tak jsem se do rozebírání pustil podruhé, s vervou a skončil jsem o poznání dál než posledně, aj optiku sem odklopil. Skončil sem u motherboardu který je zadělaný železnou lištou celý. Ten kdo tam ale dával čip tak si dal porádně záležet protože ty šroubky nešly ani za nic odkroutit. Prošel sem doma celou řadu nožů,švýcarák, šroubováčky aj kombinačky a takové šmaky a ono nic! Jen sem podělal pár hlaviček... Ale zahlédl sem tam přes škvírku nějaký čip. Napadlo mě že by bylo lepší nůžkama na plech to oddělat kousek, potom odklonit, přečíst si čyp a bude vystaráno. Nebude to psku nějak extra vadit po stránce chlazení? (Třeba, já nevim tak se ptám).
A když to dělá někdo taky tak ať pamatuje na moji radu, nevybírat optiku. Optika je na straně jedné a kýžený čyp se nachází z druhé takže optika ať sedí kde je. Já neználek sem ji lehoulince odklopil, a zase dal z5 když sem zistil že to není k ničemu. PSko mi po složení nenačítalo cd, dwd,nic... Projel sem si nadávky a šel zkoumat co nesedí. Po nějaké době sem náhodou našel z boku malý kablík (je to oranžová blbost 2cm dlouhá, ještě zatočená a tlusté je to zhruba 0,5cm/tlouštka 3vlasů typuju. Tak tady tohle sem do toho s kámošem cpal asi hodinku kombinačkama, pinzetou, párátkama.... už sem myslel že pudu hledat do bazaru náhradní díly. Nakonec to do toho šoupl a jede jak má tak opakuju, optika je svinstvo

ruce pryč