Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

Repro 5.1

Diskuse o hardware ze světa PS2 a o konzoli samotné ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod D-a-v-i-d v 04 zář 2006, 11:58

Hledam nejakej 5.1 repro k PS2 (v budoucnu PS3), nevim jestli musi mit opticky vstup nebo staci nejaka redukce, kazdopadne s tim optickym vstupem stoji treba 6-7 k a ja bych dal max 4k.Nevite o nejakych?
D-a-v-i-d

Hotovost: Locked

Příspěvekod jaja99 v 04 zář 2006, 12:13

Necakaj, ze ti tu niekto poradi nejaky presny model. To si musi vybrat sam. Treba si ale uvedomit, ze je NUTNE kupovat komplet aj so zabudovanym dekoderom, nestaci IBA aktivne repro. Tym padom ta cena uz zalezi od samotnej vybavy a pod. Urcite by som ti VELMI VELMI doporucoval si trochu viac siahnut do vrecka, inak to budes lutovat. Ak totiz kupis system s dekoderom, tak jednu cast ceny tvoria samotne repraky a druhu ten dekoder s elektronikou. A za 4tis. nekupis ani slusne aktivne repraky, nie este procesor. U PC je to trochu inak, tam to viec vyriesit (dekodovanie na 5+1 kanal) priamo v PC, ale pri PS2 to musis riesit externe. Ja ti doporucujem si to poriadne este premysliet a investovat do ozvucenia min.10tis., ked nie viac. Treba si uvedomit, ze slusny system sa pouzit vsade, vydrzi velmi dlho a nebudes musiet ho menit mozno ani o 10 rokov. Je to tak aj investicia do buducnosti. Urcite by sa ti nepacilo, keby si "vyhodil" za ozvucenie 6tis. a neskor zistil, ze ho hraje uple na figu.
Enjoy!
jaja99
C-P MASTER
C-P MASTER

Hotovost: 1,298,370.85 PSM
Medaile: 4
Medaila za reuploadovanie (1) Medaila za pomoc Xbox (1) Medaila za pomoc PlayStation (1) Cleaner medaila (1)
Dostal poděkování: 1275 krát

Příspěvekod vampireau v 05 zář 2006, 10:14

Mno, je ešte tretia možnos.. A pravdepodobne najvýhodnejšia.. Kúpi starší zosilovač/dekodér a da si spravi u niekoho reproduktory. Neolutuješ... a na plechové skrinky rovno zabudni..
vampireau
Veterán fóra
Veterán fóra

Hotovost: 147.50 PSM
Dostal poděkování: 1 krát

Příspěvekod Arnie_one v 05 zář 2006, 11:22

Myslím, že jde taky o to kdo jak má velký prostor, jestli je v bytu nebo RD. Muzes si spocitat naplneni mistnosti, jak silne repro vyuzijes. Na druhou starnu pokud jsi v v bytu asi zadny extra zvukovy system potrebovat nebudes, nevyuzijes ho ani z 10% :(
Neco jiynho je "potreba" zvukovych a video kodeku :(
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Hotovost: 21,271.86 PSM
Dostal poděkování: 13 krát

Příspěvekod jaja99 v 05 zář 2006, 12:25

Priestor sa prave spravnou volbou ozvucenia da "zvacsit". V tom cely ten figel. Je pravda, ze do panelaka je zbytocke kupovat 5x150W, lebo to v zivote nevybudis. Ale je tiez blbost si kupovat mini repraciky 5x2W iba koli tomu, ze mas izbu 2x2,5m. Pri pristorovom ozvucovani sa kladu ine kriteria ako pri klasickou stereo, hlavne co sa tyka hudby. Kedze povodny dotaz bol na repro 5.1 ku PS2 (neskor PS3), tak drzme tychto kriterii. Ziadne "upravovanie" pri dnesnych cenach uz nedoporucujem, je to zbytocne. Ja sice nie som zastanca aktivnych reproduktorov (vynimka je iba Bose), ale pre nenarocne domace kino by to mohlo stacit. Je maly predpoklad, ze na PS2 bude pocuvat vaznu hudbu, na efekty pre hry to ale bohate postacuje. Ako vieme, zatial original Dolby Digital hry nie su, teda keby sme sa nepozerali do buducnosti (PS3), tak mu v pohode staci Dolby Pro Logic (propadne lepsie 2). Toto je rada odbornika.
Teraz par slov, co by som kupoval ja na jeho mieste. NIKDY nekupujem veci tzv. viac v jednom. Stale vsetko oddelene, jedinu vynimku tu tvori receriver (radio so zosilovacom). Aj v tomto pripade by som volil kupu samostatnej zosilovacej jednotky (receiver) a samostatne reproduktory (zostavu 5.1). Subwoofer by musel byt aktivny (nikdy nekupujte pasivny). Je to sice "drahsia" varianta, ale z kazdeho hladiska vyhodnejsia.
Enjoy!
jaja99
C-P MASTER
C-P MASTER

Medaila za reuploadovanie (1) Medaila za pomoc Xbox (1) Medaila za pomoc PlayStation (1) Cleaner medaila (1)

Příspěvekod Arnie_one v 05 zář 2006, 13:25

to JAJA99:

Vim ze se mu snazim poradit na odborne urovni, ale skutecne musis zvazit kde to chce pouzit v jak velekm prostoru a co od toho ocekava.
Kolem meho okoli NIKDO nema AV reciver , kvalitni repro, porpripade kvalitni cestu optika !!!

Mame BOSE na skolicim stredisku, tato soustava stala 80 000 jedna se o 4 satelity a jeden aktivni subwoofer ano 80 000 ctete dobre. Ty satelity maji rozmer cca 10x10cm jsou dva nad sebou takovy maly duo, na prostor absolutne nenarocne, ale cenu velmi drahe :( a je to asi to nejlepsi co jsem zatim slysel :)
Recivery to je reseno formou kompletni rackove skrine za 1 000 000 korun kde je soustava CUE + projektor CHRISTIE za 500 000 (bezdratove graficke ovladani vsech moznych zarizeni dotykovou obrazovkou), echa, reciveru, mixu DVD,SVHS atd atd,

Takto bych si predstavoval svoji audio aparaturu, ale na to samozrejme nemam.

------
Slysel sem i obycejne GENIUS HOME THEATER 5.1 a musim rict ze me to mile prekvapilo co umi levne repro ve dreve s activnim subwoofrem, jako reciver, kde je nekolik vstupu , DVD, VIDEO, AUX, takze je to pouzitelne i pro PS2 .
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=22684

------
------
Logitech Z-5500 Digital 5.1 THX, tata soustava je taky velmi zajimava, ale za tu cenu uz bych zacal vymslet AV reciver :)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29680

------

Zkus nahodit nejakou cenovou relaci slusneho AV recivru + reprobeden 5.1 myslim ze budes litat na sume 20 000 min. a to si myslim ze je pro spoustu lidi absolutne mimo rozpocet a myslim, ze se bavime o te nejspodnejsi hranici :(

Mylsim, ze dotycny touto otazkou myslel nejaky solidni "hotovy" system typu Genius Home Theater.

Jinak plne s tebou souhlasim, ze casti by meli byt jednotlive a zaklad nejaky solidni AV reciver + slusne repro tot zaklad.
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Příspěvekod jaja99 v 05 zář 2006, 14:03

Presne tak, uplne s tebou suhlasim. Preto som to delil na 2 casti. Co by som kupoval ja a co radi "odbornik". S AV recerverom sa nedostanes do 20tis., ked maju byt prisposebene aspon trochu kvalitativne. Jednoducha matematika to nepusti. Receiver "vyzaduje" uz nie bakelitaky, cize cenou uz pojedes trochu vyssie (ked nebudes kupovat "iba" 5.1 hotovu repro zostavu). Uz len aktovny basak ta vyjde cez 7tis., myslim taky, ktory uz aj "hraje".
Inak s usmevom som si precital tvoju vysnivanu zostavu. Ver mi, ze keby si mal 50 mil. KC, tak by si to nekupil, stacilo by sa trochu poradit a hotovo. Jednou (dvoma) vetou vysvetlim preco. Uz sa tie roky som navrhol a naistaloval cez 100 domacich kin a zostav a s kludnym svedomim ti mozem povedat, ze ozvucenie cez 100tis uz nema vyznam. Nema z toho hladiska, ze pri mensich sumach kazdych par tisic korun este pocujes rozdiel, ale cim vyssia cena (radovo nad 100-200tis) je minimalny rozdiel. Ja v okoli mam kopu domacich kin aj cez milion, ale rozdiel medzi ozvucenim za 100tis a 500tis. skoro nepocujes. Tam uz rozhoduju take prkotinky ako su kable, umiestnenie repro a odraz zvuku v pristore. Mam znameho, on Nautily repra, 1ks stoji cez 200tis. + aj center a efekty. Subwoofer ma asi najvykonnejsi v high end triede a poviem ti, ked tam mal zoztavu o polovicu lacnejsiu, tak mu to hralo rovnako. To iba ON ma z toho taky pocit, ze tam vrazil cenu male domu, ze mu to hra lepsie...
jaja99
C-P MASTER
C-P MASTER

Příspěvekod Arnie_one v 05 zář 2006, 14:39

Ja ti rozumim bezny laik nepozna rozdil mezi velmi kvalitnimi soustavami. Akorat podotykam, ze kvalita je velmi zapalcena, tuto sestavu delala jedna nejmenovana fi. je to desnej balik co si vzali za praci nechci ani vedet.
Ty ceny jsou bohuzel realne akorat ja si myslim ze min 30-40% byla jejich prace. Nikdy sem nevidel projektor za 500 000, podle me zbytecnost, ale tezko rict kterej ourada u nas nahore to vymyslel :)

Vysnena sestava s usmevem receno, me by slo hlavne o ten system CUE jestli vis zhruba o co de je to parada :) totalne programovatelna vec , ktera umi ovladat kompltne vsechno a co mu nastavis to udela, ele roletu, digi meotar, platno, svetal, Tv , recivery, dvd, echa, proste vse co je na ele stavu je to uzasna vec , ale opet velmi draha. Takova zmensena varianta je Loitech Harmony za 10 000 s grafickym LCD, umi ovladat vse jednim ovladacem.

Obrázek
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Příspěvekod D-a-v-i-d v 12 zář 2006, 18:01

jo diky hosi... asi si nakonec koupim Logitech Z-5400
http://www.zlevnujeme.cz/index.php/produkt/Logitech-Z-5400---zvukovy-system/?id=1081
sice drazsi nez jsem chtel, ale pry jsou uplne skvely..
D-a-v-i-d

Příspěvekod jaja99 v 12 zář 2006, 18:23

Dobra volba. To by ti malo v pohode stacit aj pre blizku buducnost (PS3, BR DVD...).
jaja99
C-P MASTER
C-P MASTER

Příspěvekod D-a-v-i-d v 12 zář 2006, 18:43

Ja jsem si rekl, ze kdyz uz teda koupim nejaky repro, tak poradny.. jako v me dostupnosti... mam domaci kino, ktery je teda nic moc a nejde ani napojit na PS2 (PS3) tak prodam a doplatim na tyto.. :))
D-a-v-i-d

Zpět na PS2: Hardware