Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

Různá Média a PS2 DVD-ROM

Diskuse o hardware ze světa PS2 a o konzoli samotné ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod lostsoul v 02 čer 2006, 10:09

Mám takovej problém, mám verzi scph-70004, a moje mechanika mi nebere některý media označený DVD-R, zkoušel jsem různý značky, ale prostě bere mi jen TDK, SONY, Phillips.Ostatní třeba i verbatim, bohužel ne. Pokud chci něco smahnout na Verbatimky, musím kupovat DVD+R. Je to sice jedno, ale zajímalo by mě jestli máte podobné zkušenosti.
Happy XBox360 Arcade with 12OGB HDD user :-)
lostsoul
Zakladatel Fora
Zakladatel Fora

Hotovost: 1,467.15 PSM
Dostal poděkování: 7 krát

Příspěvekod jaja99 v 02 čer 2006, 10:32

Mne osobne cita vsetko (ak by dalo napalit na WC papier, tak mozno aj to by mi precitala), ale mam uz nemale skusenosti s tymto problemom. Ver mi, ze nie si jediny, ani prvy a ani posledny. Drviva vacsina ludi ma s urcitymi typmi problemy. Kamen urazu je v tom, ze v roznych seriach konzol sa montuju rozne typy a od roznych vyrobcov. Ak ma niekto smolu, tak natrafi aj na taky "smejd", ze po precipovani mu to pojde (aj s ochranou) iba tyzden. Dalsia vec je ich presne nastavenie. Kedze kazda norma dovoluje urcite vychylky +/-, tak sa niekedy jednoducho este ani "netrafia". V neposlednej rade je VELMI dolezita sucast "procesu" pc/medium/ps2 aj samotna napalovacka. Nebudem to tu dalej rozpisovat, lebo by to tu zabralo niekolko stran... V zasade je najlepsie si kazdemu otestovat "kompaktibilitu" celeho systemu na roznych mediach a napalovackach. Kedze vacsina ma iba 1 mechaniku, vacsi doraz sa preto dava na media.
jaja99
C-P MASTER
C-P MASTER

Hotovost: 1,297,261.75 PSM
Medaile: 4
Medaila za reuploadovanie (1) Medaila za pomoc Xbox (1) Medaila za pomoc PlayStation (1) Cleaner medaila (1)
Dostal poděkování: 1275 krát

Příspěvekod lostsoul v 02 čer 2006, 10:46

ted jsem vyzkoušel DVD-R Novaline, který jsem koupil za pár kaček v Hypernově, a jedou bez problémů, takže pro mě jsou na 100 procent nepoužitelný tyto media Verbatim, Imation a EMTEC. Ostatní DVD-R jedou bez problémů, včetně no name šmejdů z makra a carrefouru.
Happy XBox360 Arcade with 12OGB HDD user :-)
lostsoul
Zakladatel Fora
Zakladatel Fora

Hotovost: 1,467.15 PSM
Dostal poděkování: 7 krát

Příspěvekod bitskull v 02 čer 2006, 11:10

Ja vypaluju jen na Verbatim DVD-R rychlost 2x nebo 4x. Gran Turismo 4 mam vypalene na Verbatim DVD+R DL. Zatim zadny problem s nacitanim, ale to, ze nektery ps2 neberou DVD-R sem uz nekde zahlidnul, takze urcite nejsi jediny.
bitskull

Hotovost: Locked

Příspěvekod Alien v 02 čer 2006, 11:21

Ano opravdu se nevyplácí kupovat levný šmejdy typu NONAME a radši si trošku připlatit za kvalitní značky které budou každému vyhovovat ale hlavně které budou nejvíce sedět naší milované PS2konzolce. Já osobně nedám dopustit na DVD-R Verbatim 8x DalaLifePlus Advanced AZO + Revision 1.0 nebo Verbatim 8x Pearl White. Verbatim DVD-R 16x mě osobně moc neseděj i když na ně mohu zapisovat 2x. Momentálně nic jiného nepoužívám poněvadž vše šlape v konzolce jak má i přesto že má optika už mele z posledního. Ale jak psal jaja99 záleží na mnoha i jiných aspektech které vše mohou pěkně ovlivnit.
PS2 PAL SCPH-30004R + Chip Messiah, Network Adaptor + HDD Seagate 320GB, 16MB Expansion Memory Card + 2x Memory Card Sony 8MB, 2x Dual Shock Sony, USB Mouse + USB Keyboard
Obrázek
Alien
Super VIP
Super VIP

Hotovost: 11,981.01 PSM
Medaile: 2
Medaila za preklady CZ (1) Medaila za preklady SK (1)
Dostal poděkování: 72 krát

Příspěvekod Arnie_one v 02 čer 2006, 11:23

To stejny Verbatim 4x DV-R vse bezproblemu.

Jinak jetse jsme cetl, ze se dá spec. nastvavat laser u PS2, ale na to nikdo nemame asi vybaveni.
TZN. muzes mit setinu milimetru odklon od pozadovaneho stupne a bohuzel media, ktera maji jinak lisovane vrstvy proste neprectes :(
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Hotovost: 21,271.86 PSM
Dostal poděkování: 13 krát

Příspěvekod jaja99 v 02 čer 2006, 13:50

Alien píše:Ano opravdu se nevyplácí kupovat levný šmejdy typu NONAME a radši si trošku připlatit za kvalitní značky které budou každému vyhovovat ale hlavně které budou nejvíce sedět naší milované PS2konzolce. Já osobně nedám dopustit na DVD-R Verbatim 8x DalaLifePlus Advanced AZO + Revision 1.0 nebo Verbatim 8x Pearl White. Verbatim DVD-R 16x mě osobně moc neseděj i když na ně mohu zapisovat 2x. Momentálně nic jiného nepoužívám poněvadž vše šlape v konzolce jak má i přesto že má optika už mele z posledního. Ale jak psal jaja99 záleží na mnoha i jiných aspektech které vše mohou pěkně ovlivnit.

Iba ta chcem upozornit na jednu malickost, a to ze tvoj "oblubeny" model Verbatim Pearl White NIE JE VERBATIM. Tato skutocnost je jasna uz aj na "dotyk". Ale hlavne, ze ti to funguje.
Este jednu dolezitu vec treba uviest. Tou je zivotnost "zaloznych" kopii. Na "lacnych" mediach nastava problem s nacitavanim uz po 2 rokoch. V tejto veci preto ma znacka Verbatim kilometrovy naskok oproti vsetkym ostatnym mediam. Ta AZO vrstva zabezpecuje velmi kvalitnu ochranu a predlzuje hodne zivotnost zaznamu. Uz vyssie spominany Pearl White takuto vrstvu neobsahuje a to z toho dovodu, ze nie je lisovany v lisovniach MCC (Mitsubishi Chemical Company). Ak sa pozriete na informacie o medii, tak u Verbatim tam musi byt prave MCC. Vela ludi si mysli, ze ak tam MCM, ci CCM, je to to iste. Tak to teda nie. Preto je skoda (co sa tyka archivacie), ked niekomu tato znacka nefunguje. V takomto pripade doporucujem po 2 rokoch o opatovne prepalenie diskov na nove media, ak nechcete prist o data.
jaja99
C-P MASTER
C-P MASTER

Hotovost: 1,297,261.75 PSM
Medaile: 4
Medaila za reuploadovanie (1) Medaila za pomoc Xbox (1) Medaila za pomoc PlayStation (1) Cleaner medaila (1)
Dostal poděkování: 1275 krát

Příspěvekod Bobes v 02 čer 2006, 15:35

Ja si vytvarim " zalozni kopie " jedine na Verbatimky 8x. /kazda hra slapala na 100 % / Ze zacatku jsem palil na Sonacke disky, ktere byly strasne problemove !!!! Proto doporucuji zkouset ruzne typy disku. Urcite nejaky typ vasi PS2 bude vyhovovat. :wink:
Obrázek
Obrázek
PC - AMD Athlon 64 X2 4200+ 2GB RAM - NVidia GeForce 8800 GTS - Windows Vista
Bobes
Zakladatel Fora
Zakladatel Fora

Hotovost: 0.00 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod zetk v 02 čer 2006, 16:01

lostsoul píše:ted jsem vyzkoušel DVD-R Novaline, který jsem koupil za pár kaček v Hypernově, a jedou bez problémů, takže pro mě jsou na 100 procent nepoužitelný tyto media Verbatim, Imation a EMTEC. Ostatní DVD-R jedou bez problémů, včetně no name šmejdů z makra a carrefouru.

co mas za vypalovacku?
Pro nejpohodlnější stahování z linksave.in, jen vložte linksave link do JDownloaderu a ten stáhne všechny soubory automaticky.

PSX SCPH-7502 / Microchip
PS2 SCPH-75004 / iceCHIP3+Summ0ne's fix
GC DOL-001 / qoob SX

Obrázek
zetk
VIP
VIP

Hotovost: 20,785.14 PSM
Dostal poděkování: 43 krát

Příspěvekod michaelv v 29 srp 2006, 19:13

Po celou dobu pro mě byli bezproblémové VERBATINKY DVD-R, ale nyní je nějak nechce PS2 číst.
Dnes jsem vypaloval gamesku na DVD-RW šlapala bezproblému, smahnul jsem jí na DVD-R Verbatin načetlo to nanejvíš nápis Playstation 2 a dál už nic.... Končím s mínusama jdu do +plusek VERBATIN ty mě ěště nezklamali....
Někde jsem četl že +pluska jsou lepší čitelnější pro PS2.
Dále by mě zajímalo estli někdo něví co znamenají v ALCOHOLU120 ty vypalovací metody na výběr DAO/SAO RAW/SAO TAO tad........

To jsou mé postřehy ze života pálení na DVD

Ordinary User

Hotovost: 0.00 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Zpět na PS2: Hardware