Na "odblokovanie" všetkých vymožeností, ktoré psp má musíte nahrať do svojho psp cfw (custom firmware)
Prípadné nejasnosti alebo iné problémy ohľadom flashovania/firmwarov na PSP píšte sem do tohto TOPICU!
V prípade, že nájdete chybu/neaktuálnu informáciu v tomto návode alebo sa vám zdá nejaká vec z návodu zle vysvetlená napíšte sem ja ho ešte upravím
V súčasnosti sa dá flashnúť každé PSP s OFW firmwarom do 6.60!... Prípadné problémov / nejasností sa kľudne pýtajte v tejto téme
Postup:
1. Musíte vedieť aký typ PSP máte
2. Treba zistiť aký fw (firmware) na psp máte
3. Treba vedieť typ dosky
4. Samotný flash PSP (zavisí od predchádzajúcich 3 bodov)
1. Ako zistím čí mám psp 1000/2000/3000/GO ?
- Najjednoduchší spôsob je pozrieť sa na krabicu v ktorej ste PSP dostali. V prípade, že krabicu nemáte môžte vybrať baterku s PSP a naštítku pod baterkou je napísaný MODEL: PSP xxxx. V prípade, že by bol štítok poškodený alebo nečitateľný môžte identifikovať typ PSP pomocou nasledovného:
- PSP 1000 najstarší typ PSP je väčší ako ostatné PSPčka a má iný systém vkladania memory sticku:

- PSP 2000/3000 obidve sú tenké, ale líšia sa tlačítkom "Home" (úplne dole v pravo) PSP2000 má napísané na tlačítku HOME zatiaľ čo PSP3000 má na tlačítku logo PS. Keď pspčka otočíte tak sa líšia kruhom, ktorý je na dvierkach kde sa vkladajú UMD hry:

-PSP Go snáď netreba bližšie rozoberať. Rozdiely vidí aj slepý:

(Tieto rozdiely sú len pre rýchle identifikovanie PSPčka. Okrem iného sa líšia kvalitou displeja, technickým vybavením, výdržou batérie... ale to teraz nieje podstatné)
2. Ako zistím aký fw má moje PSP ?
Veľmi jednoducho. Zapneme psp, nájdeme System Settings v system settings zvolíme predposlednú voľbu System Information.

3. Ako zistím aký typ dosky na psp mám ?
Tento bod je dôležitý iba ak máte PSP2000. Ak máte PSP1000/3000/GO tento krok jednoducho ignorujte.
Typ dosky sa dá zistiť:
a) Podľa písmena na krabici
b) Podľa písmena na štítku pod batériou

- podľa krabice je to jednoduchšie = na 1. obrázku je jasne vidieť, ktoré písmeno čo znamená.
- podľa štítku pod baterkou môžme povedať nasledovné:
7X, 8A/B - flashovateľná doska = môžme flashnúť pomocou "Pandora's battery"
8C - na 99% zákl. doska TA-088v3 - CFW iba do FW 5.03
8D - zákl. doska TA-088v3 - CFW iba do FW 5.03
- načo je dobré vedieť typ dosky sa dozviete v 4. bode.
4. Ako flashnem PSP ?
- ! toto je najťažší a zároveň najdôležitejší bod zo všetkých. Najprv vás chcem upozorniť, že všetko čo budete robiť v tomto bode robíte na vlastné riziko. Odporúčam najprv celý návod prečítať a keď budete všetkému rozumieť až potom sa pustiť do práce - nesmie sa stať, že pôjdete bod po bode a zrazu niekde v strede nebudete vedieť čo spraviť
- Pri inštalácii cfw je dôležité mať nabitú baterku a hlavne nechať inštaláciu dobehnúť do konca (nevypínajte, nereštartujte ani nejako inak nezasahujte do PSP behom inštalácie nového cfw !
Mám PSP1000
- ak máte Firmware do 5.03 postupujte podľa návodu "Pandora's battery" alebo "Nahratie ChickHENu" + "Nahratie CFW na PSP 3000/2000 s nefleshovateľnou doskou" - postup je taký istý ako pre PSP2000/3000 akurát si stiahnite ChickHEN určený pre PSP1000
- s vyšším firmwarom ako 5.03 postupujte podľa návodu "Pandora's battery" alebo "Nahratie ChickHENu" + "Nahratie CFW na PSP 3000/2000 s nefleshovateľnou doskou" - postup je taký istý ako pre PSP2000/3000 akurát si stiahnite ChickHEN určený pre PSP1000
Mám PSP2000
- ak máte firmware do 5.03 s doskou inou ako "TA-088v3" postupujte podľa návodu "Pandora's battery" alebo "Nahratie ChickHENu" + "Nahratie CFW na PSP 3000/2000 s nefleshovateľnou doskou"
- ak máte firmware vyšší ako 5.03 s doskou inou ako"TA-088v3" postupujte podľa návodu "Pandora's battery"
- ak máte firmware do 5.03 s doskou "TA-088v3" postupujte podľa návodu"Nahratie ChickHENu" + "Nahratie CFW na PSP 3000/2000 s nefleshovateľnou doskou"
- s firmwarom do 6.39 postupujte podľa návodu "Flash PSP s OFW do 6.39"
s firmwarom vyšším ako 6.39 - flash nieje možný
Mám PSP3000
- ak máte firmware do 5.03 postupujte podľa návodu "Nahratie ChickHENu" + "Nahratie CFW na PSP 3000/2000 s nefleshovateľnou doskou"
- s firmwarom do 6.39 postupujte podľa návodu "Flash PSP s OFW do 6.39"
Mám PSPGO
s firmwarom do 6.39 postupujte podľa návodu "Flash PSP s OFW do 6.39"