Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

buffer underrun (podteceni zasobniku)

Vše o problematice software ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod zetk v 24 kvě 2006, 03:20

a jeste jeden dotaz,vadi kdyz je na dvd s hrama pro ps2 tzv. buffer underrun?(podteceni zasobniku)
jelikoz obcas jeste pouzivam w98,tak mam jeste fat32,kde je limit max velikosti jednoho souboru 3.99gb.ntfs mam jen na jednom starem disku,na ktery rozbaluju image ktere maji pres 4gb.
ten disk je vsak dost pomaly a obcas nestiha dodavat vypalovacce data i pri vypalovani 4x,takze se to dost casto pauzuje a zase napojuje(justlink).ona i sama vypalovacka(nec)se pri vypalovani z rychleho disku rychlosti 4x asi tak 10x za dvd sama pauzne,zrejme to kontroluje medium nebo co(naka technologie active optimum power control),takze ta ochrana proti podteceni zasobniku je pouzita a na dvd vypalena tak i tak.
ale zajima me jestli to pak nak nezhorsuje treba cteni toho dvd v ps2 kdyz tam ta ochrana proti podteceni zasobniku je mockrat,nebo treba zivotnost ci snad chybovost toho dvd,nevi nekdo jestli to ma na neco nejaky vliv?
vim ze ta technologie byla navrhnuta aby byla bezproblemova,ale je tomu opravdu tak? :?:
zetk
VIP
VIP

Hotovost: 20,785.14 PSM
Dostal poděkování: 43 krát

Příspěvekod jaja99 v 24 kvě 2006, 07:51

Podtecenie je velky problem pri napalovani. Preto snad uz vsetky programy v spolupraci s napalovackami ponukaju ochranu proti tomuto javu. Doporucoval by som ti, aby si rozdelil HDD na 2 casti a nahodil aj XP. Mozes pouzivat 2 operacne systemy, v pripade potreby by si pouzil XP. Ak pouzivas W98, tak potom aj tvoja softwarova vybava je dost stara (vacsina novych programov uz nebezi na W98), preto by si mal zacat uvazovat o celkovej zmene. Ale spat k teme. Vsimaj si pri vypalovani, ci ti zasobik sa nedostane uplne dole na 0 (nulu), v tom pripade mas problem. Tie data budu v podstate necitatelne. Ak by si takto vypalil napr.dvd film, urcite by si ho nepozrel do konca. Pri hre to ale nemusis ani vsimnut, mozno k tej casti sa ani nedostanes, alebo su tam iba "filmecky". Kazdopadne je to problem. Ak nechces nic menit, skus ist s napalovacou rychlost dole na 2x, pripadne az na 1x. Inu moznost s tym HDD asi nemas (ale skor ako HDD mas slabu aj oparcnu pamat a "blby" radic). Este jedna dobra rada: napalovacka by nemala byt na "jednom kabli" s HDD. Urychlis tak prenosovu rachlost medzi DVD-RW a HDD...
jaja99
C-P MASTER
C-P MASTER

Hotovost: 1,297,061.60 PSM
Medaile: 4
Medaila za reuploadovanie (1) Medaila za pomoc Xbox (1) Medaila za pomoc PlayStation (1) Cleaner medaila (1)
Dostal poděkování: 1275 krát

Příspěvekod zetk v 25 kvě 2006, 01:02

no pockej,nestras :twisted: dvd s filmem jsem teda zatim vypaloval snad 2x,ale to se mi nezda,ze kdyby to nekomu parkrat udelalo na dvd s filmem,tak uz by ho neprehral do konce...
treba u audio cd me buffer pada taky dost casto na nulu,ochrana podteceni zasobniku zasahuje a ve vezi jsem nemel zatim problem(nebo jsem to aspon nepoznal)...
taky kdyz sem vypaloval nake datove dvd tak ochrana zasahovala dost casto,ale v dvd-romce sem to pak v pohode precetl...
spis sem myslel jestli to pak nak treba trochu nezpomaluje cteni toho dvd v ps2,pac jak je znamo tak ps2 ma trochu horsi laser nez treba dvd-romky,ale nacist to urcite pujde ne?
zetk
VIP
VIP

Příspěvekod zetk v 25 kvě 2006, 01:17

tak ted jsem si jeste jednou precetl ty 2 prvni prispevky a je mozne ze jsme se asi nepochopili,zrejme sem to napsal nepresne,takze to myslim takhle:
je mi jasne ze kdyz dojde pri vypalovani dvd k tzv. buffer underrun error(podteceni zasobniku bez napojeni-stare vypalovacky),tak to dvd bude na pytel a muzu ho vyhodit,ale ja se ptam,jestli vadi kdyz na tom dvd bude casto pouzita tzv. buffer underrun protection(podteceni zasobniku s napojenim-nove vypalovacky),jestli to nak zhorsuje cteni toho media nebo tak,ci je to jedno a muze to byt pouzito a na tom dvd napojeno treba 100x :?: :wink:
zetk
VIP
VIP

Zpět na PS2: Software