Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

Memory Card (PS2) problém - prosím o radu

Diskuse o hardware ze světa PS2 a o konzoli samotné ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod dcdan v 02 srp 2007, 22:08

Mám problém a potřebuji poradit. Koupil jsem synovi MC 8MB orig Sony, a když chci uložit data ze hry, tak se bez problému uloží, ale když je chci načíst, tak už mi to nejde a píše mi to:
loading data. do not remove memory card controler, or reset/switch off the console

A nevím, co to znamená a nevím, co mám dělat. Děkuji za radu
dcdan

Hotovost: Locked

Příspěvekod smindek v 02 srp 2007, 22:20

Neboj sa, ono ti to po chvíľi načíta, čiže loadne, to ti píše iba to aby si nevyberal z konzoly memory kartu, neresetoval alebo nevypínal konzolu. Ak by si niečo z toho urobil tak by ju to mohlo poškodiť.
Obrázek
.......This is not real world......
smindek
Super Moderátor
Super Moderátor

Hotovost: 227,743.39 PSM
Medaile: 1
Hviezda administrátora (1)
Dostal poděkování: 257 krát

Příspěvekod dcdan v 02 srp 2007, 22:28

smindek píše:Neboj sa, ono ti to po chvíľi načíta, čiže loadne, to ti píše iba to aby si nevyberal z konzoly memory kartu, neresetoval alebo nevypínal konzolu. Ak by si niečo z toho urobil tak by ju to mohlo poškodiť.

Když ukončím hru, tak se mi sice hra uloží, ale když chci znovu hru začít hrát, a načíst si data, tak mi to napíše, že tam žádné data nejsou, a proto musím pořád od začátku. A když se podívám jen na memory kartu, tak je tam vše uložené. Tak už opravdu nevím. :?
dcdan

Příspěvekod smindek v 02 srp 2007, 22:34

loading data. do not remove memory card controler, or reset/switch off the console

Táto hláška je úplne v poriadku, to vidia všetci, ktorí chcú hru loadnúť, ale divné je ako hovoríš že ti tam ten save pri hre nenájde ale na karte je.

Na karte je normálny save, s názvom hry a veľkosťou save v KB?? Lebo môže ísť aj o to že ti to zle uložilo, vtedy by tam bola modrá kocka s názvom corrupted data. Prípadne máš tú kartu určite vloženú v slote 1?? Lebo niektoré hry, najmä staršie, ti save nenájdu ak je karta v slote 2.
Obrázek
.......This is not real world......
smindek
Super Moderátor
Super Moderátor

Hotovost: 227,743.39 PSM
Medaile: 1
Hviezda administrátora (1)
Dostal poděkování: 257 krát

Příspěvekod dcdan v 02 srp 2007, 22:38

smindek píše:

Táto hláška je úplne v poriadku, to vidia všetci, ktorí chcú hru loadnúť, ale divné je ako hovoríš že ti tam ten save pri hre nenájde ale na karte je.

Na karte je normálny save, s názvom hry a veľkosťou save v KB?? Lebo môže ísť aj o to že ti to zle uložilo, vtedy by tam bola modrá kocka s názvom corrupted data. Prípadne máš tú kartu určite vloženú v slote 1?? Lebo niektoré hry, najmä staršie, ti save nenájdu ak je karta v slote 2.

Karta je ve slotě 1, což je v pořádku. Zkoušel jsem to u několika her a všechny savy jsou uložené v pořádku, i udávají KB. A žádná kocka tam není. Nechtělo by to třena znovu naformátovat? Ale nevím jak, stáhnul jsem si sice MCkiller a vypálil obraz, ale zase mi to cd nenačte, nic se neukáže, prostě nevím si rady.
dcdan

Příspěvekod Tomek v 02 srp 2007, 23:36

Nenapsal si, jestli to dělá jen u jednoho save, nebo u všech savů i jiných her. V nejhorším zkus kartu naformátovat.
1) přes soft AR MAX:
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://rapidshare.com/files/44066555/AR_MAX_CodeList_1739-UK-19.7.07.rar.html

2) a nebo ještě jednodušejc přes soft MCKiller:
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://www.sksapps.com/mis/MCKiller.zip

Link dal tady vedle "Mirec32" = ZDE
V obou případech stáhneš a vypálíš na CDčko Image. Problém asi bude, pokud nemáš čip nebo Swap na pouštění kopií, takže budeš muset někoho najít, kdo to má.
Tomek
Exdonator
Exdonator

Hotovost: 33.55 PSM
Dostal poděkování: 2 krát

Příspěvekod Tomek v 02 srp 2007, 23:44

Sory, než sem to sesmolil, tak si odpověděl....
A máš tedy čip nebo Swap ? Právě sem ten soft MCKiller smahl a funguje na 100%.
Tomek
Exdonator
Exdonator

Příspěvekod oggy v 03 srp 2007, 07:17

A nebolo by lepšie ju reklamovať,ked je nová?
Obrázek
oggy
Admin
Admin

Hotovost: 24,483.85 PSM
Dostal poděkování: 101 krát

Příspěvekod dcdan v 03 srp 2007, 11:40

Tak jsem ji dnes vyreklamoval a to dokonce 2x, a je to pořád to samé.
Hru bez problému uložím, když se kouknu na MC, tak tam je vše v pořádku, ale když chci hru načíst, tak se mi sice ukáže load complete, ale stejně musím od začátku, což je mi divné a dělá mi to u všech her, tak už nevím si rady. Třeba dělám něco špatně, ale nevím co. A to už mám třetí MC, tak že chyba to určitě nebude v MC.
dcdan

Příspěvekod 5h1nj1 v 03 srp 2007, 12:47

To je opravdu divne. Uved, prosim, konkretni pripad s konkretni hrou (jaka hra, postup ve hre, okamzik a zpusob ulozeni a nahrani...).
5h1nj1
VIP
VIP

Hotovost: 0.00 PSM
Dostal poděkování: 1 krát

Příspěvekod Linda8 v 03 srp 2007, 17:49

Pozor - nektere hry ti sice zalozi slot do ktereho se pozice nahrava - na MC ho najdes jako normalni pozici- ale je zatim "prazdny". Ve hre se ti pozice ulozi az kdyz dojdes na urcity save point. Kdyz ale hru ukoncis DRIVE nez dojdes na save point a das prikaz SAVE GAME, ono ti to ulozi pozici ne v prubehu hry do posledniho minuteho savepointu. Takze pokud pri hrani nedojdes ani k tomu prvnimu a das ulozit pozici, tak pri pristim spusteni zacinas od zacatku, protoze ti to samozrejme zadny savepoint neulozi. Uf snad jsem se vyjadrila tak nejak srozumitelne :?
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Linda8
Super VIP
Super VIP

Hotovost: 25,119.60 PSM
Dostal poděkování: 7 krát

Příspěvekod Tomek v 03 srp 2007, 17:55

Jenomže jak píše mu to dělá u VŠECH her a to je divný, přeciť nemá stejšna první tejden.
Tomek
Exdonator
Exdonator

Příspěvekod Linda8 v 03 srp 2007, 19:26

Stejsna ne ale MC asi ano. Rikala jsem si jestli po koupi netestovali ukladani na prvni hre a kdyz to nevyslo tak to nezkouseli na dalsich stylem odehraju 10 min. ulozim a uvidim. A u spousty her se uklada az po dokonceni celeho levelu takze to zkratka jenom nedotahli. Ale byl to jenom napad :idea: z jineho uhlu pohledu nez z toho technickeho.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Linda8
Super VIP
Super VIP

Hotovost: 25,119.60 PSM

Příspěvekod lostsoul v 04 srp 2007, 09:22

nehledě na to, že pokud použiješ save, začínáš skoro vždy od začátku levelu, nebo příslušného checkpointu.
Happy XBox360 Arcade with 12OGB HDD user :-)
lostsoul
Zakladatel Fora
Zakladatel Fora

Hotovost: 1,467.15 PSM

Příspěvekod dcdan v 04 srp 2007, 09:47

Tak už vše funguje bez problému. Musel jsem do třetice reklamovat MC a ta už byla v pořádku a vše se ukládá a loaduje. Děkuji moc za rady a pomoc. mějte se. Dcdan
dcdan

Další

Zpět na PS2: Hardware