Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

montáž čipu (pájení a podobně)

Diskuse o hardware ze světa PS2 a o konzoli samotné ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod jardah v 30 led 2007, 14:22

Zdravím všechny kdo svépomocně již namontovali modchip a mohou poradit v tomto úskalí ostatním, kdo si na tuto operaci troufají a na co by si měli dát pozor.

Prosím o radu, jak postupovat při napájení drátků na titěrné :)) spoje na desce.
Jaké použít pojidlo a chemii, použít cín + pastu či pájecí kapalinu?
Jaké doporučujete vodiče?
Jak tenký hrot mikropájky?

Děkuji a myslím, že každou radu při montáži ocení i ostatní.

Jarin[/b]
jardah

Hotovost: Locked

Příspěvekod Ufon v 30 led 2007, 15:06

Vrele ti doporucuji nepoustet se do teto montaze bez zakladnich informaci o SMD technologii.
Lehce se muze stat ze ti to konzole neprezije a reklamovat se to samozrejme neda :wink:
1 - poruseni zaruky
2 - poruseni zakona
3 - procti si dalsi temata,dost se tady toho napsalo a jsou i fotky :D
Obrázek
Ufon
VIP
VIP

Hotovost: 1,000.00 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod Arnie_one v 30 led 2007, 15:24

Slusne receno porad si sam.

Precti si pravidla.
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Hotovost: 21,271.86 PSM
Dostal poděkování: 13 krát

Příspěvekod vicious v 30 led 2007, 18:58

Taky bych takový info přivítal.Nevim co se to tu poslední dobou děje,ale myslim si, že to někteří přehanějí.Ten zákon platí od léta 2006 a po půl roce, když člověk potřebuje poradit ohledně montáže tak je mu vyhrožováno banem! a nej je na tom to, když uznávaný odborník radí - porad si sám..
vicious
Beginner
Beginner

Hotovost: 0.00 PSM

Příspěvekod Arnie_one v 30 led 2007, 19:24

Nejlepsi je, kdyz novacek, moralizuje, to se me libi.

Ty jsi pro forum udelal doslova HOVNO, tak nevim kde beres tu drznost moralizovat adminy, mody potazmo me !!!!!

Ja pro forum udelal vic nez dost !

TO ze jsi liny jak pr.....e je tvoje vec, spousta veci uz je tady uvedena a to jak prakticke veci, odkazy tak i teoreticke vedomosti.

To ze neumis pouzivat google a neumis si najit schemata a cokoliv kolem je jen tvuj problem.
Odkzay tu jsou jak na schenata, tak na material je toho spousty jenom hledat !!!!
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
www.wisoft.sk

www.nedis.cz

Me to stalo hodne prace a hodne penez proniknout do urcite problematiky.

Nevidim jediny duvod proc rikam vic, nez je zde uvedeno.

Bavit se o problematice muzem, ale z nekym kdo tomu aspon trochu rozumi, ne z laikem, ktery nevi jak vypada mikropajka !!! (pak to nema ani smysl)

Pokud nemate zakladni znalosti a to plati pro vsechny ZAPOMENTE NA COKOLIV OHLEDNE SMD !!!

To je moje jedina rada.
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Příspěvekod vicious v 30 led 2007, 21:51

jo s tim hovnem máš pravdu.

víš každej nějak začíná a když má možnost se zeptat odborníka tak se zeptá a čeká normální odpověď.
s tim hledanim-kde jinde bych měl hledat a ptát se než tady na foru ne?!nebo pro to tu forum neni aby se hloupej člověk zeptal toho chytrýho.přijde mi jako kdyby Vás všechny ty dotazy hrozně otravovali.Tak pokud to tak je tak neodpovídejte a dejte prostor těm ostatním.a pokud to tu na co se někdo ptá někde už je, tak stačí dát odkaz na topic.

snažil jsem sehnat kontakt na montáž,výhružka banu,příspěvek uzamčen.tak jsem se snažil sehnat info k montáži,použil jsem tvůj návod k rozebrání(velké díky) atd.. a pak když se tu otevřel tenhle topic tak jsem čekal něco víc.

jo jsem laik,ale chtěl jsem to pro kámoše,kterej s mikropájkou umí a bude mi to pájet.

kritizovat jsem tě nechtěl,vim co pro forum děláš.jen mě ta odpověď a celkově co se tady na foru děje přijde divný :(
Ps2 77004 owner
vicious
Beginner
Beginner

Příspěvekod Arnie_one v 30 led 2007, 22:20

Kazdej nejak zacina, to je jasny, ale taky musis projit forum. Spusta veci se tu probirala uz drive a to nekolikrat.
Takze, pak logicky vyplyne nechut znova omylat to stejne dokola, at se to nekomu libi ci ne :(
Clovek si musi dat tu praci a proste to najit, nikdo ti informace neprinese pod nos.

Pokud tvuj kamarad rozumi SMD (obecne elektrotechnice), je zbytecne se tady ptat, na material a nastroje na takovyto zakrok, nemsyslis ?
Uz jen treba v radach pro zacatecniky se doctes spustu uzitecnych rad kolem mo. chi..u a pS2 obecne, staci opravdu hledat.
http://www.console-power.com/viewtopic.php?t=3433

Kazdy stjene pouziva neco jineho i jine druhy cinu, jinou kabelaz, jine pasty, jine pajky, kazdy to proste dela tak, jak mu to vyhovuje, neni vseobecny navod, to co jendomu vyhovuje druhemu ne.

Osobne neznam cloveka, ktery by te vedl za rucicku a nasazel ti vsechny informace, ktere si tvrde zaplatil, nebo nasel.

Cast z toho sem tu ja dal, bylo to mozna az nad ramec !!
Naposledy upravil Arnie_one dne 30 led 2007, 22:24, celkově upraveno 2
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Příspěvekod jaja99 v 30 led 2007, 22:22

to vicious: to sice vsetko pekne, co tu pises, ale ked nepoznas pozadie problemu, tak sa bud tak dobry, nekomentuj to. To, ze sme zacali tvrdo zasahovat do prispevkov o chipoch ma svoje opodstatnenie a dovod. To, ze vsetko vam tu neviesame na nos, ma svoj dovod. A co sa tyka zakonu, nie je dolezite odkeby plati, ale odkedy sa rozhodnu kompetetni ho aj prisne dodrziavat. Tak mozno ti uz v tej hlave rozsvitava...
Co sa tyka otazok a odpovedi, tak pravdupovediac ani ja by som uz nemal nervy to iste kazdy tyzden dookola vysvetlovat. Nehovorim, ze sa jedna o tie iste otazky dookola, ale su velmi podobne. V drvivej vacsine sa vsetko uz nachadza tu na fore. Staci hladat. To nerobi 99% novacikov (kym ich nezdrbeme). Co sa tyka detailnych vysvetlovani, tiez to nie je jednoduche. To keby som isiel na forum o lietani a v prvom prispevku by som chcel, aby mi vysvetlili ako sa pristava s Boeingom bez zakladnych znalosti lietania.
Tak sa snazte chapat aj nas a ludi, ktori sa snazia vam tu pomahat.
Je sice pravda, ze mozeme nechat bez povsimnutia taketo topiky a snad sa niekto objavi, kto aspon dvoma vetami sa bude snazit poradit, ale vacsinou sa z takychto topikov stavaju tzv.OT.
A ked sa este vratim k tym zakonom, nebolo by lepsie si dat trochu "klud" s tym "drazdenim hada bosou nohou"? Lebo vam sa to povie, ze o nic nejde. Ale ked sa venujete nejakemu foru ZADARMO a na ukor VOLNEHO CASU dost dlho, tak pre nejaku blbost urcite nechcete prist o rocnu pracu. Tak sa trochu ukludnite a pytajte sa rozumne. Najlesie je davat otazky na 1-2 konkretne veci. A nie "ako sa to cele robi???", lebo na toto nikto nebude pisat 3 dni.
Enjoy!

P.S. Uz som sice slubil, ze do tejto sekvie nebudem "kecat", ale fakt ma taketo "reakcie" vytacaju. Plati VSADE nepisane pravidlo: najprv citam a hladam a zaz potom sa pytam. Tak sa snazte toho drzat!
jaja99
C-P MASTER
C-P MASTER

Hotovost: 1,298,370.85 PSM
Medaile: 4
Medaila za reuploadovanie (1) Medaila za pomoc Xbox (1) Medaila za pomoc PlayStation (1) Cleaner medaila (1)
Dostal poděkování: 1275 krát

Příspěvekod lostsoul v 31 led 2007, 07:56

souhlasím ve všem s Jajou99 a s Arnie_one, taky rohle může být nastrčený agent-provokatér. Myslíte že tohle fórum není někým sledované, já bych řekl že už dávno jo.... A taky pro to, není třeba zbytečně dráždit příslušné orgány...toť můj názor. Mohlo by se stát taky to, že by bylo fórum z minuty na minutu nefunkční, tak jako se to stalo už u spousty zahraničních fór...
Happy XBox360 Arcade with 12OGB HDD user :-)
lostsoul
Zakladatel Fora
Zakladatel Fora

Hotovost: 1,467.15 PSM
Dostal poděkování: 7 krát

Příspěvekod jardah v 31 led 2007, 09:41

Přeji příjemný den,

předem se omlouvám adminům za založení "nevhodného" vlákna, ale musím vás ubezpečit, že skutečně nejsem žádný nastrčený agent, jak zde bylo řečeno. Chápu, že zákon je zákon a nikdo nechce obětovat kus perné práce kvůli pár špatně zvoleným větám. Prostě, jednoduše a slušně jsem se zeptal na názory ostatních, kteří se s výše uvedeným problémem již setkali.
Je mi samozřejmě jasné, že pouštět se do takovéto "operace PS2" je ošemetné a je potřeba mít určité odborné znalosti. Na druhou stranu, každý snad ví na co stači a na co ne. Já osobně nejsem žádný odborník, ale se všemi riziky jsem se do toho pustil a vše mám již zdárně za sebou. Strávil jsem nad tím skoro celou dnešní noc, ale vyplatilo se, vše funguje jak má. Doufám, že dlouho :)) Použil jsem schémata přiložená k zásilce (poděkování dodavateli - přehledné a přesné). Přesto jsem hledal určité dodatečné informace, abych šel takzvaně na jistotu.

Jelikož, před samotnou "operací", jsem procházel toto fórum celkem podrobně, nenašel jsem žádné konkrétní poznatky lidí, kteří se do pájení pustili tak jako já (svépomocí). Prostě a jednoduše jsem chtěl získat ty nejobecnější informace, které se týkají konkrétně "operace PS" , jako je ( cín=jaký/ pasta=ano či ne/ hrot mikropájky=apod). Nic takového jsem zde nenašel. K založení tohoto vlákna jsem se rozhodl až po dost dlouhém čase stráveném na Googlu i na tomto fóru.
Chápu, že pro člověka, který je odborník v této problematice, je těžké nalézt pár slov, kterými by popsal co je potřeba a čemu předejít.

Každopádně odpovědi typu (je to jako vysvětlovat, jak se přistává s Boeingem bez základních znalostí létání ...) jsou podivné. Shodou oklolností mám co do činění s létáním. Nelétám zrovna s Boeingem, ale s o trochu menším strojem a věřte, že na jiných fórech o létání, rád vysvětlím i úplnému laikovi co a jak. A tak to i dělám.

Nakonec bych rád poděkoval všem, kteří se o toto fórum starají, za jejich práci, protože i tak je to, dle mého úsudku, jeden z nejlepších zdrojů informací okolo herních konzolí u nás a moc mě pomohl.

Ještě jednou se omlouvám administrátorům tohoto fóra, za založení nového nevhodného vlákna.

Letu zdar a pájení zvláště,

Jarin
jardah

Příspěvekod Arnie_one v 31 led 2007, 11:49

Jak jste uvedl, takto odborne forum nikde u nas v CR ohledne PS2 neni !!!!! Tot jednoduchy problem.
Pokud Vam vyhledavac najde "jedno" forum, zabyvajici se HW problematikou ps2, je to zavazne (pro nekoho muze byt)

Potom pro jiste organy snadna cesta hledani jehly v kupce sena :(

Muze se to zdat jinym smesne, ale neni.

Pouzity material, ja osobne pokladam za hloupu otazku. Pokud ridite letadlo tezko budete vysvetlovat laikovi na co je knypl, nebo budiky v letadle, aby se jednou proletel a bezpecne pristal (toto nejde udelat teoreticky)
Kdo se pusti do takovehoto zasahu, predpoklada se, ze se na zakladni veci nebude ptat.
Bez cinu to nejde, bez kridel taky ne.

Takze mirna ironie ve vasem prispevku me mrzi, toto je forum pro VAS .........................
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Příspěvekod jardah v 31 led 2007, 12:33

Prosím, v mém příspěvku nehledejte žádnou ironii. Osobně si vážím lidí, kteří obětují spoustu času na realizaci a provoz projektu, který je prospěšný široké veřejnosti a to bez pochyb diskuzní fóra jsou.
Chápu Vaše obavy - lidé jsou různí a nikdy nevíte na koho narazíte.

Věřte, že mě osobně by bývalo hodně pomohlo, kdybych získal konkrétní info na konkrétní materiál. Bez cínu to samozřejmě nejde. Mě šlo o info jaký pořídit, průměr, s tavidlem - bez apod. Pravdou je, že tyto infa lze získat i v odborných prodejnách. Mě šlo o názorné příklady na PS2.

V každém případě lze na toto téma rozmlouvat hodiny a nemá cenu slovíčkařit a hlavně, což mi asi dáte za pravdu, zatěžovat toto fórum.

Hezký den,

Jarin
jardah

Příspěvekod starosta v 19 úno 2007, 20:04

S tema agentama a sledovanim je to trochu paranoidni, nemyslis?
Co by s toho ti agenti meli? To, ze se tady bude probirat pajeni mikropajkou nemuze nikomu vadit. Kdyz nekomu poradis, jak se nabrousi nuz a on nekoho zapichne, tak urcite nepujdou za tebou zes mu radil.
Samozrejme souhlasim s tim, ze zadna rada neni "zadarmo". Nemyslim tim penize, ale kazdy prosel nejakym vyvojem, stalo ho to spoustu casu, semtam nejaka znicena masina a pak to zadarmo nekde vysypat? To nelze. Nakonec zacne kazit "kseft" a ostatni po tobe budou pokrikovat ze ses drahej.
Pokud pouzije google, existuej spousty zahranicnich for, kde se dozvi tolik veci, ze je tady nikdo dohromady ani za rok nepopise.

lostsoul píše:souhlasím ve všem s Jajou99 a s Arnie_one, taky rohle může být nastrčený agent-provokatér. Myslíte že tohle fórum není někým sledované, já bych řekl že už dávno jo.... A taky pro to, není třeba zbytečně dráždit příslušné orgány...toť můj názor. Mohlo by se stát taky to, že by bylo fórum z minuty na minutu nefunkční, tak jako se to stalo už u spousty zahraničních fór...
starosta
starosta
Beginner
Beginner

Hotovost: 142.60 PSM
Dostal poděkování: 1 krát

Příspěvekod mastex v 01 bře 2007, 21:02

ja bych se bal aji odsroubovat sroubek na ps2 na toz a bych se poustel do mantaze chipu kdyz votom nic nevim a nemam skusenosti....
mastex
Frequent User
Frequent User

Dostal poděkování: 2 krát

Příspěvekod mastex v 01 bře 2007, 21:03

co kdyz neumi anglicky :lol:
mastex
Frequent User
Frequent User

Dostal poděkování: 2 krát