Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

PS2 Slim SCPH-70004 : problém GT4

Diskuse o hardware ze světa PS2 a o konzoli samotné ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod Vampire v 23 led 2008, 21:59

Chtěl bych se zeptat na jednu věc - mám PS2 slim SCPH 70004 bez čipu,používám pouze originální hry.Zakoupil jsem Gran Turismo 4 Platinum a bohužel nejde spustit.Po vložení konzole "zamrzne" ,nenajede ani logo.Všechny ostatní hry fungují bez problémů.Hru jsem zkoušel u kamarádů na jejich konzolích a jim funguje.Nevíte někdo,v čem může být chyba?
Děkuji za odpověď.
Vampire
Rookie
Rookie

Hotovost: 0.00 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod Nanaki v 23 led 2008, 22:22

Hmm. Co mě napadá, je, že ti konzole nečte DVD9. Oni s tím mají PS2 celkem problém, záleží často kus od kusu. Zkusil bych nějakou jinou hru, co je na DVD9, jestli půjde, nebo ne. Např. God of War, oba díly jsou na dvouvrstvým médiích...

Nicméně řešení je celkem jednoduché. Odnést konzoli do servisu, přeci jen, jít by to mělo. Snad je ještě v záruce...
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Hotovost: 60,636.50 PSM
Dostal poděkování: 48 krát

Příspěvekod Vampire v 23 led 2008, 22:35

Děkuji za brzkou odpověď.V záruce již bohužel není.Nemám moc informací ohledně konzolí a chtěl bych se ještě zeptat.Skutečnost,že konzole nečte DL DVD je daná technickou závadou?
Jiná příčina tedy není?Můžete mi poradit,co mohu dělat,abych v budoucnu mohl spouštět i DL disky?
Vampire
Rookie
Rookie

Příspěvekod Nanaki v 23 led 2008, 23:15

No, lépe řečeno, s mými znalostmi na jinou příčinu nemůžu přijít... :lol: Nicméně bych řekl, že to bude ono. V neupravené konzoli se dá perovat maximálně s vadným přístrojem a vadnou hrou. Hra, jak je vidět u ostatních jde, takže by měla být v pořádku. Zbývá tedy nejspíš ta konzole.

Ale. Neřekl bych, že se musí jednat přímo o závadu, všechny věci stárnou a jejich vlastnosti se zhoršují. U elektroniky může smrt příjít nečekaně rychle. DVD DL jsou obecně náročnější, a to jak na výrobu, tak na čtení. Není tedy nijak překvapivé, že je něco přestane číst. Sám jsem měl vypalovačku, která po čase přestala číst a pálit DL, ale obyčejná DVD pořád šly.

Možností řešení je docela dost, i když je jasné, že ne každé bude vyhovovat. Napíšu přehled, a podotýkám, nejsou řazena podle dostupnosti, ceny, atd...

1. Koupě nové konzole - tady s enic nezkazí, je veliká šance, že taková konzole bude fungovat, jak má. A když ne, reklamovat.
2. Autorizovaný servis - i když není záruka, nevadí, konzoli opraví, přeci jen, nedělá, co má. Bude to ale něco stát, to bezpochyby.
3. Neautorizivaný servis - i zde na fŕu jsou lidé, kteří se v technice vyznají opavdu dobře. Arnie_One se přímo nabízí. Samozřejmě, bez oficiální záruky, ale určitě je možné se domluvit.
4. Koupit si optiku, a vlastními silami jí vyměnit - aneb : "Když se na to cítíte"...
5. Rezignovat na DVD9 - i tak je obrovské množství her, které je možné hrát, zase tolik DVD9 her není.
6. Začít používat Swap Magic, chip - všechny DVD9 hry existují (samozřejmě, ehm, neoficiálně) i ve verzi DVD5. Buď rozdělené, s downsamplovanými videi, případně bez těch videí.

Mno, zhruba všechno...
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvekod jaja99 v 23 led 2008, 23:59

Mna este napada jedna vec. Platinovky zvyknu byt aj niekedy horsie vylisovane. To, ze cita u kamarat este neznamena, ze hra je dobre vylisovana. Ja by som skusil reklamovat hru (vymenit za iny kus) a potom ten novy kus vyskusat. Pripadne, ak je moznost, zobrat konzolu do predajne, kde tu hru predavaju a na mieste vyskusat iny kus. Mozno to pomoze....
Inak asi plati to, co uz bolo vyssie popisane...
jaja99
C-P MASTER
C-P MASTER

Hotovost: 1,298,370.85 PSM
Medaile: 4
Medaila za reuploadovanie (1) Medaila za pomoc Xbox (1) Medaila za pomoc PlayStation (1) Cleaner medaila (1)
Dostal poděkování: 1275 krát

Příspěvekod Vampire v 24 led 2008, 08:35

Děkuji za rady.Jde také o to,že kamarádi mají ještě starší verze PS2 (ty větší - konkrétní SCPH neznám) a mají konzole čipované,což může z vašich názorů ovlivnit čtení DL DVD.
Pokud bych chtěl svou konzoli opatřit chipem,můžete mi poradit,který je nejvhodnější pro mou slim konzoli a se kterým bych ty DL rozchodil?Kolik to asi celé i s prací stojí a kde,případně kdo je schopen tu práci vykonat.
Za každý názor budu vděčný.Děkuju
Vampire
Rookie
Rookie

Příspěvekod jaja99 v 24 led 2008, 08:56

Hore klikni na banner nasho sponzora Wisoft, tam najdes vsetky odpovede. Pripdne doporucujem kontakt priamo na nich (najlepsie mail).
Dalsia moznost je nas Arnie_one. Tiez cez PM. Rozoberat to tu je zbytocne.

edit: ale chip ti nevyriesi problem s citanim DL diskov. Ked ti necita optika dvojvrstvove lisovane, tak ani svatena voda uz tam nepomoze (bez zasahu technika).
jaja99
C-P MASTER
C-P MASTER

Hotovost: 1,298,370.85 PSM
Medaile: 4
Medaila za reuploadovanie (1) Medaila za pomoc Xbox (1) Medaila za pomoc PlayStation (1) Cleaner medaila (1)
Dostal poděkování: 1275 krát

Příspěvekod Nanaki v 24 led 2008, 09:20

Vampire píše:Děkuji za rady.Jde také o to,že kamarádi mají ještě starší verze PS2 (ty větší - konkrétní SCPH neznám) a mají konzole čipované,což může z vašich názorů ovlivnit čtení DL DVD.
Pokud bych chtěl svou konzoli opatřit chipem,můžete mi poradit,který je nejvhodnější pro mou slim konzoli a se kterým bych ty DL rozchodil?Kolik to asi celé i s prací stojí a kde,případně kdo je schopen tu práci vykonat.
Za každý názor budu vděčný.Děkuju

Já to ale psal trochu jinak. S čipem, nebo se SM budeš moci využívat pálené hry. Včetně DVD5 verzí her, které jsou v originální verzi jen na DVD9. Jinak jak už napsal jaja, pokud DVD9 nejdou, bohužel, servis čeká (případně jiné řešení ze seznamu).
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvekod Vampire v 24 led 2008, 12:26

Děkuji za odpovědi a za zájem mi pomoci.Teď už v tom mám zase trochu víc jasno.Zkusím se tedy obrátit na Arnie_one a snad se nějak domluvíme.
Jen pro informaci - toto je nejlepší forum z těch 12,na kterých jsem registrovaný - velmi rychlé odpovědi - směrodatné odpovědi - prostě super - pochvala všem,co forum provozují.Dík
Vampire
Rookie
Rookie

Zpět na PS2: Hardware