Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

Propojeni PS2 s plazmou - jak na nejlapsi obraz?

Diskuse o hardware ze světa PS2 a o konzoli samotné ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod Tuba v 03 dub 2008, 15:22

Jaký pouzit kabel pro vymacknuti maxima z obrazove kvality PS2? Zatim pouzivam klasicky zluty cinch kabel, ale s nynejsi TV obraz zacina byt uz priliz odpudivy. zvuk je postarano prez opticky vystup, ten neni potreba resit, dulezity je jen obraz.
TV je plazma s bezpoctem vstupu vcetne hdmi, DVI, komponentni, kompozitni, S-Video, Scart. Nevim presne typ - asi tato
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://www.videoexpert.cz/plazmove-televize/samsung-ps42c96hd

Na foru je par prizpevku k teto tematice, ale tento kabel jsem tady nenasel
www.wisoft.sk/xindex.php?page=xinfo&item=594

Mate s nim zkusenosti?
Dekuji
Tuba
Rookie
Rookie

Hotovost: 0.00 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod petr v 03 dub 2008, 16:40

mám plazmu,taky samsung PS50Q97HD a propojeno to mám s-video kabelem jsem 100%spokojený,ale přes ten komponentní kabel to taky nemusí být špatné ale ta cena.(no i když za ten můj jsem před 6 lety dal skoro litr).
petr
Ordinary User
Ordinary User

Příspěvekod isonom v 05 dub 2008, 07:53

Nejlepší obraz dosáhneš (alespoň teoreticky- doma jsem nezkoušel :) ) , pokud použiješ komponentní (YUV) kabel, ja sám jsem si pořídil RGB Scart kabel, který se dá ale sehnat levněji (viděl jsem ho prodávat do 200 Kč).
Obecně se daji zpusoby propojení seřadit dle kvality (od nejhoršího): kompozitni (cinch) -> S-video -> RGB Scart -> YUV.
PS: je hezké, ze máš i digitalni vstupy (DVI, HDMI), ale jejich výhody bohužel využijes spíše až na novější generaci konzolí, stejně jako vyšší rozlišení svého zobrazovače...
isonom
Rookie
Rookie

Příspěvekod Nanaki v 05 dub 2008, 09:10

Komponentní kabel se dá sehnat i od tří set, a neznamená automaticky nějakou mizernou kvalitu. Rozhodně bude vyšší, než RGB.
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Hotovost: 60,636.50 PSM
Dostal poděkování: 48 krát

Příspěvekod Tuba v 09 dub 2008, 19:14

Díky za rady,
tady je celkem srozumitelný a až na poslední odstavec s Hi-end sestavou a sencor bednami poučný článek.
http://www.hrej.cz/clanky/tema/jak-dostat-z-playstation-2-maximum/

Jdu do komponentního

edit smindek: linky dávaj do CODE, nie url
Tuba
Rookie
Rookie

Příspěvekod jaja99 v 09 dub 2008, 21:28

Zaujimavy clanok, ale odpoved aj tak si uz mal vyssie napisanu. Autor vyborne rozpisal vela veci, vidno ze je dobry odbornik - i ked len teoretik. Ale vam to uplne staci, mate tam vsetko co potrebujete vediet (len neverte takym veciam, ako rozbocovace na scart, ze s-video je "skoro" tak kvalitne akao RGB scart a pod.).
jaja99
C-P MASTER
C-P MASTER

Hotovost: 1,298,370.85 PSM
Medaile: 4
Medaila za reuploadovanie (1) Medaila za pomoc Xbox (1) Medaila za pomoc PlayStation (1) Cleaner medaila (1)
Dostal poděkování: 1275 krát

Příspěvekod Black v 11 dub 2008, 06:45

Tuba píše:Díky za rady,
tady je celkem srozumitelný a až na poslední odstavec s Hi-end sestavou a sencor bednami poučný článek.
http://www.hrej.cz/clanky/tema/jak-dostat-z-playstation-2-maximum/

Jdu do komponentního

edit smindek: linky dávaj do CODE, nie url

potom napis jak si dopad !
Black
Rookie
Rookie

Příspěvekod Tuba v 24 dub 2008, 14:54

Tak po tydnu cekani dosel komponentni kabel na PS2/3 z internetoveho obchodu Wisoft.sk
http://wisoft.sk/index.php?page=info&item=742
.
Na prvni pohled velmi dobre obaleny kabel o delce 1,8. pocet konektoru na strane vystupu celkove 6, 2 pro audio (pravy/levy) a 3 pro video (k cemu je 6. to nevim, v TV na nej neni konektor).

Odpojil jsem originalni cinchovy kabel a bez vedomi pritelkyne propojil konzoli novym komponentnim. Hned po nacteni Mortal kombat tetrisu se pritelkyne divila ze je nejaky ostry obraz (sama neni technicky typ, ale tohodle si vsimla) a zacala si vsimat i topoho, jak ty postavicky krasne vypadaji :-) ja jsem byl samozrejme tez v uzasu - perfektne ostry obraz pri pohledu z 1,5metru, pri blizsim pohledu jdou videt kostecky (nizke rozliseni PS2) se kterymi jsem tedy pocital, ale uz jsou alespon ostre a ne rozmazane jako doted. Co se tyce kvality tak obraz nelze srovant s digitalnim vstupem obycejneho D-Sub z notebooku a to ani pri nizkem vystupnim rozliseni 800*600. Bohuzel PS2 je jasne horsi a digitalni obraz vede.

Celkove jsem s komponentnim kabelem spokojeny, necekal jsem od nej zadne extra zazraky (ani se nemohly konat, kdyz vidite full HD na telce tak vse ostatni je prinejlepsim "slusny" obraz), ale prijemne me potesil oproti klasickemu kompozitnimu. Vsem, kteri vlastni PS2 a nejsou spokojeni s kvalitou zobrazeni puvodniho kabelu doporucuji komponentni kabel (lepsi volbou bude levnejsi 5*ti kolikovi urceny primo pro PS2, preci jen k pripojeni PS3 k TV bude uzivatel volit digitalni cestu).

Timto vsem dekuji za rady a tipy a preji co nejostrejsi hracske zazitky
Tuba
Rookie
Rookie

Příspěvekod mikkes1 v 03 pro 2008, 11:03

Dnes Idem kupovať ten kábel, tak som zvedavý na výsledok, snad bude značný rozdiel.
(PS2-Plazma Philips 107cm)
mikkes1
Rookie
Rookie

Příspěvekod Arnie_one v 03 pro 2008, 12:08

Ja osobne pouzivam (component) RGB tento kabel, kvalita oproti klasice je neporovnatelna, progresive scan treba u God of War funguje vyborne, NTSC taktez.
Kazdopadne kdo ma plasmu nebo LCD tv je to snad povinost, zakladni kabel na techto zarizenich spis obraz "mutuje" :)
Objednaval sem z USA cena asi 800,- uz si to presne nepamatuju.

Obrázek
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Hotovost: 21,271.86 PSM
Dostal poděkování: 13 krát

Příspěvekod mikkes1 v 04 pro 2008, 12:02

Dnes som dostal odpoved z technickej podpory Playstation že najlepší obraz na Plazme dosiahnem cez konektor S-video
Tak uvidíme, ja som si už objednal tento kábel "PS2 component HD video/audio cable Konig " myslím si že dosiahnem lepší obraz ako cez S-Video.
mikkes1
Rookie
Rookie

Příspěvekod Arnie_one v 04 pro 2008, 12:09

Dle myho je to blbost, oni ani v centru SONY nevymenuji optiku a reknou rovnou, ze je to spotrebni zbozi. S timhle jsem se setkal primo, pri reklamci ps2.
Jak nekdo mue srovnavat S-vhs a componet. Vzdyt komponent se vede kazda barva zvlast u "S" uz jde do tv vse splacane. Pomoci komponentu jde dosahnout i HD rozliseni (xbox360 na komponent jede na 1080i) Kazdopadne klasika svhs, cinch je stejny obraz, pouze komponent je o necem jinem a ocima viditelny rozdil.
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Příspěvekod mikkes1 v 04 pro 2008, 13:23

Som rád že niekto zdiela môj názor...:)
mikkes1
Rookie
Rookie

Příspěvekod zetk v 04 pro 2008, 13:57

mozna ze na technicke podpore ani nevedi ze nejaky komponentni kabel existuje,nebo si ho pletou s kompozitnim.beztak tam sedi naka sekretarka :)
Pro nejpohodlnější stahování z linksave.in, jen vložte linksave link do JDownloaderu a ten stáhne všechny soubory automaticky.

PSX SCPH-7502 / Microchip
PS2 SCPH-75004 / iceCHIP3+Summ0ne's fix
GC DOL-001 / qoob SX

Obrázek
zetk
VIP
VIP

Hotovost: 20,785.14 PSM
Dostal poděkování: 43 krát

Příspěvekod Arnie_one v 04 pro 2008, 19:18

zetk:

Ne tohle ti prave sekretarka nerekne, kde jsou odbornici to nevim ..........
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Další

Zpět na PS2: Hardware