Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

The Legend of Dragoon

Vše o hrách ...

Moderátoři: Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod Woytach v 06 lis 2007, 16:36

hrál to u nás vůbec někdo?!? stránky o týhle hře sem našel akorát anglicky, zajímalo by mě kolik fanoušků to má v ČR
:idea:

já to dohrál jednou před pár lety asi za 85 hodin, teď hraju podruhý a jsem na 2 CD 8)

:arrow: podělte se o tipy plz :roll:
\\/\/oytach,

the happy owner of:
PSP slim & lite Piano Black, 3.90 M33-3, MS Sony 8GB (no fake)
2x PSX, 3x Dualshock, 5x 1MB memory card, 2.1 ozvučení

Obrázek
Woytach
Loyal User
Loyal User

Hotovost: 0.00 PSM
Dostal poděkování: 1 krát

Příspěvekod alan3107 v 06 lis 2007, 17:33

kdysi hrál, super hra, ale už si z toho málo pamatuji
Obrázek
heslo k mým uploadům je "forum playstation.com" psáno dohromady
alan3107
Super VIP
Super VIP

Hotovost: 19,252.70 PSM
Dostal poděkování: 46 krát

Příspěvekod liak v 10 lis 2007, 15:54

A nechtěli by jste ji upnout?
liak
Rookie
Rookie

Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod alan3107 v 10 lis 2007, 17:09

Obrázek
heslo k mým uploadům je "forum playstation.com" psáno dohromady
alan3107
Super VIP
Super VIP

Hotovost: 19,252.70 PSM
Dostal poděkování: 46 krát

Příspěvekod LukDM v 13 lis 2007, 08:45

prej hrál to někdo :D tohle je jedna z mých nejoblíbenějších her na ps1 a pořád ji ještě občas projedu na psp :D
jinak poprvý sem tam měl taky hezkejch pár desítek hodin,ale při dalších hraních už to šlo samozřejmě rychleji ale přiznám že třeba všechny skrytý věci co tam jsou jsem nikdy neudělal (ono jich teda moc neni zase),ale tipy nevim co bys chtěl,snad jedině pokud se nechceš u některejch bossů až moc zapotit tak expit expit expit :wink:
LukDM
Ordinary User
Ordinary User

Hotovost: 1,000.00 PSM

Příspěvekod Woytach v 13 lis 2007, 16:12

no tak jak to hraju teď tak myslim že to budu mít zmáklý minimálně za polovinu 8)

jinak všechny bossy zvládám levou zadní zatím jsem neměl ani jednou game over :roll: :twisted:
spíš jsem myslel jako si o týhle nejlepší hře pokecat :D - moc se tady nic neřeší, tak oživit fórum

jo a těch skrytých věcí je docela dost, právě proto sjíždím stránky, ale jsou jenom anglický, český fanoušky to moc nemá :cry: a je to škoda :!:

:arrow: btw dělám na podpisu s Dartem :D
\\/\/oytach,

the happy owner of:

Obrázek
Woytach
Loyal User
Loyal User

Příspěvekod Nanaki v 13 lis 2007, 16:30

No, skrytých věcí tam zas tak moc není, aspoň oproti jiným JRPG. Vzhledem k tomu, že hru zvládáš levou zadní, tak je jasné, že nepotřebuje nějakou extra strategii, což je mimochodem jedna z věcí, kterou bych jí vytkl, dá se dohrát hodně jednoduše. Snad jediná "strategie", co mě napadá, je použití Lavitze (radši bez spoileru, i když u takhle staré hry bych řekl, že by to moc nevadilo) a Meru. U obou je jasné, proč.

Já klidně rád pokecám, hlavně o příběhu, který je jednoznačně nejlepší složka hry. Sice lineární, ale za to opravdu dobrý.
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Hotovost: 60,636.50 PSM
Dostal poděkování: 48 krát

Příspěvekod Woytach v 13 lis 2007, 17:44

ovládám jí teď levou zadní protože už mám asi 100 h practice - zas tak jednoduchý to není, například doplňující útoky 8)
a s tou strategii nesouhlasnim, jestli Lavitzem myslíš i Alberta, tak jo, to máš pravdu ale lepší je Kongol než Meru - má i jednodušší útoky a mnohem mnohem silnější a dá se opovrhnout t ože nemá vůbec obranu ani útok na magii

:arrow: btw teď to hraju s Rose a Shanou/Mirandou a taky to jde, myslím že je to vyrovnaný takže můžeš hrát za všechny postavy a jde to dohrát stejně "těžce"

taky hledání stardustu není jen tak lehký a zkus porazit Fausta (side quest) bez všeh stardustu :lol:

:!: neříkám že nejsou lepší RPG ale je to rok 1999 :!: :!: :!:
četl jsem že to vyvíjeli 3 roky :o , na tu dobu, i na dnešní dobu, požhnaná doba a myslím že se to vyplatilo :P :wink:

:idea: toť můj názor :idea:
\\/\/oytach,

the happy owner of:

Obrázek
Woytach
Loyal User
Loyal User

Příspěvekod Nanaki v 13 lis 2007, 18:11

Ehm, no...

Takže : Albert je jasný, Rose Storm je hold Rose Storm. Ale Kongol je kravina. Sice dává silné útoky, ale co z toho, když je pomalý, jak hlemýžď ? Rychlost je v této hře to hlavní, Meru má rychlost 70, Kongol jen 30. Jinými slovy, Meru hraje víc než dvakrát častěji, než Kongol. Navíc nejsilnější útok Meru má modifikátor 600%, Kongolův jen 300%. Jinými slovy Meru je mnohem lepší. Lepší magie je jen bonus. I když, většina bossů v druhé polovině hry preferuje spíš magické útoky, než fyzické...Vyšší rychlost má samozřejmě i výhodu při léčení, ale to asi ani říkat nemusím. Z toho důvodu také vše, co přidává rychlost má cenu zlata. To, že Kongolovy útoky jsou jednodušší na provádění je pravda, ale to jen otázka cviku.

Porazit Fausta bez Stardustů ? Ehh, ale no tak, LoD jsem hrál, na to mě nenachytáš.

To, že se hra vyvijí dlouho, neznamená, že je dobrá. LoD sice je, ale jinak to s tím nic společného nemá. Stejně tak starší hry, co se týká hratelnosti mohou být lepší, a novější zase horší.
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvekod Woytach v 13 lis 2007, 19:16

znáš bandit shoes?!?
přídá to 20 rychlost, nemaj sice obranu ale to u kongola můžeš zanedbat, potom bude mít rychlost jenom o 5 nižší než Dart a hned hraje skoro furt :D
Dart Albert Kongol jsem dal Melbu pharmu na první pokus

jak jsem říkal, teď hraju s Shanou a Rose a potom to zkusím s Hashelem a Meru :roll:

btw k těm útokům, možná má jenom 300% ale je to určitě mnohem snažší než s Meru (ale nehrál jsem s ní tak nevim :shock: )

:arrow: a Kongola mám rád :oops: :P :)
\\/\/oytach,

the happy owner of:

Obrázek
Woytach
Loyal User
Loyal User

Příspěvekod Nanaki v 13 lis 2007, 19:38

Jistě, že znám Bandit´s Shoes. Ano, s nimi má Kongol vyšší rychlost, ale pořád nic moc.

Útoky - obtížnost provádění nemá smysl řešit, jakmile chytíš rychlost, půjdou samy. Když jsem hrál poprvé, také mi nešly, ale teď je to jiné. Chvíle cviku a je to. Kongol by mohl být dobrý, ale ty jeho mizerné útoky ho prostě srážejí k zemi. Pokud počítáš DMG/čas, je Kongol jeden z nejhorších charakterů ve hře. Někdo by i řekl, nejhorší. Shanu nepočítám, ta není určená k útočení. To, že jsi porazil bosse na první pokus neznamená nic, pokud máš aspoň trochu dobré chary (jakékoliv), je to hračka.

K Meru - je pravda, že ze začátku nevypadá nic moc, ale jakmile dostaneš pár levelů a dosáhneš její poslední Addition (a samozřejmě ho ovládneš), je vymalováno.
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvekod LukDM v 14 lis 2007, 17:00

s tou meru souhlas,taky sem četl někde jak ji doporučujou přitom já ji vždycky dával stranou ale pak sem to s ní teda jednou zkusil a později je z ní hrozně silná postava. Co se týče alberta tak ten je jeden z mých nejoblíbenějších (i když já mám rád všechny :D), ale později mi přijde s těma svýma útokama až moc silnej a všechny si hrozně dává a moc to ulehčuje podle mě. Ale stejně je to dobrá hra a někdy v blízké době musim zase zapařit :)
(btw zrovna ty stardusty sem nikdy všechny nenašel,jednou mi jich chybělo pár asi 2 nebo 3 ale pak sem neměl náladu je dohledávat :D
LukDM
Ordinary User
Ordinary User

Hotovost: 1,000.00 PSM

Příspěvekod Lavitz v 14 lis 2007, 20:11

Potreboval bych pomoct, jsem na zacatku druheho CD a nevim jak ziskat povoleni pro vstup do Valley of corupted gravity, muzu mi tu pls nekdo poradit, pokud mozno napiste mi prosim na mejl
THC.636@seznam.cz

Sloučeno

Jinak k tomu kdo je asi nejlepsi parta, myslim ze to zcela zalezi na stylu jakym je kdo zvykly ja osobne davam prednost hlavne utokum takze mam Rose, ktera je dobra jak v boji tak magii a Haschala nebo Lavitze/Alberta
Omnia mors aequat
Lavitz
Beginner
Beginner

Příspěvekod Nanaki v 14 lis 2007, 20:22

Povolení vydává král, takže návrat do Fletzu... dál to nebudu rozepisovat, uvidíš.
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvekod Lavitz v 14 lis 2007, 20:41

Vsak ve Fletzu jsem, sel jsem i do baru kde mi ta servirka uz jednou pomohla dokonce se i moje skupinka rozestoupila u toho hlidace, mluvil jsem snad s kazdym. Albert nechce pomoct bo je kral a nechce o tom nikomu rikat, Meru je jen mala holka a Dart nic nezmuze.

Sloučeno

Prosiiiiiiiiiiiiiiiiiim poradte, zkysnul jsem na tom samem miste uz pred lety a nedohral jsem to, moc tezke to asi neni, ale proste je to zatim prvni vec ve hra se kterou si fakt nevim rady
Omnia mors aequat
Lavitz
Beginner
Beginner

Další

Zpět na PS1: Games