Na obou odkazech žádný VGA BOX pro připojení konzole PS2 k CRT monitoru nebo LCD není.
Existují tedy aspoň co jsem já sám zjistil dva druhy VGA BOXů.
1. KONZOLOVÉ: je čistě VGA BOX určen výhradně jen ke konzolím ať specifického druhu nebo může být i univerzální pro různé druhy konzolí. Samozřejmě může a nemusí umět zobrazovat převedený signál u LCDéček.
2. PC: VGA BOX (převodník) z oblasti PC nebo i v konbinaci s TV tunerem. Samozřejmě bez pomoci PíCíčka!
Dnes KONZOLOVej VGA BOX ještě můžeš zakoupit jen u pár internetových E - shopů např. u:
- Kód: Vybrat vše [Otestovat Linky]
1. KONZOLOVÉ:
univerzální VGA BOX 3 IN 1 PRO PS2 - měl jsem tu čest ho vyzkoušet a musím tě upozornit že nedosahuje požadované kvality převedeného obrazového signálu do PAL nebo NTSC. Velice nečistý a trochu rozmazaný obraz doprovázený velkým zrněním a nepříjemným šumem.
http://www.playworld.cz/index.php?vid=306
nebo možná:
Magic VGA Box-LCD - tento VGA BOX je též univerzální. Zatím jsem ho neměl možnost vyzkoušet takže těžko určit jeho kvalitu.
http://www.x-modely.cz/launch.php?s=product&IDproduct=3822&PHPSESSID=322364fd394d145fa695314321d8a6e1
VGA BOX YPbPr RGBHV MAYFLASH - domnívám se že tento PS2/PS3 převodník by mohl být jeden z nejkvalitnějších. Bohužel jsem ho už asi před rokem nikde v čechách nesehnal.

Bohužel ale z toho co jsem měl možnost vyzkoušet skoro žádný VGA BOX nesplnil moje nároky na kvalitu převedeného obrazu. Pouze však ( tedy aspoň co pline z mých poznatků ) tyto konzolové VGA BOXy splňují kvalitu plynulého pohybu v reálném čase tedy bude se asi jednat o odezvu obrazu, kterou tyto VGA BOXy emulují byť i na CRT obrazovkách a to už vůbec nemluvím z tohoto hlediska u příšerné technologie LCD! To tady ale asi nemá cenu rozebírat.
Zatím jediný slušný VGA BOX, krerý jsem dlouhá léta používal byl PS2 VGA BOX REDANT. Bohužel už není funkční
Sice ani on nebyl kdoví jak kvalitní, ale přesto byl ze všech VGA BOXů co mě prošly rukama nejkvalitnější. A to opravdu o dost kvalitnější.

Tento VGA BOX se u nás z největší pravděpodobností nedá koupit.
Bratr dnes používá tento VGA BOX:

Obraz na CRT monitoru sice není kdovíjaký ale přesto se na to dá koukat. Mírně mázlejší trochu více šumu a zrnění, přesto ale ucházející. Tento VGA BOX se u nás už z největší pravděpodobností nedá koupit.
2. PC: tyto VGA BOXy (převodníky) se shánějí mnohem snadněji. Na trhu jich je poměrně dostatek. Stačí jen hledat.
Přesto ale zde uvedu dva, jednoho z nich jsem měl možnost vyzkoušet.
AverTV Hybrid STB9, hybrid ext.přij,DVB-T + Analog 
http://www.dinos.cz/main.aspx?CLS=PRODUCT&PRO_ID=223046
Jedná se v podstatě o externí DVB-T + Analog tv tuner, který se dá též využít jako VGA BOX k připojení mnoha zařízení k CRT monitoru nebo i LCD s VGA ale i DVI.
Zkoušel jsem ho především proto že má navíc i možnost PS2 připojit přes Komponentní (YPbPr,480i/576i) kabel, který se dodává. Převodník ještě disponuje další velice výhodnou funkcí dokáže odstranit nepříjemné chvění obrazu (interlacing) u CRT monitoru De-interlace. Musím říci že opravdu přes toto připojení obraz ve všech směrech byl velice kvalitní (nádherná ostrost opravdu mírný šum a zrnitost) i o proti REDANTU. Pak jsem převodník také zkusil připojit přes S-Video a to byla naprostá hrůza a děs (opravdu zbytečné popisovat naprostý opak).
Tento převodník jsem testoval na CRT monitoru.
VGA/TV Box 2198- Kód: Vybrat vše [Otestovat Linky]
http://www.sintech-shop.cz/shop.php?cat=Playstation1-3_Playstation2&sess=c0ba647905dea8e0dbbb40e146d60e05&PHPSESSID=c0ba647905dea8e0dbbb40e146d60e05

- tento převodník jsem neměl zatím možnost vyzkoušet, ale mohlo by se jednat o podobný převodník jako AverTV Hybrid STB9, hybrid ext.přij,DVB-T + Analog
PŘEVODNÍK VIDEO,S-VIDEO/VGA - KÖNIG - mohlo by se jednat o docela kvalitní převodník, který ti odstraní nepříjemné blikání a chvění obrazu (interlacing)

http://pocitace.nej-ceny.cz/61759/prevodnik-video-s-video-vga-konig.html
Přesto ale bych uvedl závěrem u tohoto druhu převodníků ohromnou nevýhodu. I zde se bude asi jednat, (laicky řečeno) že tyto převodníky opět špatně emulují odezvu obrazu. Bohužel u naprosto plynulých her s velkým frameratem tedy u stále nekolísajících 60 FPS jako např. u Gran Turisma 3 a 4 serií Timesplitters, Ratchet & Clank a jiných ztratíte naprostou plynulost, z těchto her se stane trhací kalendář skoro jako na většině PéCéček. Tento problém se ale týká jen v režimu PAL 50 Hz u PAL 60 Hz a NTSC 60 Hz to je v 99,5% v pořádku.
Toto je ale ostatně ohromný a velice nepříjemný problém technologie LCD, LCD TV i plazmy. U většiny LCD TV vám nepomůže ani NTSC 60 Hz režim. Moje domněnka je že většina LCD nesplňuje uváděnou odezvu jako je u klasických CRT TV a monitorů, které by ani žádnou odezvu mít neměly. Abych však jen nehaněl LCD TV a plazmy připojené v případě PS2 přes Komponent u PS3 HDMI/DVI je obraz o proti CRT obrazovkách ve většině případů značně ostřejší grafika detajlnější ve všech možných ohledech ve větším rozlišení atd., ale jakmile se začne obraz pohybovat nastává nepříjemný problém. Toto je jen má už letitá studie nikomu nic nechci vyvracet.