Obsah fóra

Všeobecné informace

Po připojení k TV vídím pouze pruhy na TV...

Diskuse o hardware ze světa PS1 a o konzoli samotné ...

Moderátoři: futyori, Moderátoři, Super MOD

Příspěvekod Betonář v stř bře 17, 2010 11:20 pm

Zdravim,
minulý rok jsem si na ebay koupil z nostalgie PSone z UK za pár šupů a potřebnou napajecí redukci. Kdyz ho zapojim na TV, tak je ale neco špatně. Osobně mi to přijde, že konzole pracuje, ale TV nedokáže zobrazit obraz - vidím jen různé čáry. Konzole mi byla prodaná jako funkční a neočipovaná, tak jsem zkoušel několik orig. her, které u toho byly. Jasně prodávající nemusel uvádet o konzoli pravdu nebo se mohla při transportu rozbít. Zkoušel jsem např MoH:Underground - viz přiložené video. Přijde mi, že při nahrávání obrazovka zčerná a když se dostanu do "menu", tak se v něm mohu i pohybovat při stisku různých tlačítek. Konzoli mám připojenou přes SCART a potřebný kanál na TV se (doufám) vybírá automaticky.

Nevěděl by někdo, v čem může být problém ?

Video:
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://www.youtube.com/watch?v=-8UQ16NXXmc
Naposledy upravil Betonář dne sob bře 20, 2010 7:38 pm, celkově upraveno 2
Betonář
Rookie
Rookie

Hotovost: 353.55 PSM
Poděkoval: 0 krát
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod smindek v stř bře 17, 2010 11:35 pm

Linky mimo fora sa dávajú do CODE. Oprav si to.

Skúšal si konzolu na inej TV?? Iný kábel nemáš?? Alebo skús ohýbať kábel na rôznych miestach či náhodou nebude niekde prelomený. A kedže píšeš, že to máš pripojené cez scart tak predpokladám, že si si navolil príslušné AV1, prípadne AV2, atd. ak máš viac vstupov.
Obrázek
.......This is not real world......
smindek
Super Moderátor
Super Moderátor

Hotovost: 4,158.05 PSM
Poděkoval: 12 krát
Dostal poděkování: 167 krát

Příspěvekod Betonář v čtv bře 18, 2010 12:22 am

Diky za rychlou odpoved. Bouzel u vas TV moc neleti a tak mame jen jednu prastarou. Jestli tu nemam nejake stare kabely se podivam zitra. Kdyz jsem drive hraval na PSone, tak jsem TV prepinal pomoct dalkoveho ovladani do takzvaneho AV MODU. Ovladau uz davno neni a tak neni moznost TV prepnout do tohoto modu, ale v navodu jsem nasel, ze tzv stavovy ridici signal umi TV prepnou do tohoto modu. Doufal jsem, ze PSone tento signal umi "vyslat" :)

Vystup (vstup na TV) mam pouze jeden. Kabel proverim zitra proverim

Tady jen fotka te casti manualu
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://maniapage.trackmania.cz/tom.cz.73/Temp/AV.jpg
Betonář
Rookie
Rookie

Příspěvekod smindek v čtv bře 18, 2010 12:44 am

S tým automatickým prepínaním neviem ako to je. Čo máme doma 3 crt na všetkých som musel prepínať do AV ja sám. Nikdy som nezisťoval či sa to dá aj automaticky, kedže som to nepokladal za dôležité. Ked vidíš tie pruhy tak počuť zvuk?? Skús ohýbať kábel niekde pri mieste kde vstupuje to konzoly, tak 10 - 20 cm po dlžke. Na tomto mieste som mal ja prelomený kábel ešte na PSX tak som to musel niekedy poohýbať aby som mohol hrať. A nakoniec nemôžeš za dostať do menu tv cez akýsi predný panel?? U mna na otf to ide, aspon by si mal istotu, že tv je naozaj v AV.
Obrázek
.......This is not real world......
smindek
Super Moderátor
Super Moderátor

Hotovost: 4,158.05 PSM
Poděkoval: 12 krát
Dostal poděkování: 167 krát

Příspěvekod Betonář v čtv bře 18, 2010 12:48 am

Zitra se podivam na ten kabel. Na prednim panelu je jen par zakladnich tlacitek, ale koukam, ze se daji poridit nejake universalni dalkove ovladace - to bude pripadne ma posledni sance ;-) Zvuky prave zadne slyset nejsou
Betonář
Rookie
Rookie

Příspěvekod MoMo v sob bře 20, 2010 2:39 pm

Jen doplním, že co se týká přepínání TV do AV modu tak PS1 to umí. Na straně SCART kabelu je to konektor č.8, jestli je zapojený mělo by to fungovat. Rozeber kabel na straně u scartu a podívej se. Když už tam budeš, zkontroluj všechny, já měl na originál kabelu dva studený spoje, mrkni se taky jestli je zapojený i konektor č.16. Jestli ano, tak ho odpoj.
PS.: A oprav si to připojení v nadpisu.
MoMo
Loyal User
Loyal User

Hotovost: 107,610.15 PSM
Poděkoval: 14 krát
Dostal poděkování: 20 krát

Příspěvekod Betonář v sob bře 20, 2010 7:55 pm

Diky za tip. Oba jsou připojené.

Ja jsem o tom přemyšlel a fakt je, že dříve jsou musel přepínat do AV MODu přes dálkové ovládání, když jsem měl PSone připojený přes SCART a když jsem měl konzoli připojenou přes antení vstup, tak jsem přepínal na určitý kanál. Nyní mám pouze SCART kabel a tak budu pořizovat universální dálkové ovládání. Ještě přemýšlím, že bych možní pořídil nějaký kabel, abych mohl PSone připojit do grafiky na PC a uřinas si hry na LCD :)

PS: Nepovídejte mi tady i emulátorech, to prostě není ono i když si přemmapuju ovládání na pad
Betonář
Rookie
Rookie

Příspěvekod Nanaki v sob bře 20, 2010 8:01 pm

To je fakt, emu není to pravé. Emu je mnohem lepší. Hlavně, když chceš použít LCD.
Nanaki
Super Moderátor
Super Moderátor

Hotovost: 58,444.80 PSM
Poděkoval: 20 krát
Dostal poděkování: 41 krát

Příspěvekod Betonář v sob bře 20, 2010 8:17 pm

Samotná konzole funguje vždy tak, jak má. Emu není 100%. Jediné, co EMU dokáže lépe je grafika a loadstate.
Betonář
Rookie
Rookie

Příspěvekod Nanaki v sob bře 20, 2010 8:46 pm

Pokud chceš připojit PS1 k LCD, tak nečekej zázraky. Lépe řečeno, vypadá to hnusně. A zde je právě ta lepší grafika z emu dost důležitá.

IMO, když PS1, tak jen k CRT.
Nanaki
Super Moderátor
Super Moderátor

Hotovost: 58,444.80 PSM
Poděkoval: 20 krát
Dostal poděkování: 41 krát

Příspěvekod Betonář v sob bře 20, 2010 11:31 pm

Ja vím, jak to vipadá. Ja se k těm hrám nevracím kvuli grafice. Dokonce když hraju na emu, tak nepoužívám žádné vylepšení grafiky.

Ten monitor protože se tak hnusně neklepe jako CRT
Betonář
Rookie
Rookie

Zpět na PS1: Hardware