ...

Moderátoři: Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod outofmoney v 01 zář 2009, 12:58

Multiload (viacej hier na 1 DVD)

original navod z ktoreho som cerpal:
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/250548

Pisem preklad a ciastocne zjednodusenie navodu, ktory sa nachadza v linku vyssie.
Vsetok potrebny SW prikladam v linku na rapidshare.
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://rapidshare.com/files/274242802/Multiboot_tools.rar

Navod sluzi na ulozenie 2-4 a viac hier podla velkosti na jedno dvd (max 4485mb).

Programy nachádzajúce sa v rarku:
1. ScanLite
2. Apache3
3. DVD Decrypter (treba nainstalovat)
4. CDDVD Generator (treba nainstalovat)
5. CDLoader (vo forme image suboru)
6. Wnaspi32.dll toto dll-ko by mal mat aj samotny Nero v instalacke a nachadza sa aj v priecinku programu Apache3 v rarku. Toto dll-ko potrebuje CDDVD Generator. Pre istotu ho prekopirujte do C:\winnt\system32\wnaspi32.dll

Prvym krokom je niejake tie hry (image) stiahnut z torrentov alebo z netu. Do rootu jedneho z diskov kde mame dostatok miesta pre istotu tak 10Gb si vytvorime priecinky z nazvami, ktore predstavujú skratky nazvu hier, ktore budeme kompilovat na dvd. Napr.: ja som kompiloval Ridge Racer 5 (cd verzia) a Tekken 4 (dvd verzia) obe stiahnute z netu, takze som si na disku D v roote vytvoril nasledovne adresare: D:\RR5 a D:\TEK4 a D:\CDL
RR – Ridge Racer 5
TEK4 – Tekken 4
CDL – to bude priecinok pre CDLoader vysvetlim neskor ale treba ho vytvorit

1, kapitola – vytvorenie filelistu a extrahovat subory z image

Otvorime program Apache3 (vypise ze nasiel novsiu verziu ale to odignorujeme a dame krizik v pravom hornom rohu, potom nieco vypise a dame OK a program sa spusti) klikneme na Open a najdeme cestu k image hry. Ten sa nasledne nacita do programu. Potom klikneme na ikonku (ceruzka na prazdnom papiery) vyskoci nam ulozenie *.txt suboru jeho nazov nieje podstatny no ulozime si ho do prislusneho predom vytvoreneho adresara hry napr.: D:\RR5 potom klikneme na ikonu (zelena sipocka – extract all files) a vyberieme opat ten isty adresar D:\RR5 tento krok zopakujeme pri kazdej hre. Z kazdeho adresara hry odstranime subor SYSTEM.CNF!!!

Zlozka D:\CDL bude ako som uz spominal pre program CDLoader. Ten najdeme v rarku ako image subor, rovnakym sposobom ako predtym u image hier ho otvorime v Apache3 dame vytvorit file list (ikonka ceruzky na papiery) a dame vyextrahovat subory (ikonka zelena sipocka) do priecinka D:\CDL z tohto adresara nasledne zmazeme adresar Fifa Demo.

2, kapitola – pachovanie

Otvorime program ScanLite v uvodnej obrazovke vybereme medium v nasom pripade DVD. Do okna programu postupom Drag and Drop prenasame cele obsahy jednotlivych priecinkov D:\RR5 D:\TEK4 D:\CDL sam program si vyberie systemove subory, byvaju to tie ktore zacinaju SCES _ SCUS_ SLUS_ *.IMG *.IRX a opatchuje ich, ak natrafi na subor ktory nieje systemovy tak vypise hlasku na ktoru klikneme NO. Cez program prezenieme vsetky pricinky, podpriecinky a subory kazdej hry + obsah priecinku CDL aby program s istotou opatchoval vsetky systemove subory.
3, kapitola – vytvorenie menu

V priecinku D:\CDL otvorime v Notepade subor MSYSTEM.CNF. Zmazeme jeho obsah a nakopirujeme do neho nasledujuci text:

\Ridge Racer 5\cdrom0:\SLES_503.86;1
\Tekken 4\cdrom0:\SLUS_205.19;1

\Blank\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1
\Created\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1
\By\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1
\SDF GR\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1

Zelenou su oznacene riadky kde zadavame nazvy hier tak ako ich chceme zobrazit v menu.
Cervenou su oznacene riadky ktore ostavaju konstatne a v danom tvare.

Ak na dvd vkladama vacsi pocet hier a aby sme neprekrocili 10riadkovy limit tak kazdym pridanim riadkom (nazvom hry) zmazeme jeden zo spodnych riadkov (\Blank\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1)

Zlozenie nazvu:
\nazov hry \cdrom0:\tu zadameSCES, SCUS, SLES, SLUS alebo ine podobne oznacenie prislusnej hry. Toto oznacenie mozeme najst vo fileliste v prislusnom pricinku prislusnej hry a vzdy to ukoncime podkociarkou a cislovkou 1 nasledovne ;1

Text nesmie prekrocit 10 riadkov!!!!!!!!!!!!!

4, kapitola – nudna praca

UPOZORNENIE:
*preverme, ze je subor wnaspi32.dll v C:\winnt\system32\
*ak ste este nezmazali SYSTEM.CNF z adresarov hier tak to urobte teraz ak tam zostanu tak dvd nenabotuje (autor povodneho clanku v ang jazyku pise, ze po prekopirovani ddl-ka treba zadat v prikazovom riadku este prikaz „regsrv32 C:\winnt\system32\wnaspi32.dll“ pre zaregistrovanie subor, mne to nefungovalo tak neviem)
*pozor na limit 30 suborov, ktore moze obsahovat DVD, priecinky sa nepocitaju, to znamena ze ak budete davat na dvd povedzme 5 hier a pocet suborov zo vsetkych 5 hier prekroci 30 tak to nepojde.

Otvorime CDDVD Generator dame Create New Project a potom DVD-ROM MASTER DISC ostane otvorene hlavne okno programu, ktore si dajte do praveho horneho rohu a natiahnite ho po spodok obrazovky. Do pravej casti okna programu budete systemom Drag and Drop postupne vkladat subory z priecinku CDL a priecinkov hier a to v presnom poradi ako je uvedene vo fileliste, ktory sme si ulozili do adresara CDL a adresara kazdej z hier. Subory musia byt vkladane v presnom poradi inak dvd nenabotuje. Potom ako povkladate vsetky subory z adresara D:\CDL do okna otvoreneho programu tak rovnaky postup aplikujeme na hry, to jest zacneme s hrou ktoru sme v MSYSTEM.CNF uviedli ako prvu u mna to bola Ridge Racer 5. Samozrejme vo fileliste bude napisany aj subor SYSTEM.CNF ale kedze ten sme zmazali ako som pisal vyssie, tak proste pokracujeme dalsim suborom v poradi.

*ak maju hry rovnaky nazov adresaru (je to ojedinele) nevadi to, proste dame subory z jednej aj druhej hry do toho isteho adresara ale musime striktne dodrzat poradie hier a suborov podla filelistov.
*ak maju hry presne rovnaky subor tak sa neda nic nerobit, proste to nepojde.
*ak maju hry presne rovnaky DUMMY subor s presne rovnakym nazvom tak man staci jeden ale musia byt uplne zhodne.

Potom klikneme na zalozku Volume a v okienku DISC NAME napisme SCES alebo SLUS alebo SLES prvej hry ktoru sme vkladali u mna to bola Ridge Racer 5. Do vedlajsieho okienka napiseme prislusne cislo u mna to bolo 50000 toto oznacene opat mozme najst vo fileliste prislusnej hry, ak cislo obsahuje ciarku alebo bodku tak tu nepiseme ono nam to program aj tak nedovoli. V okne Select you License Area dame Europu. V tabulke podtym s nazvom Volume identifier a okne Volume napiste co chcete napr. ja som si dal CREATED_BY_PETER. Dalej dame preistotu FILE>SAVE AS a ulozime si to.

5, kapitola – vytvaranie iso suboru

Stlacime tlacitko REC vyskoci nam okno s ulozenim subor *.iml tento subor pomenujeme skratkou vsetkych hier dokopy teda ja som dal RT (Ridge Racer + Tekken =RT) a ulozil som ho do rootu disku D:\ kde mam ulozene aj ostatne subory hier a adresar CDLoaderu. Dame save hned na to vyskocia dve error hlasky (Recording unit not connected a Initialization Failed), obed odklikneme OK. Potom nam vyskoci dalsie okno. V nom dame File>Export image opat vyskoci okno s ulozenim suboru *.ist subor pomenujeme ako predtym suhrnou skratko pre vsetky hry u mna to bolo RT.ist a cakame pokial program neukonci svoju cinnost. Potom ako program vykona co ma najdeme v D:\ niekolko suborov (zalezi od velkosti kompilovaneho DVD) z nazvami RT.000 RT.001 RT.002 RT.003 atd

Potom dame vo windowse START>SPUSTIT a do prikazoveho riadku napisem cmd potom "D:" aby sme sa dostali na prislusny disk v ktoreho roote mame ulozene vsetky subory s ktorymi sme doteraz pracovali. A napiseme tento prikaz:
Copy /B CTI.000 + CTI.001 + CTI.002 + CTI.003 + CTI.004 PLEASEBOOT.ISO

Pricom medzernik dame po "Copy" po "/B" a pred a po kazdom "+"

A cakame kym sa neukonci vytvaranie iso suboru, potom okno prikazoveho riadku zatvorime.

7, kapitola – FINALE

Otvorime DVD Descrypter (pribaleny v rarku, nainstalujeme si ho) v liste stlacime postupne Mode>ISO>Write vyberieme nas vytvoren iso subor PLEASEBOOT.ISO rychlost palenia 4x a dame zapisat na DVD, a hotovo.

Autor pise ze to bude fungovat iba na ps2 s cipom. Odporucam pre pripadne prve pokusy nakupit lacne dvd-cka. Ak vam dvd nenabotuje tak ste niekde spravili chybu, mne to fungovalo a prikladam tiez scrreny pri nabotovani.

Obrázek
stlacime X a zobrazi sa menu, ktore sme si vytvorili
Obrázek

zatial som podla tohto navodu vytvoril nasledovne fungujuce kompilacie hier:
Jak and Dexter: The precursor legacy + Spyro: Heros Tail
Ridge Racer 5 + Tekken 4
Ridge Racing Evolution + WRC 4
Eye Toy: Antigrav + Eye Toy: Groove

priznam sa ze bolo aj par neuspesnych pokusov, v tom ze jedna hra z troch na jednom dvd nefungovala a pod. a obcas sa stane ze pri spustani hra nenabehne na prvy krat ale na 99% po resete uz vsetko ide ako ma
PS2 Slim Black SCPH 75003, ModChip MODBO 760 Z, 8Mb Memory Card Silver, DualShock 2 Black, Remote Control SCPH 10420, Eye toy kamera :ˇ) UZ MINULOSŤOU

NEW MASCHINE: PS3 320Gb
outofmoney
Beginner
Beginner

Hotovost: 3,946.90 PSM
Dostal poděkování: 1 krát

Příspěvekod sanjozko v 03 bře 2010, 10:27

outofmoney píše:3, kapitola – vytvorenie menu

V priecinku D:\CDL otvorime v Notepade subor MSYSTEM.CNF. Zmazeme jeho obsah a nakopirujeme do neho nasledujuci text:

\Created\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1
\By\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1
\SDF GR\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1

Zelenou su oznacene riadky kde zadavame nazvy hier tak ako ich chceme zobrazit v menu.
Cervenou su oznacene riadky ktore ostavaju konstatne a v danom tvare.

Nikdy som to nerobil a vidim to poprvy krat, ale s urcitostou viem, ze tie cervene riadky sa daju taktiez kludne modifikovat, ak si vsimnete tak si prepisat mozte nazov kazdeho riadku, napr. "SDF GR" na "vas username", takisto mozte prepisat nazvy ostatnych Blank poloziek v menu, cast PS2LOAD.ELF;1 zrejme multibootu oznamuje, ze sa jedna o prazdny riadok resp odkaz, cize kludne by to mohlo vyzerat aj takto:

\VYTVORENE\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1
\SANJOZKOM\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1
\PRE\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1
\CONSOLE-POWER FORUM\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1

Popripade sa tam daju urcite vymysliet kadejake ine lotrovinky neviem ako ale dalo by sa podla mna aj kludne nahradit Blank s obycajnou medzerou, takze by prazdne polozky menu boli bez nazvu "Blank" napr takto:

\ \cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1
\VYTVORENE\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1
\SANJOZKOM\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1
\PRE\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1
\CONSOLE-POWER FORUM\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1

Cervena - modifikacie

Prva moja modifikacia MSYSTEM.CNF bude urcite fungovat na 100%, tuto druhu by bolo otestovat ze ako si multiboot loader poradi len s jedinou medzerou, ale podla mna sanca ze to pojde je cca 95%.
sanjozko
Rookie
Rookie

Hotovost: 500.13 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod vosik199 v 27 pro 2011, 21:01

Prosím pomůžete mi?
Nejde mi spustit Apache 3.
Sekne se to u building list of drives nebo tak něco... nechal jsem to tak cca 10min. a nic...
Díky ;)

Edit: Nešel by použít místo Apache3 jiný program?
Edit2: apache2 funguje ale nemá to ty samé funkce aspoň co jsem se díval.
Edit3: Už jsem to vypalil zvlášť,ale i přesto by mě zajímalo proč mi to nešlo spustit...
vosik199
Rookie
Rookie

Hotovost: 6,975.69 PSM
Dostal poděkování: 1 krát

Zpět na Návody » Guides