od jaja99 v 07 lis 2006, 20:24
Na takuto "otazku" ani netreba odpovedat. Nie ze by bola az taka "blba", ale sa v podtate na nu aj odpovedal (ked som vobec dobre pochopil).
Par informacii ti ale pozno prospeje. Vacsina sveta este nevie, co je to HDTV, aj v USA a Japonsku to funguje vacsinou cez kablovku. To znamena, ze "standardny" obraz je tvoreny na 50Hz. Technologia 100Hz je IBA "vylepsenou" formou klasickeho signalu, ako uz vyssie pisal kolega, je to len digitalne "zdvojena" frekvencia. Co sa tyka hier, tie tiez nie su HDTV (ten ma standard 100Hz a cca 1200 riadkov), teda su stavane na standardnych 50Hz. Z toho vyplyva, ze TV si kupuj podla "vseobecnych" kriterii, nie IBA kvoli zozbrazovaniu hier z konzol. Ja osobne az taky velky zastanca 100Hz technologie nie som (je to vyhoda tak 50:50), tak ako vsetko na svete ma to vyhody i nevyhody. Najvacsou nevyhodou je "rpzmazany" obraz pri rychlom pohybe. Ale obraz je zase "kludnejsi".
LCD, plazma a prichadzajuce nove a este lepsie technologie maju najvacsiu nevyhodu v narocnosti na kvalitu signalu. Prelozene do zrozumitelnej reci to znamena, ze kym nebudes na "super tv" pustat spickovy dig.signal (kvalitne DVD, BlueRay disky s HDTV filmami a pod.), budes iba nadavat. LCD je momentalne sice spicka, ale nie na obycajny televizny signal. Vsetko zalezi o tvojich financnych moznostiach. Ked nemas financne obmedzenia, tak si kup LCD. Na druhej strane (spat k hlavnej teme), dnes uz 50Hz televizor nekupis skoro vobec (vyssiu a strednu triedu), teda mas to skoro jedno.
Staci?