Uz som sa sice s mojou PSX rozlucil, alu skusim sa spytat este odbornikov co si o tom myslia(ak do tejto casti este niekto chodi

).
Namontoval som cip a tyzden relativne fungovalo vsetko ako ma(ak neratam sekanie FMV a niektorych zalohovanych hier), potom vsak jeden den vlozim zalohovanu hru, tuto nacita v pohode lenze prepasnem vyber jazyka a defaultne nahodi francuzstinu, davam RESET a CD uz nedokaze nacitat a mechanika vydava podivne zvuky, snazi sa nacitat, rozbieha CD a zastavuje donekonecna, ale CD nenacita. PSX som rozobral x krat, prefukal optiku, vycistil sosovku, ale vysledok je stale ten isty. Pred namontovanim cipu som nemal ziaden problem. Akurat ked som skusal zalohovane CD bez cipu tzv. double-swap metodou, tak po tyzdni zrazu nechcelo nacitat, po rozobrati a zlozeni uz znova ficalo (asi som rozhodil unasac

)(Tato metoda fakt funguje, fungoval som tak tyzden, ale po tejto prihode som uz radsej pockal na cip). Skusil som aj odpojit cip, ale nepomohlo, ako laik by som to tipoval na optiku alebo na posuvnik optiky, neviem fakt ako by som lokalizoval poruchu. Najvacsou zahadou je pre mna to, ze CD najprv nacitalo v pohode a po naslednom resete to uz neslo, cize bez nejakeho zasahu(vyber CD, dotyk sosovky...) to uz neslo. Ak by mal niekto nejaky napad kde je problem, alebo ako tento lokalizovat budem vdacny. Dalsie prachy uz do toho nechcem davat, cize ak je mechanika v prdeli tak je ta siva skrinka len doplnkom do izby

. Najviac ma serie, ze som mal rozohranu FF 7 :/. Ak sa niekto docital az sem tak model je 5502.