Obsah fóra
XBOX 360 news: Metal Gear Solid HD Collection; NeverDead; SoulCalibur V; Final Fantasy XIII-2...        Wii news: Spaghetti Western Shooter...        PS3 news: Final Fantasy XIII-2...

Všeobecné informace

Použivanie savou/ulož. pozicii z AR MAX,uLaunchElf navod

Vše o problematice software ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod edguy v 06 led 2008, 00:21

Použivanie savou/uložených pozicii z AR MAX,uLaunchElf a savebuilder

Pozname 3 regiony,na ktoré je rozdelený PLAYSTATION:
• EU (European Union, Australia) -> PAL (BEDATA)
• NA (North America) -> NTSC (BADATA)
• J (Asia, Japan) -> NTSC (BIDATA)
laystation
• BEDATA - SCED, SCES, SLED, SLES
• BADATA - PBPX, PSRM, SCUS, SLUS
• BIDATA - ESPM, SCPS, SIPS, SLPM, SLPS
Playstation 2
• BEDATA - PBPX, PCPX, SCED, SCES, SLES, TCES
• BADATA - DVSS, PBPX, PCPX, PDSS, PTRM, SCUS, SLUS
• BIDATA - PBPX, PCPX, SCPS, SCAJ, SLPM
Savy najdeš tu:
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
www.gamefaqs.com

http://us.codejunkies.com/

http://www.gameshark.com/

Zoznam PS hier podľa mena a regionu:
http://www.sonyindex.com/

Ak stiahneme save a budeme ho ukladať na MC,musime pozerať či sa zhoduje názov hry a názov save lebo USA(BADATA) a EU(BEDATA)save niesu zhodné. Napr.save z USA Mortal Kombat: Armageddon(SLUS_214.10) nebude fungovať na EU Mortal Kombat Deception (SLES_527.05).Hra taký save nenajde pri hrani EU hry.

Návody budu uvedené 2(pri 1.budeme kopirovať subory *.psu na MC, pri 2.budeme kopirovať zložky(BEDATA/BADATA/BIDATA) na MC)

1.Návod na kopirovanie savou cez uLaunchElf na MC(pamäťovka) s pomocou savebuilder a PS2 Save Converter:

1. 1.Stiahneme si dany save z internetu vo formate *.max(ACTION REPLAY),*.cbs(CODEBREAKER),............ 2. Všetky savy prekonvertujeme na format *.xps pomocou savebuilder 3.Spustime savebuilder(obr.1) ,dame file-open a vyberieme si stiahnutý save.
4. Dame file-SAVE AS a uložime ako *.xps.Urobime tak s každým save.
5.Ak mame savy vo formate *.xps spustime PS2 Save Converter
6.Ak spustime PS2 Save Converter(obr.4)dame file-open a vyberieme si save vo formate *.xps
7. Ak klikneme na "Properties" môžeme zmeniť TSP atributy save'a. (obr.5)
8 .Dame file-SAVE AS a uložime ako *.psu
9. Ak mame savy vo formate *.psu ,skopirujeme ich na USB kľuč.
10.Vložime USB do PS2/PSTWO a spustime program uLaunchElf cez čip alebo SWAPMAGIC.
11.Pôjdeme na USB označime dané savy( *.psu),stlačime R1 a dame copy(obr.6)
12. Pôjdeme na MC, stlačime R1 a dame psu-Vlozit(obr.7)
13.Spustime danu hru na PS2/PSTWO,ku ktorej bol stiahnutý save,v hre dame LOAD a mali by sa nam ukazať uložené pozicie a spustiť hru s pokračovaním alebo kodom

2.Návod na kopirovanie savou cez uLaunchElf na MC(pamäťovka) s pomocou savebuilder

1. 1.Stiahneme si dany save z internetu vo formate *.max(ACTION REPLAY),*.cbs(CODEBREAKER),.....
2.Subory *.max,*.cbs.... su subory,ktore maju v sebe zabalene savy,ktoré musime rozbaliť do zložky zhodnej z nazvom hry ROOT/ID v Savebuilder (napr.BESCES-12345xxx napr. BESCES-51719GAMEDATA)
3.Spustime savebuilder(obr.1) ,dame file-open a vyberieme si stiahnutý save.
4.Skopirujeme nazov save z ROOT/ID(obr.3) a vytvorime v počitači zložku s takým istým názvom aký ma save v názve ROOT/ID
5. Označime všetky subory(obr.2) v okne „file name“ ,klikneme pravé tlačidlo myši a dame extract a extrahujeme do vytvorenej zložky s názvom aky má ROOT/ID.
6.Celu zložku so všetkymi save,ktoré sme extrahovali do danej zložky(obr.8) skopirujeme na USB.
7.Vložime USB do PS2/PSTWO a spustime program uLaunchElf cez čip alebo SWAPMAGIC.
8.Pôjdeme na USB označime zložku(napr.BESCES-51719GAMEDATA) a stlačime R1 a dame copy(obr.6)
9. Pôjdeme na MC, stlačime R1 a dame Vlozit(obr.7)
10.Spustime danu hru na PS2/PSTWO,ku ktorej bol stiahnutý save,v hre dame LOAD a mali by sa nam ukazať uložené pozicie a spustiť hru s pokračovaním alebo kodom

Skopirujeme celu zložku(napr.BESCES-51719GAMEDATA) aj s nakopirovanymi savmi.Americké savy nepasuju na Europske hry.

Opačným spôsobom dostaneme savy z hier z MC ak bude plná do počitača aby sme nekupovali 8 MB MC,ktorá stoji 500sk ale kupime 1USB kľuč 1GB za 250sk

Kopirovanie savou z MC na USB

1.Vložime MC a USB do PS2
2.Spustime uLaunchElf na PS2/PSTWO cez čip alebo SWAPMAGIC
3.Pôjdeme na MC,označime zložky(BEDATA/BADATA/BIDATA),stlačime R1 a dame copy(obr.10)
4 Pôjdeme na USB, stlačime R1 a dame Vlozit(obr.9).
5.Obsah USB skopirujeme do počitača.Daný save možeme neskôr uložiť naspäť na MC,ak budeme isť hrať danú hru.

uLaunchElf program na pozeranie JPG/TXT a spravca na PS2 pozri môj ďalší návod
Pozri môj ďalši návod !!PS2 NAPAĽOVANÉ HRY cez CD SWAP MAGIC na PSTWO!!
SWAP MAGIC ako puživať pozri môj ďalší návod
SMS-program na pozeranie DIVX na PS2 pozri môj ďalší návod

Programy a navody
http://rapidshare.com/files/81568906/0onavod.rar

Save Builder 0.8 a Save Converter 0.030
http://www.edisk.sk/stahni/54839/PS2_save_soft.rar_203.82KB.html

Obr.1ObrázekObr.2ObrázekObr.3ObrázekObr.4ObrázekObr.5Obrázek Obr.6ObrázekObr.7ObrázekObr.8ObrázekObr.9ObrázekObr.10Obrázek

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Návod je skopirovaný od uživateľa larzen pre PSX savy aby bolo v jednej teme. Ďakujem larzenovi
PSX savy ako na to
Navod :
1,Zo stranok hore si stiahneme savy vo formate *.gme *.mc *.mcr *.mcd *.ddf *.vgs
2,dany save subor si stiahneme a otvorime v programe PSX Gameedit "ctrl + O".
3!,Každy z tych suborov obsahuje 15 pozícii z toho niekolko je obsadených zvyšné su volne.
4,Pri nazve každej pozície si postupne zaškrtneme kružok a použijeme volbu "Save Single game save" čim rozkuskujeme celý save subor na pozície, čiže .mcs .
5,Teraz prenesieme jednotlive subory .mcs na ikonku PSX Raw Converter-a.
6,Subory zniknute v piatom kroku hodime na USB a pomocou ULaunchuelfu prenesieme na PS1MemoryCardu.

Postup predvediem na hre RE2:
1,Z gamesharku som si stiahol subor vo formate .GME.
2,Otvorim v PSX gameedit.
3!Tento save subor obsahuje 8 obsadenych pozícii a zvyšnych 7 je volných.
4,postupne som prešiel všetky pozície a uložil som ih vo formate *.MCS
5,teraz prenesiem jednotlive pozície na Raw Converter.
6,vzniknute subory hodim na USB a pomocou ulaunch ich prekopirujem na kartu.

Programy+FOTOnavod
http://www.edisk.sk/stahni/04440/Fotonavod_Programy.rar_678.98KB.html
Naposledy upravil edguy dne 26 led 2008, 01:18, celkově upraveno 3

edguy dostal poděkování od:
slechta10
edguy
VIP
VIP

Hotovost: 4,489.05 PSM
Dostal poděkování: 20 krát

Příspěvekod outofmoney v 01 úno 2010, 11:46

edguy pls v tej časti s názvom "Kopirovanie savou z MC na USB" sa chcem spýtať, potom keď už mám obsah kľúča v PC dá sa cez nejaký program identifikovať, že ktorý priečinok patrí ku ktorej hre? Lebo chcem teraz zálohovať len tie hry ktoré mam skoro prejdene ale momentálne ich nehrám aby sa mi uvolnili miesto na MC pre nové hry a následne ich vymazať z MC. Je na to rozpoznanie nejaký program alebo sa to dá napr. že pozriem veľkosť savu v konzole cez brownser a podľa toho viem ktorý súbor patrí k danej hre v PC? dik za odpoveď
PS2 Slim Black SCPH 75003, ModChip MODBO 760 Z, 8Mb Memory Card Silver, DualShock 2 Black, Remote Control SCPH 10420, Eye toy kamera :ˇ) UZ MINULOSŤOU

NEW MASCHINE: PS3 320Gb
outofmoney
Beginner
Beginner

Hotovost: 3,946.90 PSM
Dostal poděkování: 1 krát

Příspěvekod SYNDEH v 02 úno 2010, 12:56

Ahoj, chtěl bych se zepat, už sem to tu hledal a našel, ale pořád se nemůžu domluvit a programem uLaunchElf. Našel jsem už spoustu návodů a verzí, ale když to vypálím jak na cd tak dvd tak mi to v PS2 prostě nejede. Už jsem si Save upravil podle návodu zde na foru do formátu .psu. Může mi někdo poradit? Mám starou dobrou ps2 fat a očipovanou, ale o jaký čip jde nevím. Jde o save na RE4. Při načítání to bud hodí červenou stránku nebo když nechám cd načítat u MC tak to napíše read disk eror. Děkuji moc za rady, pokud sem na nějaké info zapoměl, tak jej rád doplním :)
SYNDEH
Rookie
Rookie

Hotovost: 489.25 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod KRoman47 v 02 úno 2010, 14:31

SYNDEH: Zkus si stáhnout DVD verzi uLaunchELF a hodit si ji třeba na RW, sice prý namáhají víc optiku, ale v mechanice stačí chvilku, než si uděláš, co potřebuješ.

outofmoney: Já jsem si teď zálohoval savy přes Code Breaker, ten rozpozná uložený pozice a vidíš u nich název hry. ;o)
PS2 SCPH-90004 + MODBO 750
KRoman47
Ordinary User
Ordinary User

Hotovost: 5,960.05 PSM
Dostal poděkování: 14 krát

Příspěvekod MoMo v 02 úno 2010, 15:27

SYNDEH: Jestli máš PS2 s chipem je jedno jaký uLaunch.elf máš CD nebo DVD, jestli tvoje konzole čte dobře oba typy médií. Důležité je jakou verzi uLaunch.elf sis stáhnul, kde, čím to pálíš a jak to pálíš. Když otevřeš ten vypálený disk v počítači, co tam vidíš za soubory?

KRoman47: Osobně vůbec nedoporučuji používání RW médií, protože mají až o 50% nižší odrazivou schopnost oproti médiím originálním = lisovaným. Z toho plyne, že optika dostává pěkně na frak, když se RW snaží přečíst. Ono se řekne jenom chviku, a ...jenom teďko ...a ještě ...jenom tohle... a výsledkem těhle "jenomů" je "slepá" konzole.
MoMo
PS Konzultant
PS Konzultant

Hotovost: 241,114.34 PSM
Medaile: 1
Medaila za pomoc PlayStation (1)
Dostal poděkování: 66 krát

Příspěvekod SYNDEH v 02 úno 2010, 17:58

MoMo- vnukl jsi mi nápad, Došlo mi že hry na ps1 a hry na cd musím pouštět tak, že musím podržet tlačítko zapnout na chvíli, než se rožně modrá kontrolka. Jinak hra na cd nenajede. Takže jsem to zkusil s oběma verzemi co mám a ani jedna nenajela,ale dostal jsem se kousek dál. Najela mi obrazovka Playstation 2 a pod tím nápis scee. a tot vše, chvíly sem to nechal a nic se nestalo.

Kterou verzi mám vypálenou nevím, protože se jich stáhl víc a pak je mazal,takže nevím a když vložím cd do pc tak se mi ukáže následující:

první verze- název cd AUSDIGITAL a soubory - složka FILES, CDVD.IRX, DUMMYFILE.DF, EXPINST.ELF, SYSTEM, TITLE.
Druhá verze - název cd MAXMEDIA a soubory - složky COD, IMRES, MEMRES, RES a soubory BIG, BIG2, rar DUMMY, INTRO, PADDING, SLUS_200.90, SYSTEM

jo a pálil jsem to přes NERO, ale v úvahu přichází i Alcohol 120%

víc toho nevím. Pokud bys mohl nahodit nějakou verzi která by mohla fungovat, byl bych rád. Mám po ruce jak cd tak DVD, takže je mi jednou co doporučíte. Díky
SYNDEH
Rookie
Rookie

Příspěvekod outofmoney v 03 úno 2010, 11:07

KRoman47 píše: Já jsem si teď zálohoval savy přes Code Breaker, ten rozpozná uložený pozice a vidíš u nich název hry. ;o)

ano to mas pravdu vidim nazov hry
Obrázek
ale ked dam kopirovat na usb tak mi zakazdym vypise chybu
Obrázek
skusal som tri rozne usb kluce a stale to iste, inak zaujimave ze mi vypise kapacitu zakazdym tusim niejak 41MB pritom som tam daval kluce 128Mb, 1Gb a 16Gb skusal som aj to ze som kluce naformatoval aby boli uplne prazdne, aj som skusal menit system suborov FAT/FAT32 a stale nic
PS2 Slim Black SCPH 75003, ModChip MODBO 760 Z, 8Mb Memory Card Silver, DualShock 2 Black, Remote Control SCPH 10420, Eye toy kamera :ˇ) UZ MINULOSŤOU

NEW MASCHINE: PS3 320Gb
outofmoney
Beginner
Beginner

Hotovost: 3,946.90 PSM

Příspěvekod SYNDEH v 03 úno 2010, 11:57

kdyžtak zde je moje icq. dva,devět,čtyři,čtyři,jedna,osm,osm,tři,jedna, takže pokud by to bylo lepší zkonzultovat tak, tak s tím nemám problém. A jak funguje to max memory? Po tom jsem se taky díval a nějak jsem to nepobral :D . Njn vím že jsem asi divnej,ale co už :D
SYNDEH
Rookie
Rookie

Příspěvekod KRoman47 v 03 úno 2010, 12:07

Tak to teda nevím, když ani přeformátování nepomohlo, zkusit třeba i nějaký jiný verze, když ani to nepomůže, tak fakt nevím. Někde jsem četl, že třeba někomu šly některý aplikace jen z jednoho USB vstupu, ale to může být individuální problém.
Zkusit teda tak formátování, jiný verze, oba USB, víc asi neporadím. Já použil CodeBreaker, co jsem našel někde tu verzi 9.2, označil jsem savy, dal kopírovat a bylo to.
KRoman47
Ordinary User
Ordinary User

Příspěvekod MoMo v 03 úno 2010, 20:59

SYNDEH - To co jsi zde uvedl:
první verze- název cd AUSDIGITAL a soubory - složka FILES, CDVD.IRX, DUMMYFILE.DF, EXPINST.ELF, SYSTEM, TITLE.
Druhá verze - název cd MAXMEDIA a soubory - složky COD, IMRES, MEMRES, RES a soubory BIG, BIG2, rar DUMMY, INTRO, PADDING, SLUS_200.90, SYSTEM

...se přiznám, že vůbec nejsem schopen identifikovat o co jde. Ale protože debata byla o uLaunch.elf, tak použij třeba tenhle:
http://rapidshare.com/files/288475279/uLaunchELF_v4.12_CD.rar

MoMo dostal poděkování od:
SYNDEH
MoMo
PS Konzultant
PS Konzultant

Hotovost: 241,114.34 PSM
Medaile: 1
Medaila za pomoc PlayStation (1)
Dostal poděkování: 66 krát

Příspěvekod SYNDEH v 05 úno 2010, 09:53

Ahoj. díky za odkaz. Ale v tu středu odpoledne jsem zkusil najít verzi pro DVD. A vypálil přes alcohol 120% a fungovalo to. Takže problém vyřešen. Ale i tak moc děkuji za pomoc.
SYNDEH
Rookie
Rookie

Příspěvekod Fero91 v 04 bře 2010, 21:23

ahoj, mam ps2 slim, stahl jsem si option file do pro evolution soccer 2010 ktery ma koncovku .max ale nevim jak to mam dostat do ps2. Maxdrive cd nemam, jde to nejak i bez toho ??
Mam ps2 75004 s cipem, memory kartu 64mb
diky za radu
Fero91
Rookie
Rookie

Hotovost: 635.45 PSM

Příspěvekod b_u_c_k_y v 13 bře 2010, 22:01

ahojky mam ps2 slim 9000 a chtel bych se zeptat jestli jde dat na pametovku save kdyz nemam cip ani swamp magic a jiny software dik za radu a sorry jestli to tu je
b_u_c_k_y
Beginner
Beginner

Hotovost: 2,227.00 PSM

Příspěvekod KRoman47 v 05 kvě 2010, 08:06

Tak jsem taky zkoušel Action Replay Max a jeho Max Memory s 1GB Memorex a házelo to ty chyby při kopírování, pomocí prográmku Active@ Partition Manager jsem tedy flashce přidělil velikost 15MB a vložil do PS2 a hle, načetla se správná velikost, zkusil jsem tedy kopírování a úspěšné, zkopírovaly se tak 4 savy z MC, ale pak začaly opět naskakovat errory, od tý doby ať formátuju, jak formátuju, už se mi nedaří přesunout ani jednu save pozici, navíc mi už nejde přidělit celá kapacita flashky. =/ Takže nevím, jak na to. Neporadí někdo?
KRoman47
Ordinary User
Ordinary User

Příspěvekod teodor v 12 čer 2010, 21:56

edguy píše:
Ak stiahneme save a budeme ho ukladať na MC,musime pozerať či sa zhoduje názov hry a názov save lebo USA(BADATA) a EU(BEDATA)save niesu zhodné. Napr.save z USA Mortal Kombat: Armageddon(SLUS_214.10) nebude fungovať na EU Mortal Kombat Deception (SLES_527.05).Hra taký save nenajde pri hrani EU hry.

To je predsa jasné, pretože sú to dve rozlišné hry :D
Obrázek
teodor
Common User
Common User

Hotovost: 1,182.05 PSM

Další

Zpět na PS2: Software