Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

PS2 a komponentní kabel?

Diskuse o hardware ze světa PS2 a o konzoli samotné ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod Loveman v 13 bře 2007, 12:44

Zdravím, podařilo se už někomu sehnat tenhle kabel pro PS2? Včera jsem ho na netu hledal a nikde ho nemaj, ale přitom v manualu od konzole se připojení přes komponent(YUV,YPrPB) uvádí jako možné. Tak nevím. Jde mi hlavně o to, že přes něj funguje progressive scan!
Loveman

Hotovost: Locked

Příspěvekod 5h1nj1 v 13 bře 2007, 17:40

Nemam dojem, ze by byl az takovy problem ho sehnat. Treba zde:
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://www.wisoft.sk/index.php?page=info&item=594

Zajimavy je take HDTV player s upscalingem obrazu a pochopitelne komponentnim kabelem:
http://www.playcentrum.cz/hdtv-player-blaze-ps2-380301.htm

Neni to zadna reklama, jen nahodne linky. ;)
5h1nj1
VIP
VIP

Hotovost: 0.00 PSM
Dostal poděkování: 1 krát

Příspěvekod sothis v 30 pro 2011, 13:26

Ahoj !
Mám tento problém.Před nedávnem jsem si zakoupil ( a asi bohužel ) no name komponentní kabel.Po zapojení byl obraz lepší než z rgb,ale po čase cca tak každých 5-10 minut mi zčerná neboli vypadne obraz ( zvuk jde ) na 2 sec. a pak je vše ok.Celkem mě to otravuje.Nevíte někdo ,čím by to mohlo být??Já mám podezření,že je kabel špatně odstíněn.Stál sice pár kaček,ale i tak to naštve.Kabel jsem zkoušel ,jak se svou starou 50004,tak s novou 90004 a dělalo to u obou.Má někdo zkušenosti s orig.kabelem od Sony ? Vyplatí se do něj investovat ? Obraz jak u GT4 nebo G.O.W.2 vypadal skvěle,takže bych nerad zase skončil u rgb.
Ještě jsem našel na netu tento typ "Kabel PS3 HD Component 2,5 m BigBen" vypadá,že by taky mohl být ok nebo radši Sony ?
Dík za odpovědˇ.
sothis
Rookie
Rookie

Hotovost: 1,839.56 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod jaja99 v 30 pro 2011, 14:05

Vyskusaj to napojit na iny tv, ja skor tipujem, ze problem bude tam, pripadne v nastavniach. Kabel by sa takto nemal chovat...

jaja99 dostal poděkování od:
sothis
jaja99
C-P MASTER
C-P MASTER

Hotovost: 1,298,370.85 PSM
Medaile: 4
Medaila za reuploadovanie (1) Medaila za pomoc Xbox (1) Medaila za pomoc PlayStation (1) Cleaner medaila (1)
Dostal poděkování: 1275 krát

Příspěvekod vosik199 v 30 pro 2011, 14:17

Jak říkal jaja tak bude problém někde v nastavení nebo v TV.
Ja mam komponentní kabel od konigu a jak jsem to poprvé zapojil tak mi nešel obraz ale jenom zvuk , zkoušel jsem to zapojovat všelijak ale ani jednou to nešlo, nakonec jsem to dal tak jak to má být (měl jsem to tak i u prvního zapojení).
Nešlo mi to kvůli nastavení měl jsem nastavené RGB místo toho druhého :D.
Ještě že jsem měl ten původní kabel :)

Edit: Obraz na plazmě přes toten kabel je úplně nadherný,sice některé hrany jsou trochu "kostičkované" ale to mi nevadí :D
Edit2: Jak se tak dívám na ten obraz tak ani ty "kostičkované" hrany tam nejsou,takže uplně špičkový obraz (zaleží taky na hře :D)

vosik199 dostal poděkování od:
sothis
vosik199
Rookie
Rookie

Hotovost: 7,530.56 PSM
Dostal poděkování: 1 krát

Příspěvekod sothis v 31 pro 2011, 18:20

No tak jsem to zkusil na jiné tv ( taky LCD ) a výsledek je stejný viz odkaz
http://www.youtube.com/watch?v=iqDu8MMPduA&feature=youtu.be

Tak si myslím,že je ten problém v tom kabelu,už jsem si pro jistotu objednal jiný a doufám lepší. :D
Ono vypadávání obrazu,zrovna při závodech aut ( GT4 ) není zrovna moc dobré.

Tak už jsem si ten problém vyřešil sám,opravdu to bylo tím kabelem.Tedˇ to šlape jak má :D

Ten kabel jsem koupil tento ,jak už jsem psal výše - Kabel PS3 HD Component 2,5 m BigBen.
A dá se koupit třeba tady
http://www.gameshop.cz/kabel-ps3-hd-component-25-m-bigben-komponentni.html
Naposledy upravil MoMo dne 10 led 2012, 22:44, celkově upraveno 2
Důvod: Sloučení dvou po sobě jdoucích příspěvků
sothis
Rookie
Rookie

Hotovost: 1,839.56 PSM

Příspěvekod plisa v 24 led 2012, 14:49

Z důvodu zamčení mého tématu (tímto se adminům omlouvám za duplicitu) se poptám na radu zde.
Můj dotaz a problém zněl takto:

"Ahoj, co se konzolí týče sem naprostej začátečník a tak bych rád poprosil někoho o radu. Mám LED televizi Samsung a když k ní playstationa připojím přes "obyčejný" kabel, který byl součástí balení, tak vše funguje bez problémů ale obraz není zrovna nejlepší. Koupil sem si teda komponentní kabel (5x cinch original od Sony), který by měl mít kvalitnější obraz, ale po zapojení jsou barvy úplně jiné, než mají být (např. u GT4 je všechno do žluté barvy, u FIFA zase do fialové) a obraz se v horní části jakoby třepe a je slyšet takový šum... Nevím jestli je problém někde v nastavení a nebo to prostě ta televize neumí přebrat. Jediné co sem nastavil, tak v menu playstationa výstup Y/Pr/Pb a poměr stran 16:9, jako má televize. Najde se tu někdo, kdo by mi dokázal poradit, čím to je způsobeno?"

ještě dodám, že před tím, než jsem koupil originalní kabel od Sony, tak jsem pořídil nějaký "noname", který dělal to samé, takže v kabelu by problém být asi neměl
plisa
Rookie
Rookie

Hotovost: 1,305.95 PSM

Zpět na PS2: Hardware