Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

SCPH-50004 - nečte

Diskuse o hardware ze světa PS2 a o konzoli samotné ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod Onygzz v 08 pro 2007, 19:42

Ahoj...kámoš mi dal svůj PS2, že mu to přestalo číst hry. Trochu sem si s tím hrál, zkoušel jsem čistit čočku, stavit vertikálně uložení optiky i štelovat potenciometry na laseru, ale stejně to pořádně nenačte. Předtím se to seklo třeba hned na druhé obrazovce s logem hry, teď to třeba dojede až k výběru jazyka, ale pak začne vrzat a končíme. Čím myslíte že by to mohlo být? Tady na fóru jsem četl nějaké vlákno, že by to mohl být optický driver. Je nějaký postup jak to změřit? Rozdělat to uplně pro mě není problém, stejně tak vyměnit jakoukoliv komponentu na základovce.

A ještě jedna věc...dával mi to hlavně proto, že si koupil jakejsi motokros, kterej mu nejede...zkoušel jsem to, ale ten se fakt ani nechytne...napíše to "No disc, insert PS disc"....nebo jak to tam je:) Je možný, že to je tím, že to je třeba nějaký to 2vrstvý DVD a ta konzola to nepodporuje?

Jinak sem si říkal, že by bylo fajn to očipovat, aby to chlamstlo pálený CD a přes USB Extreme, nebo jinej loader tam připojit disk a tahat z disku. Byl by tenhle chip správná volba?

Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://wisoft.sk/index.php?page=info&item=596

Za každou radu díky.
Onygzz
Rookie
Rookie

Hotovost: 0.00 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod smindek v 08 pro 2007, 19:51

Onygzz píše: Je možný, že to je tím, že to je třeba nějaký to 2vrstvý DVD a ta konzola to nepodporuje?

Ak ide o funkčnú konzolu a originál DVD9 tak by to malo ísť. Každá PS2 konzola vie čítať dvojvrstvové DVD.
Obrázek
.......This is not real world......
smindek
Super Moderátor
Super Moderátor

Hotovost: 227,743.39 PSM
Medaile: 1
Hviezda administrátora (1)
Dostal poděkování: 257 krát

Příspěvekod Onygzz v 08 pro 2007, 21:18

Pánové tak sem si to dovolil komplet kuchnout, abych se podíval na zoubek tomu driveru...vypadá dokonce i jakejsi spocenej, takže bych se nedivil, kdyby byl v háji....horší ale je, že popisek neodpovídá nabízenejm driverům na e-shopech...je na něm napsáno: LB11971 a pod tím 4UN4. Co tam tedy naprát?

EDIT: Tak sem blbec urval flex od motorku mechaniky...no mám tady ještě jeden rozkuchanej PS2, kerej si sehnal ten kamoš od někoho a když sem se do něj kouk, jestli to má ten flex stejnej, tak se mě naskytl otřesnej pohled..Někdo se tam snažil dát chip...ale jakým způsobem...Mrkněte se sami :lol:

Obrázek

Jinak je to nějakej Magic III....mě to do toho 50004 asi pasovat nebude, tak kdyby o to měl někdo zájem, tak PM :wink:
Onygzz
Rookie
Rookie

Příspěvekod tatik v 08 pro 2007, 22:32

LOL:-) tak nejak bych to tam namontoval ja:-)
PS2Slim 77004 +16 MB+EYE TOY+MOD BO 750 FW 1.93+4xGamepad+1MB MC PS1+XBOX 360 Arcade Flash
tatik
Advanced User
Advanced User

Příspěvekod Jariii v 09 pro 2007, 09:47

To vypadá jako by ten chip byl položenej rovnou na tom plošáku bez jakýkoliv izolace čož by nebylo zrovna nejlepší :)
Konzole: PS3 40GB, PS2 77004 - Modbo, Wii - Wiikey
Jariii
Common User
Common User

Příspěvekod Onygzz v 09 pro 2007, 11:45

No on má zespodu přilepovací polštářek..to by ani tak nevadilo...de spíš o ty dráty..rozpletenej měděnej žílovej kablík:-D Takže všechno dráty sou navzájem zkratovaný:-D Poradí mi ale někdo s tím driverem? Rád bych to objednal dneska...
Onygzz
Rookie
Rookie

Příspěvekod futyori v 09 pro 2007, 12:52

nebude to tym driverom. ak by bol vadny driver, tak konzola by necitala nic! podla toho co si pisal vyssie
Předtím se to seklo třeba hned na druhé obrazovce s logem hry, teď to třeba dojede až k výběru jazyka, ale pak začne vrzat a končíme
to bude asi dochadzajuca optyka. ta konzola ma tak cca 3-4 roky a ked bola pouzivana casto, ani by som sa nedivil. treba vymenit optyku. syndrom dochadzajucej optyky je asi nasledovny:
1. cita vsetko
2. ma problemy s nacitanim dvd (seka sa obraz, zvuk, je pomale nacitanie)
3. necita dvd ale cita cd
este k tomu motoktosu. podla toho obrazku co si tam dal, to nie je typ konzoly 50004 ale 30004, teda v3 a ten chip co tam je je chip MAGIC 3. nakolko to je este starsia generacia chipu, neprehrava to DVD DL! :(
este by som sa chcel opravit vo veku konzoly. ta konzola ma asi 6-7 rokov. takze by som sa vonkoncom necudoval keby to bola optyka. inac driver v tejto verzii je BA5810FM a najdes ho na takej mensej L-kovo vyzerajucej plosnej doske.
futyori
PS Konzultant
PS Konzultant

Hotovost: 29,536.04 PSM
Medaila za pomoc PlayStation (1)
Dostal poděkování: 45 krát

Příspěvekod Onygzz v 09 pro 2007, 13:16

Ale ne...ta fotka je z toho druhyho PS, z kteryho sem bral flex k tomu motorku..me se jedna o tu 50004ku...takze myslite, ze nema vubec vyznam ten driver menit? Ze by taky nemohl odchazet pozvolna? Je totiz divny (aspon podle toho co sem precet), ze nepomohlo to ladeni optiky...no kazdopadne I tak by me zajimalo kterej ten driver je s tou konzoli kompatibilni...jestli se tam necha dat ten Sanyo co ho maj vsude v eshopech a maj u nej napsany, ze je pro 50004, I kdyz popisek toho IO neni stejnej...diky za odpovedi kazdopadne :wink:
Onygzz
Rookie
Rookie

Příspěvekod futyori v 10 pro 2007, 00:22

ako som pisal uz skorsie, ak by tam bol vadny driver, tak by to necitalo nic (ani len obycajne cd). podla mna to bude optyka.
futyori
PS Konzultant
PS Konzultant

Příspěvekod terminator v 10 pro 2007, 07:43

Co tam máš za optiku? Sanyo nebo Sony? Pokud Sanyo, tak to bude trochu problém sehnat ji novou leda repasovanou a pokud Sony (předpokládám KHS-400C) tak těch je na netu habaděj. Jak již bylo psáno, pokud ti to něco načítá, tak driver to nebude ale optika. Ještě zjisti, zda volně jezí na těch dvou osičkách, pokud ne a zadrhává, tak je možná chyba v tomhle. Namaž tu u konektoru páskového vodiče, tu druhou ani nemusíš tam na ní jezdí pouze šroubek. No a třeba bude tvůj problém vyřešen :-)
terminator
Beginner
Beginner

Hotovost: 101.40 PSM

Příspěvekod Onygzz v 12 pro 2007, 17:47

Lidi máte někdo nějakou zkušenost s firmou BonusShop? Objednal jsem si u nich ten laser, přišel mi kus evidentně použitý s odstraněnou přepravní pojistkou (předpokládám že ta pojistka sou zespod ty tři piny...měly by asi bejt spájený dohromady, k odstranění by se to mělo rozpájet ne?).

Ráno tedy laser posílám zpět....obávám se ale, že už se neshledám ani s penězi, ani s laserem :x
Onygzz
Rookie
Rookie

Příspěvekod Vinnetou v 12 pro 2007, 18:05

Proto je lépe držet se ověřeného a nadstandardně ochotného a seriózního prodejce (i poradce).

viz.:

Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://www.wisoft.sk
Wii Player
Vinnetou
Admin
Admin

Hotovost: 2,076.20 PSM
Dostal poděkování: 17 krát

Příspěvekod futyori v 12 pro 2007, 21:22

Tak, tak, ako hovori Vinnetou. Uf, dohovoril som :D
futyori
PS Konzultant
PS Konzultant

Příspěvekod kolers v 11 dub 2008, 23:31

Jojo to se mi stalo taky, na te same verzi pska. Kdys se mi to stalo poprve, tak jsem to poslal na reklamaci, ale stejne jsem zaplatil 1500.-, nebot menily laser a duvod byl pry takovy, ze vypaluju hry pomalou rychlosti a tudis motorek po delsi dobe odejde (stejne nevim proc menily i laser, asi kvuli penezum :x ). Asi po 2. mesicich to zaclo opet vrcet a prestalo to nahravat hry. Tak jsem vzal sroubovak rozebral psko a zjistil jsem ze od motorku vede snekova hridel na ktere je plisek, ktery posouva s laserem a ten plisek se obcas protacel tudis se nemohl laser posouvat a ozivalo se to tzv. vrceni. Tak jsem vzal sroubovacek plicek primackl a od te doby mi to jde v pohode kdybych to vedel driv mohl jsem usetrit 1500.- :evil:
kolers
Rookie
Rookie

Příspěvekod futyori v 14 dub 2008, 07:04

Srobovakom nie vzdy viriesis problem a obcas mozes narobit viac skody ako osohu :D
futyori
PS Konzultant
PS Konzultant

Další

Zpět na PS2: Hardware