Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

Jaky typ na paleni her pro PS2 : DVD-R ? DVD+R ? soft

Diskuse o hardware ze světa PS2 a o konzoli samotné ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod rene.fiser v 30 lis 2007, 23:42

Ahoj VAM vsem zkucenym,

mam cca. 14 dni PS2. Nasel jsem tyto uzasny sajty a stahnul jsem si par her. Ted bojuju s rozchozenim hry FIFA 08 ( coz dle dosavadnich vysledku bude jeste trochu trvat ) a zkousel jsem vypalit MEDAL OF HONOR VANGUARD. Jde o to, ze mam dle nektrych tak super verzi PS2 77004, ktera je si ticha, ale zda se mi, ze se ji nechce cist nektere typy DVD. Zatim jsem zkousel vypalit na DVD-R BENQ ( zatim spokojenost ) a DVD+R MAXELL ( zatim mi to nevzalo ani jedno divko ;( ) . Co vy. Na co doporucujete palit a v kominaci s jakym programem. ja pouzivam Alcohol120%, jelikoz mam s nim velice dobre zkusenosti v ramci PC.

Velke diky za vas pohled na celou vec a vase rady ci postrehy ;).

R.F-ko
rene.fiser
Rookie
Rookie

Hotovost: 0.00 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod jaja99 v 30 lis 2007, 23:50

O tomto sa tu uz popisalo hodne. Skus trochu hladat. V zasede plati, ze kazdy si sam musi vyskusat (ci +/-), co mu berie lepsie konzola. Ale preco pre Boha pouzivas tie divne media? Skus Verbatim (original je MCC, ale este lepsie z lisovne Tayo Yuden - kod TY), pripadne Sony, niekomu sedia Tracdaty... Maxell nema ani vlastnu lisovnu....
Co sa tyka softu, jednoznacne najlepsi vypalovaci program pre ISO je ImgBurn. Uz to sice meliem dookla 2.rok, ale nikto nechce ten Alcohol opustit.
jaja99
C-P MASTER
C-P MASTER

Hotovost: 1,298,370.85 PSM
Medaile: 4
Medaila za reuploadovanie (1) Medaila za pomoc Xbox (1) Medaila za pomoc PlayStation (1) Cleaner medaila (1)
Dostal poděkování: 1275 krát

Příspěvekod Nanaki v 30 lis 2007, 23:56

Jak říká už jaja99. Každá konzole je prostě trochu jiná a nejlepší je si to prostě vyzkoušet. Pokud ti PS2 nebere Maxell +R, tak je příště nepoužívej. Je také pravda, že obecně se dá prohlásit, že Verbatimky jsou jedny z nejlepších, já je používám celou dobu fungují spolehlivě. ImgBurn je asi také nejlepší program na vypalování.
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Hotovost: 60,636.50 PSM
Dostal poděkování: 48 krát

Příspěvekod rene.fiser v 30 lis 2007, 23:56

...diky za typ a za rady. Prubnu tedy ten ImgBurn a ozvu se .... snad mi to pomuze napr. u FIFA 08. Ty media jsem prubnul jelikoz mam bundle na stole ;) - je to dobry na veskery ten soft, co si clovek stahne jen tak a nechce to smazat, jelikoz by se to mohlo NEKDY hodit ;) .....

...zatim diky a dam vedet .... R.F-ko
rene.fiser
Rookie
Rookie

Příspěvekod larzen v 01 pro 2007, 11:46

ja používam Verbatim DVD-R a Benq CD-R, program Alcohol 120 rychlosť palenia 2X-4X. Jednoznačne neodporúčam DVD+R a značku IMATION alebo TESCO . Nepouživaj taktiež DVD RW to nerozbehaš. Ale každa konzola je ina... Najlepšie je si to odskúšať ako vraví JAJA99
larzen
Frequent User
Frequent User

Hotovost: 835.65 PSM

Příspěvekod rene.fiser v 01 pro 2007, 15:02

...tak se opet hlasim. Dle vasich rad jsem si stahnul ImgBURN a zakoupil DVD-R Verbatim. Vypalil jsem rychlosti 2x FIFU 08 a doufal, ze mi pobezi a ze dosavadni neuspechy pri spusteni hry jsou mozna v typu DVD-cka nebo pouziti "crackleho" Alcoholu120%. Bohu zel nic se nezmenilo. Situace je porad stejna, tedy nejdriv vlozim SWAP MAGIC 3.6 ( + MAGIC KEYS 2.0 ), vyberu PAL ( nekdy necham NORMAL ), potom vlozim mnou vypalene DVD-R Verbatim s hrou FIFA 08 odtud stazenou, ktera mi najede a pekne me rozzhavi. Potom sivyberu tym a jdu hrat. Ukazatel loadingu mi pekne najizdi .... AZ TESNE PRED KONCEm SE ZASTAVI a ja jsem do ruda vzteklej, ze mi to porad nechodi.......

Uz jsem vyzkousel pro upravu *.ISO program XPERT2 - ale ten mi dle meho nefunguje, jelikoz vykona ukol po zmacknuti tlacitka 1 a potom zustanou ostatni tlacitka neaktivni. Kdyz jsem vyzkousel EXPERT 1.05, tak mi to zase udelalo nove *.ISO o 1 GB mensi nez-li bylo me puvodni a po vypaleni a vlozeni do PS2 ( samo az po SWAP MAGICU ) mi moje PS2 77004 oznamila, ze se nejedna o disk PS2 ;( .........

...............uz nevim jak dal, aby mi ta FIFA 08 chodila .......opravdu jsem zlomeny .....ze bych mel setrit ???
rene.fiser
Rookie
Rookie

Příspěvekod jaja99 v 01 pro 2007, 15:08

V prvom rade ta rada ohladom palenia je pre bezne hry. Provlemy swapov s EA hrami su zmane. Bolo by preto vhodne, aby najprv vyskusal obycajnesie hru na tie Verbatimky napalit cez ImgBurn, aby sme eliminovali tvoj problem s nacitavanim hier. Co sa tyka "prerabania" tej hry Fifa, v tom ti nepomozem, ja som to v zovote nerobil, ja swapy nepouzivat (partim medzi odporchov tejto pomocky). Najprv napal inu hru, ktora bezne funguje na swapoch....
jaja99
C-P MASTER
C-P MASTER

Hotovost: 1,298,370.85 PSM
Medaile: 4
Medaila za reuploadovanie (1) Medaila za pomoc Xbox (1) Medaila za pomoc PlayStation (1) Cleaner medaila (1)
Dostal poděkování: 1275 krát

Příspěvekod rene.fiser v 01 pro 2007, 15:12

.....O.K prubnu treba MEDAL OF HONOR VANGUARD a dam vedet. Tzn. asi vecer......

Zatim, R.F-ko
rene.fiser
Rookie
Rookie

Příspěvekod Gandi v 03 pro 2007, 22:20

Mam pujcenou hru na PS2 a zajimalo by me jakym zpusobem se da prepalit a udelat s ni ISO aby byla pouzitelna i pro ostatni. Pokud budu chtit udelat kopii z originalniho DVD, maji v sobe ty DVD i ochrany? Pokud ano, co pouzit na odstraneni? Zkousel jsem ted to originalni DVD nacist do programu UltraISO a v nem je volba ulozit jako ISO. Staci to takhle nebo musim jeste nejak odstranit ochranu na tom DVD? At je zachovana funkcnost. Jak poznam ze je tam ochrana na tom DVD? U DVD Videa to nahlasi chybu cteni pokud je chranene, jak se to chova u her? Jde to prepalit i s tou ochranou, kdyz z toho udelam ISO v tom programu UltraISO? Nebo mam pouzit ten program jak tu pisete ImgBURN? A jeste jedna otazecka, muzu tu hru vypalit na DVD-R? Nekde jsem cetl ze se musi zmenit u vypalovani BOOK TYPE na DVD-ROM. Na moji mechanice Lite-On jsem to uz delal, ale jde to jen na plusova media. Musim to tedy palit na plusova aby se tvarila jako DVD-ROM nebo to muzu hodit i na DVD-R? Moje PS2 ma totiz minuskova media Verbatim nejradsi. Chip nemam, mam Magic swap coder 3.8 (PS2 starsi SCPH-30004)

Za radu mooooc dekuji. 8)
Gandi
Beginner
Beginner

Příspěvekod smindek v 03 pro 2007, 22:29

Takže stačí ti urobiť image. Ja to robím bud cez DVD Decrypter alebo Alcohol 120%, ale ani s Ultra ISO by nemali byť problémy. Myslím, že PS2 hry majú dosť slabú ochranu a možno žiadnu. Ešte nikdy som sa nad ochranou nepozastavoval, stačí urobiť jednoducho image súbor a netreba nič nastavovať. A môžeš to vypáliť aj na + aj na - čo je pre tvoju konzolu lepšie. Book type sa mení iba v prípade že páliš hru na DVD9 medium - DVD + R DL, čo v tvojom prípade kedže máš swap nebudeš potrebovať. Takže urobíš image, vypáliš image, nič zložité.
Obrázek
.......This is not real world......
smindek
Super Moderátor
Super Moderátor

Hotovost: 227,743.39 PSM
Medaile: 1
Hviezda administrátora (1)
Dostal poděkování: 257 krát

Příspěvekod Nanaki v 03 pro 2007, 22:32

UltraISO neznam, takže radši bez vyjádření. Smindek má ale asi pravdu.

Book type se nastavuje hlavně pro DVD9 (Dual Layer), což u tebe je bez významu. Mínus disky jsou naprosto v pořádku, nic s nimi zkazit nemůžeš.
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvekod Gandi v 03 pro 2007, 22:43

Zkousel jsem to ISO i pres ten DVD decrypter a taky to jde. Tak pak jen staci kdyz spustim Nero Burning ROM a dam vlevo nahore volbu Soubor - otevrit - dule to pise - vsechny podporovane kompilace a obrazy a ukazu mu to ISO a vypalit zvolim na pomalou rychlost. Predpokladam ze to tak staci. Nebo to palit radsi v necem jinem?

Za radu moc dekuji. :wink:
Gandi
Beginner
Beginner

Příspěvekod smindek v 03 pro 2007, 22:50

No ja NERO veľmi pri image nemusím, ale nehovorím, že to nemôže ísť. 2 najvužívanejšie programy pre vypaľovanie image súborov sú asi ImgBurn a Alcohol 120%.
Obrázek
.......This is not real world......
smindek
Super Moderátor
Super Moderátor

Hotovost: 227,743.39 PSM
Medaile: 1
Hviezda administrátora (1)
Dostal poděkování: 257 krát

Příspěvekod Nanaki v 03 pro 2007, 23:01

Nero, ehh. Použij radši ImgBurn, DVD Decrypter, nebo Alcohol 120%.
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvekod Gandi v 03 pro 2007, 23:04

Ok, vyzkousim.
Diky.
Gandi
Beginner
Beginner