Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

Laser

Diskuse o hardware ze světa PS2 a o konzoli samotné ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod Arnie_one v 03 úno 2009, 20:37

Kazda optika ma jiny hodnoty i nova. U starych se mozna dalo neco nastavit trimrama, ale u slimek, kup novou optiku a mas pokoj stoji par korun.
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Hotovost: 21,271.86 PSM
Dostal poděkování: 13 krát

Příspěvekod Rosssa v 03 úno 2009, 21:28

tak přijde mi zbytečny kupovat novou protože facha dobře ale musi byt cisty medium stači sebe menší škrabaneček a to opravdu miniaturni a ma strašný problémy jako kdyby byla moc citliva jde o to že nejduležitějši dvd co mam (SWAP)je trochu škrably a když najíždí třeba se zastaví kolikrát stačí vžít jen konzoli do ruky a jak se s ni hne jako kdyby se ta optika přiblížila tak se normálně rozjede a někdy zase nenajede vůbec možna bude lepši novej swap a nebo chip ale chip jak sem vyčetl u nas v čr sehnat je celkem umění zkoušel sem to a nevim kde ho sehnat a ještě všechny ty ochrany nejsem z toho moc chytrej co mi poradite podle vas odborniku jako nejlepší řešení? asi chip co?
Rosssa
Rookie
Rookie

Hotovost: 0.00 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod futyori v 03 úno 2009, 22:49

chip ti nevyriessi tvoj problem, nakolko napalovane DVD cita optika tazsie ako origial. mozno by sa ti stalo to iste - konzola by citala tazsie. riesenie by bolo to, co som uz spominal skorej a spomenul to aj Arnie_one - zadovaz si novu optiku a zbavis sa neprijemnosti s problematickym prehravanim medii...
chip - napis PM spravnej osobe a ona ti urcite poradi :)
futyori
PS Konzultant
PS Konzultant

Hotovost: 29,536.04 PSM
Medaile: 1
Medaila za pomoc PlayStation (1)
Dostal poděkování: 45 krát

Příspěvekod Arnie_one v 05 úno 2009, 12:05

Rosssa:

To co psies, prave neni citlivosti optiky, ale jejim postupnym starnutim, proste optiak je utahana a sebemnsi skrabanecek je pro ni problem. Optika ti proste odchazi.
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Příspěvekod honzaPS2 v 16 úno 2009, 10:56

já nechci aby to vypadalo že se snažim bejt chytrej,ale s věcma okolo optiky se ted peru už nějakej pátek a zkoušim co se dá, tak jsem toho dost prolez a četl. Jak to popisuješ, možná bych v tvém případě než koupit novou optiku ještě zkusil vyjmout tu optiku a rozebrat ji. někde na googlu jsem našel hezkej návod jak to rozebrat a vyčistit. Ono jde o to, že v těch útrobách toho laseru pod cívkama a plastovym krytem je zrcátko který rozmítá ten odraženej laserovej paprsek a to může být trochu zaprášené a teoreticky by to i mohlo dělat ono.za pokus to stojí
honzaPS2
Rookie
Rookie

Hotovost: 0.00 PSM

Příspěvekod Arnie_one v 16 úno 2009, 20:05

Srandisto konzole stary 10 let :) a ty chces zachranovat optiku, to je dobrej humor. Ja uz nevim ani o 30004 ktera by mela optiku OK (ty byly asi nejlepsi, ze starych verzi). Ta zatez co pri hrani dostavaj, je vubec obdivuhodna, ze tak dlouho vydrzi.
U slimek je zivotnsot dle pouzivani pri castym hrani a 2-3 roky, kdo se chova lip mozna 4 a kousek, to je tak max kolem zivotnosti.

Ono neni ani nad cim badat, nebezi to jak dvd film 2 hodky a konec, kdzy nekdo hraje hraje taky 8 hodin denne, nekdo i vic :)

IMHO pise ze pouziva SWAP, sand si lidi nemyslite ze kdyz pustite swap, ze se optika palenkama nebude opotrebovavat vic :) vzdyt ti media nejsou lisovany, tudiz zapis je jinej a ti mpadem slozitejsi na cteni. Takze z tohodle hlediska stari konzole a pouziteho swapu usuzuju, ze nejlepsi leata ma za sebou.

Pravda je jak pises, clovek muze zkusit vsechno, vyhodit se da kdykoliv.
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Příspěvekod futyori v 17 úno 2009, 17:28

ja sa cudujem ze ta 30004 este funguje :D
ako to uz tu odznelo, najjednoduchsi sposob je vymena optiky. dostat ju na (pravdaze treba kupit rovnaku, ako je v konzole):
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
www.wisoft.sk
futyori
PS Konzultant
PS Konzultant

Příspěvekod fide v 02 pro 2009, 11:18

Ahojte,
chtel bych se zeptat, jetsli je vymena laseru u PSka Slim nejak moc obtizna. Co s etyce ceny, tak za kolik se asi da sehnat? Na wisoft jsme videl za 19 euro. A posledni vec. Neznate nekoho blizko Brna, kdo by mi pomohl s vymenou laseru? Dik moc za odpovedi
fide
Beginner
Beginner

Hotovost: 433.90 PSM

Příspěvekod bodlinka v 02 pro 2009, 12:26

Není to nic složitýho.. Odšroubuješ šroubky krytu(je jich 6 a jsou i pod gumovýma nožičkama),Odděláš vrchní kryt a pak už je vidět přímo mechanika.Pokud budeš vyměnovat jen laser,vyšroubuješ 1 šroubek ,který je v přídržném plíšku osičky.Osičku vytáhneš a tím máš laser uvolněný.Potom lehce uvolníš konektor a máš volný laser.Na nový laser musíš namontovat ten pojezdový plíšek a já ještě vždy vyčistím a namažu pojezdovou hřídel mechaniky. (nesmíš zapomenout taky odpájet přepravní pojistku z laseru, ale to je natolik notoricky známá věc...)Taktéž je dobré vyčistit i mechaniku(hlavně tu železnou část po které ti chodí druhá strana laseru). Ta je vždycky špinavá.Jako mazadlo používám čirou vazelínu(ve wisoftu můžeš koupit nějaké dporučené mazadlo), ale nemám s tím sebemenší problém.Pokud nechceš nebo nemáš vazelínu dá se použít i lubrikační gel(ale neparfémovaný :D )
Ale mazat prosím jen s rozmyslem...
No a pak dáš laser opačným zpusobem zpátky.Potom to chce vyzkoušet jak ti to načítá media.. A to ještě porád mužes zkoušet v rozebraném stavu .. já to tedy většinou zkouším vizualně a pak elektricky.Vizualně tak že postupně zkouším CD Audio...(vložíš, zmáčneš oba spínače a necháš naběhnout. Potom gamepadem zkusíš přeskakovat ze skladby 1 až do poslední... Rotace media by se ti měla snižovat...
Pak zkouším DVD s nějakou hrou, nejlépe nepoškrábanou... Pokud naběhne, tak je to super,pokud ne , je zapotřebí buď nastavit trimry, nebo zkusit nový laser..
No a nakonec poškrábaný DVD o kterém vím že poškozené, nebo nefunkční lasery ho nevezmou.Pokud ti ho laser vezme, je vše ok a ty máš jistotu že ti laser nějaký ten pátek ještě vydrží..
No a nakonec zkouším pálená media pokud má PS2 čip.
No a teď to testování elektricky.. Na každém PS2 jsou v blízkosti konektoru laseru plošky na kterých se dá naměřit úroveň signálu. Potřebuješ k tomu ale osciloskop minimálně 20MHz. Celá postup jsem tu už psal, takže to zkus najít..
Tak snad jsem pomohl....

bodlinka dostal poděkování od:
fide
bodlinka
Beginner
Beginner

Hotovost: 1,318.45 PSM
Dostal poděkování: 2 krát

Příspěvekod futyori v 02 pro 2009, 12:41

vymena laseru na ps2 slim:
1. odstranis zaslepky (2 su z gumy, 4 z umelej hmoty) zo spodnej strany konzoly pomocou maleho plocheho srobovaka
2. odstranis 6 srobov pomocou krozoveho srobovaka
3. odstranis vrchny kryt konzoly. pozor nesilit!!! z tej strany ako je laser to ide trocha tazsie
4. odstranis prichytne sroby tycky, na ktorej sa optika klze (je to taka okruhla kovova tycka dlha asi 7-8cm). staci odstranit 2 sroby na pravej strane, ktore su blizsie z tlacidlu ON/OFF/RESET
5. vyberies tycku
6. odstranis flex kabel, ktory vedie do optiky. pozor nesilit!!! je na to sposom ako sa to da odpojit.
7. vyberies optiku
8. premontujes pliesok, ktory pohybuje s laserom na novu optiku
9. zlozis spatnym postupom

ta cena co je na wisofte je dobra

futyori dostal poděkování od:
fide
futyori
PS Konzultant
PS Konzultant

Příspěvekod bodlinka v 02 pro 2009, 14:13

Děkuji za poděkování, když můžu, tak pomužu.

Jo ta cena není špatná :P , ale vždy se dá najít ještě výhodnější, ale to je o hledání.Tak ať se daří v rozebírání a zase skládání.Vždycky je to nádhernej pocit, když člověk rozebere ,opraví a složí něco co předtím nikdy neviděl.... :idea:
bodlinka
Beginner
Beginner

Hotovost: 1,318.45 PSM
Dostal poděkování: 2 krát

Příspěvekod fide v 03 pro 2009, 12:39

dik moc oboum Jako kdzy jsme byl mensi tak se neco rozebiral, ale ted si zas tak netroufam, protoze to uz nejsou zas takove hracky:) ale jak vidim tak to nevypada tohle zas tak tezce:) a vite co je nejhorsi? To ze v servisu zatu vymenu chteji 1500!!! to jsem odmitl takze jdu do toho sam:)

edit: jeste jedna otazka Dival jsem se po ceskych obchodech a narazil jsem na originalky.cz a tam maji par moznosti optik a z tech dvou nejlevnejsich je bud optika PVR-802W za 450 nebo optika + mechanika TDP182W za 550 Co je lepsi kdzy cemove to vyjde skoro na stejno? Mam 70004. Dik za odpoved

sorry tak ted edit pouziji:) vlastne jde mi o to, jake typy mechanik jdou pouzit v 70004. cetl jsme hodne prispevku, ale jsem z toho zmateny. Jestli jsem to spravne pochopil, tak lze pouzit KHM 430 i TDP182W, ale treba KHM 430 uz nelze pouzit?
edit smindek: 2 príspevky spojené v jeden. Nepíš 2 príspevky hned po sebe. Používaj funkciu UPRAVIT.

Takze optika byla uspesne dana, plomba odborne oddelana a potom poprve jsem vyzkousel This is football 2005, co jsem si koupil pred par tydny na vyzkouseni jedinou originalku, a na poprve to slo. Rikam si skvele. Beru PS2 na chalupu, abych to otestoval s kamosema u popijeni a prvni noc to slo, ale dalsi den to neslo. Ne konzole oprvadu nebyla zapnuta 8 hodin, ale jen 2 hodiny sotva. Ted to dela nasledujici. Kdyz tam dam DVD, CD nebo orginalku, tak laser nacita a jako by uz v menu po chvili to napise Data reading a potom This disc could not be read. Tim, co to pise presne, si nejsem jisty, ale je to neco podobneho. Jinak PS2 je bez chipu, takze zadny fix jsem tam nedaval. Neni potreba ne? Navic 2 hodiny hrani ten laser to nemohlo znicit. A navic DVD nebo CD se toci, takze laser, ktery byl novy, snad je v poradku. Na svatky zkusim PS2 znovu zapnout, rozdelat, zapnout a uvidi se. Kdyztak za kazdou radu diky moc.

Pekny novy rok vsem,
tak PSko nefungovalo, kdzy jsem ho zase zkousel, ale zatim jsem ho nerozdelaval. Nejak rady by jste nemeli? Uz bych se toho PSka nejradi zbavil a koupil jinou konzoli. Holt budou s tim jeste problemy.
edit futyori: 3 prispevky spojene v jeden. uz ta smidek upozornil aby si nepisal 2 prispevky po sebe a pouzil funkciu UPRAVIT! :x .
fide
Beginner
Beginner

Hotovost: 433.90 PSM

Příspěvekod futyori v 05 led 2010, 09:15

optiku moze znicit aj neodborna montaz. aj ludske telo je "plne energie" (a to myslim vazne) /staticka elektrina zo siat, ..../ mohlo aj to sposobit odpalenie optiky. ak si sa nahodou dotkol optiky (cocky na vrchu) mastnym prstom, moze to tiez sposobit nefunkcnost. moznosti je vela.
skus obycajne dvd alebo zvukove cd. ak ti ani jedno nefunguje, tak optika je v "haji".
podotykam, ze to co som pisal je len informativne. chyba moze byt aj niekde uplne inde. ak clovek nema pred sebou rozobratu konzolu, nemoze sa do nej pozriet a poradit. je to ako keby sme chceli od lekara, nech nas vylieci cez telefon :P
futyori
PS Konzultant
PS Konzultant

Příspěvekod marek25 v 25 led 2010, 13:30

pipox píše:
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
Objednal som novú optiku,vymenil a .......číta mi len CD

na novej optike treba odstrániť blombu (poistku),resp. odpajkovat to co je na obrazku a pojdu ti aj DVD :

)

pls kde má plombu laser pvr-802w nemůžu to najít

edit smindek: upravený príspevok. Necituj celý príspevok, ale iba jeho časť. NIKDY necituj obrázky a linky.
marek25
Rookie
Rookie

Hotovost: 260.95 PSM

Příspěvekod futyori v 25 led 2010, 14:04

nabuduce skus trocha prehladat forum :wink:
pozri tu:
viewtopic.php?f=67&t=13827
futyori
PS Konzultant
PS Konzultant