Obsah fóra
XBOX 360 news: Metal Gear Solid HD Collection; NeverDead; SoulCalibur V; Final Fantasy XIII-2...        Wii news: Spaghetti Western Shooter...        PS3 news: Final Fantasy XIII-2...

Všeobecné informace

PSX z eBay a kompatibila NTSC-PAL a opačně

Vše o problematice software ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod SGC v 01 pro 2009, 23:55

Zdravim, na eBay jsem našel výhodnou nabídku PSX, ale problém je, že umí jen NTSC formát. Jak to je s kompatibilitou s PAL hrami, popř. když PSX umi jen NTSC a já si pořídím origo NTSC hry pojedou mi po propojení s televizorem barevně? Popř. lze to vše řešit nějakým převodníkem (pokud možno bez degradace obrazu). PSX je nečipované. Vím, že se to tady hodně řeší, ale nikde jsem nenašel odpoveď na mou otázku. Velmi se omlouvám, jestli můj dotaz je stupidní-s konzolemi nemám zkušenosti. Děkuji všem za ochotu a vstřícnost.

PS. Pořípadě, když budu mít konzoli koupenou v Evropě (PAL), tak půjdou všechny NTSC hry černobíle,nebo to lze také řešit převodníkem (bez degradace obrazu)??
SGC
Rookie
Rookie

Hotovost: 194.65 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod taueto v 02 pro 2009, 16:39

Nevím přesně jestli to funguje i opačne,ale pokud si koupíš PAL konzoli,tak ti pojedou jenom hry ve formátu PAL,NTSC hry bud černobíle,nebo vůbec ale ten zmíněný převdoník by vše vyřešil.Zhoršení obrazu bude podle mne nepatrné ne-li žádné.
Nebo by vše mohl vyřešit čip,potom můžeš hrát jakékoli hry i bez převodníku NTSC (možná to nedělají všechny čipy ale ten můj ano)
PSone SCPH 102,2x Dualshock,1xLogitech, 1xBigBen and Genius wireless pads,3xmemory card+hafo gamesek...Nabídce Playstation magazínů se nebráním
taueto
Guru
Guru

Hotovost: 25,993.15 PSM
Dostal poděkování: 4 krát

Příspěvekod smindek v 02 pro 2009, 19:20

taueto píše:pokud si koupíš PAL konzoli,tak ti pojedou jenom hry ve formátu PAL,NTSC hry bud černobíle,nebo vůbec

Na 100 % je isté:
PAL konzola - PAL hry
NTSC konzola - NTSC hry

Žiadna iná kombinácia nieje možná, samozrejme v prípade že konzola nieje upravená.
Obrázek
.......This is not real world......
smindek
Super Moderátor
Super Moderátor

Hotovost: 187,132.52 PSM
Medaile: 1
Hviezda administrátora (1)
Dostal poděkování: 244 krát

Zpět na PS1: Software