Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

Problém s pálením

Vše o problematice software ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod Marin v 07 led 2008, 07:17

Všechny zdravím,
mám jeden problém. Zkoušel jsem přepálit hru přes imgburn, ale hra se mi nerozjela. Původní pálenou hru hraji v pohodě, ale nejde to vypálit. Většina her se mi rozjede, ale s tou mám problém. Jedná se o hru Ratched and Clank 2. Nejprve vyvtvořím iso z páleného dvd a pak to vypálím v imgburnu. Ale prostě to nejde. Stalo se mi to asi u 3 her. Jinak většina her jde. Používám Verbatim DVD-R, a vypalovačku mám LG 4163B. To samé se mi stalo u Path of Neo, kterou jsem si chtěl zalohovat z originálu. Hry hraji přes Swap Magic 3.8. Vypaluji rychlostí 4x.
Poradí někdo
Marin
Rookie
Rookie

Hotovost: 0.00 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod saza v 07 led 2008, 16:49

Pálení Ti proběhne bez chyby? Vypalovačku mám stejnou a pálím v ImgBurn na Verbatim DVD-R i DVD+R 4x bez problému. Ve vypalovačce mám firmware A106. Zkus ho přehrát.
saza
Ordinary User
Ordinary User

Hotovost: 4,665.51 PSM
Dostal poděkování: 1 krát

Příspěvekod Nanaki v 07 led 2008, 16:59

Path of Neo se řešil už zde. Je možné, že neupravená hra pod SM nejede. Takové hry existují, SM není 100%.

Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://www.console-power.com/viewtopic.php?t=314&highlight=path+++neo
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Hotovost: 60,636.50 PSM
Dostal poděkování: 48 krát

Příspěvekod Marin v 08 led 2008, 07:10

FW mám A104, pálení proběhne bez problémů a následná kontrola je taky v pohodě. Zkusím to ještě palnou rychlostí 8x. Jinak nevím.
Marin
Rookie
Rookie

Příspěvekod petuna v 08 led 2008, 17:16

Pálit maximální rychlostí 4x. Taky mám tu samou vypalovačku s firmware A105 a naprostá spokojenost již několik let. V čem tvoříš to ISO z pálenky?
PS2 slim SCPH-90004 + MODBO 760
petuna
Ordinary User
Ordinary User

Hotovost: 8,281.16 PSM
Dostal poděkování: 2 krát

Příspěvekod Nanaki v 08 led 2008, 17:22

Tak nevím. Vy tady neustále předpokládáte, že chyba je v pálení ? Opravdu tam musí být ? Pokud něco vypálím třikrát, a hra se mi nespustí vůbec, ani jednou, nemá žádné náznaky, že by mohla jet, začal bych hledat problém někde jinde. Obvyjkle, pokud je hra mizerně vypálená, tak skákají videa, nahrávání trvá dlouho, chytání hry do PS2 taky. Pokud se "ani nehne"...

Tedy, nevím, jestli to marin zkoušel třikraát, ale podle popisu víc, než jednou...
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvekod Marin v 09 led 2008, 07:01

Jednu hru jsem skoušel opravdu třikrát. První pálenka byla ratchet and clank. Synovi se ta hra líbila, tak jsem ji chtěl vypálit. Z pálenky, se kterou v PS2 nebyly žádné problémy jsem vytvořil iso v imgburnu a následně vypálil v imgburnu rychl. 4x. Po vypálení se to nerozjelo. Tak jsem to zkusil podruhé a taky tic. Po třetím pokusu jsem to vzdal. To samé se mi stalo i s JAK 3. Zkoušel jsem i hru Black. Hra je opravdu moc pěkná. Po vypálení se mi úvodní video seká, ale pak hra je hratelná bez chyb. Na druhou stanu Call of Duty 3 byl bez problému. Opravdu nevím, kde je zakopaný pes. Jsem v tom začátečník a pokud někde dělám chybu, tak bych byl moc rád, kdyby mi někdo řekl kde.
Děkuji
Marin
Rookie
Rookie

Příspěvekod petuna v 09 led 2008, 16:49

Já používám na vytvoření image z DVD jedině DVD Decrypter a nikdy jsem neměl jediný problém s následným vypálením přes Alkohol120% nebo DVD Decrypter. Jestli nebude chyba třeba v PC...
PS2 slim SCPH-90004 + MODBO 760
petuna
Ordinary User
Ordinary User

Hotovost: 8,281.16 PSM
Dostal poděkování: 2 krát

Příspěvekod Nanaki v 09 led 2008, 17:08

Co jsem se díval na net, tak i s tím Ratchetem 2 se objevili problémy na SM. Takže to tedy může být tím.

Obecně platí, pokud se hra jenom spouští extra špatně, ale nakonec se chytí třeba na 50 pokus, je chyba nejspíš v pálení. A tím nemyslím, že je hra vyplálená špatně, to může mít spoustu příčin. Nejčastější jsou : špatná CD/DVD (doporučeno Verbatim), vysoká rychlost pálení (doporučeno 4x-6x, ale záleží na typu disku), špatný program (i když to obvykle ne, pro jistotu použít ImgBurn, nebo Alcohol 120%). Problém ovšem je, že každá vypalovačka pálí jinak, a každý PS2 jinak čte. Pokud se neshodnou, je problém, pak se nedá, že něco pomůže, kromě nákupu jiné. Samozřejmostí je pálení s klidným počítačem, tzn. neběhat po netu, nekopírovat soubory, atd. Může dojít k podtečení dat z disku, vypalování se zpomalí a kvalita klesá.

Samotný Swap - ne každá hra na něj funguje, DVD9 žádná, to ani nemá smysl zkoušet. Ale i DVD5 hry jít nemusí, hlavně, pokud je disk doslova narván k prasknutí. Třeba Tomb Raider : Anniversary mě, který má chip funguval bez chyby, ale u kamaráda, pro kterého hra byla a má SM hra nešla. Taková hra se pak musí upravovat, návod je k nalezení i zde na fóru. A jak už jsem psal, RaC i Path of Neo byly oznámeny, jako potencionálně problémové. Řešení je samozřejmě instalace chipu, pak, pokud je chip novějšího data vydání, půjde každá hra, která je napálená správně.
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvekod terminator v 09 led 2008, 17:10

:(
Naposledy upravil terminator dne 04 úno 2008, 22:56, celkově upraveno 1
terminator
Beginner
Beginner

Hotovost: 101.40 PSM

Příspěvekod Marin v 10 led 2008, 07:14

Děkuji za odpovědi,
ještě vyzkouším palnout u švagra na Asusu. Je opravdu možné, že to může být vypalovačkou. Mám ji asi 2,5 roku. To je první "problém", který s ní mám, pokud je to opravdu vypalovačkou. Ostatní věci ( hry na PC, data, filmy) pálí v pohodě. Z Alcoholu mám trochu strach. Při instalování mi házelo chyby a rozhodil mi celý systém. Takže se mi do něj moc nechce.
Marin
Rookie
Rookie

Příspěvekod Nanaki v 10 led 2008, 09:44

Dva a půl roku je dost. Tím by to opravdu být mohlo, hlavně když původní kopie funguje a tvoje ne. Že PS2 nečte a ostatní ano, nemusí znamenat nic, každý stroj je jiný, nejspíš jen náhoda.
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvekod Max Hardcore v 21 led 2008, 14:13

pri 16 tkovych mediach je odporucane palit rychlostou minimalne 8x - dobre je skontrolovat si kvalitu vypalenia napr v programe KProbe - pre tych co maju napalovacky LITEON alebo SAMSUNG , pre ostatne znacky - NERO CD/DVD SPEED.
Aj v testoch CDR sa ukazuje ze ak palime 16speedDVD rychlostou 4x je horsie napalene ako 8x alebo 12x.
Ja palim 8x rychlostou na DVD+R Verbatim a book type media nastavujem na DVD-ROM .
este sa mi nestalo , aby mi hra nesla.
Dalsia samozrejma vec je mat v napalovacke posledny firmware -
:twisted:
Max Hardcore
Rookie
Rookie

Příspěvekod asqwert v 22 led 2008, 09:00

stiahol si to tu z fora?
mam verziu ktora funguje na swapmagic 3.6

skus stiahnut toto:
http://www.console-power.com/viewtopic.php?t=4043&highlight=ratchet

ak ti to nepojde, uploadnem ti to co mam ja. palil som to cez nero alebo alcohol.
uz nepamatam presne, bolo to dost davno.

keby si chcel, mam aj funkcnu verziu Path of Neo.
asqwert
Ordinary User
Ordinary User

Hotovost: 36.30 PSM
Dostal poděkování: 3 krát

Příspěvekod Marin v 23 led 2008, 11:59

Netahal jsem to z fóra. Mněl jsem ji půjčenou od kamaráda. Path of Neo jsem dělal z originálu. Z Rapidu a Megauploadu netahám, protože mi to moc nejede. Byl bych radši, kdyby se dala stáhnout funkční verze někde na torrentech v eng. Něco jsem zkoušel, ale bylo v jiném jazyce nebo některé části byly chybné a nešlo to rozbalit.
Marin
Rookie
Rookie

Další

Zpět na PS2: Software