Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

PS 2 a Play station 1

Diskuse o hardware ze světa PS2 a o konzoli samotné ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod hellhouse v 06 dub 2011, 10:33

Zdravím všechny.
Nedávno jsem zakoupil již použitý PS 2. PS 2 je očipovaný. Nainstaloval jsem si i Freemacboot pomocí rad z tohoto fóra. Podstatné je že vše funguje skvěle. PS 2 hry originální načítá hned. Stejně tak i zálohy PS 2 her. Bez problému přehrávám i AVI filmy (SMS), i filmy ve formátu DVD (3x restart konzole a vždy naskočí). Jediný problém je u přehrávání PS One her. Nenačte mi ani originál ani kopii. Nevíte někdo co s tím? Nějaké rady tipy k vyzkoušení? Docela mě mrzí že tohle nejde.
hellhouse
Rookie
Rookie

Hotovost: 2,767.95 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod MoMo v 06 dub 2011, 11:40

Možná bys neměl míchat věci, které k sobě nepatří. Jestli je PS2 ochipovaný, tak nepotřebuješ FreeMcBoot.
Nenapsal jsi typ konzole ani chipu. Podle toho 3x reset pro spuštění DVD filmu, mi to připomíná starý chip Sniper, ale myslím, že toto ovládání mělo asi starších chipů víc. Na PS1 hry byly ty resety 2. Vložit disk, zavřít a dva resety.
Je, ale taky možné, že konzole nečte CD, i to se může stát. Přehraje hudební CD? Origo i pálený? Jestli ano, je to ovládáním chipu. Jestli ne je to laserem.

MoMo dostal poděkování od:
hellhouse
MoMo
Moderátor
Moderátor

Hotovost: 275,312.42 PSM
Medaile: 1
Medaila za pomoc PlayStation (1)
Dostal poděkování: 71 krát

Příspěvekod hellhouse v 06 dub 2011, 11:51

Model mám č. SPCH 39004. A ted po mnoha zkoušeních mi načetlo PS ONE hru, ale rychle jsem vystřízlivěl, zobrazilo ji jako hudební cd a šlo přehrávat hudební stopy. Tak nechápu.
hellhouse
Rookie
Rookie

Příspěvekod MoMo v 06 dub 2011, 12:16

Něco jsem našel tady na fóru: post56411.html#p56411

A pak tady:
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://www.modchipstore.com/PS2-Ripper-IV-ModChip-V1-12-PSTwo-16199.html
dole jsou postupy, jak spouštět různé disky.

Tak zkoušej.

MoMo dostal poděkování od:
hellhouse
MoMo
Moderátor
Moderátor

Hotovost: 275,312.42 PSM
Dostal poděkování: 71 krát

Příspěvekod hellhouse v 06 dub 2011, 12:43

Tak přicházím s pozitivním výsledkem. Druhý odkaz mi pomohl. Takže k puštění PSX hry na PS2 je nutné:

1. Otevřít mechaniku
2. vložit cd
3. podržet tlačítko RESET (konzole se vypne po zajetí cd dovnitř konzole)
4. podržet RESET pro zapnutí konzole pouze do doby, než se rozsvítí modrá kontrolka (pro tlačítko vyjmutí disku) pak ihned pustit a vše šlape.

Tímto děkuji tobě MoMo. Zároveň snad tento topic pomůže i ostatním.
hellhouse
Rookie
Rookie

Příspěvekod Morpho v 27 čer 2011, 23:00

Viem ze sa to tu uz vela krat preberalo ale nejak som nenasiel odpoved na moj problem.
Moja slimka jednoducho neberie zalohy PSX hier (PS2 slapu bezchybne).
Je potrebne nieco nastavit pripadne stlacat atd aby ich vedelo nacitat?

Optika ani nic podobne to nieje na 100% konzola ma len 3 dni ma scph 90004 CB
chip je v nej len 1 den konkretne modbo 4.0
"Z" pripojene nie je chip montoval modder nie ja

Skusal som po vlozeni a spusteny konzoly aj 2x reset ako uvadza manual ale bezvysledne aj po niekolkych pokusoch
skusil som aj najskor vlozit psx hru a potom zapnut konzolu + 2x reset
aj zapnut konzolu vlozit psx hru a potom 2x reset a stale nic vedel by mi niektoporadit kde je problem?

edit "dakujem za zlucenie prispevkov rad by som pouzil THANK ale neviem kto to ma na svedomi ;)"

edit: takze problem vyrieseny pokial by niekto na toto narazil staci par krat vypnut a zapnut konzolu prdrzanim tlacidla vypnutia vlastne ked sa dlhsie pri zapinani podrzi vypne sa konzola sama potom staci konzolu zapnut bez psx cd vlozit ho dnu a zavriet dvierka ak hru nenacita otvorit cd 2x reset nehat nacitat ps2 menu a cd zavriet ak nejde na prvy pokus zas otvorit a zas 2x reset maximalne na 2x psx hra chyti a ide no vyskytol sa dalsi problem na spodu obrazovky mam nepekny cierny pas nema niekto nejaku radu ako natiahnut obraz aby bol pekne cely?

edit: takze opat k veci v prvom rade sa ospravedlnujem za spam ktory tu prevadzam
presiel som si este par krat forum a problematiku psx hier na konzolach ps2 a dosiel k zaveru
ze aj na to je tu odpoved a to ze hry ktore mi sposobuju ten cierny nepekny pas su pravdepodobne v ntsc
takze nema vyznam tuto vec riesit nakolko TV ktore mam ma automaticku detekciu signalu ale pravdepodobne to sposobuje hra samotna
v spolupraci s pal konzolou a teda nema vyznam to tu nejak rozmazavat takze neham na kompetentnych ci tento moj spam premazu alebo nie

edit smindek: nabudúce ak budeš písať príspevky v krátkom slede po sebe stačí ak použiješ funkciu Upravit :wink:
Obrázek
Obrázek
-------------------------------LINKER-------------------------------
Morpho
Common User
Common User

Hotovost: 1,691.95 PSM

Příspěvekod Airblader v 20 srp 2011, 15:58

Zdravím

Mám SCPH-30004 a nečte mi hry na Playstation 1 ,na PS2 čte normálně i hudbu ,je v něm modchip a myslím si že Laser na DVD je mrtvý protože nečte nic co je na DVD ,Děkuju za odpověď
Airblader
Rookie
Rookie

Hotovost: 1,231.61 PSM

Příspěvekod smindek v 20 srp 2011, 18:11

Otvor mechaniku, vlož PS1 hru a ked je otvorená stlač 2x za sebou reset. Rýchlosť stlačenia skús viac krát, raz rýchlejšie, druhý krát pol sekundová pauza a tak.
Obrázek
.......This is not real world......
smindek
Super Moderátor
Super Moderátor

Hotovost: 227,743.39 PSM
Hviezda administrátora (1)
Dostal poděkování: 257 krát

Příspěvekod Airblader v 17 říj 2011, 16:40

Tak jsem tu zase .

Nic jsem nevyřešil ,pamatuji si že kdysi jak jsme ho koupily (použitý) tak všechno jelo i ty hry na PS1 na prvý pokus to chytlo bez těch kombinaci resetu ,už si nejsem jistý co nešlo první jestli PS1 hry nebo DVD .Když přidržím čtverec při startu a potom to restartuju nebere už ani PS2 CD hry ale po dalším resetu jo. kdyby někdo pomohl byl bych moc šťastný ,Děkujem
Airblader
Rookie
Rookie

Příspěvekod futyori v 18 říj 2011, 07:33

pre dvd s filmom skus pridrzat power tlacitko dovtedy, az kym sa ti neobjavia tie modre oblaciky (browser) na obrazovke, potom ho pusti
skus este aj ps2 hru na cd. to by malo fungovat bez stáčania tlacidiel (iba vlozis cd a stlacis kratko reset)
futyori
PS Konzultant
PS Konzultant

Hotovost: 29,536.04 PSM
Dostal poděkování: 45 krát

Příspěvekod Airblader v 01 lis 2011, 15:46

Ten DVD film vyzkoušet nejde protoře mi to neni ochotný načíst .
Airblader
Rookie
Rookie

Zpět na PS2: Hardware