Obsah fóra
XBOX 360 news: Metal Gear Solid HD Collection; NeverDead; SoulCalibur V; Final Fantasy XIII-2...        Wii news: Spaghetti Western Shooter...        PS3 news: Final Fantasy XIII-2...

Všeobecné informace

FreeMcBoot 1.8 návod na instalaci a nastavení

Vše o problematice software ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod ados.linka v 23 úno 2010, 23:16

No o seznamu nic nevim, ale taky záleží ta jaká DVD pálíš a jakou rychlostí. Doporučené je na DVD-R Verbatim rychlostí 4x. Ale co jsem četl tak názory na rychlost jsou ruzné. Někteří tvrdí že je lepší pálit větší rychlostí, jiní (a těch je většina) že se má pálit rychlostí 2x nebo 4x.
Kdyžtak zkus hru hodit na flash nebo HDD a rozjed ji přes USB extreme nebo podobný program.

PS: už se tešim až mi dojde karta s FMCB :D

edit: Jdou přes FMCB hry na dvouvrstvých DVD?
Sony PS2 Slim SCPH-75004+Vertical Stand+2x Sony MC 8mb+Free MC Boot 1.8+Sony DualShock 2+Speed Link Strike2+Corsair Flash Voyager 8GB+Verbatim Store´n´Go 1GB+MSI USB Hub
ados.linka
Rookie
Rookie

Hotovost: 2,368.10 PSM
Dostal poděkování: 1 krát

Příspěvekod MoMo v 24 úno 2010, 15:23

Piramid píše:Zatim jsem narazil na hru God of war 1= zacatek najede a hned zamrzne

Protože s DL disky mohou být potíže, zkus DVD5 verzi: ps2/god-of-war-1-t9305-15.html
ados.linka píše:Kdyžtak zkus hru hodit na flash nebo HDD a rozjed ji přes USB extreme nebo podobný program.

Víš, že s tebou je to docela těžký? Proč za každou cenu musíš psát rady k ničemu? Akorát motáš hlavu lidem, kteří se chtějí něco dozvědět.
Byla řeč o hře God of war! Ta přes USB nejde spustit vůbec! Viz:
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://list.sksapps.com/index.php?page=indexg.html

Co se týká spouštění DVD9 pomocí FMCB, je odpověď např. zde: ps2-software/free-mcboot-v-1-7-uplny-navod-no-chip-no-swap-t15799.html
Je to cca uprostřed stránky. Abys to nemusel hledat:
edguy píše:Hranie dvojvrstvových hier DVD+-DL(DVD9):
**Pre patchnutie hry použíjeme DLPatcher.rar a ESR disc patcher GUI v0.24a.rar
**V uLaunchElf v nastaveniach nastavme Disc control:ON// Ovladaní disku:zap**
**Pre hranie DVD9 hier patchneme každú DVD9 hru ale pri hraní jednovrstvových DVD+-R hier patchneme jednú plnú hru pre spuštanie ostatných nepatchnutých +-R hier**

Tvorba patchnutej DVD9 PS2 hry:
1.Treba nám dvojvrstvovu hru(DVD DL)
2.Urobíme si v PC image hry(ISO,BIN) alebo stiahnutú hru prerobíme na image ISO,BIN cez POWER ISO.
3.a.Spustíme DLPatcher.EXE a patchneme hru(podpora DVD DL hier.)
b. Spustíme ESR disc patcher a patchneme hru(hranie pomocou ESR cez FREE MCBOOT)
4.V uLaunchElf v nastaveniach nastavme Disc control:ON// Ovladaní disku:zap a dáme OK,lebo inak sa patchnutá hra bude vždy točiť a nevymeníme ju za inú napálenú hru.
5.Na MC musí byť ESR.ELF a nastavený v Free McBoot(Configure ESR Path...).
6.Vložíme MC a patchnutú DVD9 hru a zapneme konzolu.Spustí sa Free McBoot a následne ESR a uLaunchElf.Pôjdeme na cdfs:/ ,klikneme na S**S_123.45(napr. SLES_545.11,UEFA CHAMPIONS LEAGUE 2006-2007) a hráme.

!!!!!Nemusí fungovať uplne pre každú hru.!!!!!
Zatiaľ som stiahol a vyskušal len DVD+DL hru Dynasty Warriors 6
Použil som DLPatcher.rar a ESR disc patcher GUI v0.24a.rar a ESR beta r9b(=ESR.ELF na MC)
MoMo
PS Konzultant
PS Konzultant

Hotovost: 241,114.34 PSM
Medaile: 1
Medaila za pomoc PlayStation (1)
Dostal poděkování: 66 krát

Příspěvekod blackosh v 25 úno 2010, 13:58

Zdravim vsechny,muze mi nekdo poradit prosim,pri spusteni ESR spustim hru souborem SLES_1234,vse funguje hra se rozjede ale nektera hra ma misto souboru SLES... soubor SCES ... a ten nejde spustit,pujde to nejak upravit aby to fungovalo,kazdou hru patchuju mementodiscpatcherem.dekuji
blackosh
Rookie
Rookie

Hotovost: 146.45 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod MoMo v 25 úno 2010, 21:16

Jestli patchuješ každou hru a máš všechno správně nastavené, tak se po vložení disku do Playstation (nebo po restartu s diskem v mechanice) sám spustí ESR. Je to šedá obrazovka se třemi hlavními tlačítky. První vlevo je Launch CDVD. To "zmačkneš" křížkem a hra se spustí.
Druhá varianta je druhé tlačítko Launch APP a tím se spustí uLaunch.ELF...atd..atd., ale tuhle variantu ty ke spouštění hry používat nemusíš, když máš opatchováno. Spíš mi dej link na tu hru co ti nejede a já jí vyzkouším. Napiš mi na PM, ať neřešíme jednu hru v tomhle topicu, který má být především návod na FMCB.
MoMo
PS Konzultant
PS Konzultant

Příspěvekod ados.linka v 02 bře 2010, 21:12

Čus! Muj problem se tyka tak na půl FMCB a SM. Potřebuji přes FMCB rozchodit swap magic. Ale když chci soubor iso opatchovat, ukaze se mi hlaska: No UDF description. Stáhl jsem snad 3 SM a stále to samé. Poradil by prosím někdo jak opatchovat nebo spustit přes patchnutou hru. Když dám Launch APP (v ESR) tak mi to hodí jen barvu a nic. Předem dik za opovědi :D
Sony PS2 Slim SCPH-75004+Vertical Stand+2x Sony MC 8mb+Free MC Boot 1.8+Sony DualShock 2+Speed Link Strike2+Corsair Flash Voyager 8GB+Verbatim Store´n´Go 1GB+MSI USB Hub
ados.linka
Rookie
Rookie

Příspěvekod Meszi v 05 bře 2010, 08:51

Dobrý den.
Předem chci říct, že jsem prohledal celé forum, našel jsem obdobný příspěvek, ale odpověď ne. (mohlo se stát že jsem hledal špatně)
FMCB mám nainst. správně, ESR je taky dobře, ale....vypálil jsem si nhl 2k10, jednou patchovaný a jednou nepatchovaný (v tu chvíli jsem neměl žádnou jinou hru k dispozici). zapnu psko a při nabíhání fmcb držím r2(mám to tak nastavené pro spuštění esr), mám vloženou patchovanou hru a celý proces mi proběhne v pořádku a spustí se nhl(bohužel to mám ntsc a tak černobíle). Problém ovšem nastává když po spuštění ESR a následně uLauncher vložím nepatchovanou hru, v cdfs:/ spustim SLUS, zůstane mi jen zamrzlá černá obrazovka. Na čipu ovšem hra funguje. Poradí mi někdo, kde by mohla být chyba, prosím?
Někde je tu napsáno že fmcb nebere cd, ale pouze dvd...když jsem se po spouštěcí proceduře (přes patchnutou hru) podíval na cdfs na CD s nepatchnutou Lego Starwars, viděl jsem SL*S...spustil jsem ho a opět jsem zůstal na černé obrazovce.
CD jsem vypálil rychlostí 4x, čipovaný ps2 mi z tohoto cd ukáže jen startovací nápis playstation a pak mi ps2 říká "Insert ps2 ...blablabla..."
Snad jsem uvedl dostatek info a někdo mi dokáže poradit, než mi prasknou nervy nad zničenýma dalšíma dvd...
Předem děkuji.
Meszi
Rookie
Rookie

Hotovost: 488.05 PSM

Příspěvekod MoMo v 06 bře 2010, 15:27

Moc nerozumim tomuhle:
...zapnu psko a při nabíhání fmcb držím r2(mám to tak nastavené pro spuštění esr), mám vloženou patchovanou hru...

Proč? Když je vložená patchnutá hra, tak se ESR spustí sám a nemusí se nic mačkat ani držet. A to je taky hlavní vtip celé akce.
ESR musí spustit patchnutá hra. Ne držení nějakého tlačítka, nebo z menu FMCB
Když se mění patch. hra za nepatch. hru musí být u slim PS2 záslepky, fat PS2 se otvírá pomocí slidetool jako u Swapu. Podle toho co píšeš mám dojem, že chyba je tady, protože když jen tak prohodíš disky, tak to co vidíš po otevření cdfs není obsah toho disku cos tam dal, ale pořád obsah disku předchozího, který jsi vyndal. Proto se to nespustí.
Patch. hra musí být větší než nepatch. hra, kterou má spustit. Jestli to pořád nebude fungovat doporučuji format MC. Reinstall FMCB (nezapomenout nastavit ESR path a v uLaunchELF disk control). Doporučuji vyměnit verzi uLaunch.elf za jinou (třeba 4.39z) verze 4.30, která je součástí FMCB install balíčku, je špatná.
A ještě jedna věc, patchnutou DVD hrou nemůžeš spustit CD hru.

MoMo dostal poděkování od:
Meszi
MoMo
PS Konzultant
PS Konzultant

Příspěvekod Meszi v 06 bře 2010, 16:06

Díky za odpověď.Už jsem se nemohl dočkat. :)
celou dobu se mi obraz zastavil na fmcb hned po resetu pska, někdy se spustilo dvd video, což bylo určitě špatně. od začátku jsem v několika návodech hledal, jak má vlastně vypadat ta správná cesta k esr.Všude je obrázek s default nastavením(tj. Mass/boot/esr.elf - možná se teď mílím,píšu to podle paměti..) takže jsem si dle svého rozumu nastavil path na mc a to takhle - Mc0/boot/esr.elf...stále to nešlo a pak jsem objevil video, kde si takhle nastavuje tlačítko, které drží po resetu. A světe div se, esr se spustil a v ulauncheru jsem se podíval do cdfs a spustil sl*s...patchované nhl se mi takhle spustilo, nepatchované ne. Teď už jsem to zkoušel i s jinýma hrama a i u cd se v cdfs obsah změnil na to co bylo vypáleno na médiu(tím jsem si jistý ptže slus z nhl se změnil na sles z lego nebo ssx), bohužel pak následovala černá obrazovka...
To že přes dvd nespustím cd jsem až do teď samože nevěděl....a lego patchnout nejde takže si musim najít inou cd hru...
patchnul jsem si ssx, ale podle mého postupu se mi po spuštění v cdfs objeví pouze obrázek který by měl znamenat loading,ale nic se dál neděje...takže ani jiná patchnutá hra mi nejde....jen nhl v ntsc :(
Mám ps2 fat, a asi jsem nepozorný, ale o slidetool jsem nikde v popsaném postupu jak spustit nepatch. hru neviděl ani zmínku, jen to že disc cont. má být on(zap),což mám... O swapu vim jen z návodů na instalaci fmcb takže budu muset nastudovat, no.
Jo a když jsem si stáhnul UEFA co na to jsou linky, rary se ani nerozbalili (teď už ani nvm co bylo za problém). Vyzkouším tedy co mi radíš...patchnu co největší hru, stáhnu novější ulauncher, a od tebe nebo někoho dalšího ochotného bych rád, aby jste mě nakopli a prozradili mi tu správnou path k esr (napiš mi přímo co tam mám dát v případě že esr před istalací fmcb dám do složky instal-tedy už tam je v noobie packu).
Moooc děkuji za rady.
Meszi
Rookie
Rookie

Příspěvekod MoMo v 06 bře 2010, 17:13

Tak jdeme na to.
Noobie pack je v pohodě, tam je vše správně. (Teď mi nějak neni jasný, jak jsi nainstaloval FMCB na MC)
Bavíme se o stavu, kdy je nainstalováno. Po startu PSka bez disku naskočí FMCB. V menu poslední je FMCB konfigurátor. V něm Configure ESR path...Path1 naklikej Mc0/BOOT/ESR.ELF (to jsi trefil správně)...Path2 a 3 nech být. Return a pak pátý řádek zdola... Save CNF to Mc0. Poslední řádek...PS2 Browser (Restart FMCB). Tak a máme restartovaný FMCB s novou konfigurací.
1) Normálně dáme do PSka patchnutou hru (já používám MementoDiscPatcher) sám naskočí ESR. (Po restartu, nebo zapnutí konzole s vloženou patch. hrou naskočí taky rovnou ESR) V něm bliká první tlačítko Launch CDVD...potvrdíme křížkem a hra se spustí.
2) Patchnutou hrou spustíme ESR viz1), ale použijeme druhé tlačítko Launch APP...spustí se uLaunch.elf a disk se zastaví. (proto musí být v LaunchELF configure disc control ON)
Vyměníme disky. (U fat konzole pomocí slide tool, u slim musí být záslepky. Prostě v tomhle kroku platí totéž jako u SwapMagic. Včetně toho, že disk kterým spouštíme musí být větší než disk který spouštíme!)
CDFS...SL*S...a hrajem.
MoMo
PS Konzultant
PS Konzultant

Příspěvekod Meszi v 06 bře 2010, 18:18

FMBC jsem instaloval tak, že na cd jsem si vypálil ulaunche cd 4.12 a pak ho dal do ps2 s čipem...dál jsem pokračoval dle návodu...taková byla instalace..Škoda, že teď nemám u sebe čipnutý psko :cry:
Teď mě tak napadá že ten můj laser nemusí být úplně v pořádku a díky tomu se mi to nespouštělo hned...a já byl netrpělivý...a tak jsem se začal hrabat a nastavovat a měnit...teď se mi stalo že jsem něco udělal(moje nenechavý ruce a fmcb config.) špatně a fmcb se už ani nespustí...po resetu zůstane na obrazovce jen úvodní logo fmbc a dál se nic neděje....můžu se z toho dostat nejak jinak než přeinstalací?nemám ten čipovanej ps2...
Ještě jsem nehledal ten slidetool....řekneš mi o co tedy jde nebo si to mám najít? :)
Meszi
Rookie
Rookie

Příspěvekod MoMo v 06 bře 2010, 19:06

Slide tool je součástí originálního SwapMagicu. Ale dá se vyrobit, třeba ze staré kreditky. Je to třeba tady: post58050.html#p58050
na konci příspěvku jsou obrázky.

Meszi
MoMo
PS Konzultant
PS Konzultant

Příspěvekod Meszi v 07 bře 2010, 10:57

Ještě jednou díky. Myslel jsem, že to zvládnu dle návodu sám, ale ukázalo se, že návody jsou pro mě nedostačující :)
Moje poslední (možná hloupá) otázka je....slidetool budu muset použít pokaždé když budu chtít hrát nepatch. hru,že?
Meszi
Rookie
Rookie

Příspěvekod MoMo v 07 bře 2010, 11:52

Je to přesně tak. Patchnutou hrou nastartuješ ESR. Z něj druhým tlačítkem uLaunch. Pak slidetoolem prohodíš disky. Pak cdfs...SL*S...a je to. Ale už se to tady psalo několikrát. Jestli nemáš pálenek "plnou skříň" tak před vypálením opatchuj a je pokoj. Kdyby sis pak časem třeba koupil novou PS2 s chipem, nic se neděje, protože chip spustí opatchovanou hru úplně normálně.

Meszi
MoMo
PS Konzultant
PS Konzultant

Příspěvekod towerr v 08 bře 2010, 13:05

Ahoj, mam problem s opatchovanim her, stahnul jsem treti, ktera nejde opatchovat. Chci ji patchnout(zkousel jsem to pres ESR i Memento patcher) ale vzdy mi to hodi chybu (No UDF descriptor nebo Error in ISO image format) co s tim poradte, jak to mam patchnout?
towerr
Rookie
Rookie

Hotovost: 270.20 PSM

Příspěvekod ados.linka v 08 bře 2010, 16:46

Ano mam stejny problem. Vetsinou mam tento problem u CD, ale i u DVD. Ja to spoustim pres jinou patchnutou hru, nebo pres USB. No snad ostatní poradí co s tim :)
ados.linka
Rookie
Rookie

PředchozíDalší

Zpět na PS2: Software