Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

infoNES - jak vytvořit ISO ??

Vše o problematice software ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod ..::BOB::.. v 23 led 2010, 10:34

Zkoušel jsem si udělat vlastní CD se hrami na NES ale nějak se mi to nepodařilo. Neznáte někdo návod jak na to??Jeden jsem na netu našel a postupoval podle něj...
...pomocí programu CDgenPS2 vytvořit ISO, ve kterém budou tyto soubory:SYSTEM.cnf, infoNES.elf, Dummy_file
...(velikosti 128MB - prý na bootování z CD) a složka ROMS
...toto ISO jsem vypálil jako vždy v Alcoholu 120 a spustil pomocí Swap MAgic.....
...po výměně disků se mi na obrazovce objeví nápis infoNES rev.2......a úplně dole press Start
...ten zmáčknu a nic...objeví se bílá obrazovka a nic se neděje
-------------------------------------------------------------------------------------------
..............- nevíte někdo kde jsem udělal chybu ??
..............- neznáte jiný program který půjde ?? vyřešeno
..............- nevíte jak rozjet infoNES (nebo jiný NES emulátor) přes FreeMC Boot ??
..............- nevíte jak vytvořit to samé na DVD ??
-------------------------------------------------------------------------------------------
Chip nemám, mám Swap Magic, ale už jsem to jednou dělal takže by to mělo jet v pohodě...
Vypaluji na Verbatim rychlostí 4-8x
Soubory infoNES jsem našel zde:
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://www.4shared.com/file/3657674/d5cf5f02/infones_complete.html?err=no-sess

- Vyřešil jsem to jiným programem FCEUltra postupoval jsem úplně tím samým způsobem jen jsem přepsal SYSTEM.cnf a funguje to....
- ještě ale pořád nevím jak to rozjet z memory karty nebo USB, ani jak to vypálit na DVD
...pokud víte tak pls poraďte díky
Naposledy upravil ..::BOB::.. dne 24 led 2010, 13:30, celkově upraveno 1
..::BOB::..
Grafik Fora
Grafik Fora

Hotovost: 143,592.07 PSM
Dostal poděkování: 121 krát

Příspěvekod MoMo v 23 led 2010, 16:19

Jestli máš funkční CD, tak link na návod na převod CD - DVD je tady:
viewtopic.php?f=56&t=781
Nebo by mělo jít DVD vytvořit rovnou v programu CD DVD ROM generator:
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
    http://rapidshare.com/files/107009724/cdgen_20.rar

Jestli máš FMCB nainstalovaný například z velmi oblíbené "Noobie-package", tak se ti nainstaloval i HDLoader, který je ti na nic, protože máš slim konzoli. Tak ho vyhoď a místo něho dej program, který chceš. Musíš to, ale samozřejmě opravit i ve FMCB konfigurátoru. (Já jsem takhle kamarádovi prohodil právě HDLoader za USBAdvance)

MoMo dostal poděkování od:
MoMo
Moderátor
Moderátor

Hotovost: 275,312.42 PSM
Medaile: 1
Medaila za pomoc PlayStation (1)
Dostal poděkování: 71 krát

Příspěvekod ..::BOB::.. v 23 led 2010, 16:29

MoMo:
ten převod vyzkouším..díky, to by mohlo jít

ohledně toho freeMC Boot...díky ale to já vím jak se tam programy přidávají nebo mažou...asi jsem se blbě vyjádřil....já myslel že po tom co to tam přidám tak mi to nejede...černá obrazovka a konec...tak jsem myslel jestli někdo neví jak to zprovoznit protože u FCEUltra si můžu nastavit čtení NES her z MC,HDD nebo USB tak mi přijde zbytečný cpát na CD jen ten program...ale díky
Grafik Fora
Grafik Fora

Příspěvekod MoMo v 23 led 2010, 19:59

Aha. :idea: :arrow: No tak FMCB spustí uLaunch a ten spustí FCEUltra. Odkudkoli. Třeba z USB.
Ale je to už takový divný. Prostě krok navíc, i když jen pár sekund. Myslím, že by FMCB měl spustit FCEUltra rovnou, když je vše správně nastavené. Bohužel to teď nemůžu vyzkoušet.

Jinak jsem zkusil několik verzí programu InfoNES a taky mi to nechce chodit. Spustí se to vždycky, po stisknutí start mám taky bílou obrazovku, ta zhasne a objeví se obsah MC a přístup na CD, naklikám cestu do ROMS ale on nic "nevidí" hry v adresáři ROMS podle něj nejsou?!?, nevim proč. (Když jsem tam přihodil hru pro SNES emulátor, tak tu jedinou viděl, ale pochopitelně nespustil)
Tak jsem zkusil i dvě verze FCEUltra, ty běhaj slušně ale nejde SAVE, tak jak jsi psal ty. (a jedna z nich má po startu ujetej obraz moc dolu, ale to je prkotina)
MoMo
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod ..::BOB::.. v 24 led 2010, 13:27

ok save uz jsem zprovoznil...jde to nastavit hned v tom menu kde vybíráš hry..takže teď už jen potřebuji nějak zprovoznit FCEUltra přes memory kartu nebo alespon USB abych nemusel pouštět přes CD...nelíbí se mi jak PS2 pořád hrčí...CD pouštím nerad
Grafik Fora
Grafik Fora

Příspěvekod MoMo v 24 led 2010, 22:40

Tak teď už ti pomalu přestávám rozumět. FCEUltra z USB spustit jde, z MC taky. Po instalaci FMCB je jeho základní součástí uLaunch.elf, tak kde je problém? Zapneš konzoli, spustí se FMCB, najedeš na uLaunch, spustíš, namačkáš cestu k FCEUltra.elf a spustíš.
MoMo
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod ..::BOB::.. v 24 led 2010, 23:07

no..a tady je ten problem....najedu na FCEU.elf spustím a nic...nevím...jakou verzi spouštíš?? protože já už zkusil snad všechny a nic mi nejde ani z usb ani z memory karty...prostě mi zčerná obrazovka a konec

...edit: to by me ani ve snu nenapadlo že to bude tím ale ted jsem aktualizoval uLaunchelf na verzi 4.39z a jede to ..!!!už to spustím uplne bez problému :D
Grafik Fora
Grafik Fora

Příspěvekod MoMo v 25 led 2010, 19:23

Tak to by mě taky nenapadlo, protože já mám už dost dlouho uLaunch.elf 4.08 a vůbec jsem zatím neměl potřebu zkoušet nějaké jiné verze, protože se mi zatím rozeběhlo všechno co jsem potřeboval. Je ale pravda, že součástí FMCB "balíčku"
je verze 4.30. Asi má nějaké "mušky". A taky je pravda, že mám FAT konzoli a některé aplikace se mi naloadují jen
z horního USB portu! (USBAdvance, SMS)
MoMo
Moderátor
Moderátor

Zpět na PS2: Software