Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

PS2 - nenaběhne obraz ani zvuk

Diskuse o hardware ze světa PS2 a o konzoli samotné ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod xxx9955 v 29 črc 2010, 12:33

Dobrý deň.
Chcel by som poprosiť o radu s mojim PS2. Keď sa spúšťa napíše, že Modbo čip, takže asi ten tam je. No a problém je takýto:
Keď zapojím konzolu do elektriky a vložím akoprvé hru z PS2 tak ide a idú aj všetky ostatné, no keď vložím hru PS1 tak ide a aj všetky hry z PS1 doradu. Keď však vložím opäť hru z ps2 tak sa načíta tá ukážka sony, napíše, že playstation 2 a keď sa má začať načítavať hra tak sa zasekne na čiernej obrazovke a nič sa nedeje, ale mechanika sa točí. Potom musím vytiahnuť konzolu z elektriky a počkať pár minút(2-15) kým znova pôjdu hry. Je to normálne, alebo to je čipom alebo čo s tým mám spraviť?
Ďakujem.
xxx9955
Rookie
Rookie

Hotovost: 265.80 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod futyori v 30 črc 2010, 08:21

Stretol som sa s tym uz aj ja. obcas staci, ak konzolu nechas vypnutu kratky cas (1 min), aby sa chip resetol. Niekedy je to zapricinene tenkymi vodicmi napajania a kostry (+-). Ak ti funguju vsetky hry normalne, nevidim dovod zasahovat do konzoly.
futyori
PS Konzultant
PS Konzultant

Hotovost: 29,536.04 PSM
Medaile: 1
Medaila za pomoc PlayStation (1)
Dostal poděkování: 45 krát

Příspěvekod tomokor15 v 30 črc 2010, 11:07

na doske čo idu tie on of tak to ma dva kabliky ked prepojis prve dva zapne sa ked druhe dva vysuniesa toje cele da sa to nejakym vodičom
Nema ti kto hodit na pam.kartu FreeMCboot? napiš mi
tomokor15
Common User
Common User

Hotovost: 2,628.60 PSM

Příspěvekod David50G v 30 črc 2010, 18:26

75004 to se mi zdá že to je ta poslední verze
David50G
Common User
Common User

Hotovost: 306.55 PSM

Příspěvekod futyori v 01 srp 2010, 12:04

nie, nie je to posledna verzia. tie konzoly (ktoru mas aj ty) su zo slim verzii asi najlepsie a najviac vydrzia (co sa tyka znicitelnosti neodbornym zasahom). je tazke urcit chybu bez toho, aby to clovek videl. moze to byt aj obycajna poistka na plosaku. skus ich premerat multimetrom (na plosaku su oznacene PS + cislo). su to take cierne mrnave diely podobajuce sa na SMD rezistory.

futyori dostal poděkování od:
David50G
futyori
PS Konzultant
PS Konzultant

Příspěvekod CsuJak v 05 říj 2011, 16:29

Čau,

chtěl by jsem prosím poradit s takovým problémem..
Mám čipovanou konzoli PS2 slim verzi 75004. Čip Modbo Chip v. 1.93.
Teprve včera mi přišla a už dnes mi blbnou hry. Kdykoliv vložím jakoukoliv zálohovanou hru vše se načte v pořádku, až do loga "PlayStation 2" (Někdy "ModboChip") ale pak se jen buďto objeví černá obrazovka, nebo se objeví nápis "Unable to read disc" a nebo se zobrazí obrazovka s paměťovými karty a diskem, který když spustím tak se po chvíli znovu objeví karty s diskem (a pořád dokola) a někdy se objeví i červená obrazovka s nápisem "Please insert PlayStation 2 disc" (nebo podobně)

Je to zvláštní, protože ještě včera mi nějaké hry šly a dnes už nejdou.

Vypaloval jsem Alcoholem 120%, Nero 7 i DVD Decrypter na DVD-R (od Sony i Verbatim) nejnižší rychlostí (4x)

Už nevím co zkusit. Prohledával jsem google, ale nikde to buď není pořádně dokončené, nebo to ani není.

Prosím poraďte :/

Děkuji

AKTUALIZACE: Tak už mi to převážně ukazuje pouze tu červenou obrazovku, nebo Unable to Read Disc.. Některé hry rozjedu (Final Fantasy X-2, ale ukáže se menu a když dám "New Game" tak to přeblikne na černou obrazovku a ukazuje to jen titulky..
Dále to spustí "Dog's Life, ale u toho je problém znovu úvodní scéna, která se zasekne (i zvuk i obraz), pak to vypadá nadějně i s Tekkenem 5, u kterého se ukáže nápis "NAMCO" a pak nic.. )

Hledal jsem a hledal ale nikdy žádné řešení :cry:
CsuJak
Rookie
Rookie

Hotovost: 1,580.95 PSM

Příspěvekod futyori v 06 říj 2011, 10:37

ak ti niektore hry nabehnu, tak chip by mal byt v poriadku.
bude to podla mna zlou optikou. vtedy robieva konzola to, co popisujes :(
futyori
PS Konzultant
PS Konzultant

Předchozí

Zpět na PS2: Hardware