Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

Jak zistím jaký mam chip?

Diskuse o hardware ze světa PS2 a o konzoli samotné ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod phaeton v 10 říj 2007, 05:25

Koupil sem si z bazaru fat psko, potěšilo mě že si zahraju "zálohy" no ale nevim jak zistím typ čipu. Poradtě.

Napadlo mě si ho rozebrat ale skončil sem u chladiče základní desky, dál sem nenašel šroubečky na oddělání tak sem ho zalatal zpatky. Dá se to zistit i softwarově? Pomačkáním nějakých čudlíků a vyskočí obrazovka s jménem čypu?

edit smindek: upravene slovo čyp na chip, kvoli funkcii hledat
phaeton

Hotovost: Locked

Příspěvekod futyori v 10 říj 2007, 08:04

To asi mackanim gombikov nezistis:( Asi ta to nepotesi, ale treba to rozobrat do posledného srobika:) Ale ako si to popisal, uz si nebol az tak dakelo od finale... Na chipe je jeho nazov vacsinou napisany, ale k tomu aby si sa dostal k chipu, treba rozobrat celu konzolu
futyori
PS Konzultant
PS Konzultant

Hotovost: 29,536.04 PSM
Medaile: 1
Medaila za pomoc PlayStation (1)
Dostal poděkování: 45 krát

Příspěvekod phaeton v 10 říj 2007, 12:53

futyori píše:To asi mackanim gombikov nezistis:( Asi ta to nepotesi, ale treba to rozobrat do posledného srobika:) Ale ako si to popisal, uz si nebol az tak dakelo od finale... Na chipe je jeho nazov vacsinou napisany, ale k tomu aby si sa dostal k chipu, treba rozobrat celu konzolu

Jojo! Presně tam som sa dostal ale dať ten sprostý chladič z toho dole...nepodarilo sa. A to už to bolo komplet oškubané o šrubky aj plast. Známý ma ale postrašil že je psko náchýlné na staticků elektriku. Že vraj naj sa s tym nehram, nevies co je na tom pravdy? Ten chladič z toho žebraka ale musim dostať dole.
phaeton

Příspěvekod futyori v 10 říj 2007, 14:50

Pises ze mas hrubu verziu PS2. Ak odstranis vsetok plast (8 ciernych srobov), odstranis napajanie (4 zlte mensie sroby), das dole celu optyku aj s tou ciernou schrankou:) dostanes sa k takemu plechovemu cudu (je to sasi, na ktore je potom prichytene vsetko ostatne) co je okolo zakladnej dosky. je to vlastne plechovy skelet, medzi ktore je namontovana zakladna doska. je to spojene osmimi mini srobmi, ktore urcite uvidis ak budes hladat na spravnom mieste. ak ich odskrutkujes dostanes sa priamo k zakladnej doske, kde potom uz najdes to, co hladas:)

PS: mne osobne sa este nestalo, ze by som daco odpalil statickou elektrinou. Je to obalene v plechu a kym sa dostanes cez to vsetko k zakladnej doske, tak by si mal mat zabudovanu elektraren v sebe aby si daco odpalil:) ale ktovie...
futyori
PS Konzultant
PS Konzultant

Příspěvekod tatik v 10 říj 2007, 14:58

ja bych teda do toho vubec nelezl a byl rad ze mi tam jedou i zalohy:-)) aby to nedopadlo ze sice zjistis typ chipu ale uz ti pak nic nepojede:-)) i to se muze stat a u mne by se to tak stalo na 100% tim nechci rict ze to nezmaknes
PS2Slim 77004 +16 MB+EYE TOY+MOD BO 750 FW 1.93+4xGamepad+1MB MC PS1+XBOX 360 Arcade Flash
tatik
Advanced User
Advanced User

Hotovost: 0.00 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod futyori v 10 říj 2007, 15:04

vsetko co robis, robis pravdaze na vlastnu zodpovednost. nikto nemoze brat zodpovednost za teba a za to, co stvaras svojmu ps-ku. kazdy sa najlepsie uci na vlastnych chybach. aspon ja som sa priucil:)
futyori
PS Konzultant
PS Konzultant

Příspěvekod Arnie_one v 10 říj 2007, 15:23

Zeptam se to chces vedet jen ze zvedavosti ?
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Hotovost: 21,271.86 PSM
Dostal poděkování: 13 krát

Příspěvekod phaeton v 11 říj 2007, 07:29

není to jen tak z hecu nebo z nudy. Chci vědět jaký je tam čyp ať můžu rozjet USB přes mass storage, a zjistit jaké to má funkce a co umí. Zrovna DEV1 a DEV2 na loadování z HDD se hodi. Asi se tomu ještě jednou kouknu na zoubek. Posledně sem neoddělal kompletně optiku protože sem nenašel jakýsi šroubeček a trhat ji z toho není nic pro moje olšové ruce ;)
phaeton

Příspěvekod Arnie_one v 11 říj 2007, 07:58

Nemusis rozdelavat u stareho modelu mechaniku, tu muzes celou vyndat.

Jiank jestlio jsi to koupil i s chipem, zrejem tam nebudes mit chip co umi DEV2 , pouze DEV1.
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Příspěvekod phaeton v 14 říj 2007, 05:54

tak jsem se do rozebírání pustil podruhé, s vervou a skončil jsem o poznání dál než posledně, aj optiku sem odklopil. Skončil sem u motherboardu který je zadělaný železnou lištou celý. Ten kdo tam ale dával čip tak si dal porádně záležet protože ty šroubky nešly ani za nic odkroutit. Prošel sem doma celou řadu nožů,švýcarák, šroubováčky aj kombinačky a takové šmaky a ono nic! Jen sem podělal pár hlaviček... Ale zahlédl sem tam přes škvírku nějaký čip. Napadlo mě že by bylo lepší nůžkama na plech to oddělat kousek, potom odklonit, přečíst si čyp a bude vystaráno. Nebude to psku nějak extra vadit po stránce chlazení? (Třeba, já nevim tak se ptám).

A když to dělá někdo taky tak ať pamatuje na moji radu, nevybírat optiku. Optika je na straně jedné a kýžený čyp se nachází z druhé takže optika ať sedí kde je. Já neználek sem ji lehoulince odklopil, a zase dal z5 když sem zistil že to není k ničemu. PSko mi po složení nenačítalo cd, dwd,nic... Projel sem si nadávky a šel zkoumat co nesedí. Po nějaké době sem náhodou našel z boku malý kablík (je to oranžová blbost 2cm dlouhá, ještě zatočená a tlusté je to zhruba 0,5cm/tlouštka 3vlasů typuju. Tak tady tohle sem do toho s kámošem cpal asi hodinku kombinačkama, pinzetou, párátkama.... už sem myslel že pudu hledat do bazaru náhradní díly. Nakonec to do toho šoupl a jede jak má tak opakuju, optika je svinstvo :) ruce pryč
phaeton

Příspěvekod Arnie_one v 14 říj 2007, 07:07

Maly detail, u stareho modelu NENI TREBA SI MECHANIKY PRI DEMONTAZI VUBEC VSIMAT !!! CELA MACHANIKA JDE BEZPROBLEMU SUNDAT !!! VEDE DO NI POUZE FLEX KABEL, KTERY SE ODDELA.

Ty plechy jdou normalne oddelat je tam nevim, jaky pocet sroubku (tusim 10) Pokud mas mensi krizovy sroubovak se zpravnou hlavou neni probel rozebrat.

To co delas ty je presne ta prace do ktere by se nkdo nemel pouste, toto je akorat devastace PS2 :)

NEchtel bych te videt pajet chip :)
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Příspěvekod futyori v 14 říj 2007, 09:33

Pekna odpoved Arnie_one :D Ani sa nepamatam, ci som dakedy pouzil na rozoberanie kombinacky alebo noznice na plech, dokonca svajciarsky nozik. Ja by som urcite ten plech nedevastoval. Radsej by si mal ist do obchodu a kupit si k tomu potrebny krizovy srobovak. Stoji do cca 100Sk (aspon u nas). A usetril by si si nervy aj ps-ko. To plechove sasi je inac spojene 9-timi srobikmi (4 z jednej strany, kde je napajanie a 5 zo strany, kde je mechanika s optykou).
A presne tak, ako pisal Arnie_one, mechanika sa da vybrat cela a nie je potrebne ju rozoberat. Iba ak by si chcel vymenit optyku.
futyori
PS Konzultant
PS Konzultant

Příspěvekod lostsoul v 14 říj 2007, 10:13

člověče tvrdé Y po Č, ve slově ČIP (ČYP), tak to je fakt masakr !!! prominte za OT ale tohle mě fakt dostalo :D
Happy XBox360 Arcade with 12OGB HDD user :-)
lostsoul
Zakladatel Fora
Zakladatel Fora

Hotovost: 1,467.15 PSM
Dostal poděkování: 7 krát

Příspěvekod phaeton v 17 říj 2007, 06:02

Předem chci poděkovat že se líbí slovíčko čyp :) je to takové víc ostravské.

No a k věci, děkuju arniemu že mi naznačil jak je to s mechanikou, k mojí 50004 ale vedou asi 4 placaté kablíky když vynechám toho malého oranžového zmr*ečka. Optiku nesundávám, nebijte mě.

EDIT:
souhlasím de to lehce, dejte mi do ruky psko a ja tím šroubováčkem do dobré strany otočím i těch 9x nebo 10x. De tu o to (nevim jestli sem to řekl jasně nebo vůbec%) že muž se zlatým srdcem který se mi postaral o čyp asi nechtěl ať vím jaký tam vložil a tak mi Každý Jeden šroubek dotáhl tak moc až se mi chce brečet. Skuste se překonat a odpovědi jako: na křížové hlavičky se používá křížový šroubovák a na normální zase normální šroubovák skuste vynechat. Dík

Tím to asi uzavřu, víc se nedovíme. Nejde=nejde.
Naposledy upravil phaeton dne 17 říj 2007, 17:04, celkově upraveno 1
phaeton

Příspěvekod Arnie_one v 17 říj 2007, 06:54

Ano ti ti vedou pod mechaniku jsou to 3 flexe :) ale s mechanikou nemaji nic spolecneho :) Reset atd

EDIT: oprvadu jde vse velmi lehce sundat, nikde zadna sila,

to Futori - ja ani u 30004, 39004, 50004 pasky nahoru na chip nedavam, neni to opravdu potreba, ty pechy jsou markantne silne a ja tam o hodne vice mista nez u SLimky, nic se nedotkne, kdzy se dobre umistni chip.
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Další

Zpět na PS2: Hardware