Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

PS2 schp 39004

Diskuse o hardware ze světa PS2 a o konzoli samotné ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod martilulin v 17 led 2008, 22:54

Vazeni,koupil jsem tuto konzoli jako nefunkcni.Pri oprave jsem zjistil provedenou montaz cipu,nevim jaky to je.Jelikoz zavada byla banalni,nemusel jsem to cele rozhazovat a tak jsem to nezjistil,nicmene montaz je provedena prasecim zpusobem.Jde mi o to,ze po zapojeni konzole,bez problemu nacte original PS1 hry a muzu hrat.Palene PS1 hry nenacte a vyzve me abych tam vlozil disk pro PS.Funkcnost PS2 her jsem jeste neoveroval,nemam je,ale dvd nacte a zustane v nabidce u browseru.Chci se zeptat jestli pro hrani tech palenych cd musim ten cip nejak aktivovat,nebo neco delat po cas nacitani hry.Je to moje prvni ps2v zivote a tak o tom vubec nic nevim.Diky moc
martilulin
Rookie
Rookie

Hotovost: 0.00 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod smindek v 17 led 2008, 23:04

Záleží aký chip máš v tej konzole. Napríklad ja mám ešte starší a tak pri PSX hrách musím 2x resetnúť konzolu. Čiže vložím PSX hru a ked je ešte otvorená mechanika tak 2x resetnem. Prípadne dám konzolu do standby modu, zapnem konzolu a hned nato 2x reset.
Obrázek
.......This is not real world......
smindek
Super Moderátor
Super Moderátor

Hotovost: 227,743.39 PSM
Medaile: 1
Hviezda administrátora (1)
Dostal poděkování: 257 krát

Příspěvekod futyori v 19 led 2008, 09:40

tak ako hovoril smindek, zalezi na tom aky mas chip. pri starsich chipoch boli rozne techniky na spustenie hier na psx (dat hru psx, vypnut konzolu, zapnut konzolu a drzat pover tlacitko az kym sa neobjavia tie modre oblaciky, pustit pover tlacitko a konzola nacita hru a este taketo podobne techniky).
pri tychto chipoch sa aj dvd spustaju vacsinou tym istym sposobom ako hry na psx.
zisti aky tam mas chip a daj to sem, popripade daj sem foto toho chipu.
futyori
PS Konzultant
PS Konzultant

Hotovost: 29,536.04 PSM
Medaile: 1
Medaila za pomoc PlayStation (1)
Dostal poděkování: 45 krát

Příspěvekod edguy v 24 led 2008, 17:46

Zdravím!

Kamarat ma PS2 hrubu s čipom ale nečita mu už napaľované hry iba originaly .Neviem aky ma čip.Potrebujem vedieť akou kombinaciou klaves sa da dostať do menu chipu,či funguje.
PC Intel Celeron D 330 2678MHz 1024MB ASUS A9550(128 MB), DVD napaľovačka, HDD SB(160GB)+ext.HDD WD(320GB)+WEBCAM
PSONE+CHIP+DUAL SHOCK
PSTWO +SWAPMAGIC+2xSONY DUALSHOCK+WIRELESS DUALSHOCK GENIUS+MC SONY 8MB+LIGHTGUN 4GAMERS+USB KEYBOARD DELUX
edguy
VIP
VIP

Hotovost: 4,489.05 PSM
Dostal poděkování: 21 krát

Příspěvekod Nanaki v 24 led 2008, 17:52

No, pokud předtím ty hry četl a teď ne, nemusí být problém chipu. Spíš bych řekl, že není.

Tipnul bych to na problém optiky, přeci jen, originály bývají vyrobené dobře, a drží se déle, než pálenky. Když jsem měl ještě minulý PS2, po čase také přestal číst pálené CD, ale originály četl pořád.

Jinak, pokud nevíš, jaký má chip, bude docela problém se nějak dostat do menu. Ne každý chip ho má, a musiš znát typ.
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Hotovost: 60,636.50 PSM
Dostal poděkování: 48 krát

Zpět na PS2: Hardware