Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

problem s bootovanim

Diskuse o hardware ze světa PS2 a o konzoli samotné ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod zetk v 10 čer 2006, 21:02

mam takovy maly problem s bootovanim,obcas se stane,ze me ps two nenacte medium,vetsinou hned po zapnuti kdyz uz je v nem disk vlozen,napise me to "playstation 2",ale pak "insert a playstation or playstation 2 format disc",musim provest reset a tak napodruhe,nebo napotreti se me to podari rozjet,ale jindy to naskoci hned a pokazde,pritom to medium to cte uplne v pohode,zadne zasekavani nebo tak neco,myslel sem treba ze to dela kdyz je ps2 studeny,ale nekdy to udela i kdyz uz delsi dobu jede,je to divne,nevi nekdo cim by to mohlo byt?
ale jako vzdycky to nabootuju a jak rikam,stava se to jen obcas,na nahodnych hrach a i tak to cte pak uplne ok,ps2 je 2 tydny stary,media jsou verbatim cd-r(vypalene 16x) a dvd-r(vypalene 4x).
Pro nejpohodlnější stahování z linksave.in, jen vložte linksave link do JDownloaderu a ten stáhne všechny soubory automaticky.

PSX SCPH-7502 / Microchip
PS2 SCPH-75004 / iceCHIP3+Summ0ne's fix
GC DOL-001 / qoob SX

Obrázek
zetk
VIP
VIP

Hotovost: 20,785.14 PSM
Dostal poděkování: 43 krát

Příspěvekod Arnie_one v 10 čer 2006, 21:23

Covece tohle mi delal mod chip, kdyz byl spatne napajenej (hold na poprve s vzdycky nezadari :) ).
Kdyz sem dlouho hral a pak chtel hrat neco jinyho uz sem nic nebootnul a pricina? jednoduse to nebylo dobre napajeny (GND,SX bylo uvolneno, tzv. !!!STUDENAK!!!) proste sem to rozdelal a znovu vse prosel a poradne napajel. Nyni je vse bezproblemu a jedu v pohode.

Kdyz dlouho hrajes, tak se PS2 hreje, takze tam klidne muze byt studenak, nerikam ze to tak je. !
(na poruchovost mod chipu to nevypada, ze by laser zacal pokulhavat? )
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Hotovost: 21,271.86 PSM
Dostal poděkování: 13 krát

Příspěvekod zetk v 11 čer 2006, 10:26

hm,ale me to vetsinou udela kdyz ps2 zapnu a je v nem uz vlozeny disk,treba ted sem zkousel tekken tag tournament,3x reset a nic,pomohlo az otevrit dvirka,zavrit a pak to nabootovalo,proste ujete...jinak kdyz ps2 jede delsi dobu tak to vetsinou nabootuje napoprve...
Pro nejpohodlnější stahování z linksave.in, jen vložte linksave link do JDownloaderu a ten stáhne všechny soubory automaticky.

GC DOL-001 / qoob SX

Obrázek
zetk
VIP
VIP

Příspěvekod pepazdepa v 11 čer 2006, 16:15

Arnie - to bys mi mohl pomoct, já to mám celý nějaký rozbitý....normálně když zapnu mou PS2 a kopnu tam hru na PS2 (Verbatim DVD-R 4x) tak mi to nabere většinou napoprvé, někdy na dvakrát, ale pak to jede bez potíží, občas se sekaj videa, ale to jsou mý špatný média, ale k věci. Když tam takhle za studena kopnu hru na PS1 (mám jich něco pod 100) tak mi to klidně nenabere, třeba čerstvě vypáleného Parrapu Rappera (Verbatim CD-R 16x) mi to vůbec nenabere, to samé s většinou ostatních, z PS1 her mi to nabere tak 2/10... (něco přičítám špatným diskům). Když už můj PS2 nějakou chvíli běží, tak mi to nenabere už vůbec nic...to samé u PS2 her, taky nic po nějakém čase hraní. Navíc mi to takhle (ne)nabírá i PS2Reality MP a SMS MP... Prosím pomoz, pokud víš... :(
Hardcore is the only way!

23.8.2007 - PSTwo (Slim) super :-)
pepazdepa
Beginner
Beginner

Hotovost: 52.15 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod bitskull v 11 čer 2006, 16:18

zetk píše:hm,ale me to vetsinou udela kdyz ps2 zapnu a je v nem uz vlozeny disk,treba ted sem zkousel tekken tag tournament,3x reset a nic,pomohlo az otevrit dvirka,zavrit a pak to nabootovalo,proste ujete...jinak kdyz ps2 jede delsi dobu tak to vetsinou nabootuje napoprve...

Me to dela pri bootu po zapnuti a taky jen nekdy. Vypada to ujete jak rikas a mela by to delat ochrana laseru, po zpanuti se tam nekdy asi navali moc stavy a fix to nepusti, takze ps2 ten disk nenacte, kazdy dalsi boot po resetu uz mam uplne v pohode.
bitskull

Hotovost: Locked

Příspěvekod Arnie_one v 11 čer 2006, 16:32

to Bitskull:

To jo oba mate ICe chip, ale tobe se to chytne max na podruhy a jednou z 10 pokusu se ti tam ukaze "pleas insert disk", ale jemu to dela treba 3x za sebou i vickrat pokud sem to dobre prescetl.

Jinak takhle se chova FIx spraven, pokud ti to dela uplne to stejny co Bitskullovi.

to pepazdepa:

Takovy problem sem mela ja, ze to po hrani hry nebralo zadne medium, ale vzhledem k tomu, ze sem tam daval chip sam mohl sem taky vedet, kde jsem udelal chybu :)
U tebe nevim, co mas za chip ? (jak dlouho)
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Příspěvekod zetk v 11 čer 2006, 19:19

no jo,nekdy me to udela i vickrat za sebou,jestli je to teda tim laser fixem,tak me napada,zdali to treba nebude tim ze scph-75004 ma uz vlastni fix od sony jak jsi psal,tak jestli to neni treba tim,ze tam ty fixy jsou pak 2 a moc to fixuji nebo tak neco ne? :o

GC DOL-001 / qoob SX

Obrázek
zetk
VIP
VIP

Příspěvekod Arnie_one v 11 čer 2006, 20:57

No to asi tezko, ja mam mb GH-035(desku) ta už má v sobě FIX od SONY taky a stejne sem tam dal FIX od MOD BO (je to lepsi) a me nabiha modchip suprove, vzdy na poprve a bez cekani (NO logo PS2) dobra vec.
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Zpět na PS2: Hardware