Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

Divná grafika na PS2 slim

Diskuse o hardware ze světa PS2 a o konzoli samotné ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod Petan.B v 26 pro 2007, 12:19

Zdravím, chtěl bych se zeptat na jednu věc a to je právě grafika ve hře. Mám FlatOut 2 a příjde mi to, že má grafika určité rezervy. Jedu třeba lesem a v dálce je odbočka, která ale nejde poznat. Jakože nejsou vidět ty šipky (resp jsou vidět ale hrozně špatně), které ukazují směr. Je to u tété hry normální nebo je chyba jinde? PS2 mám teprve krátce ale měl sem za ti, že se grafika moc lišit z PC nebude. Teď mi to příjde jako markantní rozdíl. A je možné, že starší hry mají horší grafiku (myslím tím hrubější) než novější? Nebo je tohle pevně dané konzolí? Díky za odpověď. Ještě upřesním, že mám TV 82cm 16:9.
Petan.B
Common User
Common User

Hotovost: 155.30 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod Nanaki v 26 pro 2007, 12:52

He ? Pokud ti PS2 spustí hru, je taková, jak má být. Že hry na PC vypadají lépe ? Překvapivé, že ? PS2 je 7 let starý stroj. To, že starší hry vypadají hůře platí pro všechny konzole i pro PC.
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Hotovost: 60,636.50 PSM
Dostal poděkování: 48 krát

Příspěvekod Petan.B v 26 pro 2007, 13:14

Ono by to nebylo až tak divné, kdyby ten FlatOut 2 nebyl z roku 2006. Takže jestli tohle je "maximum" co to dokáže, tak sem trochu zklamanej. Nicméně takovej NHL Hitz někdy kolem roku 2001 zase vypadá dobře. Nebo třeba Hulk. Tyhle dvě jsem hrál jen jako demo ale ta grafika mi přišla lepší. Nebyly tam tak vidět hranaté okraje. Co je divné, tak v tom FlatOut nebylo nikde nastavení TV. Ani jas nebo formát TV, prostě nic. Taky mě zaráží grafika v menu, kdy písmena nejsou jasně čitelná a josu jakoby rozmázlá. Není to prostě tak čisté jako obraz v TV.

Hrál sem teda zatím jen ten FlatOut 2 a GT4 a pár hodně starých dem, ale ještě jsem nebyl z ničeho úplně paf. Krom intra v GT4.
Petan.B
Common User
Common User

Příspěvekod Nanaki v 26 pro 2007, 13:23

Zapomínáš na pár podstatných věcí. Vždycky záleží na tom, jak autoři hru vytvoří. Když jsou to blbci, a udělají hru špatnou, nepomůže ani svěcená voda. "Být paf" z grafiky PS2 chce dnes docela um. Už je na světě PS3, který má grafiku o mnoho lepší. High-end PC samozřejmě také. Pokud ti záleží na grafice (v eng. by to byl termín "graphic-whore"), poříď si nějakou next-gen konzoli (PS3, X360), nebo nadupané PC. PS2 nech těm, kteří vědí, že u her záleží i na jiných věcech, než je grafika.
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvekod Petan.B v 26 pro 2007, 13:47

V žádným případě nechci PS2 hanět nebo se do někoho navážet... Je jasné, že grafika není vše. Jak jsem psal, zkusil jsem jen pár her a jen mě to zarazilo. To ale neznamená, že bych tím řekl, že takhle vypadají všechny hry. Kdybych chtěl extra výkon a měl bych na to čas, bral bych PS3. PS2 mám na volné chvíle a pro zábavu pro dva, kde má přednost hratelnost. Tu mi stačí Contra a jí podobné, případně hokej.

U toho FlatOutu spíš šlo jen o to, že když jedeš rychle, tak nestihneš reagovat na zatáčku, protože není ani pořádně vidět. Ale jak píšeš, chyba vývojářů. Jen sem si myslel, že jsem třeba přehlídl nějaké nastavení v PS2. Nic víc.
Petan.B
Common User
Common User

Příspěvekod Arnie_one v 26 pro 2007, 14:31

Jak tu bylo zmineno, PS2 neni vsemocna a tudiz nkede detily ubrat musi. CPU 297MHz grafiak Emotion Engine a sdilena pamet SDRAM 32MB, dekuji me ta grafiak na techto parametrech vicenez vyhovuje :) Jak porad uvadim, kez by toto PC dokazalo, mam od vanocek novy notebook Asus F5M Turion64x2 2,0GHz 1GB RAM 6100GeForce (nesdilena) ze by se tam NFS Carbon nejak hybalo to se moc rict neda :( v 800x600 a detily na medium nic moc ti reknu za 16000 bych vekal vice muziky :( Na Bioshock a geras of War nemam ani odvahu :(.
Tim chci rict ze NFS Carbon jdou lepe na PS2 a mozna a i s vice detaily nez na me daleko silnejsi masine.

Co te muze prekvapit je God of War, Shadow of the Colossus, neco co ma proste hdone hvezdicek :) samozrejme GT4
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Hotovost: 21,271.86 PSM
Dostal poděkování: 13 krát

Příspěvekod Nanaki v 26 pro 2007, 14:55

Anebo moje oblíbená Valkyrie Profile 2 : Silmeria. :lol:

Pěkných her je dost, stačí jen hledat...

Ž není nastavení u her na konzolích, není zase tak neobvyklé, konzole není PC. Ne každá hra podporuje 16:9, pokud nepodporuje, těžko hledat takové nastavení.

Hry, které podporují 16:9

Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Progressive_Scan_PS2_Games

Jas se dá nastavit u samotné TV, opět, ne každá hra umožňuje nastavení jasu jako taková.
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvekod Petan.B v 26 pro 2007, 16:07

God of war 2 jsem viděl v TV a ten bych chtěl právě zkusit. To vypadalo hodně dobře. To, že PS2 na ty parametry má úctyhodný výkon, o tom žádná a je fakt, že PC by s těma hrama asi takhle nehýbalo. Jinak můžu ti říct, že můj NTB rok starý pohne tak maximálně s Mafií. Tu Valkyre profile zkusím.

Ono se pode recenzí moc vybírat nedá. Ty jsou moc subjektivní. Někomu se líbí a někomu ne. Mně třeba nesedne právě ta GT4 pro "divné" chování auta. Ale i tak díky za tipy kluci.
Petan.B
Common User
Common User

Příspěvekod Nanaki v 26 pro 2007, 16:10

Mě se zase nelíbí právě GoW. Ale každému dle jeho gusta, že ?
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvekod Arnie_one v 26 pro 2007, 17:32

to Petan.B:

To "divne" chovani auto v GT 4, je naprosta realita :) zadna acrade typu NFS. Je to verna kopie 4kolych milacku a jejich fyzickych moznosti, proto to hodne lidem nesedi. To jen na vysvetlenou

goW stahni urcite stoji za to, pokud mohu doporucit 2 dil pouze na DVD9 jinak si tehc naimaci neuzisjes
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Příspěvekod Nanaki v 26 pro 2007, 18:08

Nebo 2x DVD5. Stejná kvalita videí...

Edit Jarosh: 2 diskovou edici doporučuji, funguje mi na 100% a jsou tam všechny videa a bonusy!! navíc přejdete problémům s vypalováním Dvd9, protože hodně lidí s tím má problémy a pokazit pár dvd9, než to konečně ůsppěšně vypálíte, to není levná záležitost :)
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvekod Petan.B v 26 pro 2007, 23:08

Arnie_one:

O té realitě aut by se dalo polemizovat. Nedokážu si vysvětlit, jak je možné, když jedu nějakých 60 km/hod do zatáčky, která není ani moc ostrá, tak auto se chová hrozně nedotáčivě. Tohle vážně nemá s realitou co dělat. Ikdyž teda to bylo se zapnutýma asistentama. S vypnutýma bylo zase přetáčivý.

Zkoušel jsem auto, o kterém vím jak se chová (Honda Civic), ale byl jsem z toho trochu zklamanej. Byl divný i systém přeřazování, kdy automat nechal otáčky spadnout moc nízko a pak chyběl tah. Ale to jen tak bokem. :)

Pokud doporučujete dvoudiskovou verzi GoW, určitě zkusím. Teď jen čekám, až se domluvím na instalaci čipu. Přeci jen to leze do peněz :(
Petan.B
Common User
Common User

Příspěvekod Arnie_one v 27 pro 2007, 08:56

Samozrejme ten simultor nekomu vyhovovat nemusi, ale konaji se v nem turnaje po celem svete. Co vim ja jsou klany lidi kteri maji bud na PS2 jen kuli GT4 a nebo jen na Tekkena :)
Opravud je to realny simulator, nejlepe by ti o tom poreferoval Tomek, tusim prispiva na nejaky web a delal na to recenzi. Takze pokud by jsi chtel nejeke lepsi info tak uricte se obratit na nej.
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Příspěvekod Petan.B v 27 pro 2007, 09:05

Teda osobně jsem ten PS2 koupil od člověka, co na něm hrál právě jen GT4. Mi spíš ale vyhovuje Toca Race Driver. ALe to už sme odbočili. V každým případě díky.
Petan.B
Common User
Common User

Příspěvekod psychobob v 06 úno 2008, 22:04

Nanaki píše:Zapomínáš na pár podstatných věcí. Vždycky záleží na tom, jak autoři hru vytvoří. Když jsou to blbci, a udělají hru špatnou, nepomůže ani svěcená voda. "Být paf" z grafiky PS2 chce dnes docela um. Už je na světě PS3, který má grafiku o mnoho lepší. High-end PC samozřejmě také. Pokud ti záleží na grafice (v eng. by to byl termín "graphic-whore"), poříď si nějakou next-gen konzoli (PS3, X360), nebo nadupané PC. PS2 nech těm, kteří vědí, že u her záleží i na jiných věcech, než je grafika.

Souhlasim tohle bylo krasne receno hry nejsou jen grafika ale pocity ze hry.ale to PCckari nikdy nepochopi sou zvykly hrat hry co vypadaj uzasne ale jednou se dohraji a uz nikdy vic
Life Without BeAt is a ZomBie PaRty:-):-)
Stay 23
psychobob
Rookie
Rookie

Hotovost: 0.00 PSM

Další

Zpět na PS2: Hardware