Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

Co znamená hláška-Please insert Playstation 2 format disc?

Diskuse o hardware ze světa PS2 a o konzoli samotné ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod zetk v 05 črc 2006, 20:24

schpet:tak to je jednoduche,vyzkousej tam znovu ty originaly,pokud pojednou blbe,tak je to asi tak jak rika Arnie_one,pokud pojedou dobre,tak mas asi uz "jety" laser(u tak stare konzole bych se tomu ani nedivil).ale mozna ho bude stacit jen seridit jak rikal Alien.
jinak rka maji oproti lisovanym mediim max odrazivost 60%,rwcka jen 30,bylo to testovane u cd,u dvd je to pry jeste horsi.
ja mam doma taky stary psx s radne jetym laserem,originaly nacita ok,ale cd-r uz pekne seka.

Alien:co mas proti novym ps two? :o
Pro nejpohodlnější stahování z linksave.in, jen vložte linksave link do JDownloaderu a ten stáhne všechny soubory automaticky.

PSX SCPH-7502 / Microchip
PS2 SCPH-75004 / iceCHIP3+Summ0ne's fix
GC DOL-001 / qoob SX

Obrázek
zetk
VIP
VIP

Hotovost: 20,785.14 PSM
Dostal poděkování: 43 krát

Příspěvekod Alien v 06 črc 2006, 00:21

TO zetk: hmmm fakt dobrej postřech, z mejch reakcí jsi dobře poznal že nemám moc rád zmenšenou verzi PSTWO. No víš už od dob PSX a jejich podle mě zmršené zmenšené verze PSONE si u mě Sony moc s tímto nápadem nezabodovala. A podobně je to i u zmenšené verze PSTWO opravdu Sony nedokážu pochopit co s tím zmenšováním fakt sledujou a jen se modlím aby takto debilní nápad nepoužily i u PS3 to fakt už asi nepřežiju. No ale abych se vrátil k tématu proč se mě nelíbí PSTWO. Tak za prvý vidím v této zmenšenině obrovskou slabost v podobě HDD já sice musel dokoupit Sony Network Adaptor aby mě HD makal ale pak už HD jen propojím se SNA a pohodlně vložím do vnitřku PS2. Jednoduše naformátuju přes HD Loader nebo HD Advance a ukládám jednu hru za druhou. Tímto výrokem co teď napíšu si opravdu nejsem úplně 100% jist ale slyšel jsem že když se chce připojit HD k PSTWO je potřeba USB extreme měla by to být v podstatě skříňka na HDD(něco jako externí HDD) a pak by se snad HD měl propojit z PCéčkem a na něm naformátovat. Takže v podstatě se harddisk připojí k PSTWO přes USB což znamená asi velké zpomalení v načítání dat z HDD. V podstatě se sice hra uloží na HDD a také se ušetří spousty hodin životnosti pro Laser, ale nijak se prý nezrychlí načítací doba dat prostě je to totéž jako když hrajete hru rovnou z DVD. Což v mém případě tedy u klasické PS2 z HDD opravdu nehrozí, mě se načítací doba her zrychlí oproti klasickému čtení z mechaniky o 25 - 40% času záleží na druhu hry a na tom jak a kdo ji vytvořil. Toto vidím jako druhý problém. Tímto mým tlacháním jsem ale rozhodně nikoho kdo vlastní zmenšenou verzi PSTWO nechtěl urazit a všem PSTWOJKAØÙM se omlouvám poněvadž jsem si všimnul že majitelů novějších verzí tu na foru je asi většina a mohly by jste mě pěkně nakopat. :)
PS2 PAL SCPH-30004R + Chip Messiah, Network Adaptor + HDD Seagate 320GB, 16MB Expansion Memory Card + 2x Memory Card Sony 8MB, 2x Dual Shock Sony, USB Mouse + USB Keyboard
Obrázek
Alien
Super VIP
Super VIP

Hotovost: 11,981.01 PSM
Medaile: 2
Medaila za preklady CZ (1) Medaila za preklady SK (1)
Dostal poděkování: 72 krát

Příspěvekod zetk v 06 črc 2006, 01:13

myslel sem si ze to je kvuli hdd :wink: je pravda z v tomhle je ps2 lepsi,na verzi co mam ja snad uz ani hdd pripojit nejde,jak psal Arnie_one.ale ja bych to stejne nemel v planu,pac kdybych koupil hdd,tak bych ho stejne strcil do pc,pac mam porad malo mista :) a nacitani se me zda taky ok,alespon proti memu pc s 256mb ram je to rychlovka :D jedine co me na ps two vadi,ze je hlucnejsi nez me pc,ten vetrak a mechanika delaji strasny hluk,je na tom ps2 lip,nebo je to taky takove letadlo?
Pro nejpohodlnější stahování z linksave.in, jen vložte linksave link do JDownloaderu a ten stáhne všechny soubory automaticky.

GC DOL-001 / qoob SX

Obrázek
zetk
VIP
VIP

Příspěvekod schpet v 06 črc 2006, 06:26

[quote="zetk"]schpet:tak to je jednoduche,vyzkousej tam znovu ty originaly,pokud pojednou blbe,tak je to asi tak jak rika Arnie_one,pokud pojedou dobre,tak mas asi uz "jety" laser(u tak stare konzole bych se tomu ani nedivil).ale mozna ho bude stacit jen seridit jak rikal Alien.
jinak rka maji oproti lisovanym mediim max odrazivost 60%,rwcka jen 30,bylo to testovane u cd,u dvd je to pry jeste horsi.
ja mam doma taky stary psx s radne jetym laserem,originaly nacita ok,ale cd-r uz pekne seka.

Originály jedou v pohodě
schpet
Guru
Guru

Hotovost: 0.00 PSM
Dostal poděkování: 2 krát

Příspěvekod Arnie_one v 06 črc 2006, 07:40

Tak do SCPH 75004 se neda pripojit HDD.

Do verze 70004 se HDD pripojit da, je to HDZplayer, vytahne se sbernice ven a da se tam 3,5" konektor, pak jsou hry ktery vali UATA 33/66/100, zalezi dokonce i na hre. MAX pripojitelnost je cca 300GB.

Nic prosti SLIM verzi nemam, me se zase nelibi ta stara "velka" , ale HD adapter je vyborna vec, jednina nevyhoda, ze ji clovek nesezene v zaruce :(

Vypada to zhruba takto :)

Obrázek
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Hotovost: 21,271.86 PSM
Dostal poděkování: 13 krát

Příspěvekod Alien v 06 črc 2006, 13:30

zetk píše:myslel sem si ze to je kvuli hdd :wink: je pravda z v tomhle je ps2 lepsi,na verzi co mam ja snad uz ani hdd pripojit nejde,jak psal Arnie_one.ale ja bych to stejne nemel v planu,pac kdybych koupil hdd,tak bych ho stejne strcil do pc,pac mam porad malo mista :) a nacitani se me zda taky ok,alespon proti memu pc s 256mb ram je to rychlovka :D jedine co me na ps two vadi,ze je hlucnejsi nez me pc,ten vetrak a mechanika delaji strasny hluk,je na tom ps2 lip,nebo je to taky takove letadlo?

Ano máš pravdu PS2 od verzí PAL SCPH-30003 až SCPH-39000 má poměrně hlučnej větrák, ale už od verze SCPH 50004 Sony provedla úpravu v podobě snížení hlučnosti větráku snížením jeho otáček a trochu jinak natočením lopatek u vrtulky. Rozdíl v hlučnosti je docela fakt znát. Sice snížením otáček větráku docílily solidní odhlučnění ale zase díky tomu se z PS2 valí poměrně teplý vzduch. Hold vše má své klady a zápory.
PS2 PAL SCPH-30004R + Chip Messiah, Network Adaptor + HDD Seagate 320GB, 16MB Expansion Memory Card + 2x Memory Card Sony 8MB, 2x Dual Shock Sony, USB Mouse + USB Keyboard
Obrázek
Alien
Super VIP
Super VIP

Příspěvekod zetk v 06 črc 2006, 15:00

coze,takze starsi verze jsou jeste hlucnejsi?sem si praveze myslel ze kdyz je tam vic mista na chlazeni,tak tam treba bude naky vetsi nizkootackovy vetrak,ale jak vidim,tak to budou taky pekne "ficaky" :P

GC DOL-001 / qoob SX

Obrázek
zetk
VIP
VIP

Příspěvekod Alien v 06 črc 2006, 17:23

No možná má PS2 verze SCPH 30004R je o trochu hlučnější než PSTWO (ale mnohem míň než můj PéCé šrotovník :twisted: ) ale u starších větších PS2 mohutnější větráček za provozu odvádí rozhodně z vnitřku mnohem rychleji a snadněji teplý vzduch.
Obrázek
Alien
Super VIP
Super VIP

Příspěvekod mikk v 31 črc 2006, 21:08

schpet píše:
zetk píše:schpet:tak to je jednoduche,vyzkousej tam znovu ty originaly,pokud pojednou blbe,tak je to asi tak jak rika Arnie_one,pokud pojedou dobre,tak mas asi uz "jety" laser(u tak stare konzole bych se tomu ani nedivil).ale mozna ho bude stacit jen seridit jak rikal Alien.

Originály jedou v pohodě

Zkus při startu chvilku podržet power jelikož má ice čip možnost vypnutí (treba u her pres net) tak to muze bejt ono
mám ten cip taky od stejnyho cloveka a jede v poho pouze se me nepodarilo rozjet DVD DL
mikk
Rookie
Rookie

Hotovost: 500.00 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Předchozí

Zpět na PS2: Hardware