Podobny problemy jsem resil pred dvema mesicema, ale nikde jsem se k nicemu taky nedobral.
Takze jsem si to proste koupil, ze to vyzkousim. Nikde to nebylo za solidni cenu k dostani a nebo to bylo neco trosku jinyho, pripadne asijsky prodejci chteli prodat jen vetsi mnozstvi. Nakonec jsem to koupil tady:
- Kód: Vybrat vše [Otestovat Linky]
http://www.westingames.com/ProductDetails.aspx?id=865
Vyslo to i s postou na cca 1300,- CZK, samotny postovny delalo skoro polovinu ceny, protoze to slo pres DHL. Na druhou stranu to bylo doma za necely tyden po objednani. V baleni je krome samotnyho HDPro i ModBo4. Instalace nebyla vyrazne slozitejsi nez cipovani PS2. Jen se par dratku zapojovalo trosku odlisne, nez bezny zapojeni ModBo4. Nebylo to uplne bez problemu, studenak mi dal chvilku zabrat nez jsem ho nasel, ale podarilo se. Kazdopadne kdo zvladne ocipovat ps2, zvladne i instalaci tohodle kitu.
Chovani celyho ps2 s hdpro je nepatrne odlisny od klasickyho ps2 s network adapterem a internim hdd. Musim pouzit instalator jejich patchnutyho HDLoaderu, kterej nainstaluje HDLoader nekam na disk - ale netusim kam, protoze to neni klasicky DEV2. Pravdepodobne za to muze Modbo4, ktery ma upravenej FW pro potreby HDPro. Kazdopadne pokud umistim jakykoliv BOOT.ELF na misto, kde bych cekal ze by to pak z nej mohlo pomoci DEV2 bootovat, tak pri naslednym startu konzole zmrzne. Takze jediny pouziti DEV2 v tomhle pripade je k bootovani do nainstalovanyho patchnutyho HDLoaderu. Hloupy je i to, ze pres HDPro neni pripojenej HDD videt jinak nez pres jejich patchnutej HDLoader. uLaunchELF, Open PS2 Loader a ostatni veci disk proste nevidi
Resil jsem tenhle problem i na zahranicnich forech a podarilo se mi kontaktovat jednoho z lidi, ktery delaj Open PS2 Loader (konkretne Jimmikaelkael) a tomu se podarilo implementovat podporu pro HDPro do Open PS2 Loaderu, takze neni treba pouzivat DEV2 - staci jen nabootovat z pametovy karty do OPLu a disk uz je tam videt. Behem tydne, kdy mi posilal ruzny testovaci a ladici verze programu jsem videl, co vsecko se da s PS2 delat
I kdyz ten vyvojar vubec HDPro nemel v ruce, byl schopnej z tech vsech logu, memorydumpu a podobnejch veci, co jsem mu poslal, naprogramovat novej ovladac pro HDPro a bude tak mozny jeho zacleneni treba do uLaunchELF (a konecne se tak ten disk bude moct normalne pouzivat).
Po HW strance tam nic zvlastniho neni, jen dva broucci se zamazanym potiskem (asi nikdo nechce aby se delaly kopie), dva silene hlucny vetraky (hned jsem je odpojil, protoze 2cm vetraky delaly jen ramus a stejne nechladily), LEDka indikujici stav HDPro (zelena zapnuto, cervena hlasi cteni disku), plastova nahrada spodni casti PStwo case s prostorem pro ulozeni 3.5" HDD a pak klasickej 12v/5v zdroj s 6pin minidin konektorem do HDPro. Zdroj asi po mesici pouzivani odesel - byl porad v zasuvce a nemel vlastni vypinac. Jedinej vypinac je primo na skrini PS2 - startuje tim cely HDPro. Celej problem jsem vyresil spajenim redukce z molexu v pc zdroji na 6pin minidin.
Nejvetsim problemem celyho HDPro je jeho rychlost, vzhledem k HW architekture je cteni z disku zalostne pomaly - dosahuje priblizne rychlosti cteni PS2 ze site (testovano v Open PS2 Loaderu).
Prijemny je to, ze se (uz) da bez problemu pouzivat v OPLu, takze se pro bezneho hrace chova stejne jako klasicky interni hdd (pres network adapter), samozrejme az na tu rychlost.