Free McBoot 1.6 USB Stick by Alien & Slug
OBR. je jen ilustrační!
Link:
- Kód: Vybrat vše [Otestovat Linky]
http://rapidshare.com/files/145404373/FREE_MCBOOT_1.6_USB_STICK_BY_ALIEN.rar
Free McBoot 1.6 je podle mě jedna z nejlepších homebrew aplikací co zatím byla vytvořena pro PS2, tedy abych byl úplně přesný jen a pouze pro starší modely PS2 fat
. Dokonce bych řekl že by to mohla být klidně i homebrew PS2 aplikace roku. Využití bych asi hlavně viděl pro majitele starších strojů PS2 fat kteří nemají moderní chip pro spouštění aplikací pomocí DEV1 a DEV2 modu.Sice jsem se s touto aplikací už setkal asi před rokem ale nevěnoval jsem jí tu správně patřičnou pozornost, protože jsem tak nějak moc nechápal k čemu by mě to vlastně bylo když mám ochipovanou PS2. Pravda je že tato aplikace má ale více možností využití. Jednou z nich právě byla možnost nějak dostat pro mě dosti významné aplikace přímo do menu PS2 (což mě vždy strašně fascinovalo), protože má PS2 nemá moderní chip, který umí mod DEV1 a mod DEV2 což mě pochopitelně dost štvalo. Musel jsem totiž do této chvíle bootovat aplikaci uLaunchELF z DVD abych se pak dále mohl dostat na ostatní aplikace a mohl pracovat z USB stick a HDD. Hlavní problém asi byl v tom že jsem o této aplikaci měl velmi málo informací a hlavně jsem si říkal, že to asi bude dost nebezpečné a složité, když se jedná o úpravu samotného menu PS2. Avšak mé obavy byli ale dosti zbytečné, protože autoři ( jimmikaelkael & Neme ) tuto aplikaci vymyslely velice perfektně a hlavně bezpečně za což jim patří veliký dík a obrovské uznání.
Celková instalace a zprovoznění aplikace není vůbec složité. Podle EN návodu jsem to pochopil vcelku jednoduše a to
neumím EN. V podstatě mi na to stačily první dva body z celého návodu. Samozřejmě dále je popsáno všelijaké další
nastavení a nakonfigurování aplikace.Guide to Installing Free McBoot 1.6- Kód: Vybrat vše [Otestovat Linky]
http://bootleg.sksapps.com/tutorials/fmcb/FMCB_install_guide.html
Návod jak si vylepšit PS2 menu spouštěním aplikací z USB stick pomocí Free McBoot 1.6:
V kostce:
1. potřebujete MC kartu Sony na ní min. 2MB volného místa.
2. na USB stick si vytvořte složku BOOT (musí být v kořenovém adresáři fleshky) do ní si nahrajte aplikace které chcete mít v PS2 menu.
např.:
- BOOT.ELF { uLaunchELF v4.28}
- HDLOADER.ELF { FREE-HDLOADER Version 3.6.2 NTSC }
- SMS.ELF { SMS Version 2.8 (Rev.6) )
- FMCB_CFG.ELF ( FMCB_Configurator_1.1 )
3. přes uLaunchELF spusťte samotný Free McBoot 1.6.ELF a nainstalujte na MC aplikaci
4. poté ve Free McBoot 1.6 spusťte pod aplikaci FMCB Configurator ve které si přesně nakonfigurujete názvy aplikací, které se vám budou zobrazovat v PS2 menu. Názvy musí přesně souhlasit s názvy na USB stick! (V mém přiloženém souboru je už vše nastaveno.)
5. pokud jste vše udělaly správně po restartu konzole by vám měly v PS2 menu přibýt vámi vybrané aplikace, které se
budou bootovat přes USB stick.
Edit:
Zjistil jsem že nemusíte mít veškeré ostatní aplikace které chcete mít v menu PS2 uložené povinně ve složce
BOOT! Úplně postačí když si tam necháte jen - BOOT.ELF { uLaunchELF v4.28}. Ostatní aplikace si jinak můžete navolit podle chuti pomocí FMCB_Configuratoru_1.1 od kut chcete. Tedy klidně z MC0:, MC1:, USB stick: a HDD v jakékoliv složce kde ten který požadovaný homebrew prográmek či hru zrovna máte.
Enjoy!