Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

Free McBoot 1.6

Vše o problematice software ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod pipox v 20 srp 2008, 03:25

Obrázek

Keby mal niekto cas a nervy na tuto upravu PS2 menu,tak by som bol rad.
Docital som sa,ze by cez to mali funguvat kopie ps2 hier pre tych co nemaju chip.
A samozrejme pustat rozne aplikacie,ale pre tych co maju chip to asi vyznam mat nebude,
jedine ak by si chcel niekto pustat aplikacie priamo z ps2 menu,
ale nie je zarucene ci to bude fungovat.

dalsie info najdete tu:

Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://bootleg.sksapps.com/tutorials/fmcb/FMCB_install_guide.html
PS3 FAT 80GB , 2x Dualshock 3 + 1,5 TB USB HDD Toshiba + CFW 3.55 Kmeaw + Multiman -syscall8 , HDMI cable , PHILIPS 32" LED LCD TV - 100Hz FULL HD , SAMSUNG 40" LCD TV - HD READY.
pipox
Loyal User
Loyal User

Hotovost: 9,012.15 PSM
Dostal poděkování: 22 krát

Příspěvekod edguy v 20 srp 2008, 17:59

Iny navod je aj tu:
Hranie PS2 hier na PS2 pomocou metody EXPLOIT M.R. Browna 100% funkčné
http://www.console-power.com/viewtopic.php?t=11286&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Hrať bez chipu a SWAPMAGICU možeš len na hrubej PS2.Na PSTWO slim to nefunguje.
Je to princip botovania z MC pomocou metody EXPLOIT M.R. Browna,čiže softwarová chyba PS2 sa tu využiva.
Potrebuješ 2 originalky-1 z PS2 a 1 z PS1 //MC //PS2 //software uLaunch a COGSWAP pre MC //Slidetool pomocku pre
vyťahovanie DVD //inu PS2 aby si všetko dostal na MC //...
:idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
PC Intel Celeron D 330 2678MHz 1024MB ASUS A9550(128 MB), DVD napaľovačka, HDD SB(160GB)+ext.HDD WD(320GB)+WEBCAM
PSONE+CHIP+DUAL SHOCK
PSTWO +SWAPMAGIC+2xSONY DUALSHOCK+WIRELESS DUALSHOCK GENIUS+MC SONY 8MB+LIGHTGUN 4GAMERS+USB KEYBOARD DELUX
edguy
VIP
VIP

Hotovost: 4,489.05 PSM
Dostal poděkování: 21 krát

Příspěvekod pipox v 20 srp 2008, 22:08

diky za vysvetlenie,a este jedna otazka,ma to zmysel pouzivat ked ma clovek chip,myslim tym,ze si chcem prerobit menu.
PS3 FAT 80GB , 2x Dualshock 3 + 1,5 TB USB HDD Toshiba + CFW 3.55 Kmeaw + Multiman -syscall8 , HDMI cable , PHILIPS 32" LED LCD TV - 100Hz FULL HD , SAMSUNG 40" LCD TV - HD READY.
pipox
Loyal User
Loyal User

Příspěvekod edguy v 21 srp 2008, 18:54

Pre PS2 su dôležite 2 programy: SMS a uLaunchElf

uLaunchELF:dokaže spušťať ine PS2 programy z CD/DVD/USB/HDD/LAN,prezerať JPG,TXT,maže ,kopiruje...

uLaunchELF v4.12c---možeš mať 2 rôzne pozadia aj nakonfigurovat si programy
http://www.console-power.com/viewtopic.php?t=9262&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Vykušaj rôzné verzie programu:
http://sksapps.com/index.php?page=media.html

MyPs2

http://sksapps.com/index.php?page=launchers.html

uLaunchELF
Ps2 Keylauncher 0.2
Ps2 Os Alpha
Ps2menu
PC Intel Celeron D 330 2678MHz 1024MB ASUS A9550(128 MB), DVD napaľovačka, HDD SB(160GB)+ext.HDD WD(320GB)+WEBCAM
PSONE+CHIP+DUAL SHOCK
PSTWO +SWAPMAGIC+2xSONY DUALSHOCK+WIRELESS DUALSHOCK GENIUS+MC SONY 8MB+LIGHTGUN 4GAMERS+USB KEYBOARD DELUX
edguy
VIP
VIP

Hotovost: 4,489.05 PSM
Dostal poděkování: 21 krát

Příspěvekod pipox v 21 srp 2008, 21:27

diky ale to uz viem, ja som chcel tieto programy pustat cez menu ako je to na tom obrazku,zas taka lama nie som,ale asi je to zbytocnost,ked mam chip.
pipox
Loyal User
Loyal User

Příspěvekod Alien v 15 zář 2008, 09:14

Free McBoot 1.6 USB Stick by Alien & Slug

OBR. je jen ilustrační! Obrázek

Link:
http://rapidshare.com/files/145404373/FREE_MCBOOT_1.6_USB_STICK_BY_ALIEN.rar

Free McBoot 1.6 je podle mě jedna z nejlepších homebrew aplikací co zatím byla vytvořena pro PS2, tedy abych byl úplně přesný jen a pouze pro starší modely PS2 fat :twisted:. Dokonce bych řekl že by to mohla být klidně i homebrew PS2 aplikace roku. Využití bych asi hlavně viděl pro majitele starších strojů PS2 fat kteří nemají moderní chip pro spouštění aplikací pomocí DEV1 a DEV2 modu.Sice jsem se s touto aplikací už setkal asi před rokem ale nevěnoval jsem jí tu správně patřičnou pozornost, protože jsem tak nějak moc nechápal k čemu by mě to vlastně bylo když mám ochipovanou PS2. Pravda je že tato aplikace má ale více možností využití. Jednou z nich právě byla možnost nějak dostat pro mě dosti významné aplikace přímo do menu PS2 (což mě vždy strašně fascinovalo), protože má PS2 nemá moderní chip, který umí mod DEV1 a mod DEV2 což mě pochopitelně dost štvalo. Musel jsem totiž do této chvíle bootovat aplikaci uLaunchELF z DVD abych se pak dále mohl dostat na ostatní aplikace a mohl pracovat z USB stick a HDD. Hlavní problém asi byl v tom že jsem o této aplikaci měl velmi málo informací a hlavně jsem si říkal, že to asi bude dost nebezpečné a složité, když se jedná o úpravu samotného menu PS2. Avšak mé obavy byli ale dosti zbytečné, protože autoři ( jimmikaelkael & Neme ) tuto aplikaci vymyslely velice perfektně a hlavně bezpečně za což jim patří veliký dík a obrovské uznání.
Celková instalace a zprovoznění aplikace není vůbec složité. Podle EN návodu jsem to pochopil vcelku jednoduše a to
neumím EN. V podstatě mi na to stačily první dva body z celého návodu. Samozřejmě dále je popsáno všelijaké další
nastavení a nakonfigurování aplikace.

Guide to Installing Free McBoot 1.6
http://bootleg.sksapps.com/tutorials/fmcb/FMCB_install_guide.html

Návod jak si vylepšit PS2 menu spouštěním aplikací z USB stick pomocí Free McBoot 1.6:
V kostce:
1. potřebujete MC kartu Sony na ní min. 2MB volného místa.
2. na USB stick si vytvořte složku BOOT (musí být v kořenovém adresáři fleshky) do ní si nahrajte aplikace které chcete mít v PS2 menu.
např.:
- BOOT.ELF { uLaunchELF v4.28}
- HDLOADER.ELF { FREE-HDLOADER Version 3.6.2 NTSC }
- SMS.ELF { SMS Version 2.8 (Rev.6) )
- FMCB_CFG.ELF ( FMCB_Configurator_1.1 )
3. přes uLaunchELF spusťte samotný Free McBoot 1.6.ELF a nainstalujte na MC aplikaci
4. poté ve Free McBoot 1.6 spusťte pod aplikaci FMCB Configurator ve které si přesně nakonfigurujete názvy aplikací, které se vám budou zobrazovat v PS2 menu. Názvy musí přesně souhlasit s názvy na USB stick! (V mém přiloženém souboru je už vše nastaveno.)
5. pokud jste vše udělaly správně po restartu konzole by vám měly v PS2 menu přibýt vámi vybrané aplikace, které se
budou bootovat přes USB stick.

Edit:
Zjistil jsem že nemusíte mít veškeré ostatní aplikace které chcete mít v menu PS2 uložené povinně ve složce BOOT! Úplně postačí když si tam necháte jen - BOOT.ELF { uLaunchELF v4.28}. Ostatní aplikace si jinak můžete navolit podle chuti pomocí FMCB_Configuratoru_1.1 od kut chcete. Tedy klidně z MC0:, MC1:, USB stick: a HDD v jakékoliv složce kde ten který požadovaný homebrew prográmek či hru zrovna máte. :wink:

Enjoy! :wink:
Naposledy upravil Alien dne 17 zář 2008, 08:20, celkově upraveno 2
PS2 PAL SCPH-30004R + Chip Messiah, Network Adaptor + HDD Seagate 320GB, 16MB Expansion Memory Card + 2x Memory Card Sony 8MB, 2x Dual Shock Sony, USB Mouse + USB Keyboard
Obrázek
Alien
Super VIP
Super VIP

Hotovost: 11,981.01 PSM
Medaile: 2
Medaila za preklady CZ (1) Medaila za preklady SK (1)
Dostal poděkování: 72 krát

Příspěvekod Jozev v 15 zář 2008, 13:01

Ahoj chci se zeptat jestli jde do toho menu dat treba i hru (ktera je na disku) aby se rovnou spoustela z menu a nemusel sem najizdet do uLaunchELF??? Diky za odpoved moc se v techto vecech nevyznam...
PlayStation2 - SCPH 30004 + Messiah 750

Komponentní kabel
2x Gamepad Logitech (1x bezdrátový)
2x MC (1x original Sony 8MB, 1x 32MB)
Network adapter + HDD 120GB Seagate Baracuda (online start-up disc v3.0)

HD Loader v8.0c
Jozev
Beginner
Beginner

Hotovost: 0.00 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod Alien v 16 zář 2008, 08:10

Ahoj, no pokud by to nějak mělo jít o čemž tedy fakticky vážně pochybuji pak nevím jak. Takže s tímhle ti fakt vážně neporadím. V podstatě počítej s tím že by ti měly fungovat všechny homebrew aplikace, které se spouští souborem ELF.
PS2 PAL SCPH-30004R + Chip Messiah, Network Adaptor + HDD Seagate 320GB, 16MB Expansion Memory Card + 2x Memory Card Sony 8MB, 2x Dual Shock Sony, USB Mouse + USB Keyboard
Obrázek
Alien
Super VIP
Super VIP

Příspěvekod Alien v 16 zář 2008, 09:26

Zjistil jsem že nemusíte mít veškeré ostatní aplikace které chcete mít v menu PS2 uložené povinně ve složce BOOT! Úplně postačí když si tam necháte jen - BOOT.ELF { uLaunchELF v4.28}. Ostatní aplikace si jinak můžete navolit podle chuti pomocí FMCB_Configuratoru_1.1 od kut chcete. Tedy klidně z MC0:, MC1:, USB stick: a HDD v jakékoliv složce kde ten který požadovaný homebrew prográmek či hru zrovna máte. :wink:

Moje nakonfigurované PS2 Menu

Obrázek
Naposledy upravil Alien dne 16 zář 2008, 12:45, celkově upraveno 1
Obrázek
Alien
Super VIP
Super VIP

Příspěvekod Jozev v 16 zář 2008, 10:28

Alien píše:Zjistil jsem že ne musíte mít veškeré ostatní aplikace které chcete mít v menu PS2 uložené povinně ve složce BOOT! Úplně postačí když si tam necháte jen - BOOT.ELF { uLaunchELF v4.28}. Ostatní aplikace si jinak můžete navolit podle chuti pomocí FMCB_Configuratoru_1.1 od kut chcete. Tedy klidně z MC0:, MC1:, USB stick: a HDD v jakékoliv složce kde ten který požadovaný homebrew prográmek či hru zrovna máte. :wink:

pises ,,homebrew prográmek ci hru,, takze to jde???(s tou hrou) promin jsem v tomto uplny zacatecnik sice ps2 uz jsem mel dlouho ale jen hry a HDD vubec ten mam prvne

Komponentní kabel

HD Loader v8.0c
Jozev
Beginner
Beginner

Příspěvekod Alien v 16 zář 2008, 13:06

No právě píšu schválně slovo HOMEBREW prográmek či hru. HOMEBREW je název pro scénu amatérských vývojářů (programátorů) (nadšenců) kteří se věnují určité oblasti třeba právě i pro PS2. Homebrew můžou být amatérské hry emulátory i různé aplikace pro PS2.
Obrázek
Alien
Super VIP
Super VIP

Příspěvekod Jozev v 16 zář 2008, 13:34

Aha takze normalni hra jak myslim ja stale podle tebe nepujde? :cry: Skoda

Komponentní kabel

HD Loader v8.0c
Jozev
Beginner
Beginner

Příspěvekod Jozev v 16 zář 2008, 13:38

Alien píše:Zjistil jsem že nemusíte mít veškeré ostatní aplikace které chcete mít v menu PS2 uložené povinně ve složce BOOT! Úplně postačí když si tam necháte jen - BOOT.ELF { uLaunchELF v4.28}. Ostatní aplikace si jinak můžete navolit podle chuti pomocí FMCB_Configuratoru_1.1 od kut chcete. Tedy klidně z MC0:, MC1:, USB stick: a HDD v jakékoliv složce kde ten který požadovaný homebrew prográmek či hru zrovna máte. :wink:

Moje nakonfigurované PS2 Menu

Obrázek

muzu se zeptat jeste k cemu slouzi vsechny ty programy???

uLancherELF to vim
HD loader taky vim
sms :?: :?: :?: prehravani videa a tak???
ScummVM :?: :?: :?:
PGEN :?: :?: :?:
Guitar Fun Beta :?: :?: :?:
MyPS2 :?: :?: :?:

Diky jestli muzes poradit a jake vsemozne programy jsou vubec na PS2??? Jen vynech na prohlizeni videa a obrazku a prehravani hudby na to mam PC dekuji...

Komponentní kabel

HD Loader v8.0c
Jozev
Beginner
Beginner

Příspěvekod Alien v 16 zář 2008, 14:22

SummVM: vše se dozvíš zde: viewtopic.php?t=13738
PGEN 1.5.1: emulátor 16 Bit. Sega Megadrive/Genesis
SNES-Station v0.2.4 HDD 2: je emulátor konzole SNES Super Nintendo 16 Bit.
Guitar Fun beta 1.5: je homebrew hra ve stilu komerční hry Guitar Hero akorát že na ní je navíc stovky rockových skladeb = nekonečná zábava. Měl jsem tu dříve upload ale už je bohužel mrtev. Možná v budoucnu udělám různé DVD kompilace.
myPS2 1.2 - 1.3 CZ: je browser manažer něco jako uLancherELF na kterém jde mimo jiné přehrávat MP3 hudba a je tam možnost poslouchat internetová rádia. Pro mě je ale favorit uLancherELF. Budu dělat v brzké době upload.
Obrázek
Alien
Super VIP
Super VIP

Příspěvekod sir.lukas v 16 zář 2008, 15:31

Caues, v prve rade dekuju za uzitecny programek. Ale mam s nim jeden problem: nainstalovat i zprovoznit se mi ho podarilo bez problemu, spolu s nim jsem si nainstaloval jenom uLancherELF a SMS media player at je nemusim spoustet z CD. Nainstaloval jsem to na MC cili pri kazdem bootovani se mi defaultne spousti ten Free McBoot a vubec nenajede DVD s hrou pokud ji mam v mechanice. Zkousel jsem zmenit nastaveni v tom programku ale k nicemu to nevedlo. Mam Modchip ale bohuzel neznam typ. Neznas pricinu?

EDIT: tak sem nasel na jinem foru radu ze mam vytahnout MC ze ktere se Free McBoot bootuje, nabootovat hru a potom tam tu MC kartu vlozit zpet, pokud na ni chci neco ukladat. To mi ale pripada jako ne moc dobre reseni, pry by se totiz Memory Card nemela pri zapnute konzoli vytahovat ani vkladat. Tak nevim.....
"V každém přístroji je nějaké podělátko!"
ObrázekObrázek
sir.lukas
Veterán fóra
Veterán fóra

Hotovost: 3,940.25 PSM
Dostal poděkování: 32 krát

Další

Zpět na PS2: Software