Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

Pomalá odezva po propojení s LCD

Diskuse o hardware ze světa PS2 a o konzoli samotné ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod Petan.B v 25 črc 2010, 08:02

Ahoj, chtěl bych se podělit o zajímavou věc. Byl jsem pozvaný ke kamarádovi, který má zmíněný LCD, že si trochu zahrajeme. PS2 jsem vzal svůj. Připojil jsem ho k jeho LCD přes můj SCART RGB kabel. Všechno fungovalo až do spuštění první hry Guitar hero. Reakce zobrazování byly strašně pomalé. Abyste trefili notu, museli ste tlačítko stisknout dřív než se dostalo dolů na značku. Řádově asi o 0.1-0.2s. Ten Guitar hero byl prakticky nehratelný. Pak jsme zkoušeli NFS: Undercover a opět zpožděné reakce. Na ovladači zatočíte a o chvilku později zatočí i auto...

Můj PS2 běží na obyčejné CRT bez problémů a s tímhle jsem se setkal poprvé. Máte někdo podobné zkušenosti?

Ještě doplním, že LCD je staré asi 2 roky.
Petan.B
Common User
Common User

Hotovost: 155.30 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod kozubik88 v 04 lis 2010, 08:32

Tohle dělají LCD televize, které analogový signál kódují do digitálního, což zobrazení trochu prodlužuje. Osobně mám taky podobnou zkušenost s přenosným DVD přehrávačem, který má analagový linkový vstup a tam byla ta odezva okolo 1-2 vteřin. Myslím (ale je to jen můj názor), že kdyby se ps2 propojila komponentním vstupem (3 cinche-RGB) místo kompozitního (1 žlutý cinch nebo konventor na SCART), tak by byla odezva srovnatelná s CRT televizemi.
PS2 77004- 1×Dualshock2 Sony, 1×Dualshock Trust PS2/USB, 32 MB MAX PS2 MC, 1 MB Logic 3 PSX MC, Swap Magic 3.8 CODER, HALDA HER ;)...
kozubik88
Ordinary User
Ordinary User

Hotovost: 2,822.60 PSM

Příspěvekod zetk v 05 lis 2010, 01:26

Každá LCD, stejně jako plazma a i 100 Hz tv převádějí analogový signál do digitálního. Ale s takovým zpožděním jsem se tedy ještě nesetkal. Vždyť kdyby si tam pustil film na domácím kině, tak by mu musel zvuk předbíhat obraz. Možná to je nějaká chyba při připojení přes SCART, možná ta hra byla v NTSC a dekodér v TV to nezvládá a pracuje zpožděně, kdoví. Jen by mě zajímalo co je to za značku TV, abych se jí v budoucnu kdyžtak vyhnul.
Pro nejpohodlnější stahování z linksave.in, jen vložte linksave link do JDownloaderu a ten stáhne všechny soubory automaticky.

PSX SCPH-7502 / Microchip
PS2 SCPH-75004 / iceCHIP3+Summ0ne's fix
GC DOL-001 / qoob SX

Obrázek
zetk
VIP
VIP

Hotovost: 20,785.14 PSM
Dostal poděkování: 43 krát

Příspěvekod kozubik88 v 05 lis 2010, 16:26

No tak ten zvuk je mírně posunutý, je to ale pár ms takže to moc poznat nejde (právě to posunutí zvuku a ovládání jde nejlíp poznat v Guitar Hero 1 a 2). Jinak ty hry jsem zkoušel jak PAL tak i NTSC a obě jsou mirně posunuté. Ale např. když jsem to zkoušel na metrové plazmě (nevzpomenu si na značku), tak jelo vše jak má (propojeno opět přes kompozit), reakce stejné jako u CRT tv.
PS2 77004- 1×Dualshock2 Sony, 1×Dualshock Trust PS2/USB, 32 MB MAX PS2 MC, 1 MB Logic 3 PSX MC, Swap Magic 3.8 CODER, HALDA HER ;)...
kozubik88
Ordinary User
Ordinary User

Hotovost: 2,822.60 PSM

Příspěvekod vormen v 30 lis 2010, 21:45

jak jsem to tady pročítal, tak budu muset koupit komponentní kabel k LCD TV, protože ten kompozit je fakt hnus. Chtěl bych se zeptat, jestli je tento kabel stejnej pro PS2 i PS3? Našel jsem jich na netu plnu za dobrý ceny a většinou je u nich psaný pro PS3 a někde, pro oba typy. Konektor vypadá stejně.
vormen
Rookie
Rookie

Hotovost: 149.05 PSM

Zpět na PS2: Hardware