Obsah fóra
XBOX 360 news: Metal Gear Solid HD Collection; NeverDead; SoulCalibur V; Final Fantasy XIII-2...        Wii news: Spaghetti Western Shooter...        PS3 news: Final Fantasy XIII-2...

Všeobecné informace

PS1 hry a přehrávání na PS2

Vše o problematice software ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod stana85 v 29 led 2010, 13:15

Konzoli mám SCPH-75004 a jaký čip to netuším. Dá se to nějak zjistit?
stana85
Rookie
Rookie

Hotovost: 726.85 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod KRoman47 v 30 led 2010, 13:35

Mám jednu PSX hru, od původního majitele mé PS2 na CD-R Verbatim 700MB 40x a po dvojtém stisknutí tlačítka RESET, mi naskočí normálně logo PS1 a hra jede, jde o Spyra. Ale mám už dvakrát staženýho Tekkena 3 a pálím jej na Verbatim CD-R 700MB 48x rychlostí 8x, ale buď se mi vůbec nenačte, nebo jen logo PlayStation1 a po hodně dlohý době třeba titulky. Kde dělám chybu? Pálím přes Alcohol 120%, musí se někde něco nastavovat ještě?
PS2 SCPH-90004 + MODBO 750
KRoman47
Ordinary User
Ordinary User

Hotovost: 5,960.05 PSM
Dostal poděkování: 14 krát

Příspěvekod skrblik v 30 led 2010, 19:42

Mno, u mé SCPH-3004 jsem vypaloval něco rychlostí 8x (PS1 hra) a nenačetla se... Pak jsem to zkusil rychlostí 2x a jelo to. Pálil jsem myslim normálně v neru.
Jinak: když tam šoupnu originální PS1 hru, v mechanice to škube, hrčí, vrčí, prská apod, prostě to dělá nehoráznej kravál... Chip mám ModboChip, ale dělávalo to i před tím, než jsem čip zakoupil... 2X RESET mi nefachá... V jakém časovém rozmezí to mám mačkat, či nějaká jiná rada? PS: čip je starý asi 2 měsíce, mechanika a laser jsou vyčištěny při montáži čipu od ''ChipMastera'' :-)
skrblik
Rookie
Rookie

Hotovost: 798.95 PSM

Příspěvekod KRoman47 v 30 led 2010, 20:03

Já ani nevím, jakej tam mám právě. :-D =/ Ale dělám to tak, že otevřu dvířka, vložím CD s PSX hrou, zavřu ji a uspím. A pak zmáčknu hned rychle za sebou (ťukťuk:-D), zapne se, chvíli černý obraz(2s?), pak nakočí úvod PS, párkrát mi to nlikne a naskočí logo PS1 a chvilku po něm hra, teda ta jedna, co mám, ale o ni nestojím. :-D Ta mi naskočí pokaždé, ale když tam vložím CD, stejná značka, tak buď se nic neděje a v mechanice to jak říkáš cvaká a vůbec, vydává divný zvuky, nebo naskočí jen logo PS1, po nějaký době nějaký varování bo co, logo vývojáře a šlus..možná špatný iso.
Štve mě ale, DVD-RW načte v pohodě, ale CD-RW ne, jen obyč CD-R a ty už nějaký ten rok nekupuju, takže jich tu mám jen pár.

EDIT: Tak fakt nevím, co dělám špatně, ten pitomý Spyro, kterýho jsem už dostal se načte pokaždý! Tekkena 3 jsem vypálil znovu rychlostí jen 4x! A vůbec si ani neškrtne, před tím jsem pálil 10x nebo 12x a aspoň se mi občas ukáže logo PS1. Jak teda vypálit PS1 hru tak, aby ji načetlo PS2??
KRoman47
Ordinary User
Ordinary User

Příspěvekod Nanaki v 30 led 2010, 21:00

Už fakt nevím, jak ti to mám říct. Máš prostě špatnou konzoli. To, že přečteš originál, neznamená nic, tyto disky jsou kvalitní a hlavně lisované. Je zcela přirozené, že konzole dokáže přečíst originál, ale pálenku ne, je to obvyklý znak odcházející optiky.

Nikdy ale nepoužívej RW média, mechanika se namáhá extrémně a čtení takových disků bývá výrazně težší pro všechny mechaniky.

skrblík: pálit v dnešní době na dnešní moderní média 2x s nějakou normální palírnou je hloupost. Jsou stavěna na mnohem vyšší rychlosti. Popravdě, dnešní média i mechaniky už ani tyto rychlosti nenabízejí.
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Hotovost: 59,636.50 PSM
Dostal poděkování: 47 krát

Příspěvekod skrblik v 30 led 2010, 21:06

mno, já jestli se můžu zeptat co pužíváš za CD? Asi jsem vypaloval až moc rychle (?), ale moje 30004 mi bere pouze určitý tip CDček. kupujeme zezásady VERBATIM:

tento tip bere: bílá, popisová plocha kompletně prázdná, hrubší povrch
http://www.masterpiecemultimedia1.com/cart/images/products/m_cd_verb_wip_-r_52x.jpg
tyto ale ne: bílá, jak vidíš popsaná, lehce lepivá, v místech písmen je CD průhledné.
Obrázek

na co pálíš ty? :(

nanaki: promiň, ale tohle je moje osobní zkušenost (s disky, rychlost vypalování máš asi fakt pravdu)- prostě něco vezme a něco ne... ale aspoň že když si ty originální hry vypálím, tak jedou OK
skrblik
Rookie
Rookie

Příspěvekod Nanaki v 30 led 2010, 21:18

Linky mimo fórum do "Code, obrázky do "Img".

Verbatimy dobré jsou, o tom pochyb není. Pokud ti je PS2 bere, neměň.
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvekod KRoman47 v 30 led 2010, 21:37

Ale prdlajs mi odchází mechanika, všechno mi čte, jen nedokážu vypálit PSX hru, aby načetla, mám jednou pálenou PSX SPyro od původního majitele a vždy ji to načte, já to pálím na stejný CD Verbatim a prostě na 10x občas logo PS1 a na 4x nic, takže asi moc nízká rychlost, bo nvm. :-D Nechápu co nechápeš na tom, že mi čte jakýkoliv audio CD, jakýkoliv DVD filmy i PS2 DVD hry i PS2 DVD-RW, i PSX pálený CD, asi to bude fakt tou rychlostí nízkou, proto mi nenačte ani ty RW, páč jsou starý a jde na ně maximálně 4x. :-D Zkusím to ještě napálit tak 24x a uvidím, třeba se to chytne.
KRoman47
Ordinary User
Ordinary User

Příspěvekod Nanaki v 30 led 2010, 22:08

To bude tím, že v každém postu tvrdíš něco jiného. Zkus se nejdřív trochu sjednotit. Každopádně, v sekci "Návody" je přesný postup, jak pálit PS1 hry. Pokud budeš postupovat přesně dle návodu, hry by měly jít. Pak není rozdíl, jestli hru spouštíš na PS1, nebo PS2.

Jo a na testovnání si rozhodně nevol Tekkena 3, to je hra, která má opravdu spoustu problémů. Zkus radši nějakou jinou.
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvekod KRoman47 v 30 led 2010, 22:28

No, našel jsem už asi 4 verze a každá má jinou velikost, v některý nejsou ani videa, v některý hudba, v některý je oboje. Já snad ani jinou PSX hru hrát nechci. :-D Jinak tvrdím teď něco jinýho proto, že jsem zjistil jak na to, mám tam nějakej čip, o kterým jsem prostě nic nevěděl a neuměl ho obsluhovat, kdo má tušit, že na PSX mám 2x stisknout reset, že pro DVD filmy zapínat podržením na 4s...ale tak jde to no, hlavně že už to vím.
KRoman47
Ordinary User
Ordinary User

Příspěvekod HOWEN150 v 28 úno 2010, 10:54

KRoman47 píše:Já čip mám, ale PS1 hry mi nejdou, PS2 mi nejdou ani z CD. Zas tolik toho o PS2 nevím, ale když to byla novinka, myslel jsem, že umí přehrávat i DVD filmy, ale ani originální DVD film mi nešel, je i na toto potřeba nějaká aplikace, nebo mi jen nejde ani toto? =/

mě na PS2 jedou paaleny filmy a to ani nemam chip nebo bootovaci CD,DVD
HOWEN150
Rookie
Rookie

Hotovost: 134.35 PSM

Příspěvekod MoMo v 28 úno 2010, 13:48

Doporučuji aby sis přečetl pravidla tohoto fóra. Obzvlášť první větu pravidla 13.
Zde:
zavazna-pravidla/obecna-pravidla-fora-t5.html

Není potřeba sdělovat, že ti jdou pálené filmy, protože to je naprosto normální. Pálené filmy jdou každému a není k jejich spuštění nic zvláštního potřeba. Kdyby sis totiž víc příspěvků přečetl, než jeden zbytečný napsal, zjistil bys, že KRoman47 měl jiný problém, který už navíc vyřešil. On měl ve své konzoli starší typ ModChipu, který nemá funkci autodetect. To znamená, že sám nerozpozná disk v mechanice a musí se mu to "nějak říct". (Například opakovaným stisknutím, nebo přidržením nějakého tlačítka při startu konzole apod.) On to prostě nevěděl.
Navíc tady se řeší PS1 hry a jejich spouštění na PS2, takže psát tady o DVD filmech sem nepatří.

Uznávám, že celé tohle moje vysvětlování je taky OT, ale nemůžu si pomoct. Myslím si, že obzvláště noví uživatelé by měli hlavně víc číst, naučit se používat funkci "hledat", něco se dozvědět a teprve po čase a zralé úvaze třeba něco užitečného napsat. Něco, co ostatním, mladším, méně zkušeným může pomoci a ne něco co je naopak víc zmate, nebo nesdělí vůbec nic.

Jestli někomu z moderátorů připadá tento příspěvek nevhodný, klidně ho smažte. Ale dejte mi prosím o tom vědět.
MoMo
PS Konzultant
PS Konzultant

Hotovost: 241,114.34 PSM
Medaile: 1
Medaila za pomoc PlayStation (1)
Dostal poděkování: 66 krát

Příspěvekod futyori v 05 bře 2010, 09:03

1. ja osobne si myslim, ze tato tema sa rozobera na nespravnom mieste v sekcii PS1.
2. vsetko zalezi od toho, aky chip je v konzole. ako pisal MoMo pri starsich chipoch nebola autodetekcia media a konzole "sme museli dopomoct" ake medium je v nej. toto sa robilo roznymi sposobmi. vsetko zalezalo od druhu modchipu.
Ako zistit aky modchip je v konzole? jednoducho :D staci rozobrat konzolu, odfotit chip (je to take cudo, ktore tam vobec nezapada a vedie z neho vela kablikov :lol: ) na zakladnej doske a fotku dat sem. urcite sa tu najde niekto, kto ma vedomosti a poradi ako dalej, alebo co s tym...
futyori
PS Konzultant
PS Konzultant

Hotovost: 22,830.65 PSM
Medaila za pomoc PlayStation (1)
Dostal poděkování: 44 krát

Příspěvekod skrblik v 26 bře 2010, 16:31

Zdar. Něco mě přinutilo věnovat se tomuto tématu znovu.
Moje PS2 nebere NĚKTERÉ originální hry z PS1 (Aqua GT, SW: Episode 1 - The Phantom Menace, víc jich nenám, nemůžu soudit :-D ) - je jedno, v jakém je disk stavu. Moje PS2 nebere některé typy CDček. Na to jsem si zvykl. Ale že moje PS2 nebere ani zde vyjmenované tituly po vypálení (CloneCD je prý nejlepší, prd. Imgburn taky zklamal), to už mě vadí. Dále jsem stáhl několik her z netu, např. zde Jurassic Park: Warpath a hru Mission Impossible. Taky nebere. Navíc se ukazuje nová odlišnost od originálek:
Zatímco vyjmenované originálky z PSX ''jen'' skáčou, hekají, skřípají apod (samozřejmě že se NIKDY nespustí), ať ty už samé hry či jiné ale stažené či vypálené jedou normálně, potichu (na poměry SCPH-30004R). Ok, ale jen co naběhne logo Playstation, Sony Computer Entertainment (America / Europe) a to SNEE či co, v mechanice to začne bzučet - rozjíždí ''plný výkon''. Ale asi po 3 sekundách to v konzoli pípne (nebo nevim, připadá mi to jako pípnutí mechaniky :-D ) a točit se to přestane. Pak se tam už logo PS smaží do nekonečna.
Co s tím? Odchází konzole? Pomohla by oprava, nebo už ''plejstejšn'' mele z posledního? Asi jo, když za poslední 3 dny se mi 2krát stalo, že se totálně seknul... Poraďte pls :cry:
UPDATE: Nezáleží na rychlosti pálení. Vyzkoušel jsem 2x, 4x, 8x, 10x a 12x!
UPDATE 2: Hry jsou formátu NTSC - resp. Star Wars mám ve formátech PAL i NTSC, ale odkud hra pochází by stejně pokud mám čip nemělo vadit, že?
skrblik
Rookie
Rookie

Příspěvekod smindek v 26 bře 2010, 16:55

Hry ale prehrávaš s default nastaveniami, ktoré sa týkajú psx hier?? Myslím smooth grafiku a rýchle načitávanie. Mne Sheep, Dog and Wolf zamrzal pri rýchlom načitávaní. Samozrejme môže byť už konzola zastaralá ale skús sa pozrieť ešte na túto možnosť.
Obrázek
.......This is not real world......
smindek
Super Moderátor
Super Moderátor

Hotovost: 187,132.53 PSM
Hviezda administrátora (1)
Dostal poděkování: 244 krát

PředchozíDalší

Zpět na PS2: Software