od jaja99 v 24 srp 2008, 14:10
Tu ale nejde o to, co my chceme, ale co je realne a ma zmysel. Hardware je moc zastaraly a dnes az na par fanusikov by si uz nikto nekupoval nove tituly na tak stary hardware (staci ci tat prispevky, ako nadavaju useri, ze PS2 je slaba masina).
A teraz viac o praxi, aby si to trochu pochopil. Okrem toho, ze niekto by musel vymysliet a navrhnut novy hit (co i ked sa zda byt jednoduche, ale nie je), je potrebne mat partiu genialnych programatorov, ktory by to previedli do realnej podoby. Co ale komplikuje fakt, ze PSX ma vlastny programovaci jazyk, ked to mam takto pomenovat, teda ziadny bezny vyvojar by si tak ani necekol (teda je nutne to ovladat profesionalne). Keby toto vstko aj bolo na svete, nasleduje dalsie "malickost" a to je samotna vyroba. I ked cena jedneho vylisku sa pohybuje na urovni par korun, je to iba tym, ze sa to robi v obrovskych mnozstvach. Teda by bolo nutne na 1 sup dat vylisovat niekolko stotisic diskov, aby to bolo rentabilne. Lisuje sa totiz z origo matrice, podobne ako davno LP platne. A jedna matrica stoji obrvske peniaze. Preto cim viac vyliskov, tym viac sa naklady rozdelia na 1 vylisovany kus. Takze 1 titul pri vyrobe by stal niekolko milionov, co v konecnom dosledku by sa NIKDY nevratili, lebo by si to kupilo iba par tisic skalnych nadsencov. Dalsich par tisic by si to stiahlo a zvysok by sa im zasmial....
Toto je velmi zjednoduseny nacsrt, aby som to trochu objasnil. Co si myslis, preco sa DVD filmy lisuju sucasne pre nikolko krajin sucasne? Preto sa stava aj to, ze filmy na nete s CZ dabingom su skorej aj o niekolko tyzdnov, ako u nas vyjdu (lebo napr. v Madarsku je to skor v obehu a obsahuje aj CZ stopu), Kazda spolocnost sa snazi co najviac znizovat naklady, aby mal vacsie zisky. Tvoj napad je sice pekny, ale vyhra na sportke by ti nepomohla. To by si musel vyhrat Lotto v Madarsku alebo v USA....