Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

Par zacatecnickych dotazu

Diskuse o hardware ze světa PS2 a o konzoli samotné ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod ondrasheq v 02 lis 2007, 12:29

Ahoj,
poridil jsem si PS2 ke zkraceni uz skoro mrazivych veceru :) Nektere veci mi ale nejsou jasne:
1) v manualu je psano, ze vymena hry se provadi tak, ze se proste otevre mechanika, prohodi se media a konzole se resetne... nejednou se mi ale stalo, ze se DVD v hlavni nabidce hry tocilo a neslo tedy vyndat - co delam spatne? :oops:
2) na PC jsem mel rad 1st person 3D akce... vcera jsem testoval Black... hra super, ale pri zamerovani nepritele si pripadam jako retardovany - nedari se mi packami rychle zamerit - je to vec cviku nebo se proste takove hry na PS2 nehraji tak dobre jako na PC?
3) Swap magic - chapu spravne ze DVD Swap magicu musim vlozit pri kazde vymene hry nebo se to da nejak obejit jeho jednorazovym bootem kdy by byl nacten do vypnuti konzole? Vcera jsem kazdou hru spise jen kratkou dobu testoval a ta diskoteka okolo byla docela otravna. :roll:
Diky za odpovedi :)
Ondra
ondrasheq

Hotovost: Locked

Příspěvekod tatik v 02 lis 2007, 14:26

1DVD nevim mam players
2.to je otazka casu a o zvyku ale da se to celkem casem naucit.3Ano swap musis pokazde kdyz chces hrat jinou hru vlozit a reset konzole aby se nacetl ten program ps sou i lepsi vychytavky nez swap:-))
PS2Slim 77004 +16 MB+EYE TOY+MOD BO 750 FW 1.93+4xGamepad+1MB MC PS1+XBOX 360 Arcade Flash
tatik
Advanced User
Advanced User

Hotovost: 0.00 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod ondrasheq v 02 lis 2007, 17:28

1cku asi nikdo nevi...? :(
ondrasheq

Příspěvekod smindek v 02 lis 2007, 17:40

Ak myslíš tou otázkou 1. aj to že konzola zamrzla tak niekedy sa môže stať to že PS2 sa tak sekne, že nejde resetnúť a pomôže len natvrdo vypnúť a pri slim vybrať kábel. Ale je to ojedinelé, stretol som sa s tým tak 2x za 5 rokov.

EDIT: tak až po príspevku od pam som vlastne zistil asi o čo ti ide. Aj s tým som sa už stretol že dvd sa točilo a zastalo po niekoľkých sekundách. Ako píše pam, je to nezvyčajné.
Naposledy upravil smindek dne 02 lis 2007, 18:00, celkově upraveno 1
Obrázek
.......This is not real world......
smindek
Super Moderátor
Super Moderátor

Hotovost: 227,743.39 PSM
Medaile: 1
Hviezda administrátora (1)
Dostal poděkování: 257 krát

Příspěvekod PaM v 02 lis 2007, 17:48

Dotaz c.1: To je velice zajimave,teoreticky by se pri otevreni konzole mela mechanika zastavit,coz se u mne deje.
Dotaz c.2: Jak jiz bylo psano, musis si zvyknou, taky prechazim z PC her a nekdy to da zabrat :-)
Dotaz c.3: Pokud te obtezuje opetovne vkladani swap disku mas jen jednu moznost chip, teda za predpokladu ze budes chtit spoustet zalohy her.
podpis odstraneny! // jaja99
PaM
Rookie
Rookie

Příspěvekod Nanaki v 02 lis 2007, 18:35

K první otázce - nemůže to být způsov¨beno právě swapem ? Já sice swap osobně nemám, ale kamarád mi na ICQ říkal, že jeho swap konzoli je možné otevří, aniž by se disk přestal točit.

Ale každopádně, pomoc by měla být docela jednoduchá, vypnout konzoli (stand-by mode), nebo resetovat předtím, že se začne disk vyndavat.
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Hotovost: 60,636.50 PSM
Dostal poděkování: 48 krát

Příspěvekod 5h1nj1 v 02 lis 2007, 20:46

Haha, pochopitelne, ze se disk stale toci, pokud pouzivas swap. Je na tom postaven jeho princip. Konzole nesmi poznat, ze clovek otevre viko a vymeni disk, od toho jsou tam zaslepky. Reseni samozrejme viz vyse. Vypnout konzoli, vymenit disk, zapnout konzoli. Manual ocividne nepocita s tim, ze pouzijes swap. :D
5h1nj1
VIP
VIP

Dostal poděkování: 1 krát

Příspěvekod Arnie_one v 02 lis 2007, 21:05

Pokud mas zaslepky je jasne ze se bude tocit. Pokud zaslepky nemas je to prasarna :(
Pokud bys mel chip, nebo nemel, vyma disku po kazde hre je jedoducha.
nasctes hru chces hrat jinou, zmacknes reset pockas lehce 1s a otevres vratka brzda to okazite zastavi,
Pokud otevres divrka hned po restartu, uvidis ty neskutecny tocky jak disk proklouzne v brzde.
nejjednodusi podrezt reset tim vypnout konzoly i pri swapu, vymenit disk a opet zapnout.
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Hotovost: 21,271.86 PSM
Dostal poděkování: 13 krát

Příspěvekod HonzaVR6 v 03 lis 2007, 02:31

5h1nj1 píše:Haha, pochopitelne, ze se disk stale toci, pokud pouzivas swap. Je na tom postaven jeho princip. Konzole nesmi poznat, ze clovek otevre viko a vymeni disk, od toho jsou tam zaslepky. Reseni samozrejme viz vyse. Vypnout konzoli, vymenit disk, zapnout konzoli. Manual ocividne nepocita s tim, ze pouzijes swap. :D

je videt ze soudruzi z japonska na neco zapomneli :)
Obrázek
HonzaVR6
Beginner
Beginner

Hotovost: 500.00 PSM

Příspěvekod ondrasheq v 05 lis 2007, 09:13

Jasnee, diky za odpovedi vsem... Vubec me nenapadlo, ze by to mohlo byt swapem.
ondrasheq

Příspěvekod prav v 14 lis 2007, 18:49

Prosím o radu :jaké vyhody ma verze tzv velká a verze Slim čím se liší (velikost, použitá optika, deska, v možnosti chipovat -zda se řeší pouze u "velké" varianty či i u Slim) dále by mne zajímalo zda po načipování - přehraje všechny pajcnute hry, filmy(platí i pro DivX a titulky?) a hudbu u SWAp jsem vydedukoval z odpovědí že jsou u tohoto Sw omezení co do zvládnutí přehrávání her
vypálených
prav
Rookie
Rookie

Příspěvekod DeadLine v 14 lis 2007, 21:19

Človeče, to je tu omieľané dookola, hľadaj... :)
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
katalog.pda.sk
DeadLine
Guru
Guru

Dostal poděkování: 1 krát

Příspěvekod Vinnetou v 15 lis 2007, 08:46

slimka s chipem dokáže všechno, mě občas chodí venčit psa
Wii Player
Vinnetou
Admin
Admin

Hotovost: 2,076.20 PSM
Dostal poděkování: 17 krát

Příspěvekod prav v 15 lis 2007, 18:52

mam kocoura takže ta dovednost ohledně venčení psa jde mimo mně resp nevyuziju jí. takže platí slim s chipem přečte pajcnuté hry i fily ve formatu DivX ten odkaz na pda.sk je tak trochu mimo mísu a mimochodem našel jsem toto forum s vírou v rady byt pro Zkušené uživatele patrně zatěžující, ale zase se mi nezdá že by tady byl takový frmol aby se nedalo normalně odpovědět. Odpověď od "blablabla " s radou na psda.sk a komentařem kolem budí pocit že si tady vystačíte sami. Odpověd dvě je vtipnějšího razu a aspoň zčásti řeší me dilema co zvolit
prav
Rookie
Rookie

Příspěvekod Tarko v 15 lis 2007, 19:35

To sa mylis ak si myslis, ze odkaz na pda.sk patri k vete "Človeče, to je tu omieľané dookola, hľadaj... "
To je text, ktory sa zobrazuje v kazdom prispevku od DeadLine.
Nemusis riesit ci ma a v com ma vyhody velka PS2 od slim verzie a naopak. Najlepsie je mat ocipovanu slim 77004. A preco? Pretoze je to zatial u nas najnovsia verzia.
Tarko
Loyal User
Loyal User

Další

Zpět na PS2: Hardware