Obsah fóra
XBOX 360 news: Metal Gear Solid HD Collection; NeverDead; SoulCalibur V; Final Fantasy XIII-2...        Wii news: Spaghetti Western Shooter...        PS3 news: Final Fantasy XIII-2...

Všeobecné informace

Návod - napaľovanie pomocou Alcohol 120% (PS1, PS2,...)

Návody na téma, jak se pohybovat na PSF ...

Moderátoři: Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod DeadLine v 01 bře 2007, 00:55

Ahoj. Stále čítam otázky, ako mám napáliť nejakú vec. Rozhodol som sa spísať jednoduchý návod, ak by bolo čokoľvek nejasné, pýtajte sa, prosím, v tejto sekcii...
Vytvorenie image-u:
1.) V Alcohole vyberiete v hornom menu File/Image Making Wizard.
2.) Vyberieme si mechaniku, z ktorej budeme načítať a rýchlosť...

Obrázek

3.) Ešte si vyberieme typ dát (napr. pre ps2 PlayStation2)...

Obrázek

4.) Next: Zvolíme si umiestnenie image súboru (Image location) a jeho typ (Image format).

Obrázek

5.) Dáme Start, po skončení Finish.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vypálenie image-u:
0.) Image otvoríme (File/Open) a v zozname ho označíme.
1.) File/Image Burning Wizard...
2.) Vyberieme pozíciu image-u a dáme next...

Obrázek

3.) Vyberieme mechaniku, ktorou budeme napaľovať a rýchlosť...

Obrázek

4.) Start...

Ešte pri výrobe image súboru - typ image súboru dajte radšej *.mds, aj keď alcohol vie myslím v pohode pracovať aj
s *.ccd, mds je totiž asi viac rozšírený (a bude ho teda možné použiť vo viacerých programoch...) a je to základný formát Alcoholu. Vytvoria sa Vám 2 súbory (*.mds a *.mdf), keď budete vypaľovať v Alcohole budete potrebovať oba.
Pre ps2 odporúčam média Verbatim (samozrejme, nie sú jediné funkčné, ale ja osobne mám dobré skúsenosti...).

Užite si to a veľa šťastia...

edit jaja99: presunute zo sekcie odpadnik - priradena vyssia priorita

edit smindek: typy súborov a ako s nimi postupovať -> http://www.console-power.com/viewtop ... =60#p90400

edit jaja99: vsetky potrebne programy najdete tu: viewtopic.php?t=10303
Naposledy upravil DeadLine dne 01 zář 2007, 00:37, celkově upraveno 1
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
katalog.pda.sk

DeadLine dostal poděkování od:
kaprisko
DeadLine
Guru
Guru

Hotovost: 0.00 PSM
Dostal poděkování: 1 krát

Příspěvekod DeadLine v 28 bře 2007, 19:49

Tu je niečo o ImgBurn:

http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=134092&CAI=2105
katalog.pda.sk
DeadLine
Guru
Guru

Příspěvekod Fajtr v 03 kvě 2007, 23:04

Tu je niečo o ImgBurn:

http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=134092&CAI=2105

Mužeš mi prosim poradit jak mam vypalit soubory typu mdf, mds aby to fungovalo v ps2 .
    shledl jsem tento návod ale stejne mi to nefunguje :cry: :cry:
Fajtr
Rookie
Rookie

Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod DeadLine v 04 kvě 2007, 18:19

V ImgBurne som ja ešte nerobil. Skús to v alcohole, malo by to byť bez problémov, nemusíš ani nič nastavovať...
katalog.pda.sk
DeadLine
Guru
Guru

Příspěvekod dada13 v 31 srp 2007, 15:42

ahoj
chcela by som sa opytat a zaroven ta poprosit o postup ako mam spravit img subor a nasledne to vypalit. Ide o to, ze som si hru na playstation2 stiahla z internetu. Mam ju rozbalenu, len neviem ako to napalit. V tom super postupe co si pisal je totiz iba moznost vytvorit image subor z CD. A ked mam tie subory ulozene v pocitaci ako mam postupovat??? Ked si otvorim alcohol a dam vytvorit image tak mam na vyber len z CD/DVD mechaniky a som v koncoch.
Nemas skusenost ako napalovat hry co si stiahnes z netu???
Prosim pomoz mi lebo mna uz porazi lebo som zufala a chcela by som si zahrat mafiu, co som si stiahla.
Vopred ti dakujem za skoru odpoved
a prajem krasny den :lol:

a este som zabudla napisat ze ta hra po rozbaleni obsahuje subory s koncovkou .exe, .bmp, .dll. Cize nie .iso
Keby tam bolo .iso tak si myslim ze by som to zvladla, ale toto neviem ako mam dalej postupovat
dada13

Hotovost: Locked

Příspěvekod jaja99 v 31 srp 2007, 15:49

A co si stiahla? Predpokladam, ze tam boli casti v raroch. Po rozbaleni ti malo vyliezt image, teda IBA JEDEN subor, vacsinou s priponou .iso. Predpokladam, ze v nastavenia Winraru nemas ODSKTRNUTE iso, teda si rozbalila aj image, co je zle. Ak mas este ten velky subor (niekolko giga), ten treba vypalit. A ci uz v Alcohole alebo v ImgBurne, to je v podstate jedno. Spat do povodneho stavu sa to dava tazsie, da sa pouzit Nero a musis to vypalovat ako UDF ISO.
jaja99
C-P MASTER
C-P MASTER

Hotovost: 1,045,903.87 PSM
Dostal poděkování: 1109 krát

Příspěvekod smindek v 31 srp 2007, 15:52

to dada13: je mi ľúto ale stiahla si PC a nie PS2 hru. Usudzujem podľa súborov, ktoré si vypísala a to .exe, .dll, .bmp.
Obrázek
.......This is not real world......
smindek
Super Moderátor
Super Moderátor

Hotovost: 186,632.52 PSM
Medaile: 1
Hviezda administrátora (1)
Dostal poděkování: 244 krát

Příspěvekod dada13 v 31 srp 2007, 15:56

ahoj
dakujem ze si sa ozvala a reagovala na moju prosbu o pomoc. A co keby som teraz vo Winrare zaskrtla aj tu moznost ISO a rozbalila to nanovo. Potom by mi to vytvorilo ten subor s koncovkou .iso??? Nevies, ci to mam skusit a uvidim
dada13

Příspěvekod jaja99 v 31 srp 2007, 15:59

Nie ZAskrtnut ALE ODskrtnut. Teda NESMIE byt oznacena ta kolonka pri ISO, aby ti image nedetekoval ako archiv. Ked mas este povodne rar party, tak to skus este raz rozbalit. Ale ako vyssie uz kolega pisal, si si ista, ze mas PS2 verziu? Inak by tam muselo byt aj nieco ako SLES_ alebo SLUS_,.

P.S. Ja so ON a nie ONA, i ked si to vela ludi mysli kvoli nicku....
jaja99
C-P MASTER
C-P MASTER

Příspěvekod dada13 v 31 srp 2007, 16:01

to smindek:
ale ja som to ztahovala zo stranky
[RS] PS2 Mafia PAL Warez-BB.org » Gamez » Console Gamez

Size: 3,38gb packed (7Zip) / 3,8gb unpacked
Parts: 37
Region: PAL
Filehoster: Rapidshare
Passwort: mcguy
mdf/mds (Alcohol)

a tam uvadza ze je to na playko, ci uz ani tomu sa neda verit???
A ako by mali vyzerat subory po stiahnuti na playko2 porad prosim
dada13

Příspěvekod dada13 v 31 srp 2007, 16:04

jaja99 píše:Nie ZAskrtnut ALE ODskrtnut. Teda NESMIE byt oznacena ta kolonka pri ISO, aby ti image nedetekoval ako archiv. Ked mas este povodne rar party, tak to skus este raz rozbalit. Ale ako vyssie uz kolega pisal, si si ista, ze mas PS2 verziu? Inak by tam muselo byt aj nieco ako SLES_ alebo SLUS_,.

P.S. Ja so ON a nie ONA, i ked si to vela ludi mysli kvoli nicku....

Prepac to som nevedala, ale do buducnosti ta teda budem oslovovat ako sa patri.
Idem to teda skusit este raz a ak to nepojde tak to budem musiet niekde na internete pozriet znovu, ale ten od koho som to stahovala tam mal napisane ze je to na playko (ale ktovie.....)
zatial ti dakujem za pomoc, si zlaty
prajem krasny den. Ak daco nepojde ja sa zas ozvem
dada13

Příspěvekod dada13 v 31 srp 2007, 16:11

ahoj
este som sa chcela spytat na ten postup, ked si uz stiahnem a rozbalim tu hru a bude tam aj to nepodarene .iso, ako si to napalim cez alcohol na DVD, ked tam je ponuka na vyber len z mechaniky D, E... a nie je tam moznost vybrat image subor z pevneho disku. Ved ja budem mat tu hru na pevnom disku. Mozno sa ti to zda hlupe ale s alcoholom neviem vobec robit.
Neviem ci som to napisala dost zrozumitelne, ale hadam hej
dada13

Příspěvekod jaja99 v 31 srp 2007, 16:49

Takze teraz uz poporiadku, lebo konecne mame vsetky potrebne informacie k tomu, aby som ti mohol normalne poradit.
Staihnuta hra je naozaj pre PS (ten uploader tu dava tiez svoje uploady), ale je tam maly "hacik". Podla infa, co si pisala, je to spakovane NIE vo Winrare, ale v programe 7zip, preto to musis tozbalovat v tom programe. Najdes ho na nete (pouzi Google, je to free soft). Ten program ma ale jednu (podla mna dost vaznu) chybu. Ak co len 1 diel nie je dobre stiahnnuty, nerozbalis to spravne. Ale to uz uvidis sama. Dalej tam uvadza, ze to je robene v Alcohole, teda ti maju vyliezt 2 subory (po spravnom rozbalovani), a to .mds a .mdf. Potom to uz nie je problem pre Alcohol vypalit. Spust Alcohol 120%, vlavo na liste mas volbu "vypalit image", ten spust a najdi ten spominany image, ktory si prave rozbalila. On ti ponukne len 1 subor, druhy neuvidis. Po potvrdeni uz len zvol mechaniku a rychlost vypalovania (max.4x) a GO.
To je vsetko.
jaja99
C-P MASTER
C-P MASTER

Příspěvekod DeadLine v 01 zář 2007, 00:36

Návod, ktorý tu je uvedený, má 2 časti - prvá je vytvorenie imagu a druhá jeho vypálenie - tým sa myslí vypálenie z disku. Pre istotu som ich oddelil teraz pomlčkami, aj keď verím, že pre nikoho nebol problém tú druhú časť nájsť. :) A návod by mal byť zhruba univerzálny pre CD aj DVD.

P.S.: Neviem, ako si myslela ten super postup, ale ak úprimne, tak ďakujem za pochvalu... :D
katalog.pda.sk
DeadLine
Guru
Guru

Příspěvekod dada13 v 01 zář 2007, 07:36

DeadLine píše:Návod, ktorý tu je uvedený, má 2 časti - prvá je vytvorenie imagu a druhá jeho vypálenie - tým sa myslí vypálenie z disku. Pre istotu som ich oddelil teraz pomlčkami, aj keď verím, že pre nikoho nebol problém tú druhú časť nájsť. :) A návod by mal byť zhruba univerzálny pre CD aj DVD.

P.S.: Neviem, ako si myslela ten super postup, ale ak úprimne, tak ďakujem za pochvalu... :D

ahoj
jasne ze som to myslela v dobrom, keby takychto navodov bolo viac (hlavne pre takych ludi ako som ja to velmi pomoze). Takze pokracuj. Ide ti to dobre.
Este raz klobuk dolu
Pekny den
dada13

Další

Zpět na Návody » Guides