Obsah fóra
XBOX 360 news: Ninety-Nine.Nights.2; RUSE; Halo Reach; Spider-Man.Shattered.Dimensions; Mafia 2 CZ        PS3 news: God Of War III - PS Jailbeak        FTP news: Kingdom Hearts Birth by Sleep EUR PSP-ZER0; The.Sims.3.Fast.Lane.Stuff-ViTALiTY...and more

Všeobecné informace

Problém s palenýma hrama PS1 a přehrávání na PS2

Vše o problematice software ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod Nanaki v sob led 30, 2010 10:00 pm

Už fakt nevím, jak ti to mám říct. Máš prostě špatnou konzoli. To, že přečteš originál, neznamená nic, tyto disky jsou kvalitní a hlavně lisované. Je zcela přirozené, že konzole dokáže přečíst originál, ale pálenku ne, je to obvyklý znak odcházející optiky.

Nikdy ale nepoužívej RW média, mechanika se namáhá extrémně a čtení takových disků bývá výrazně težší pro všechny mechaniky.

skrblík: pálit v dnešní době na dnešní moderní média 2x s nějakou normální palírnou je hloupost. Jsou stavěna na mnohem vyšší rychlosti. Popravdě, dnešní média i mechaniky už ani tyto rychlosti nenabízejí.
Nanaki
Super Moderátor
Super Moderátor

Hotovost: 58,480.20 PSM
Poděkoval: 20 krát
Dostal poděkování: 41 krát

Příspěvekod skrblik v sob led 30, 2010 10:06 pm

mno, já jestli se můžu zeptat co pužíváš za CD? Asi jsem vypaloval až moc rychle (?), ale moje 30004 mi bere pouze určitý tip CDček. kupujeme zezásady VERBATIM:

tento tip bere: bílá, popisová plocha kompletně prázdná, hrubší povrch
http://www.masterpiecemultimedia1.com/cart/images/products/m_cd_verb_wip_-r_52x.jpg
tyto ale ne: bílá, jak vidíš popsaná, lehce lepivá, v místech písmen je CD průhledné.
Obrázek

na co pálíš ty? :(

nanaki: promiň, ale tohle je moje osobní zkušenost (s disky, rychlost vypalování máš asi fakt pravdu)- prostě něco vezme a něco ne... ale aspoň že když si ty originální hry vypálím, tak jedou OK
skrblik
Rookie
Rookie

Hotovost: 798.95 PSM
Poděkoval: 1 krát
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod Nanaki v sob led 30, 2010 10:18 pm

Linky mimo fórum do "Code, obrázky do "Img".

Verbatimy dobré jsou, o tom pochyb není. Pokud ti je PS2 bere, neměň.
Nanaki
Super Moderátor
Super Moderátor

Příspěvekod KRoman47 v sob led 30, 2010 10:37 pm

Ale prdlajs mi odchází mechanika, všechno mi čte, jen nedokážu vypálit PSX hru, aby načetla, mám jednou pálenou PSX SPyro od původního majitele a vždy ji to načte, já to pálím na stejný CD Verbatim a prostě na 10x občas logo PS1 a na 4x nic, takže asi moc nízká rychlost, bo nvm. :-D Nechápu co nechápeš na tom, že mi čte jakýkoliv audio CD, jakýkoliv DVD filmy i PS2 DVD hry i PS2 DVD-RW, i PSX pálený CD, asi to bude fakt tou rychlostí nízkou, proto mi nenačte ani ty RW, páč jsou starý a jde na ně maximálně 4x. :-D Zkusím to ještě napálit tak 24x a uvidím, třeba se to chytne.
PS2 SCPH-90004 + MODBO 750
KRoman47
Ordinary User
Ordinary User

Hotovost: 5,341.55 PSM
Poděkoval: 2 krát
Dostal poděkování: 7 krát

Příspěvekod Nanaki v sob led 30, 2010 11:08 pm

To bude tím, že v každém postu tvrdíš něco jiného. Zkus se nejdřív trochu sjednotit. Každopádně, v sekci "Návody" je přesný postup, jak pálit PS1 hry. Pokud budeš postupovat přesně dle návodu, hry by měly jít. Pak není rozdíl, jestli hru spouštíš na PS1, nebo PS2.

Jo a na testovnání si rozhodně nevol Tekkena 3, to je hra, která má opravdu spoustu problémů. Zkus radši nějakou jinou.
Nanaki
Super Moderátor
Super Moderátor

Příspěvekod KRoman47 v sob led 30, 2010 11:28 pm

No, našel jsem už asi 4 verze a každá má jinou velikost, v některý nejsou ani videa, v některý hudba, v některý je oboje. Já snad ani jinou PSX hru hrát nechci. :-D Jinak tvrdím teď něco jinýho proto, že jsem zjistil jak na to, mám tam nějakej čip, o kterým jsem prostě nic nevěděl a neuměl ho obsluhovat, kdo má tušit, že na PSX mám 2x stisknout reset, že pro DVD filmy zapínat podržením na 4s...ale tak jde to no, hlavně že už to vím.
PS2 SCPH-90004 + MODBO 750
KRoman47
Ordinary User
Ordinary User

Hotovost: 5,341.55 PSM
Poděkoval: 2 krát
Dostal poděkování: 7 krát

Příspěvekod HOWEN150 v ned úno 28, 2010 11:54 am

KRoman47 píše:Já čip mám, ale PS1 hry mi nejdou, PS2 mi nejdou ani z CD. Zas tolik toho o PS2 nevím, ale když to byla novinka, myslel jsem, že umí přehrávat i DVD filmy, ale ani originální DVD film mi nešel, je i na toto potřeba nějaká aplikace, nebo mi jen nejde ani toto? =/

mě na PS2 jedou paaleny filmy a to ani nemam chip nebo bootovaci CD,DVD
HOWEN150
Rookie
Rookie

Hotovost: 134.35 PSM
Poděkoval: 0 krát

Příspěvekod MoMo v ned úno 28, 2010 2:48 pm

Doporučuji aby sis přečetl pravidla tohoto fóra. Obzvlášť první větu pravidla 13.
Zde:
zavazna-pravidla/obecna-pravidla-fora-t5.html

Není potřeba sdělovat, že ti jdou pálené filmy, protože to je naprosto normální. Pálené filmy jdou každému a není k jejich spuštění nic zvláštního potřeba. Kdyby sis totiž víc příspěvků přečetl, než jeden zbytečný napsal, zjistil bys, že KRoman47 měl jiný problém, který už navíc vyřešil. On měl ve své konzoli starší typ ModChipu, který nemá funkci autodetect. To znamená, že sám nerozpozná disk v mechanice a musí se mu to "nějak říct". (Například opakovaným stisknutím, nebo přidržením nějakého tlačítka při startu konzole apod.) On to prostě nevěděl.
Navíc tady se řeší PS1 hry a jejich spouštění na PS2, takže psát tady o DVD filmech sem nepatří.

Uznávám, že celé tohle moje vysvětlování je taky OT, ale nemůžu si pomoct. Myslím si, že obzvláště noví uživatelé by měli hlavně víc číst, naučit se používat funkci "hledat", něco se dozvědět a teprve po čase a zralé úvaze třeba něco užitečného napsat. Něco, co ostatním, mladším, méně zkušeným může pomoci a ne něco co je naopak víc zmate, nebo nesdělí vůbec nic.

Jestli někomu z moderátorů připadá tento příspěvek nevhodný, klidně ho smažte. Ale dejte mi prosím o tom vědět.
MoMo
Loyal User
Loyal User

Hotovost: 107,663.00 PSM
Poděkoval: 14 krát
Dostal poděkování: 21 krát

Příspěvekod futyori v pát bře 05, 2010 10:03 am

1. ja osobne si myslim, ze tato tema sa rozobera na nespravnom mieste v sekcii PS1.
2. vsetko zalezi od toho, aky chip je v konzole. ako pisal MoMo pri starsich chipoch nebola autodetekcia media a konzole "sme museli dopomoct" ake medium je v nej. toto sa robilo roznymi sposobmi. vsetko zalezalo od druhu modchipu.
Ako zistit aky modchip je v konzole? jednoducho :D staci rozobrat konzolu, odfotit chip (je to take cudo, ktore tam vobec nezapada a vedie z neho vela kablikov :lol: ) na zakladnej doske a fotku dat sem. urcite sa tu najde niekto, kto ma vedomosti a poradi ako dalej, alebo co s tym...
futyori
PS Konzultant
PS Konzultant

Hotovost: 6,384.40 PSM
Poděkoval: 5 krát
Dostal poděkování: 27 krát

Příspěvekod skrblik v pát bře 26, 2010 5:31 pm

Zdar. Něco mě přinutilo věnovat se tomuto tématu znovu.
Moje PS2 nebere NĚKTERÉ originální hry z PS1 (Aqua GT, SW: Episode 1 - The Phantom Menace, víc jich nenám, nemůžu soudit :-D ) - je jedno, v jakém je disk stavu. Moje PS2 nebere některé typy CDček. Na to jsem si zvykl. Ale že moje PS2 nebere ani zde vyjmenované tituly po vypálení (CloneCD je prý nejlepší, prd. Imgburn taky zklamal), to už mě vadí. Dále jsem stáhl několik her z netu, např. zde Jurassic Park: Warpath a hru Mission Impossible. Taky nebere. Navíc se ukazuje nová odlišnost od originálek:
Zatímco vyjmenované originálky z PSX ''jen'' skáčou, hekají, skřípají apod (samozřejmě že se NIKDY nespustí), ať ty už samé hry či jiné ale stažené či vypálené jedou normálně, potichu (na poměry SCPH-30004R). Ok, ale jen co naběhne logo Playstation, Sony Computer Entertainment (America / Europe) a to SNEE či co, v mechanice to začne bzučet - rozjíždí ''plný výkon''. Ale asi po 3 sekundách to v konzoli pípne (nebo nevim, připadá mi to jako pípnutí mechaniky :-D ) a točit se to přestane. Pak se tam už logo PS smaží do nekonečna.
Co s tím? Odchází konzole? Pomohla by oprava, nebo už ''plejstejšn'' mele z posledního? Asi jo, když za poslední 3 dny se mi 2krát stalo, že se totálně seknul... Poraďte pls :cry:
UPDATE: Nezáleží na rychlosti pálení. Vyzkoušel jsem 2x, 4x, 8x, 10x a 12x!
UPDATE 2: Hry jsou formátu NTSC - resp. Star Wars mám ve formátech PAL i NTSC, ale odkud hra pochází by stejně pokud mám čip nemělo vadit, že?
skrblik
Rookie
Rookie

Příspěvekod smindek v pát bře 26, 2010 5:55 pm

Hry ale prehrávaš s default nastaveniami, ktoré sa týkajú psx hier?? Myslím smooth grafiku a rýchle načitávanie. Mne Sheep, Dog and Wolf zamrzal pri rýchlom načitávaní. Samozrejme môže byť už konzola zastaralá ale skús sa pozrieť ešte na túto možnosť.
Obrázek
.......This is not real world......
smindek
Super Moderátor
Super Moderátor

Hotovost: 4,202.70 PSM
Poděkoval: 12 krát
Dostal poděkování: 167 krát

Příspěvekod skrblik v pát bře 26, 2010 6:13 pm

Vypnuto... Momentálně v C902 splepuju video a pak ho nahraju na Youtube. Je tam všechno krásně vidět - teda spíše slyšet... :?

edit: zde je slíbené video... omluvte kvalitu... :-(
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://www.youtube.com/watch?v=yNCS_6_XCk4

edit smindek: 2 príspevky v spojené v jeden. Používaj funkciu UPRAVIT. Linky mimo fora dávaj nabudúce do CODE.
skrblik
Rookie
Rookie

Příspěvekod Nanaki v pát bře 26, 2010 7:40 pm

U těch originálů ti prokluzují disky. I palenky sice ne, ale evidentně to v pořádku není. Mě dělal PS2 podobné věci a zanedlouho zmrtvěl úplně. Výměna komplet mechaniky (ne jen optiky) by asi pomohla, ale jestli díly seženě, to nevím. Spíš bych řekl, že ne. IMO bych koupil novou konzoli, pokud máš peníze.
Nanaki
Super Moderátor
Super Moderátor

Příspěvekod skrblik v pát bře 26, 2010 11:37 pm

Takže výměna mechaniky + optiky? Laser by měl být v pořádku, ten chlápek říkal že je v dobrym stavu...
A jako novou konzoli... Jako peníze bych na ní ''posbíral'', ale dalších 800,- za čip... Navíc SLIMky čipovat je dle ohlasů celkem hazard, kvůli pasivnímu chladiči... ??? :(
skrblik
Rookie
Rookie

Příspěvekod jajka v sob bře 27, 2010 11:48 am

Po zhliadnutí tohto videa som si spomenul na ten istý problém ako máš ty.
Robilo mi to presne to isté pri hre Crash Bandicoot (originalka) a to som mal úplne novú konzolu SCPH-50004.
Iné hry na originálkach som neskúšal ale problém som vyriešil tým, že som si hry stiahol s netu a vypálil na cd.
Vystriedal som viacero značie a osvedčila sa mi len Verbatim a tiež nie hocijaký. Musel byť s označením SuperAzo.
Vypaloval som iba cez alcohol a v mieste, kde sa zadáva formát, tak som dával zakaždým vlastný. Ak mám hru na cd, odvtedy pálim len na uvedenú typu cd a všetky, opakujem všetky hry mi frčali a išli tak tichúčko ako DVD a niektoré mám vypalené aj 5 rokov a idú ako nové.
Kupoval som presne tento typ:Obrázek
Napríklad znamý ma slimku a jemu bralo aj verbatimi tie biele, ktoré su spominane a vyfotené už v predošlých príspevkoch. Ja ked som dal toto cd do mojej FAT-ky nefungovalo to. Išlo to presne tak, ako je na tom videu.
Skús moju verziu a uvidíš. Neviem či ešte sa predávaju tie Verbatimi ale to si ľahko zistíš.....
TV: SAMSUNG LE 40 A 756
PS2/SCPH-50004 /120GB HDD Seagate, 2x dualshock Hrám: Jak 2 ?
PSP/1003K/firmware: 5.50 Gen D3 Hrám: Virtua Tennis 3, God Of War
PS3/ 60GB
Hrám: Prince Of Persia, KillZone 2
jajka
Frequent User
Frequent User

Hotovost: 1,694.25 PSM
Poděkoval: 4 krát
Dostal poděkování: 9 krát

PředchozíDalší

Zpět na PS1: Software