Obsah fóra
XBOX 360 news: Metal Gear Solid HD Collection; NeverDead; SoulCalibur V; Final Fantasy XIII-2...        Wii news: Spaghetti Western Shooter...        PS3 news: Final Fantasy XIII-2...

Všeobecné informace

DOTAZ - Spousteni palenych her (náhrada za Swap)

Vše o problematice software ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod ..::BOB::.. v 17 úno 2009, 21:29

Předem se omlouvám že už zase pisu tema o Swap Magicu, ale uz v tom potrebuji mít jasno.....vsude tady na foru i jinde jsem hledal moznost jak poustet paleny hry bez pouziti swap magic - a bez cipu. mam na mysli metody jako freeMC Boot, Swap Magic na Memory karte a podobne.....ale vzdy je v te metode krok, ve kterém se musí menit nejaké disky...at uz Swap Magic nebo nejaka upravena hra nebo original hra.....a az teprve potom se muze do PS2 vlozit samotná pálená hra. Casto (ne-li vždy) jsou tyto postupy navíc mnohem zdlouhavější než normal přes Swap Magic (poustí se navíc různý programy a obrazovka bliká jak .....nez se konecne dostanu k hraní....Nejlepsi co se mi zatim podarilo a zdalo nejlepsi je ten Free MC Boot s tim ze si kazdou hru opatchuju (pres MementoDisc patcher)..to je sice dobry ale doma se mi porad vali >100 gamesek, který musim pouštet jiz zminovanym prehazovanim disku...

Otázka je tedy jednoduchá: Existuje snadnějsí postup jak poustet pleny hry (nejlépe bez jediné výmeny disku) nez ten Free MC ?
a nemyslim cip i kdyz ho asi brzy poridim (a bude pokoj :D )

díky.....
..::BOB::..
Grafik Fora
Grafik Fora

Hotovost: 125,258.03 PSM
Dostal poděkování: 110 krát

Příspěvekod edguy v 17 úno 2009, 22:04

Nedá.
DÁ. z USB,IDE HDD

0x hry,filmy,mp3....z USB
1x čip alebo pokiaĺ patchuješ každú hru
2x pozeraš z DVD filmy... alebo ideš hrať nepatch.hru pripadne PS1 hry

PS2 si pamäta veľkosť a typ vloženeho media takže sa to da obbisť len orig.SWAPMAGICOM alebo FREE MCBOOT+patch.HRA
patch.hra=DVDVIDEO
patch.hra+ESR=original hra

pokiaĺ patchuješ každú hru tak ju vložiš iba 1x
pokiaľ chceš pozerať z DVD filmy tak pred ním musíš vložiť plnú patch.hru
pokiaľ maš doma aj nepatchnuté hry tak tak pred níkaždou musíš vložiť plnú patch.hru

to je sice dobry ale doma se mi porad vali >100 gamesek, který musim pouštet jiz zminovanym prehazovanim disku... no ak maš doma tých 100hier a aby si ich nemusel prepaľovať a patchovať tak si napaľ jednu plnu patch.PS2 hru pre ich spušťanie.

:shock: FREE MCBOOT THE BEST HOMEBREW :shock:

:idea: :wink:
PC Intel Celeron D 330 2678MHz 1024MB ASUS A9550(128 MB), DVD napaľovačka, HDD SB(160GB)+ext.HDD WD(320GB)+WEBCAM
PSONE+CHIP+DUAL SHOCK
PSTWO +SWAPMAGIC+2xSONY DUALSHOCK+WIRELESS DUALSHOCK GENIUS+MC SONY 8MB+LIGHTGUN 4GAMERS+USB KEYBOARD DELUX
edguy
VIP
VIP

Hotovost: 4,489.05 PSM
Dostal poděkování: 20 krát

Příspěvekod SDL v 18 úno 2009, 00:19

No jo Ede, ale on právě ty hry SWAPovat nechce.

Takže ti nezbyde, Bobe, než si každou hru patchnout. U FMCB verze 1.8 ti po vložení patchnuté PS2 hry do PS automaticky najede ESR, kde stačí pouze zmáčknout křížek (volba LaunchDISC) a můžeš hrát.

Pokud se chceš dívat na *avi filmy nebo hrát PSX hry, tak ti nezbyde nic jiného, než SWAPovat nebo si koupit chip :wink:
PS2 SLIM SCPH-77004 PAL + 8MB Sony Memory Card + 1MB PS1 Sony Memory Card + 1MB PS1 HAVOC Memory Card + Analog Controller Sony Dualshock 2 + USB Analog Controller Trust Dualshock "PREDATOR"
SDL
Beginner
Beginner

Hotovost: 0.00 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod Nanaki v 18 úno 2009, 00:27

SDL píše:nebo hrát PSX hry, tak ti nezbyde nic jiného, než SWAPovat

Jasně a teď tu o Červené Karkulce :roll:
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Hotovost: 59,636.50 PSM
Dostal poděkování: 47 krát

Příspěvekod SDL v 18 úno 2009, 00:32

Pokud jsem tu "narážku" pochopil správně, tak samozřejmě nemyslím, že ji má SWAPovat s PS2 hrou, ale s originální PSX hrou a přes aplikaci PSXLAUNCHER.ELF :arrow: :roll: :idea:
PS2 SLIM SCPH-77004 PAL + 8MB Sony Memory Card + 1MB PS1 Sony Memory Card + 1MB PS1 HAVOC Memory Card + Analog Controller Sony Dualshock 2 + USB Analog Controller Trust Dualshock "PREDATOR"
SDL
Beginner
Beginner

Příspěvekod Nanaki v 18 úno 2009, 06:46

To jsi moc nepochopil, ale to neva.

K tématu: Pokud by bylo spouštění her tak jednoduché, že by to "bez ničeho" šlo hned a bez výměny disků, nikdo by se s SM, nebo chipy neobtěžoval. Faktem pořád zůstáva, že chip je prostě nejjednodušší řešení. Patchovat hry je sice možnost, ale poměrně nepraktická. Pokud máš již 100 her, trvalo by to docela dlouho, navíc cena DVD by už vyšplhala na dost velkou částku. Za ty peníze je lepší už rovnou pořídit ten chip.
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvekod ..::BOB::.. v 18 úno 2009, 09:06

ok diky za rady, myslel jsem si ze to tak bude....no nic prepalovat to urcite nebudu...uz jsem si to taky spocital a cip vyjde levneji...chvili to vydzim a pozdeji prejdu na čip.... :idea:
..::BOB::..
Grafik Fora
Grafik Fora

Hotovost: 125,258.03 PSM
Dostal poděkování: 110 krát

Příspěvekod SDL v 18 úno 2009, 13:33

Nanaki: Mohls to vysvětlit. A nebo jsi to nevysvětlil proto, protože jsi to jen střelil do prázdna? Opravdu nemám rád, když ze mně někdo dělá idiota. A podle toho jak píšeš, mi připadáš jako chytrý člověk... Tak proč takové infantilní odpovědi? :shock:

..::BOB::..: Pokud už nemáš na PS záruku, tak je chip asi opravdu nejlepší. Pro ty, co záruku ještě mají (já), je zase nejlepší Free McBoot, nebo již zmiňovaný SWAP MAGIC...
SDL
Beginner
Beginner

Příspěvekod Nanaki v 18 úno 2009, 16:08

Pokud napíšeš SWAP (s velkými písmeny), je všeobecně myšleno zařízení Swap Magioc (SM). Spuštět PS1 hry na SM samozřejmě nejde, možná nějakým extra krkolomným způsem, ale normálně ne. Proto doporučovat SM jako možnost spouštění PS1 není příliš dobré.

Chip: dalo by se i diskutovat, nakolik je dobré držet se záruky, nebo na ní kašlat a chipovat rovnou. Dnešní nové PS2 jsou už kvalitní (ale trvalo to) a do dvou let se obyčejně nerozbijí, ať mají chip, nebo ne. Ale to je samozřejmě věc každého. Za sebe řeknu, že by měopravdu nebavilo ustavičně měnit disky, asi by mě trefil šlak. K tomu řešit neustále, jestli hra půjde, nebo ne... Nemožnost pouštět PS1 by pro mě byla také mínus. A velké.
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvekod edguy v 18 úno 2009, 18:27

..::BOB::.. patchovať nemusí každu hru: :shock: :shock: ----je to hore napisané ----takže DVD budeme 2x vkladať

Stači :!: :!: :!: opatchovať iba JEDNÚ PLNÚ PS2 HRU :!: :!: :!: a s ňou spušťať ostatné PS2 hry či v SMS filmy na DVD.
Pre spušťanie napalenych PS1 hier treba original PS1 hru

opatch.hra+ESR=SWAP

Stačí opatchovať napr. UEFA CHAMP.LEAGUE 2006-2007 =4,37GB HIGH TOC GAME
S plnou hrou spustíme cca. všetky DVD

Ja mám opatchovanú iba jednú PS2 hru.(UEFA CHAMP.LEAGUE 2006-2007)

:idea: :wink:
PC Intel Celeron D 330 2678MHz 1024MB ASUS A9550(128 MB), DVD napaľovačka, HDD SB(160GB)+ext.HDD WD(320GB)+WEBCAM
PSONE+CHIP+DUAL SHOCK
PSTWO +SWAPMAGIC+2xSONY DUALSHOCK+WIRELESS DUALSHOCK GENIUS+MC SONY 8MB+LIGHTGUN 4GAMERS+USB KEYBOARD DELUX
edguy
VIP
VIP

Hotovost: 4,489.05 PSM
Dostal poděkování: 20 krát

Příspěvekod Nanaki v 18 úno 2009, 18:41

Ale on nechce měnit disky. Chce vložit hru a hrát.
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvekod SDL v 18 úno 2009, 22:46

OT: Nanaki: Jo takhle, já myslel "SWAPovat" jako měnit disky... Nemyslel jsem hrát PSX hry pomocí SWAP MAGICU :)
SDL
Beginner
Beginner

Zpět na PS2: Software