Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

Playstation 2 a monitor (LCD, CRT)

Diskuse o hardware ze světa PS2 a o konzoli samotné ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod jackm v 11 říj 2008, 11:48

Ahoj,chtěl bych PS2..a potřebuji vědět zda se dá monitor využít jako tv pro Playstation 2 bez toho aby běžel pc prostě jen zapnout monitor a kněmu připojit PS2 před redukci a hrát..naše jsem pouze VGA box který stojí přes tisíc koruna to se mi zdá dost a teď jsem našel nějaký web:
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://www.hraj-super-hry.cz/na/playstation-2/kabely-vga-box/
a potřebuji poradit jestli něco z toho co tam mají by to šlo na monitoře a nebo mi poraďte jak by to šlo jinak..Děkuji

našel jsem ještě web z toho by se taky něco nenašlo?
http://www.prodejher.cz/37-PS2-doplnky
jackm
Beginner
Beginner

Hotovost: 0.00 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod Alien v 11 říj 2008, 14:50

Na obou odkazech žádný VGA BOX pro připojení konzole PS2 k CRT monitoru nebo LCD není.
Existují tedy aspoň co jsem já sám zjistil dva druhy VGA BOXů.
1. KONZOLOVÉ: je čistě VGA BOX určen výhradně jen ke konzolím ať specifického druhu nebo může být i univerzální pro různé druhy konzolí. Samozřejmě může a nemusí umět zobrazovat převedený signál u LCDéček.

2. PC: VGA BOX (převodník) z oblasti PC nebo i v konbinaci s TV tunerem. Samozřejmě bez pomoci PíCíčka!

Dnes KONZOLOVej VGA BOX ještě můžeš zakoupit jen u pár internetových E - shopů např. u:

1. KONZOLOVÉ:
univerzální VGA BOX 3 IN 1 PRO PS2 - měl jsem tu čest ho vyzkoušet a musím tě upozornit že nedosahuje požadované kvality převedeného obrazového signálu do PAL nebo NTSC. Velice nečistý a trochu rozmazaný obraz doprovázený velkým zrněním a nepříjemným šumem.
http://www.playworld.cz/index.php?vid=306

nebo možná:
Magic VGA Box-LCD - tento VGA BOX je též univerzální. Zatím jsem ho neměl možnost vyzkoušet takže těžko určit jeho kvalitu.
http://www.x-modely.cz/launch.php?s=product&IDproduct=3822&PHPSESSID=322364fd394d145fa695314321d8a6e1

VGA BOX YPbPr RGBHV MAYFLASH - domnívám se že tento PS2/PS3 převodník by mohl být jeden z nejkvalitnějších. Bohužel jsem ho už asi před rokem nikde v čechách nesehnal.

Obrázek

Bohužel ale z toho co jsem měl možnost vyzkoušet skoro žádný VGA BOX nesplnil moje nároky na kvalitu převedeného obrazu. Pouze však ( tedy aspoň co pline z mých poznatků ) tyto konzolové VGA BOXy splňují kvalitu plynulého pohybu v reálném čase tedy bude se asi jednat o odezvu obrazu, kterou tyto VGA BOXy emulují byť i na CRT obrazovkách a to už vůbec nemluvím z tohoto hlediska u příšerné technologie LCD! To tady ale asi nemá cenu rozebírat.

Zatím jediný slušný VGA BOX, krerý jsem dlouhá léta používal byl PS2 VGA BOX REDANT. Bohužel už není funkční :cry:
Sice ani on nebyl kdoví jak kvalitní, ale přesto byl ze všech VGA BOXů co mě prošly rukama nejkvalitnější. A to opravdu o dost kvalitnější.
Obrázek Tento VGA BOX se u nás z největší pravděpodobností nedá koupit.

Bratr dnes používá tento VGA BOX:
Obrázek Obraz na CRT monitoru sice není kdovíjaký ale přesto se na to dá koukat. Mírně mázlejší trochu více šumu a zrnění, přesto ale ucházející. Tento VGA BOX se u nás už z největší pravděpodobností nedá koupit.

2. PC: tyto VGA BOXy (převodníky) se shánějí mnohem snadněji. Na trhu jich je poměrně dostatek. Stačí jen hledat.
Přesto ale zde uvedu dva, jednoho z nich jsem měl možnost vyzkoušet.

AverTV Hybrid STB9, hybrid ext.přij,DVB-T + Analog
Obrázek
http://www.dinos.cz/main.aspx?CLS=PRODUCT&PRO_ID=223046

Jedná se v podstatě o externí DVB-T + Analog tv tuner, který se dá též využít jako VGA BOX k připojení mnoha zařízení k CRT monitoru nebo i LCD s VGA ale i DVI.
Zkoušel jsem ho především proto že má navíc i možnost PS2 připojit přes Komponentní (YPbPr,480i/576i) kabel, který se dodává. Převodník ještě disponuje další velice výhodnou funkcí dokáže odstranit nepříjemné chvění obrazu (interlacing) u CRT monitoru De-interlace. Musím říci že opravdu přes toto připojení obraz ve všech směrech byl velice kvalitní (nádherná ostrost opravdu mírný šum a zrnitost) i o proti REDANTU. Pak jsem převodník také zkusil připojit přes S-Video a to byla naprostá hrůza a děs (opravdu zbytečné popisovat naprostý opak).
Tento převodník jsem testoval na CRT monitoru.

VGA/TV Box 2198
http://www.sintech-shop.cz/shop.php?cat=Playstation1-3_Playstation2&sess=c0ba647905dea8e0dbbb40e146d60e05&PHPSESSID=c0ba647905dea8e0dbbb40e146d60e05

Obrázek
- tento převodník jsem neměl zatím možnost vyzkoušet, ale mohlo by se jednat o podobný převodník jako AverTV Hybrid STB9, hybrid ext.přij,DVB-T + Analog

PŘEVODNÍK VIDEO,S-VIDEO/VGA - KÖNIG - mohlo by se jednat o docela kvalitní převodník, který ti odstraní nepříjemné blikání a chvění obrazu (interlacing)

Obrázek

http://pocitace.nej-ceny.cz/61759/prevodnik-video-s-video-vga-konig.html

Přesto ale bych uvedl závěrem u tohoto druhu převodníků ohromnou nevýhodu. I zde se bude asi jednat, (laicky řečeno) že tyto převodníky opět špatně emulují odezvu obrazu. Bohužel u naprosto plynulých her s velkým frameratem tedy u stále nekolísajících 60 FPS jako např. u Gran Turisma 3 a 4 serií Timesplitters, Ratchet & Clank a jiných ztratíte naprostou plynulost, z těchto her se stane trhací kalendář skoro jako na většině PéCéček. Tento problém se ale týká jen v režimu PAL 50 Hz u PAL 60 Hz a NTSC 60 Hz to je v 99,5% v pořádku.
Toto je ale ostatně ohromný a velice nepříjemný problém technologie LCD, LCD TV i plazmy. U většiny LCD TV vám nepomůže ani NTSC 60 Hz režim. Moje domněnka je že většina LCD nesplňuje uváděnou odezvu jako je u klasických CRT TV a monitorů, které by ani žádnou odezvu mít neměly. Abych však jen nehaněl LCD TV a plazmy připojené v případě PS2 přes Komponent u PS3 HDMI/DVI je obraz o proti CRT obrazovkách ve většině případů značně ostřejší grafika detajlnější ve všech možných ohledech ve větším rozlišení atd., ale jakmile se začne obraz pohybovat nastává nepříjemný problém. Toto je jen má už letitá studie nikomu nic nechci vyvracet.
Naposledy upravil Alien dne 17 lis 2008, 22:39, celkově upraveno 1
PS2 PAL SCPH-30004R + Chip Messiah, Network Adaptor + HDD Seagate 320GB, 16MB Expansion Memory Card + 2x Memory Card Sony 8MB, 2x Dual Shock Sony, USB Mouse + USB Keyboard
Obrázek
Alien
Super VIP
Super VIP

Hotovost: 11,981.01 PSM
Medaile: 2
Medaila za preklady CZ (1) Medaila za preklady SK (1)
Dostal poděkování: 72 krát

Příspěvekod jackm v 11 říj 2008, 17:08

moc díky kouknu se na to a poslal jsem ti za to všechny moje peníze;-)
edit_ještě mám dotaz ten první píšou : Umožní připojit PS2 konzoli na většinu PC monitorů. Nepodporuje PS2-TWO slim verzi. to zanmená že na těch nových malých co s prodávají by to šlo nešlo by to pouze na těch starých velkých?popř.na tomto by to šlo:
http://www.adshop.cz/inshop/playstation-2-hardware/ps2-playstation-2-_k+id-92111004.html
?
jackm
Beginner
Beginner

Příspěvekod Alien v 11 říj 2008, 18:01

Oni tam píšou že nepodporuje PS2-TWO slim verzi. Samozřejmě tam mají chybu ne PS2-TWO slim ale správně je PS-TWO SLIM To znamená že na PS2 FAT není problém protože jsem ho měl a testoval na něm jak píšu. Proč ale ne na PS-TWO SLIM to opravdu nevím z jakého důvodu! Buď se jich tam přímo zeptej nebo počkej zda ti tu někdo dokáže říci jak to tedy je s PS-TWO slimem. Opravdu tě ale před tímto převodníkem varuji a nezapomeň že máš nárok do 14 dní na vrácení peněz ze zákona pokud se ti nebude líbit.
PS2 PAL SCPH-30004R + Chip Messiah, Network Adaptor + HDD Seagate 320GB, 16MB Expansion Memory Card + 2x Memory Card Sony 8MB, 2x Dual Shock Sony, USB Mouse + USB Keyboard
Obrázek
Alien
Super VIP
Super VIP

Hotovost: 11,981.01 PSM
Medaile: 2
Medaila za preklady CZ (1) Medaila za preklady SK (1)
Dostal poděkování: 72 krát

Příspěvekod jackm v 11 říj 2008, 18:22

já ho nechci koupit(pouze se ptám) ale pokud bych dostal PS2 tak bych asi nějaký koupil..
jackm
Beginner
Beginner

Příspěvekod silence v 09 pro 2009, 21:43

Tak fajn, vůbec nechapu, o čem to tady píšete a jediné co chci, aby mi někdo odpověděl na tuto otázku: Mám LCD monitor s s-video vstupem, ps2 a s-video kabel - pojede to přímo, když to zapojím nebo potřebuji ten vga box?? :shock: Btw nikde se nikdo o tomto nezmiňuje!
silence
Rookie
Rookie

Hotovost: 166.75 PSM

Příspěvekod edguy v 09 pro 2009, 22:23

silence

Pojde bez VGA BOXU.
PS2 ma VIDEO vystup,S-VIDEO,RGB=SCART pripadne da sa urobiť VGA :wink: :wink:

:P
PC Intel Celeron D 330 2678MHz 1024MB ASUS A9550(128 MB), DVD napaľovačka, HDD SB(160GB)+ext.HDD WD(320GB)+WEBCAM
PSONE+CHIP+DUAL SHOCK
PSTWO +SWAPMAGIC+2xSONY DUALSHOCK+WIRELESS DUALSHOCK GENIUS+MC SONY 8MB+LIGHTGUN 4GAMERS+USB KEYBOARD DELUX
edguy
VIP
VIP

Hotovost: 4,489.05 PSM
Dostal poděkování: 21 krát

Příspěvekod zapota v 11 pro 2009, 09:55

Ahoj všem,
v oblasti PS2 jsem úplný nováček, ale jak jsem vyčetla a snad i správně pochopila pro připojení PS2 do monitoru (v mém případě LCD ASUS s VGA vstupem) je potřeba převodník S-video/VGA. Našla jsem na netu převodník z VIDEO na VGA signál GrandTec GVC-1000. Píšou že je přesně pro tento účel vhodný. Má někdo s tímto převodníkem nějaké zkušenosti? Abych nekoupila zajíce v pytli. Díky předem za všechny názory.
zapota
Rookie
Rookie

Hotovost: 157.95 PSM

Příspěvekod KRoman47 v 13 čer 2010, 17:32

Mám dotaz, i když to asi nepatří úplně sem. Plánuju pořídit novou LCD TV 26" (66 cm) s rozlišením 1366 x 768, bude tu končit analogový TV vysílání a do budoucna bych na tom hrál na PS3, ale v současnosti hraju na PS2 a ještě někou dobu hrát budu. Tak mě zajímá, jak by na tom vypadal obraz, dalo by se to ještě hrát? V současnosti mám nějakou obyčejnou CRT TV s mono zvukem a připojený to mám přes Video, Audio L-R (komponentní?) kabel a přechodku do SCARTU. Tak jak moc by třeba pomohlo koupit kvalitnější kabely.
PS2 SCPH-90004 + MODBO 750
KRoman47
Ordinary User
Ordinary User

Hotovost: 5,960.05 PSM
Dostal poděkování: 14 krát

Příspěvekod zetk v 15 čer 2010, 01:36

Pokud koupíš komponentní kabel (a TV bude mít komponentní vstup - což by na 99% měla mít), tak by neměl být žádný problém, právě naopak, možná budeš překvapený, jak na tom některé hry budou vypadat stále dobře, zvlášť na 66cm, třeba Baldur's Gate: Dark Alliance - nemůžu si pomoct, ale připadá mi, jako bych se díval na obraz nakreslený na papíře (v dobrém slova smyslu).
PS: Ten kabel co popisuješ, je kompozitní, na LCD by opravdu nestačil, dělal by určitě "duchy" a ostrost by také nebyla nejvyšší.
Pro nejpohodlnější stahování z linksave.in, jen vložte linksave link do JDownloaderu a ten stáhne všechny soubory automaticky.

PSX SCPH-7502 / Microchip
PS2 SCPH-75004 / iceCHIP3+Summ0ne's fix
GC DOL-001 / qoob SX

Obrázek
zetk
VIP
VIP

Hotovost: 20,785.14 PSM
Dostal poděkování: 43 krát

Předchozí

Zpět na PS2: Hardware