Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

FreeMcBoot 1.8 návod na instalaci a nastavení

Vše o problematice software ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod MoMo v 06 zář 2009, 10:57

Kompletní návod na to, abyste už nikdy nepotřebovali ke spuštění pálenek SwapMagic, nebo CHIP.

Funguje na všech konzolích FAT i SLIM.

FreeMcBoot NEFUNGUJE pouze NA nejnovějším modelu SCPH – 90004 s FW 230!

FMCB SPOUŠTÍ POUZE PS2 DVD ZÁLOHY HER!

Pokusím se návod co nejvíce zestručnit. Nebudu Vám plést hlavu dalším různým nastavením co vše FreeMcBoot dokáže. Budu se snažit opravdu jenom o to, jak FreeMcBoot jednoduše nainstalovat na paměťovou kartu a správně ho nastavit k samotnému hraní pálených her bez nutnosti dále používat Swap Magic, nebo CHIP.

Jde především o to, abychom mohli pomocí "uLaunchELF" nainstalovat FreeMcBoot na paměťovku.

Pro první spuštění páleného uLaunch.elf na CD, nebo DVD, ale potřebujete konzoli s chipem,
nebo ORIGINÁLNÍ = LISOVANÝ SwapMagic.

1) Příprava:

1a)
Stáhněte a na CD vypalte toto:

Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://rapidshare.com/files/288475279/uLaunchELF_v4.12_CD.rar

1b)
Stáhněte a do PC si uložte toto:

http://rapidshare.com/files/288474177/MementoDiscPatcher.rar

To je prográmek, kterým můžete patchovat image her před jejich vypálením.
Důležité info: MementoDiscPatcher opatchuje pouze PS2 DVD obrazy disků. Stejně jako FMCB spouští pouze PS2 DVD hry.
Jestli chcete hrát hru, která je na PS2 CD musíte napřed udělat takzvaný "rebuild" na DVD podle tohoto návodu: navody-guides/navod-ako-previest-ps2-cd-na-dvd-t781.html
MEMENTO PATCHUJE POUZE PS2 DVD ZÁLOHY HER!

1c)
Stáhněte toto:

http://rapidshare.com/files/172221162/Free-McBoot-v1.8b-Noobie-Package_Aplikace-by-Alien-Slug.rar

Na flešku v PC po rozbalení překopírujeme dvě věci, složku INSTALL a prográmek FREE_MCBOOT.ELF. Nic víc, nic míň.

2) Postup instalace:

2a)

Na konzoli s Chipem, nebo pomocí SwapMagic spusťte disk s uLaunch.elf
V základním nastavení je „japonské“ ovládání to znamená, že se potvrzuje kolečkem!

2b)

Dáte file browser...
Obrázek
...a půjdete do adresáře na flash disku.(MASS)
Obrázek
Spusťte instalaci FREE_MCBOOT.ELF
Obrázek

2c)

Zvolíme multi version instal. (ještě před tím, ale doporučuji uvolnit místo na paměťové kartě)
Obrázek
Multiversion instalace znamená, že taková instalace funguje na všech modelech konzolí, které jsou regionálně shodné.

2d)

Jestli jsou všechny položky zeleně „odfajfkované“ tak dáme restart a máme konečně na paměťovce Free McBoot...
Obrázek
...a další věci (výborné pomocníky) jako jsou:
- uLaunchELF - přehrává JPG,TXT a spouští, kopíruje a maže další programy, je to souborový manažer.
- SMS - přehrává DIVX,MP3,JPG
- ESR - hraní pálených her - spouští patchované hry a pomocí jedné opatchované hry spustí všechny ostatní!
- HDLOADER - spouštění her z interního HDD (Pouze pro FAT konzole.)
- FMCB Configurator – nastavení FreeMcBoot

3) Nastavení:

3a)

V uLaunchELF nastavte Disc control: "ON" to zapříčiní, že při výměně CD/DVD se disk zastaví.
Obrázek

3b)

Nastavte cestu ve FMCB Configuratoru (configure ESR path) k BOOT ESR.ELF co je na pametovce.
Nezapomeňte nastavení uložit!
Obrázek
Path1 naklikejte: Mc0/BOOT/ESR.ELF (Zbývající dva řádky nechte jak jsou.)
Obrázek
Return a pak pátý řádek zdola... Save CNF to Mc0.
Obrázek
Poslední řádek...PS2 Browser (Restart FMCB)

3c)

Nyní pokud jste vše správně udělali a máte vše správně nastavené, stačí už jenom stáhnout a vypálit hru UEFA Champions League 2006-2007 (tato hra je už opatchovaná MementoDiscPatcherem)

http://rapidshare.com/files/286541278/st2-uefa.part01.rar
http://rapidshare.com/files/286544031/st2-uefa.part02.rar
http://rapidshare.com/files/286546978/st2-uefa.part03.rar
http://rapidshare.com/files/286549834/st2-uefa.part04.rar
http://rapidshare.com/files/286552920/st2-uefa.part05.rar
http://rapidshare.com/files/286556171/st2-uefa.part06.rar
http://rapidshare.com/files/286559364/st2-uefa.part07.rar
http://rapidshare.com/files/286561063/st2-uefa.part08.rar

Heslo:
®ED SK!NS

Při spouštění neopatchovaných her pomocí hry opatchované, platí stejné pravidlo jako u SwapMagic.
To znamená, že opatchovaná hra, kterou používáme jako „spouštěcí“ musí být větší než hra kterou spouštíme. Proto je vhodná právě tato UEFA, protože je datově největší. (hodně zjednodušeně řečeno – plný disk)

Na FAT konzoli musíme při výměně disků používat slide tool a na SLIM konzoli záslepky!

4) Spouštění her:

4a)

Opatchovaná hra = Každá opatchovaná hra spustí ESR. Když jí chcete hrát, tak jen potvrdíte křížkem blikající tlačítko Launch CDVD a hra se spustí.

4b)

Neopatchovaná hra = UEFA Champions League 2006-2007 vložíte do PS2 a automaticky se načte ESR. Dáte druhou volbu Launch APP, spustí se uLaunch.elf, mechanika se zastaví, vyměníte za hru, kterou chcete hrát, půjdete do "CDFS" a spustíte SLUS. nebo SLES. to je už intuitivní… A hrajete!

5) Poznámky:

5a)

Funkční MC s FMCB, Chip i Swap3.8 umí spustit uLaunch.elf třeba i z flešky nebo MC, ale je to jen další „komplikace“, něco navíc, takže teď tady o tom nebudu psát, protože návody se pak hodně liší.
Nebo jo.
Spuštění se Swapem 3.8 z Flešky:
1) V PC vytvořte složku SWAPMAGIC, přejmenujte uLaunch.elf na SMBOOT3.ELF, a dejte ho tam.
2) Nakopírujte to (+ to co je nahoře v bodě 1c) na flešku a připojte do PS2
3) Spusťte SwapMagic 3.8 (Teď je jedno jestli CD, nebo DVD)
4) Dejte volbu SMBOOT...SMBOOT3...spustí se uLaunch.elf
5) Dále pokračujte podle návodu od bodu 2a nahoře.

Jak udělat další MCBOOT pomocí jednoho již funkčního je tady:
post109223.html#p109223

5b)

Všechny použité linky jsou starší, v době vytvoření návodu vyzkoušené a funkční. Kdyby něco nechodilo, tak dejte vědět. Opravíme, přelinkujeme, reuploadneme…atp.
Naposledy upravil MoMo dne 07 říj 2010, 17:57, celkově upraveno 7

MoMo dostal poděkování - 8 krát:
Andyna6, dudo02, lada1600mtx, PSXMish, spermija 11, vEvE, wiglegummi, Xlee
MoMo
Moderátor
Moderátor

Hotovost: 275,312.42 PSM
Medaile: 1
Medaila za pomoc PlayStation (1)
Dostal poděkování: 71 krát

Příspěvekod Tygrefi v 05 říj 2009, 12:03

Tak to zkousim....hodil jsem ty veci na flashku zapnul jsem plejna ale nemuzu tu flashku najit jak na to
Tygrefi
Common User
Common User

Hotovost: 2,161.70 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod MoMo v 05 říj 2009, 14:18

Jak nemůžeš najít? Spustil jsi už aspon uLaunchELF? Pokud máš aspon Swap CD ke spuštění uLaunchELF přes smboot3, tak máš vyhráno, postup je uvedený výše už nevím, jak to lépe a jednodušeji popsat? :)

*

MoMo dostal poděkování od:
slechta10
MoMo
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Tygrefi v 05 říj 2009, 14:35

Nahral jsem to na flashku hodil do ps2 zapnul ho a ukazala se mi jen Browser a system configu.zmacknu na browser a tam mam jen ty MC a ten flash disk ne takze jsem v ...
Tygrefi
Common User
Common User

Příspěvekod jaja99 v 05 říj 2009, 14:43

Bez cd asi tazko ti to pojde...
jaja99
C-P MASTER
C-P MASTER

Hotovost: 1,298,371.86 PSM
Medaile: 4
Medaila za reuploadovanie (1) Medaila za pomoc Xbox (1) Medaila za pomoc PlayStation (1) Cleaner medaila (1)
Dostal poděkování: 1275 krát

Příspěvekod Tygrefi v 05 říj 2009, 14:47

Ja mam SM cd verzi strcim tam tu flashku,dam CD zapnu tak mi jen najede klasicky bootovani nevim jak se mam dostat na tu flashku abych mohl pokracovat.Ted kdyz tam dam palenou hru tak pujde ale jen CD hra
Tygrefi
Common User
Common User

Příspěvekod MoMo v 05 říj 2009, 15:03

Ted jsem Ti odpověděl v SZ pro jistotu to napíšu i sem SM CD Ti bohatě stačí, aby jsi tu mohl provézt celou tu výše uvedenou operaci!
Vložíš SM CD => dáš SMBOOT => pak dáš SMBOOT3 a jakmile to uděláš, tak jsi tím pádem spustil uLaunchELF, pak dáš file browser => MASS a jsi na flash disku odkud spustíš instalaci FREE_MCBOOT.ELF vždyt je to tu dobře vše popsané myslím máš k tomu přece i udělané screeny krok za krokem! :wink:

- Vložíme do PS2 SM a zvloíme SMBOOT
Obrázek
- Spustíme SMBOOT3 kde máme program uLaunchELF
Obrázek
nyní se nám spustí program uLaunchELF bud tímto způsobem, nebo z té CD verze, takže to bude vypadat asi takto...
Obrázek
dáte file browser a půjdete do adresáře na flash disku
Obrázek
otevřete složku "Noobie_Package" a tam konečně spustíte instalaci FREE_MCBOOT.ELF
Obrázek

*
Naposledy upravil MoMo dne 10 srp 2011, 18:29, celkově upraveno 1

MoMo dostal poděkování od:
10ital
MoMo
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Tygrefi v 05 říj 2009, 15:41

Uz to mam problem byl v tom ze ja mam SW 3.3 tak jsem to musel udelat pres Ulaunch CD ted mam posledni dotaz...musim tito hry nechat projet pres Expert tools jako u swapu nebo ne
Tygrefi
Common User
Common User

Příspěvekod MoMo v 05 říj 2009, 15:50

Já nevím ted na co se ptáš? Stačí si vypálit jednu výše uvedenou hru (již opatchovanou MementoDiscPatcherem) a skrz ní už spustíš všechny ostatní (je to vlastně taková náhrada za swap DVD už nic dál nemusíš patchovat) vždyt je to tu vše už napsané je hodně důležité teď ještě nastavit správně v uLaunchELF "Disc control ON" a nastavit správně "configure ESR path" viz obrázky a návod, nevím no myslím, že je tu vše důležité a podstatné již uvedeno! :P

*
Naposledy upravil MoMo dne 01 říj 2010, 08:30, celkově upraveno 1
MoMo
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Tygrefi v 06 říj 2009, 13:04

Pecka tak jsem to rozchodil :P ale zkousel jsem to i na kamosovo MC ale nemuzu nainstalovat mcBoota tesne pred koncem se mi udela krizek ze instalace nebyla dokoncena a to jsem tu MC normalne zformatoval
Tygrefi
Common User
Common User

Příspěvekod MoMo v 07 říj 2009, 14:42

Tak jsem moc rád, že jsi to nakonec podle návodu rozchodil a pomohlo Ti to! 8) :D
Jinak k tomu kámošovi, že mu to nešlo víš v čem může být možná problém? Jestli jsi nepoužil svůj flash disk a použil jsi třeba jeho, tak ho může mít vadný proto ta instalace nedoběhne dokonce mluvím z vlastní zkušenosti, protože když jsem s tím začal já experimentovat, tak jsem měl problém vůbec tu instalaci spustit nechtěla se mi vůbec načíst, tak mě pak právě napadlo to zkusit instnout z jiné flashky a v tom byl ten zakopaný pes z jiného flash disku (Kingston) vše hned proběhlo v pořádku a dokonce, tak jak má! :wink:

*
MoMo
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Cafe v 07 říj 2009, 18:50

ako to rozchodim kdyz jsem sehnal ps2 s cipem ,ale nemam SM? nemam flesku ale vypalil jsme to na dvd ale nejde mio to, vubec se mi to nenacte, ukaze to jen nejakou chybu
Cafe
Rookie
Rookie

Hotovost: 669.50 PSM

Příspěvekod MoMo v 07 říj 2009, 19:35

Určitě potřebuješ mít flashku z které pak FMCB nainstaluješ na paměťovou kartu. Pokud nemáš Swap Magic, nebo PS2 s chipem, tak je trošku problém. První spuštění jde přes SM , Chip, nebo FMCB.
*
Naposledy upravil MoMo dne 19 zář 2010, 20:31, celkově upraveno 1
MoMo
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Cafe v 09 říj 2009, 14:01

ale potrebuju DVD verzi nebot doam zadne CD nemama jen, DVD
Cafe
Rookie
Rookie

Příspěvekod Cafe v 10 říj 2009, 10:11

a kdysz rotbalim ten rar. tak tan jsou jen dva soubory, mam je oba vypalit na koren cd nebo dvd?
Cafe
Rookie
Rookie

Další

Zpět na PS2: Software