Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

Schema zapojení chipu

Diskuse o hardware ze světa PS2 a o konzoli samotné ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod czpohancka v 04 pro 2006, 18:23

Koupil jsem na aukru starší konzoli PS2 (39004). Chtěl bych koupit chip asi Matrix Infinity, ale nevím jestli mi to bude fungovat. Můžete mi někdo poradit, a hlavně poslat schéma zapojení. Dík
czpohancka
Rookie
Rookie

Hotovost: 0.00 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod starosta v 05 pro 2006, 12:55

Kdyz nebudes lenivej a pouzijes treba google, tak to mas za minutu.

czpohancka píše:Koupil jsem na aukru starší konzoli PS2 (39004). Chtěl bych koupit chip asi Matrix Infinity, ale nevím jestli mi to bude fungovat. Můžete mi někdo poradit, a hlavně poslat schéma zapojení. Dík
starosta
starosta
Beginner
Beginner

Hotovost: 142.60 PSM
Dostal poděkování: 1 krát

Příspěvekod Arnie_one v 05 pro 2006, 15:01

tat tak linost je hrozna vec a me obcas taky prepadne :lol:
Arnie_one
Uznávaný odborník
Uznávaný odborník

Hotovost: 21,271.86 PSM
Dostal poděkování: 13 krát

Příspěvekod stanimir v 05 říj 2009, 18:25

Hledal jsem na internetu ale nenašel a tak to zkouším zde.
Hledám zapojení čipu EuroChips V.2 HK. Tady na foru jsem našel i jeho obrázek ale z něj toho moc nevyčtu.
A tak prosím jestli se někomu neválí návod jak ho zapojit.
Obrázek
stanimir
Rookie
Rookie

Hotovost: 1,099.45 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod futyori v 07 říj 2009, 13:40

mne po jednoduchom zadani hesla matrix infinity install v google vyhodilo minimalne celu stranku, ak nie 10 stranok :D s odkazmi...
skus tuto:
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://brisbane-mods-brisbane-modchip-brisbane-australia.com/product-pages/ps2-infinity-installation-diagrams.htm
futyori
PS Konzultant
PS Konzultant

Hotovost: 29,536.04 PSM
Medaile: 1
Medaila za pomoc PlayStation (1)
Dostal poděkování: 45 krát

Příspěvekod bodlinka v 27 říj 2009, 11:23

Zdravím, potřeboval bych trochu pomoci s instalací čipu Modbo 4.0 v1.99 na PS2 verzi 30003 v3, MB GH-006

Nebyl problém si nalézt schéma ,ale problém je že mám jiný layout desky. Vypadá to, že všechny ty obrázky co na netu kolují jsou pro USA, Japan a AUS a ne pro EU(Pal) Prostě nemohu nalézt plošku R,která vypadá že je v tomto případě schovaná pod čipem.
Dále mi nějak nesedí počet drátů... At počítám jak počítam, tak v diagramech se pájí 21 drátů, ale ve specifikaci je že pro V1-V8 je zapotřebí pouze 18 drátů...
A co jsem třeba prolezl fora, tak někde je napsáno že kontakt R=Reset, nebo že třeba kontakt H se nemá zapojovat, že je jen určen pro AUS.
takže máte s tím někdo zkušenosti?
díky za případné info

tady je základní zapojení

http://www.eparts4u.com/product/PS2/3111105.htm
Naposledy upravil bodlinka dne 27 říj 2009, 12:15, celkově upraveno 1
bodlinka
Beginner
Beginner

Hotovost: 1,318.45 PSM
Dostal poděkování: 2 krát

Příspěvekod starosta v 27 říj 2009, 11:55

Predne - nedoporucuji ti tam ten Modbo davat, protoze to podle me nepojede. Modbo ma problemy s deskama V8 a nizsi.
Ale abych odpovedel na tvuj dotaz i kdyz prime zkusenosti nemam:
- podivej se treba sem
http://www.duomodchip.com/english/install/duo2/duo2_gh006.jpg

- H a G nezapojuj
Podivej se na schema jinyho chipu, kde by ti mohly ty bodu sedet (pozor je jiny napajeni! a nektere jine body):
http://icemod.wz.cz/modchip/iceCHIP3_V3.pdf

Jinak stejne bude platit prvni veta a to ze ti to nepujde.
PS: Za to code se omlouvam.
Naposledy upravil starosta dne 27 říj 2009, 12:34, celkově upraveno 1
starosta

starosta dostal poděkování od:
bodlinka
starosta
Beginner
Beginner

Příspěvekod Nanaki v 27 říj 2009, 12:00

Oba dva: Linky mimo fórum patří do "Code", opravte si to, děkuji.
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Hotovost: 60,636.50 PSM
Dostal poděkování: 48 krát

Příspěvekod bodlinka v 27 říj 2009, 12:24

starosta píše:Predne - nedoporucuji ti tam ten Modbo davat, protoze to podle me nepojede. Modbo ma problemy s deskama V8 a nizsi.
Ale abych odpovedel na tvuj dotaz i kdyz prime zkusenosti nemam:
- podivej se treba sem
- H a G nezapojuj
Podivej se na schema jinyho chipu, kde by ti mohly ty bodu sedet (pozor je jiny napajeni! a nektere jine body):

Jinak stejne bude platit prvni veta a to ze ti to nepujde.

Tak koukám že ten ICE Chip by možná šel vzít za bernou minci a taky jestli R na ICE odpovídá R na Modbu, jen se mi tam nelíbí ten pin H ....Musí tedy být zapojen nebo ne pro PAL?
Jinak by Modbo 4 mělo fungovat od verze V1 až do V16.Někde zase píšou že funguje až od verze V5, a někde zase že od verze V3. Aby se v tom prase vyznalo..Ale co jsem jřeba nešel obrázky na Brisbane, tak Modba normálně V1 a vyšší v pohodě umí... Takže díky za další případné info
Naposledy upravil bodlinka dne 27 říj 2009, 13:27, celkově upraveno 1
bodlinka
Beginner
Beginner

Příspěvekod starosta v 27 říj 2009, 12:39

bodlinka píše:Tak koukám že ten ICE Chip by možná šel vzít za bernou minci a taky jestli R na ICE odpovídá R na Modbu, jen se mi tam nelíbí ten pin H ....Musí tedy být zapojen nebo ne pro PAL?
Jinak by Modbo 4 mělo fungovat od verze V1 až do V16.Někde zase píšou že funguje až od verze V5, a někde zase že od verze V3. Aby se v tom prase vyznalo..Ale co jsem jřeba nešel obrázky na Brisbane, tak Modba normálně V1 a vyšší v pohodě umí... Takže díky za další případné info

No R odpovida, jinak nych ti to nedaval. H nezapojuj, nemel by byt nutny. Kdyz ho zapojis nemelo by se nic stat. Jinak Modbo je Matrix Infinity. Neverim tomu, ze ti to pojede.

PS: Vyhod ty linky z my citace. Diky.
starosta
starosta
Beginner
Beginner

Příspěvekod bodlinka v 27 říj 2009, 14:28

Co jsem tak koukal na ostatní čipy , tak H kontakt se používá na výběr regionu a dle mého zafunguje , když budu do PS2 cpát nějaký DVD v NTSC(takže může být zapojený,ale asi nopravdu není nutný), stejně tak asi i kontakt, G, ale tam si nejsem jist.Nevíte někdo na co je to G? Jinak co jsem koukal na ten kontakt R, tak ostatní čipy ho mají také pájené na rezistoru na stejném místě, takže to asi bude pravda a zkusím to tam dát taky :)
Díky

Edited by futyori (ak ti nikto medzicasom neodpovedal na tvoj prispevok, radsej pouzi funkciu upravit)

Tak už mám PS2 očipovaný.. Byl to ale porod ..
s tím Modbem jsem se vcelku lopotil ,aby bylo všechno jak má, ale prostě nerozběhal jsem ho ani náhodou.. A to jsem napájel všechny kontakty i G a H.Když jsem tam tyhle kontakty neměl tak se PS2 sice rozběhl, ale nebyl žádnej obraz.. Takže jsem je zapájel a obraz byl, ale zase mě začala pískat čočka nebo co to vlastně pískalo.. Když jsem odpájel napájení modba, tak PS2 opět začal normálně šlapat,ale naběhlo mi uplně jiný menu:) A to nejdřív velký barevný logo PS2,potom nápis Playstation ,pak to po mě chtělo vybrat jazyk,vybrat časové pasmu,čas a pak konečně základní menu. A když jsem si dal zobrazit Version, tak jsem měl konzoli RCPH2002. To byl nářez. Vypadá to, že zapojený ale odpájený od napájení Modbo čip nějak resetuje bios PS2.Tohle bylo sice efektní a už se mi to asi nikdy nepovede, ale potřeboval jsem funkčí PS2 s čipem.No a tak jsem ještě vyštrachal starý DUO 2 a to zapojil místo Modba. Rozdíl byl asi v 4 kontaktech, takže to šlo vcelku ráz naráz..No a když jsem PS2 zapnul.. voalááá, Naběhlo to.. Takže to opravdu vypadá že Modbo prostě tu V3 neumí(přesto že jsem našel spuostu for kde je napsaný že umí a prodejce mi taky tvrdil že jo ). Takže pokud mohu doporučit.. ne Modbo 4(a možná i další varianty Modba) na V3 PS2
bodlinka
Beginner
Beginner

Příspěvekod starosta v 06 lis 2009, 09:52

Modbo a myslim ze zadna verze nejede dobre nebo vubec na V8 a starsich deskach. Ani bych se nepokousel to tam davat. Oni ty Modbo nejedou na V17 (SCPH-90004) atd. DUO2 je OK a spolehlivej chip. Moc se od toho schematu nelisil, co jsem ti poslal, ze?
starosta
starosta
Beginner
Beginner

Příspěvekod bodlinka v 23 lis 2009, 12:15

Jojo, bylo to v pohode... Já jestě to Modbo zkousel zapojovat jako Matrix Infinity ale bylo to to stejné. Ten DUO 2 je fakt dobrej a vypadá že šlape.Pajel jsem to podle stránky Doumodchip.com a nebyl zadny problem.
Díky
bodlinka
Beginner
Beginner

Zpět na PS2: Hardware