Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

naldění laseru KHS-400C, rozštelován

Diskuse o hardware ze světa PS2 a o konzoli samotné ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod tommys v 29 srp 2008, 15:42

Ahoj hráči, jsem tu novej, ale snad mi poradíte. Koupil jsem starší PS2 za 300,-, starý provedení s vadou na chipu(utrhaný dráty), že to nečte hry. Dráty jsem připájel, to šlo bez problému byly upadlý dva a bylo vidět kde byli, další problém co byl bych viděl spíš na propojení mechaniky dal jsem to do kupy a hurá PS2 šlapaly, na netu jsem si našel COD3, Most wandet, carbon a GTA:SA. NFS mi nejdou kvůli paměťovce(je objednaná), jinak hry načetly,COD3 protože nemám ještě PS2 ovladač, pouze z PSX, jediný GTA:SA se mi povedlo plně rozjed do hry, ale nastal problé, když jsem vlez do auta, tak to zamrzlo,zachroupal laser zastavilo se DVDčko a konec, jinak jsem mohl svévolně běhat po městě a dělat cokoliv jinýho. Vypaluju na verbatim DVD+ 6x, to GTA jsem měl zrovna na DVD-, protože + nebylo po ruce. Tak jsem si řek fajn zkusím to na jiný medium zejtra, jenže moje nenechavý ruce a mozek začal dumat, že by to mohlo být laserem, protože při nahrávání hry cvakal a protože jsem měl PS2 naneštěstí rozdělaný, tak jsem zkusil optiku šroubek přitáhnout víc nahoru o dvě otáčky, byl jsem na konci šroubku, zkusil jsem to a nenačetlo to nic, ani DVDčko, tak jsem to chtěl dát zpátky a na tom jsem pohořel, už jsem tu správnou polohu nenašel, nejlepší výsledek co se mi podařil bylo že to vzalo hudební CD a na DVD hru to vyplivlo, NO DATA i když to ze začátku vypadalo že DVDčko načítá. Zkusil jsem vyčistit čočku a podbný věci, ale už jsem se nehnul z místa, trimry jsem zatím neladil. Docela mě to teda nas..... a nejradši bych hlavou mlátil do zdi, že sem pako nenechavý. Leč bohužel, rád bych od vás veděl jestli s tím doladěním němáte někdo zkušenost, případně, dá li se s tím dělat něco jinýho. Jinak docela mě přišlo divný, že i když jely hry, nic ostatního nešlo pálený filmy ani PS1 hry.
tommys
Rookie
Rookie

Hotovost: 0.00 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod tommys v 29 srp 2008, 16:32

Tím malým šroubek ze nastavuje tedy kolmost vůči mediu?Pokud ano pak je teda asi nejlepší způsob, naladit to alespoň a CD, a pak zkusit malinko přizdvihnout laser, těma štelovákama vzadu?
tommys
Rookie
Rookie

Příspěvekod tommys v 30 srp 2008, 10:04

Vzhledem k tomu že nikdo neporadil, tak jsem se do toho pustil sám, ladil jsem všechno možný až jsem vylučovací metodou dosáhl supr výsledku, PS2 čte opět jako nový, pokud bude chtít někdo poradit, rád poskytnu informace, zde se mi to rozepisovat nechce, jenom řeknu, že jsem ladil jak výšku, tak kolmost a zároveň na konec i trimry, otázka je další životnost, ale vzhledem k tomu že jsem hejbal s trimrama o cca 1mm tak to snad na chvilku bude dobrý.
tommys
Rookie
Rookie

Příspěvekod kubii v 16 lis 2008, 08:47

Takže včera nastala klinicka smrt nielen pre PS2 ale hlavne aj pre mna.Pri snahe si napajkovať chip,som to v polke vzdal,mam sice nejake tie skusenosti s pajkovanim,ale na mojej mikropajke bol dosť velky hrot,a nemal som na to nneervy :D tak som to všetko odpajkoval,zložil,a kua hľa,ventilator frči na plne gule už ked je len v stave pod prudom,tzn že svieti len červea dioda a už to frči na plne gule,vravim si no super kua,vložim hru a hla dpc dalšie prekvapenie,hru nie a nie prečitať,skusim CD ,kua ide. MYslel som že v tej chvili vyhodim PS2 oknom von,ale zanechal som chladnu hlavu.Tak to znova rozoberem v čom je zadrhel,skontroloval som kable,nič,no po vloženi som zistil že DVD sa ani poriadne neroztoči,tjst začnee sa točiť,preruši zas nachvilku rozbehne a zas zastavi,to sa opakuje niekolko krat,tam som zo spodu optiky jemnučko potočil trimrom,nič žiadny efekt,skusil som jemne pnastavovať vyšku lasera,a hla DVD fil mi zobralo,vravim si hura,skusim hru,taktiiež zobralo v poho.až na tie dlhšie LOADINGY,skusil som zopar hier(ORIGINALNE) no pri niektorych šlo,niektore nie,tak som sa zas pohral a pdarilo sa mi dosiahnuť že zobralo všetky,tak som to zložil.zapojil a skusim,no kua zas ani za bo*a spustiť DVD,zas som to rozobral,jemne pošteloval,a hura no už to snad pojde,zas som to zložil a zas ani za pc prečitať,Takže ak mate nejake napady jak to spojazdniť sem,pretože
mam len dva dni na to aby som to vytiahol zo smetiaka,v utorok idu smetiari.DIK
VLastním PS2 SCPH-50004 , 1x Dualschock 2 + REMOTE CONTROL
kubii
Rookie
Rookie

Příspěvekod futyori v 16 lis 2008, 10:11

tomu co si popisal vyssie sa hovori kamikadze style :lol: . nastavit "kolmost laseru" nie je take jednoduche, ako si to niekto mysli a ako to niekto popisuje. dalsou vecou, co popisujes:
...po vloženi som zistil že DVD sa ani poriadne neroztoči,tjst začnee sa točiť,preruši zas nachvilku rozbehne a zas zastavi,to sa opakuje niekolko krat,tam som zo spodu optiky jemnučko potočil trimrom,nič žiadny efekt,skusil som jemne pnastavovať vyšku lasera,a hla DVD fil mi zobralo,vravim si hura,skusim hru,taktiiež zobralo v poho.až na tie dlhšie LOADINGY...

je odchadzajuci laser. ak nemas osciloskop a skusenosti s nastavovanim, tak sa do toho nepustaj. obcas sa vydari stelovanim trimrov bez osciloskopu dosiahnut aky-taky pokrok, ale netrva to dlho :( .
ps2 hrubsie su nezmary, teda zabit ich da zabrat (ale ak mas stastie, odpises ho jednoducho :D )
najjednoduchsie riesenie na tvoj popisovany problem je: zakupit si rovnaky druh optyky aku tam mas a vyriesi sa problem citania CD, DVD a hier.
dalsia vec je odpajkovany chip. ak si pri odpajkovani nedal pozor, mohol si niekde zanechat cin, co ti sposobuje tocenie toho ventilatora. prezri si celu zakladnu dosku a hlavne kontakty, kde bol pripojeny chip, ci si tam nieco nedobabral.
ak ti to nepomoze, napis sem, co sa stalo, aby sme vedeli poradit...
futyori
PS Konzultant
PS Konzultant

Hotovost: 29,536.04 PSM
Medaile: 1
Medaila za pomoc PlayStation (1)
Dostal poděkování: 45 krát

Příspěvekod kubii v 16 lis 2008, 12:09

harakiri ? :lol: no čo sa tyka cinu,ten som z miest odsaval odsavačkou,ale už viem kde bude chyba pri tom ventilatore,ja som ho pri odpajani urval cely ten konektor s dosky :D sice som ho tam napajkoval dobre,tušim som pri pajkovani odpalil taky ten odpor alebo čo tro je take tie maličke,pretože som mal na pajke teplotu na plno,a pri spajkovani sa hrot dotykal aj tej chu*ovinky,ztakže asi tam bude zrada,dalej ako som pisal vždy ked konzolu vypnem,sa sprava ako keby sa ro rozštelovalo,čiže pri každom zapnuti musim jemne pootočiť šrobikom ktory nastavuje sklon toho lasera
PS:pred chvilou som ju bol vytiahnuť s kontajnera :twisted:
VLastním PS2 SCPH-50004 , 1x Dualschock 2 + REMOTE CONTROL
kubii
Rookie
Rookie

Příspěvekod jankokral v 24 zář 2010, 13:14

najjednoduchsie riesenie na tvoj popisovany problem je: zakupit si rovnaky druh optyky aku tam mas a vyriesi sa problem citania CD, DVD a hier.

nejaky iny sposob by nebol ? som prave kukol v obchode novu optiku khs400c a stala 75 € to vazne za to nedam :-D nieco take podstatne lacnejsie ? :-D
jankokral
Rookie
Rookie

Hotovost: 138.50 PSM

Příspěvekod futyori v 26 zář 2010, 18:15

je to najjednoduchsie a najrychlejsie riesenie. nikto nepovedal, ze najlacnejsie.
boli tu taky co skusali repasovat optiku, no do toho by som sa ja nepustal (nie je iste, ze repasovana optika ti bude fungovat...).
alebo tu je este jedno riesenie:
zakup si bazarovu ps2 slim-ku (stoji okolo 100-110 EUR).
futyori
PS Konzultant
PS Konzultant

Příspěvekod F.B.Dragon v 05 čer 2011, 07:45

jaký hodnoty bych mel nastavit aby mi šla tadle optika? na 666 mi cte hudební CD ale herní CD proste nenačte. DVD nenačte žádný. ten malej šroubek co se tadý spomína to je na optice nebo kde? když budete tak hodní a pošlete mi foto s popisem co se kde nastavuje budu moc vďečný. na optice vím kterej trimr je na co. ten jakoby uprostřed je pro DVD a ten u kraje je pro CD. konzolu mam PS2 FAT
F.B.Dragon
Rookie
Rookie

Hotovost: 986.00 PSM

Příspěvekod futyori v 05 čer 2011, 20:25

hodnoty (je jedno ci CD alebo DVD) sa nastavuju v rozmedzi +-10%
zo spodnej strany optiky su 2 trimre. pri kazdom je napisane, ze ktory je ktory
tak, ako pises, trimer blizsie k stredu optiky sluzi na dvd a ten krajny na cd
je to system pokus-omyl :(
futyori
PS Konzultant
PS Konzultant

Příspěvekod F.B.Dragon v 06 čer 2011, 01:55

moze byt ze je laser sikmo a nie kolmo ked mi napriklad hudobne CD prehra ale pri plnom disku ako je napriklad SwapMagic mi disk resetne ako keby vypadol a potom ho znova na chvilku nacita a tak stale dokola.
F.B.Dragon
Rookie
Rookie

Hotovost: 986.00 PSM

Příspěvekod futyori v 06 čer 2011, 09:14

ak ti to necita DVD, tak bude optika v tahu. potom sa ta syndroma prenasa aj na CD.
ak budes mat stastie, podari sa ti nastavit take hodnoty, aby ti to fungovalo, no na dlho to uz nebude :(
v takychto pripadoch treba bud vymenit optiku, alebo si zadovazit bazarove pspslim...
je iba na tebe, ako sa rozhodnes

futyori dostal poděkování od:
F.B.Dragon
futyori
PS Konzultant
PS Konzultant

Zpět na PS2: Hardware