Představte si že jdete po ulici Tokya, v noci, ulice jsou přeplněné lidmi. Najednou na vás někdo zakřičí, tak se otočíte a on běží za vámi. Začne do vás valit kódy o tom, jak si myslíte a vyzve vás na souboj. Není to jako vystřižené z RPG? Přesto se vám to v Yakuze bude stávat neustále. Proto si dovoluju říct, že žánr Yakuzy je spíš RPG z městského prostředí s akčním bojovým systémem, než městská akce typu GTA. Je dobré se na to připravit, pokud čekáte že budete jezdit autem, nebo střílet z AK47 do koho se vám zachce, budete asi hodně v šoku. Ve hře si vyřizujete účtu výhradně pěstmi... nebo zbraněmi, ale málokdy střelnými. Např. taková dřevěná katana přijde ke slovu dost často. Ve hře navíc získáváte zkušenostní body, jejichž rozdělováním si zvyšujete schopnosti - můžete investovat boy buď do Soul - zvyšuje účinky vašeho HEAT modu, Technique - získáváte nové pohyby a komba, Body - zvyšuje maximum vašeho zdraví a vaši sílu... jako by hra přímo křičela Já jsem japonské RPG!
Příběh se zdá ze začátku jednoduchý. Gangster Yakuzy si odsedí 10 let za vraždu, kterou neudělal - den před propuštěním dostane dopis od svého bývalého leadera ve společnosti Yakuzy, že se má na svobodě dostavit do baru Stardust. Později se dozvíte že někdo ukradl 10 bilionů yenů a že s tím nějak souvisí malá holka Haruka. Příběh je ale v jádru celkem složitý a propracovaný, což ještě utvrzuje délka hry, která bude, pokud se budete zabývat vedlejšími úkoly něco přes 30 hodin čistého hraní.
Abych to shrnul hra pro mě byla úžasnou zkušeností a každému ji můžu jenom doporučit
HODNOCENÍ:
Grafika : 9/10
Hratelnost : 9/10
Zvuky : 8/10
Příběh : 9/10
Délka : 10/10
CELKEM : 9/10